vatsatauti

alanyasta tullut viikko sitten

minulla ja tyttärellä vatsavaivoja jo pari viikkoa. kävin lääkäris ja sain antibioottikuurin moskiittojen puremiin. seurataan tilannetta koska ei kuumetta ole ja
vain ripulia. tulehdusarvot normaaleja. ripulli-lääkkeitä syöty ja nesteitä juotu.arveluttaa mennä ens kesänä alanyaan? vaiko kanarialle?

6

1862

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kyseessä

      olla Salmonella? Minä sain sellaisen Kosilla pari vuotta sitten ruoasta. Selviää, kun ottaa ulosteviljelyn. Vai onko jo otettu? Siitä viljelystä selviää myös, onko jo muu bakteeri tullut ruoan välityksellä.

      • åiti ja tytär

        ollaan jo toivuttu täysin vatsataudista. ei ole otettu näytettä,joku bakteeri se oli. tuli ruoasta ehkä. olen myös hyttysille allerginen. sain antibioottikuurin. kiitos vastauksesta.


      • Kanaria?
        åiti ja tytär kirjoitti:

        ollaan jo toivuttu täysin vatsataudista. ei ole otettu näytettä,joku bakteeri se oli. tuli ruoasta ehkä. olen myös hyttysille allerginen. sain antibioottikuurin. kiitos vastauksesta.

        Kyllä kannattaa jäädä lähemmäksi, ei kesäaikaan ole mielekästä tehdä 6 tunnin lentoa, lämmintä on lähempänäkin. Turkista ei ole kokemusta, eikä edes kiinnosta. Mieti esim. Aurinkorannikkoa, Mallorcaa, joka on todella hieno lomasaari, Rhodosta tai Kreetaa. Nuo kaikki ovat max 4 tunnin lentomatkan päässä ja oman kokemukseni mukaan hygieniatasoltaan hyviä.

        Sama koskee Kanarian kohteita, mutta se on enemmän loppusyksystä kevääseen -jakson kohde.


      • matkaruokailua niin,
        åiti ja tytär kirjoitti:

        ollaan jo toivuttu täysin vatsataudista. ei ole otettu näytettä,joku bakteeri se oli. tuli ruoasta ehkä. olen myös hyttysille allerginen. sain antibioottikuurin. kiitos vastauksesta.

        että syömme vain kuumia ruokia, ja sillä on pärjätty. Ei jäätelöä, ei salaatteja, ei jälkiruokia. Itse voi tehdä jotain näistä, kun pesee tarkkaan kätensä ja tiskaa uudelleen appartementin astiat.


    • amebiaasin

      muutamia vuosia sitten. Jouduin olemaan sairaalassa Alanyassa toista viikkoa, tosi rankka tauti. Luulin että kuolen kyllä siihen. Antibioottilääkitystä oli kahdenlaistakin yhteensä neljä viikkoa. Veti kyllä kunnon tosi huonoksi. Tuli veriripulia ja mahdottomat kivut vatsaan ja selkään. Tipassakin toista viikkoa. Todennäköisesti tuli jostain salaatista.

    • Turkkiin

      Minä ja ystäväni saimme molemmat Alanyasta vatsataudin, joka jatkui vielä vähän aikaa Suomessakin. Salmonellaa se ei ollut.

      Espanjaa ja Kroatiaa voin sen sijaan suositella:
      Espanjan aurinkorannikolla olen ollut neljä kertaa, enkä ole koskaan saanut vatsatautia (siellä juon myös paikallista vettä, sen pitäisi olla ok). Kroatiassa kaksi kertaa, söimme kaikkea merenelävistä lähtien eikä vatsa edes mennyt sekaisin. Sielläkin pienen testailun jälkeen uskalsi juoda vesijohtovettä, olimme kyllä lukeneet, että se on turvallista.
      Joten jos vesijohtovesi on ok ulkomaalaiselle, voi syödä paljon useampaa ruokaa ilman riskiä - vaikka onhan bakteerikanta aina omanlaisensa.

      Toki ruuan väärä säilyttäminen altistaa vatsataudille, mutta sitä voi tapahtua Suomessakin. Tosin jotain hyötyä tästä kylmyydestä on, ei ainakaan pöpöt jyllää ihan samaan tahtiin kuin lämpimässä :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe