Siniasuinen tyttoni

PellervoHollo

Hei taas kaikille taalta thaimaan lammosta. Nyt minulla on kuuma, todella kuuma, suorastaan tukahduttavan kuuma! En tieda johtuuko se tasta thaimaan ilmastosta vai siita etta nykyaan aherran tyokseni ananasten viljelysalueella.
Olen kaivanut ananasta pellosta SiSu-pastilli suussa tyyliin Suo, Kuokka ja Jussi. Kuokin ja kuokin mutta mitään en ole loytanyt. Ehka se on ollut vain huonoa tuuria.
Taalla pellolla kasvaa semmoisia metrin korkuisia kasveja joissa roikkuu valtavan kokoisia kapyja. Ne haittaavat ananasten loytymista joita kuokkani avulla yritan mullan alta kaivaa.
Tassa tyoyhteisossamme on lisaksemme, siis minun ja Buddha-patsaan, paljon naisia. Meidat kaikki kuljetetaan tanne tyopaikallemme yhteiskuljetuksella. Se on sellainen suuri lava-auto jota kuorma-autoksikin kutsutaan.
Ananasten poimijat ovat pukeutuneet kuten me, valjiin hyvinhengittaviin asusteisiin ja kookkaaseen paata auringolta suojaavaan paahineeseen. Olen tassa pellolla pyoriessani iskenyt silmani jo muutamaan kauniskasvoiseen maalaistyttoon. He ovat hieman ujonpuoleisia niinkuin thaimaalaiset yleensakin. Yleensa aloitan keskustelun ronskeilla alapaa aiheisilla vitseilla. Ne tuntuvat nolostuttavan heita. Illaksi olenkin sopinut jo treffiseuraa eraan sinertavasavyisessa tyoasussa tyoskentelevan tyton kanssa.
Tyot loppuvat auringon laskiessa ja aamulla olemme taas pellolla kello 5. Kylla siina hyvin ehtii karaokea laulaa ja hauskaa pitaa, ei tama nyt niin raskasta tyota ole.
Nyt minulla onkin nalka. Onneksi olen ottanut evaskorini mukaan. Siella on tuotteita kahden henkilon tarpeisiin, minulle ja Buddha-patsaalle. Evaskorissa meilla on mukana peltitolkki jonka ystavani lahetti minulle suomesta. Se sisaltaa herkullista ananasta. Tasta kylla riittaa tuoretta ananasta meille molemmille varsinkin kun tuo kumppanini on niin pieniruokainen. Ongelma on kuinka saan avattua tuon tiiviin purkin. Ehkapa se onnistuu kuokalla. Lisaksi meilla on ananaksen makuista mehujuomaa, se kylla maistuu taalla ananaspellolla, nam!
Taalla pellolla nakee outoja asioita. Olen esimerkiksi nahnyt kuinka puukepit liikkuvat. Olisivatko ne sittenkin kaarmeita? En usko silla hetki sitten Buddha-patsaan ymparilla ja paalla luikerteli useita keppeja. Ystavani ei reagoinut asiaan mitenkaan. Jos ne olisivat olleet kaarmeita niin uskoisin etta han olisi hatyytellyt niita pois luotaan. En halunnut nayttaa pelokkaalta tai huonommalta kuin tuo patsasteleva ystavani. Istahdin patsaani vierelle samanlaiseen polviasentoon. Olin liikkumatta ja hiiren hiljaa. Kepit todellakin liikkuivat. Ne luikertelivat paitani ja jopa housujeni alle. Kepit nayttivat hampaitaan, oikeasti ne olivat haarautuvia pienia oksia jotka nipistelivat. Ne jattivat iholle sellaiset kaksi pistosjalkea jotka sattuivat suunnattomasti.
Ai mutta mita minä nyt naenkaan. Sinertavapukuinen tyttoni tulee vierelleni. Han tarjoaa minulle palan ananasta jonka oli loytanyt pellolta. Se maistuu paljon tuoreemmalta kuin minun sailykepurkista syomani vaikka viimeinen myyntipaiva purkin mukaan on syyskuussa 2009.
Nyt on aika taas menna sorvin aaren ja etsimaan ananaksia.
Olen opettanut thaimaalaisille poimijakolleegoilleni mukavan laulun jota rallattelemme taalla pellolla paivien iloksi. "Ala pure mun ananasta" -laulu raikaa naapuripelloille asti.
Nyt minun taytyy kylla lopettaa kirjoittaminen silla tyot kutsuvat. Ehka loydan sen ensimmaisen ananaksen tanaan. Yksikin onnistuminen saattaisi niinsanotusti pudottaa apinan selasta ja se luultavasti poikisi uusia onnistumisia.
Hyvaa paivanjatkoa kaikille taalta ananaspellolta. Terveisin Pellervo ja B-patsas

3

1205

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pellolle!

      Se on Peltsi hyvä, että tutustut paikalliseen maatalouteen. Tiedä vaikka niitä ananaksia voisi viljellä pian Suomessakin.

      Terkkuja Buddhalle!

    • sinnikkyyttä

      mutta likellä on ettei PellervoHollo kuittaa kaikkia talvisodan sankareitakin jaksaessaan viikosta toiseen kuukaudesta vuosiksi venyvällä sitkeydellä harrastaa mielihommaansa, ananasten metsästystä! Pakko olisi antaa tunnustuspalkinto, jos minulle olisi suotu sellainen jalo tehtävä, kuin Suomalaisen sisun maailmalle tunnetuksi tekemisen palkitseminen. Olen kuitenkin vähäpätöinen ja -sanainen perusjuntti SUOMALAINEN, joka on myös kateellinen tuosta ehtymättömästä sanatulvasta Thaimaan viidakossa, anteeksi pelloilla. Ja koska olen juntti, en en voi kuin ihailla ja haukkua samaan hengenvetoon että miten sepittämisen voi kokea noin IHANAKSI asiaksi että saa koko kansan huomion kirjailemalla harva se päivä rajuja matkailukokemuksia kaikkien persaukisten iloksi ja ärsytykseksi. Hauskaa asiassa olisi, jos saisi tehtyä gallupin kuinka moni elää mukana ja sitten vielä uskoo Hollolalaisen olevan Tervakosken Puuhamaata pidemmällä. Terveisiä vaan Ilomantsin Räväkkävaarasta Hukkajoen Salopirtin savusaunan tuoksuvista syysyön usvalöylyistä!

    • ss aatu

      Kanzis lopettaa toi sienten syönti,jos siit tulee noin pahat tripit et ihan ananas pellolla oot sisu-pastilli suussa ja B patsas mukana.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1847
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1717
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1323
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1141
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      839
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      795
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      777
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      759
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      735
    10. Mikä tekee kaivatustasi

      haluttavan?
      Ikävä
      45
      717
    Aihe