Mielipiteitänne...

Matti-ensikertalainen-Maail...

Mitä mieltä olette...
Lähden Helsingistä junalla Tampereelle, josta hyppään koneeseen (RyanAir) jolla lennän Dysseldorfiin. Sieltä ostaisin auton, jolla liikkuisin muutman päivän aikana Portugaliin Portoon tai lähistölle.
Sieltä hommaisin tilapäiseksi majoitukseksi (max 1 viikko) jonkun pienen yksiön (syrjäseudulta) ja sieltä käsin koittaisin saada vakituista asuntoa (vuokra) jossa sitten asustelisin pitemmän aikaa.

Asioita mistä haluaisin saada tietoja:
-minkä hintatason asuntoja voisi saada noin 20-30km päästä esim Porton keskustasta?
Kyseessä olisi noin 35m2 asunto (2h keitotila)
-Voiko Saksasta ostettua autoa viedä "puna-valkoisilla kilvillä Portugaliin.
-Voiko lemmikkiä viedä (tietääkseni voi) ilman mitään karanteenejä Suomesta Portugaliin.

Tässä vain muutama asia jota haluaisin selvitellä. Kun niihin saisin muutamia näkökantoja niin sitten mietitään asiaa uudelleen ja eri näkökulmasta.

6

977

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ehdotan, että selvitän auton ja lemmikin tuonnin vaatimukset Portugalin lähetystöstä Helsingissä. Näiden kahden asian suhteen sinulla pitäisi mielestäni olla aivan varma tieto ihan virallisesta lähteestä ja mieluiten vielä kirjallisena, niin että ei tule harmillisia yllätyksiä, esim. veroseuraamuksia, joihin et ollut valmistutunut. Mannerportugalilaiset ostanevat autoja päivittäin Espanjasta, jossa tietääkseni niiden hinnat ovat halvempia.

      Vastaus voi molempiin kysymyksiin olla aivan yksinkertainen eikä ilmeisesti mitään hankaluuksia ole odotettavissa.

      Vaikuttaa siltä, että olisit asettumassa asumaan pysyvästi('pitemmän aikaa') Porton ympäristöön. EU-kansalaisella ei yleensä ole mitään ongelmia täällä byrokratian kanssa.

      Sinun kannattaa käydä välittömästi sen jälkeen kun olet löytänyt pysyvän asunnon ilmoittautumassa siirtolaisvirastoon (Servico de Fronteiras e Estrangeiros). Ihan ensimmäiseksi, jo ennen vuokrasopimuksen tekemmistä, sinun tulisi käydä Financas- eli verovirastossa. Jos autosi rekisteröidään täällä, niin tarvinnet näitä molempia tietoja rekisteröintiä varten.

      Asuntoja Porton ympäristöstä löytynee ongelmitta. Kun on kyseessä vain viikko, niin ehdotan majoitusta Residencial-tyyppisessä hotellissa, joka on tavallista hotellia vaatimattomampi, mutta jossa kyllä yleensä majailee viikon ja vaikka kauemmankin aikaa. Vuorokausihinnat lienevät alta 50 e. Residencialeissa ei ole ravintolaa, mutta niitä täällä löytyy vaikka kuinka eikä ulkona syöminen ole kallista, jos tyytyy tyypilliseen portugalilaiseen ruokaan.

      Vuokra-asunnoista ei Porton alueella liene pulaa. Täällä asuntojen koko on monesti suurempi kuin Suomessa, mutta vuokrat ovat edullisempia. Syrjäseudulla tarjonta on vähäisempää, mutta asunto saattaa löytyä. Uskoisin, että joudut maksamaan 300-500 e/kk. Vuokra-asunnot ovat usein kalustettuja.

      Kiinteistövälittäjät välittävät myös vuokra-asuntoja. Voisit katsoa esim. www.era.pt tai home life:n tai century 21:n nettisivuja ja saada kuvaa alueista ja vuokrista.

      • Tästä se lähtee...

        Miten on tuon kielen laita? Pärjääkö sielä alussa pelkällä Englannilla? Oletan että pärjää, mutta kerros sekin nyt sitten samalla.

        Olisin halukas etsimä'än sitä asuntoa jonkun kymmenen kilometrin päästä kaupungin keskustasta sillä asuminen sielä lienee huomattavasti edullisempaa.?! Miten on sen asian laita jos haluaisi asua sielä vain talvella ja kesäksi tulisi Suomeen?? Onko asuntojen lyhytaikavuokraukset (3-8kk) mahdollisia KOHTUUHINTAAN?

        Voidaanko jatkaa keskustelua sähköpostitse?

        [email protected]


    • Asunto Portosta

      Hei

      Tilapäisasunnoksi voisit ehkä harkita myös yksityishenkilön vuokraamaa viikkoperusteista asuntoa, kts http://www.holidaylettings.co.uk/ Porton alue on Costa Verde, Portosta näyttäisi löytyvän 3 kaupunkiasuntoa alkaen 145£/vko.
      Itse vuokrasin tuota kautta Lissabonin ensiasuntoni, eikä asunnon tai varausten kanssa ollut mitään hankaluuksia.

      Vakituisemman asunnon hintaa voit Masseurin antamien vinkkien lisäksi arvioida myös kastomalla täältä http://casa.sapo.pt/en/
      Tuolla sivustolla on hieman outo logiikka (aloita haku klikkaamalla kartalla Porton aluetta), mutta sieltä löytyy paljon sekä yksityisten että välittäjien vuokra-asuntoja.

      Ennen kuin voit vuokrata asuntoa, tehdä kaasu-, sähkö- tai vesisopimusta tai avata pankkitiliä, niin sinulla pitää olla número de contribuinte, jonkinlainen henkilötunnusta vastaava juttu.

      Lähetystön sivuilla on aika hyvä tietopaketti http://www.finlandia.org.pt/fi/ > tietoa Portugalista > pysyvämmin Portugaliin

      Auto pitää rekisteröidä 3kk:n kuluessa Portugalin kilville, maksaa jokusen tonnin.

      Minun kokemukseni Portugalin viranomaisista eivät valitettavasti ole yhtä positiiviset kuin Masseurilla...

      • aloittaja....

        >>>Auto pitää rekisteröidä 3kk:n kuluessa Portugalin kilville, maksaa jokusen tonnin.>>>

        Siis mitä? Liirojako?

        Selittäisitkö tarkemmin?


      • se edellinen
        aloittaja.... kirjoitti:

        >>>Auto pitää rekisteröidä 3kk:n kuluessa Portugalin kilville, maksaa jokusen tonnin.>>>

        Siis mitä? Liirojako?

        Selittäisitkö tarkemmin?

        Hei, olin pari päivää netin ulottumattomissa.

        Niin, autontuonti Portugaliin on suuri hässäkkä.. Tuntuu olevan sellaista ulkomaalaisen väsytystaktiikkaa "kyllä se maksaa kun ei jaks tapelkla kanssamme".

        Kirjoitin aiemmin virheellisesti; se rekisteröinti ei maksa kuin jokusen satasen, mutta täällä on saman tapainen "tuontivero" kuin Suomessakin, eli joku autovero ALV tuoduille autoille, perusperiaatteena mitä isompi CO2 sitä isompi vero. Mutta sitten on joitain poikkeustapauksia, jolloin voidaan vapauttaa siitä autoverosta... Koitin lukea tänään sitä autoverolakia, mutta se teksti on minun taidoilleni liian hankalaa. Suositan, että otat yhteyttä Portugalin lähetystöön Suomessa, ja tiedustelet tuota auton vientiä. Hankaluutta lisää, että uusi autoverolaki tuli voimaan heinäkuussa, ja tulkinnat kai ovat vielä hakusessa.

        Tässä yksi vastaus autontuontikyselyyn, PT-recidence lehdessä
        http://portugalresident.com/portugalresident/showstory.asp?ID=22224

        Se "joitain tuhansia" perustuu työtoverini maahantuomaan autoon (hän maksoi muistaakseni 2800€ jotta sai autonsa PT rekkareihin) - mutta tämä oli edellisen lain aikaan, tosiaan suositan että kysyt Portugalin Suomen lähetystöstä.


      • taas se sama
        aloittaja.... kirjoitti:

        >>>Auto pitää rekisteröidä 3kk:n kuluessa Portugalin kilville, maksaa jokusen tonnin.>>>

        Siis mitä? Liirojako?

        Selittäisitkö tarkemmin?

        Kts tämä oikeuteen viety tapaus Saksasta Portugaliin tuodusta autosta

        www.europarl.europa.eu/meetdocs/2004_2009/documents/cm/671/671979/671979en.pdf


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4955
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3134
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1625
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1243
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1217
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1207
    Aihe