Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Koliikkiin liittyviä imetysongelmia... tuttua muillekin ?

Ihme venkoilua

Moi.

Meillä 2kk vanha tyttö ja selkeästi koliikki kun on ollut n. kuukauden ajan käytännössä joka päivä n. klo 18-24 välillä enemmän tai vähemmän kovaa itkua, jonka lisäksi tyttö ei yleensä nuku klo 16-22 välisenä aikana juuri koskaan, vaikka selvästi on väsynyt. Lienee koliikista johtuvaa.

Pääasia kuitenkin tässä se, että imetys on ollut viimeiset 2-3 viikkoa myös välillä yhtä tuskaa, nimenomaan iltaisin ja välillä öisin, eli tyttö alkaa syömään rinnalta, menee yleensä jonkin aikaa ja valtava huuto alkaa, joka välillä röyhtäyttämällä ja muilla konstein menee ohi, ja taas lisää syötävää. Näin kuitenkin saattaa mennä jopa kolmekin (!!) tuntia, eli näyttää että tyttö on kylläinen, ja yritetään laittaa nukkumaan niin eikös muutaman minuutin päästä ala taas huuto, ja nyrkki menee suuhun ja sitten kun vie taas rinnalle niin maistuu jälleen kuin viimeistä päivää.

Eli tuntuu, että on pohjaton vatsa, eikä uni silti vaan tule. Onko muilla vastaavia kokemuksia ja mistä moinen voisi johtua tai mitä siihen voisi olla apua ? On kokeiltu syöttää korvikettakin pullosta, mutta se ei meinaa millään maistua.

7

1348

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ***

      sit nukkuu, kun vihdoin saat nukkumaan??
      Eli jos nukkuu kuitenkin useamman tunnin unet, niin sit toi voi olla ihan vaan iltatankkausta, joka ehkä teillä tuon koliikin takia on siirtynyt myöhäisempään ajankohtaan..
      Meillä oli vähän samaa meininkiä esikoisen kanssa, tosin hän alkoi huutamaan aina vasta klo 21.30 ja suostui siinä jossain huutojen välissä aina vähän syömäänkin, sit välillä oli sellaista et söi, söi ja söi.. meni hetki.. oksensi vaatteet petivaatteet vaihtoon, pesut, vaatteiden vaihdot ja koko homma alusta... Nukkumaan päästiin sit vasta joskus 2.30-3.30 aamuyöllä, mut sit kyllä nukkui yleensä 5-6 tuntia ennen seuraavaa syömistä.

      Täytyy vaan toivoa, et teilläkin menisi tuo koliikki ohi 3 kk:den ikään mennessä, niin varmasti helpottaa elämä..
      Korviketta tuskin tarvitsee antaa, ellei sit neuvolassa ala kasvukäyrät näyttää kovasti alakanttiin.

      • vaihtelevasti...

        Kiitos viestistäsi.

        Eli meillä kun nukahtaa sitten lopulta niin nukkuu 2-5 tuntia ja herää syömään, yöllä syönti kestää sitten yleensä vajaan tunnin kerrallaan ilman suurempia itkuja muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Eli pitäis kait olla onnellinen kun yöt menee sentään suht hyvin eikä valvota koko yötä illan jälkeen.

        Kasvukäyrät näyttää kyllä ihan normaalia, joten siinä mielessä kait ihan normaalisti syö mutta tuntuu vaan niin pirun raskaalta kun huutaa illat ja syö tuntitolkulla ilman kylläiseksi tuloa. Mitään oksentelua tms ei meillä ole ollut eikä ole käytännössä juuri pulautellutkaan.

        Ostettiin myös Gracon koliikkikeinu (tai lastenkeinuhan se on mutta koliikkikeinuksi sitä moni kutsuu) mutta eipä ole kyllä rehellisesti sanoen meillä ollut vielä mitään apua.

        Kovasti odotellaan kyllä, että tulisi se 3kk:n maaginen raja (toivon mukaan) vastaan. Ensimmäiset 3 viikkoa syntymän jälkeen kun tuntui enemmän kuin helpolta tähän nykytilanteeseen verrattuna, mutta kovasti tässä vaan päiviä lasketaan ja yritetään pärjäillä, onneksi saatiin ristiäiset suht helposti läpi, liekö neiti sitten ollut hämääntynyt suuresta väkimäärästä kun oli koko päivän hiljaa ja illallakin vain pienen pientä itkua.


    • koliikki oireita

      alkoi heti sairaalasta kotiuduttua.. imetin ja imetin mutta lopulta meni pelkäksi huudoksi.. syöminen oli tappelua ja taistelua ja huutoa, eikä ottanut tai otti minuutin kaks ja itki joten aloin pikkuhiljaa tarjota pullosta ja siirryimme sitten pulloruokintaan..
      meillä se tuntui minulle helpommalta ainakin niin. Ja kyllä hän alusta asti pullosta innolla otti! Jos siis ruokailu aina vaikeaa niin kokeilkaa vaan pulloa sillon tällön..

      • on annettu

        muutama kerta alkuun n. 20 milliä (sen mitä äidiltä maitoa pumpulla saa pumpattua, pumppuhan ei yhtä tehokas ole lähellekään kuin lapsen imuteho) kun on ollut muuten niin raivoisa, ja on yleensä auttanut, mutta muuten on pyritty kyllä täysin rintaruokinnalla menemään.

        Vasen rinta yleensä hankalampi, syystä tai toisesta helpommin "hylkää" vasemman, mutta välillä menee ihan moitteetta.

        Tänään tähän mennessä uskomaton ilta: ei koliikki-itkua vaan pelkästään muutamia pieniä erittäin lyhyitä nälkäitkuja pari kertaa vaikka kello jo 21.30 ja normaalisti viimeiset 5 viikkoa alkanut joka ilta klo 18 tai viimeistään klo 19!! Tosin niin pessimistiksi vajonnut jo kumpikin, ettei voida uskoa, että tähän loppuisi vaan kyseessä pelkkä lottovoitto yhdelle illalle ja onhan tosin iltaakin vielä jäljellä...


    • .........

      Kuulostaapa tutulta!:) Ymmärrän...sua ei hymyilytä...! Meillä mister nyt 4 kk ja onneksi tuo aika on jo (toivottavasti!!!) ohi. Niin se loppuu teilläkin usko pois! Meillä oli ihan kuvailemasi elämäntyyli ja "rytmi". Meillä helpotus löytyi myöskin pullosta niin kuin muutamalla muullakin sinulle vastanneella. Multa tuli todella hyvin maitoa. En voinut mitenkään kuvitella, että ukkelilla voisi olla nälkä. No olihan hällä, kun veti ilmaa maidon sijaan kun raukka yritti pysyä maitovirran mukana. Huudoksihan se meni ja luonnollisesti itkiessä vatsaan meni lisää ilmaa. Ja kun ilmaa poistu vähän mahasta niin nälkä sai taas tilaa ja tässä oravanpyörässä sitten mentiin ja huudettiin kunnes päätin, että nyt tää kummankin puolinen imetyshelvetti saa loppua ja rupesin pumppaamaan maidot ja ukkeli siirtyi pulloruokintaan. Nyt meillä syödään Nan1:stä, eikä enää äidinmaitoa 8 viikkon jälkeen. Näin pystyin näkemään paljon maitoa menee, eikä ukkelille jää nälkä. Ja sitten vielä röyhtäyttämistä, Cuplatonia ja mahalleen nukuttamista. Nämä keinot auttoi meillä ja elämä rauhottui ja muuttui todella nautittavaksi! Tsemppiä ja koittakaa jaksaa, vaikka hermot meneekin!!

    • Venkoilua täälläkin

      Niin tutulta kuulostaa! Ihan samaa rataa mennään meilläkin. Tyttö on 4 vkoa vanha ja ekat 2-3 viikkoa meni oikein hienosti, mutta nyt on ollut illat enemmän ja vähemmän itkunsekaisia. Klo 16-22 ei tyttö suostu nukkumaan, vaan on joko tissillä tai sylissä. Tissilläkin ihme venkoilua, eikä sen jälkeen röyhtäytykset tai kanniskelutkaan tuo sen suuremmin helpotusta. Pitäis olla koko ajan sylissä ja liikkeessä, että malttaa olla itkemättä. Ja nälkä tosiaan vähän väliä. Maitoo tulee mulla yllin kyllin, joten pientä helpotusta on tuonut ylimääräsen pumppaus pois ennen imetystä, ei sitten niin paljon mene ilmaa kerralla. Tiedän kyllä senkin, että vauvat ovat virkeimmillään juuri illalla ja kaipaavat silloin paljon seuraa ja syliä, mutta alan tosiaan epäillä selittyneekö tämä sillä vai onko kyse tosiaan koliikista. Yöt on menny kyllä yllättävän hyvin, tissille herää aika tarkalleen samoihin aikoihin pari kertaa yössä. Ei juurikaan itke yöllä, mutta ihme örinää ja röhkimistä pitää aika usein.

      Alkaa tulla pian kammo illan tuloa kohtaan, mutta toivo elää, että se helpotus koittaa joskus. Oikein paljon tsemppiä kaikille saman asian kanssa kieriskeleville!

      • homma vaan jatkuu

        No niin, eli nyt tytteli on 11 viikkoa ja tapaus ei ole juurikaan ainakaan helpottanut, eli kun tuo itku oli ennen klo 18-22 välillä, niin nyt se on viimeiset 2 viikkoa alkanut vasta tuossa klo 22 paikkeilla, viime yöt päästy nukkumaan 2:30, 1:00, 1:30 ja viime yönä 1:00, nyt nukahti 23:30 mutta uskonpa, että kohta kipu herättää, muuten tuntuisi tämä 23:30 aikakin lottovoitolta.

        Ostettiin jo disflatyliakin mutta ns. paskan möivät, eli ei mitään apua, nyt päätettiin jättää kaikki nuo tipat (disflatyl, cuplaton, rela) pois kun mikään niistä ei mielestämme ole auttanut yhtään.

        No, jospa tämänkin tunnelin päässä on joskus vielä valoa näkyvissä. Hyvä uutinen on sentään se, että tyttö nukkuu päivällä kyllä todella hyvin aina 3-4 tunnin unet ja muutenkin ruvennut jokeltelemaan tosi paljon ja viihtyy leikkikehässä ja sitterissä jopa puolikin tuntia aivan yksikseen ja saattaa vahingossa huomaamattaan jopa päivällä nukahtaa leikkikehään.

        Pärjäämisiä muillekin, koitetaan itse ottaa päivä kerrallaan vaikka pirun rankkaa onkin! :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      71
      2328
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2113
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1728
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      42
      1537
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1467
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1429
    8. 52
      1298
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      73
      1254
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe