SCHOOLINGnRAKE

VAROKAA

2 syytä miksi kukaan ei voi (TAI LÄHINNÄ KASINO) voittaa fixu mikrolimiiteissä:

1)RAKE
Yleensä Alle .5 blindipöydissä rake on tappavan raskas.

2)SCHOOLING EFEKTI
Perässä itsepäisesti roikkuvien fisujen yhteenlasketut outit menee omista ohi vaikka oma kätesi olisi selvä suosikki jokaista vastaan erikseen. Näin sitä riveriä sitten joudutaan aina ihmettelemään...

RATKAISU
a) Pelatkaa 0.5 blindeja (NL50) tai isompia pelejä ja mieleään rakeback -sopimuksella. Muistakaa erityisesti tarpeeksi iso pelikassa.

b) Pelatkaa shorttipöytiä joissa agressiivisuus palkitaan ja teidän -siis haiden- vastustajien -siis fisujen- tyyli pelata vetokäsiä väärillä kertoimilla on varsinkin short stackilla seinähullua touhua (ei auta schoolingit eikä muut löysää maksulahnaa... turpaan tulee niin että tukka lähtee ja jopa ehkä välillä vähän itkettääkin...). Tsemppiä pöytiin.

6-max wannabe

6

390

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      Siis muuttuuko rake % eri limiiteissä vai?
      Fixed ja No-limit pöydissä eri rake?

      • limiiteissä

        erityisesti näin. Oleellisinta on ymmärtää, että vaikka vaikka shorttipöydät tuottavat voittavalle pelaajalle enemmän rake on suhteellisesti matalampi samoin fixu vs. no-limit. Yksityiskohdista voisi kirjoittaa kirjan.

        Lyhyt lisäselitys täällä:
        http://www.pokertips.org/weekly.shuffle/archives/2006-04-09

        6-max wannabe


    • riittää matalempikin taso

      Tuossa taisivat olla ne syyt kun aikaisemmin pelasin fixed limiittejä (vuosia sitten) ja siitä ei tullut juurikaan mitään. Milloin mentiin ohi ja milloin potit jäivät erittäin pieneksi.

      NL-pöydistä voi sanoa ettei NL pöytien tarvitse olla edes tuota NL50 tasoa. Riittää jo NL10-> taso, koska korotuksilla on mahdollista ehkäistä "huonot vedot".

      NL10 tasossa blindit tuovat jo hieman lisää pottiin jolloin niilläkin on vaikutusta. Korotuksilla voi lisätä pottia jolloin päästään huonosta käsistä. Alle NL10 tasoilla blindit ovat niin pienet että helposti maksellaan huonoillakin vedoilla.

      Olen pelaillut itse pääasiassa NL20-25, jonkun verran myös NL50. Taso on monesti NL50:ssä melkein samaa luokkaa mutta jotenkin tuntuu helpommalta pelata hieman alemmassa limiitissä. Kai se johtuu siitäkin että "hermot" kestävät paremmin 20-25$/€ menetyksen kuin 50$/50€.

      Raken osuus ei tietysti ole noissa 20/25 tasoilla niin suuri. 50 tasolla raken osuus olisi jo varsin merkittävä esim. rakepalautuksien kohdalla. Bonuksien saaminen olisi myös helpompaa tuolla ylemmällä tasolla.

      • ja sitten rakediili

        Eli bonuksia keräämällä pääsee suhteellisesti parhaimpiin tuloksiin - omien voittojen lisäksi. Kun erilaiset saittien rekisteröintibonukset on kerätty kannattaa olla aktiivinen pelaaja sivuilla joissa on hyvä rakeback-tarjous ja hyödyntää samalla sivustoje parhaita reload bonuksia.

        $1-2 (NL200) blindien peleissä bonuksien mukainen ansiotaso on suhteessa panoksiin parhaimmilaan ja heikkenee sen jälkeen suhteellisesti. Käytännössä pysyy siis tuolla tasolla tai on vähän korkeampi nimellisesti ylemmillä tasoilla ja voi olla jopa $10/tunti 1 pöydästä tuolla 1-2 tasolla. Yleisimmin jossain $3/tunti tasolla.

        Huom limiitti peleissä bonukset ovat yleensä parempia mutta mielestäni NL on kokonaiskuvan huomioiden se parempi vaihtoehto jo yksin siksi, että suurempi varianssi aikaansaa paljon paremman keskituoton ja tuotto/riskisuhteen voittavalle pelaajalle.

        "Scared Money" on käsite josta kirjoitat eli pelaajan psyyke saattaa ruveta kenkkuilemaan jos panokset ovat kovin paljon suurempia kuin mihin on tottunut ja se tietty korostuu jo pelikassa on alamittainen.

        6-max wannabe


    • The Rat

      Kohta kaksihan on juuri se syy miksi pitää pelata pientä fixiä. Perässä itsepäisesti roikkuva fisu (fisu olen kyllä itsekin) on rahanlähde. Okei, joskus mennään riverillä ohi, mutta mitä sitten? Ei pokeria pelata yhden käden takia, eikä edes sadan. Mitä enemmän noita roikkujia on, sitä enemmän rahaa pitkässä juoksussa siirtyy järkevämmin pelaavien taskuun.

      Tietysti jos tykkäät pluffata joka toisella kädellä, olet kusessa...

      Eilen oli kyllä mukava vastapeluri. Kymmenen tyyppiä pöydässä ja kaveri korottaa aina kun kädessä on mitään ja pelaa käytännössä jokaisen käden loppuun. Tunnissa kiskoin siltä tuollaiset 15-20 bb verran, saman verran kuin koko muulta pöydältä yhteensä. :)

      Ja sen jälkeen joku kehoitti siirtymään NL -pöytiin ja tämä rahanlähde tyrehtyi. :(

      • yksi tai kaksi

        ahkerasti korttia pelaavaa fisua on ihan ideaal. Mutta jos calling stationeita on pöytä täynnä niin tuo schoolin rupeaa ajamaan tiukastakin pelaajasta helposti ohi.

        6-max wannabe


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      2011
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1922
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1505
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1204
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1163
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1128
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1127
    Aihe