Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

meillä on kotikoirana

venäjänajokoira ja

koiralla emme harrasta metsästystä vaan koira on kotikoirana. koiramme saa kyllä lenkkeilyä mielestäni tarpeeksi (noin 10 kilometriä päivittäin),mutta olen
ajatellut kokeilla että jos laskisin sen irti aina kun olemme erämaassa tulilla kahvia keittelemässä ja ulkoilemassa! koira on noin puolivuotias ja on melko varmaa että lähtee omille teilleen,mutta palaako se takaisin sinne mistä sen olemme irti laskeneet? koska muistelen että joku jossain sanoi että jossain vaiheessa ne palaavat sinne missä irti on laskettu.


ja mitä mieltä olette tälläisestä venäjänajokoirasta kotikoirana. koska koira saa tosiaan liikuntaa todella paljon ja liikumme todella paljon metsissä koira tietenkin kytkettynä! ja tämä on todellakin perheenjäsen:)
olen melko varma että monet ns metsästyskoirat saavat liikuntaa kuin tuo meidän karvakuono.

4

683

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jos noinkin paljon

      liikutte,mutta metsästyskoira on metsästyskoira. tämä on näitä ikuisuuskysymyksiä joihin usein törmää ja joihin vastausta on vaikea valitettavasti antaa.

    • ei pääse eroon

      halusi tai ei. Se on totta että koira palaa yleensä paikkaan mihin ihminen jäi. Jos käy niin että jostain syystä et voi odottaa koiraasi takaisin vaan käyt sen myöhemmin hakemassa, kannattaa jättää paikalle oma takki tai muu vastaava jossa on hajusi. Meillä saattaa ajot jatkua joskus yöhön, jolloin jätetty takki paikalle ja tunnin päästä menty kattoo kun haukku loppunu, niin siinä se koira nätisti makaa takin päällä ja eikun kotia. (tosin ei tämä toimi kaikkien koirien kanssa)

      Opettamalla myös voi saada metsästyskoiran estettyä karkailemasta. Itselläni on ajokoira narttu, joka ajaa metsällä ollessa, mutta on hallittavissa lenkillä kutsumalla sitä nimeltä. Käskyn on oltava miellyttävä koiralle, niin että se tykkää tulla luoksesi. Itse käytän aina koiran nimeä, jos pyydän esim. istumaan jne.(Kieltäessä taas en käytä nimeä, sillä koira voi ajatella nimen mainitsemisen tarkoittavan että se on tehnyt hyvin.)Kun haluat koiran luoksesi, kutsu, kyykisty ja anna herkku välittömästi taikka taputus/kehu. Jos koira ei välitä, lähde vaikka juoksemaan pois päin, koira ajattelee sen olevan leikkiä ja lähtee perääsi.

      Maltilla ja kärsivällisyydellä varmasti saat noin nuoren koiran vielä hallintaan vaikka se irti olisikin!

      • +++++

        Minulla on koira jossa on puolet venakkoa ja toinen puoli karjalankarhukoiraa. Käyn sen kanssa lenkillä niin että se on irrallaan . Jos menen piiloon sitä niin se tulee vauhdilla hakeen minut . Koirani on 1v4kk vanha . Meinaa olla väliin tottelematon nykyisin ja karkailee , mutta tulee kyllä kotiin . Emme käy myöskään metsästämässä , vaan kotikoirana .
        Varmaan juoksuajat tulossa .Sanovat karjalan karhukoiraa yhden isännän koiraksi .


      • saaf
        +++++ kirjoitti:

        Minulla on koira jossa on puolet venakkoa ja toinen puoli karjalankarhukoiraa. Käyn sen kanssa lenkillä niin että se on irrallaan . Jos menen piiloon sitä niin se tulee vauhdilla hakeen minut . Koirani on 1v4kk vanha . Meinaa olla väliin tottelematon nykyisin ja karkailee , mutta tulee kyllä kotiin . Emme käy myöskään metsästämässä , vaan kotikoirana .
        Varmaan juoksuajat tulossa .Sanovat karjalan karhukoiraa yhden isännän koiraksi .

        Löytyykös muilta ihan lemmikkinä olevia ajokkeja?

        Mielenkiinnosta kyselen, kun meillä ei jatkuvaa mahdollisuutta viedä koiraa metsälle, vaan touhuillaan sitten kaikkea muuta lenkkeilystä koirapuistoiluun.

        Tuntuu olevan vallalla ajatus että jos omistaa suomenajokoiran, eikä käy metsällä, on eläinrääkkääjä, mutta jos omistaa jonkun muun alunperin ajokiksi jalostetun rodun yksilön (esim. italian- tai kreikanajokoira tai beagle) jonka kanssa ei metsästetä, asia ok. Miksi näin?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2384
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      60
      2114
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      100
      1951
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1868
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      11
      1682
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1602
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1466
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1440
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1412
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1400
    Aihe