minkä ikäisiä

hagrid ja voldemort

Olenko nyt ymmärtänyt oikein, että Hagrid ja Tom Riddle kävivät Tylypahkaa yhtaikaa. Tämä lienee fakta, vrt. Hrgridin koulusta erottamisen syyt jne.

Minua on kiinnostanut minkä ikäisiä kirjan hahmot ovat. No, Feeniksin killan alussa kuvaillaan kuinka Voldemort käy murhaamassa jästi-perheensä ja ajanmääritykseksi mainitaan "...fifty years before, at daybreak..." Ja tällöin Voldemort on jo "teenage boy" eli vähintään varmaankin neljäntoista. Tästä laskemalla päästään tulokseen, että sekä Hagrid että Voldemort ovat kirjasarjan tapahtuma-aikaan jo eläkeiässä eli vähintäänkin 64-65 -vuotiaita ellei enemmänkin. Voiko näin tosiaan olla? Minulla on ollut Hagridista enemmänkin sellainen max viisikymppinen kuva. Entäs Voldemort-papparainen sitten? Ehkä dark magic vie ryppyjä kauemmaksi ;-)

Vai mainitaanko näiden hahmojen i'istä mitään muualla kirjoissa, oletteko kiinnittäneet huomiota? Harryn vanhempien, Snapen, Siriuksen, Lupinin yms yhtaikaa koulussa koulussa olleiden iät ovat selvinneet monia kertoja, mutta entäs nämä muut?

7

928

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ikä on helppo päätellä. Salaisuuksien kammiossa mainitaan Voldemortin olleen 16-vuotias silloin kun hän avasi kammion ensimmäisen kerran. Vuosi on 1942, joka taas on helposti laskettavissa kirjassa mainitun melkein päättömän Nickin kuolinvuoden avulla, joka on siis 1492. Kirjassa eletään siis vuotta 1992. Kammio avattiin ensi kerran 50 vuotta ennen SK:n tapahtumia. Voldemort on siis SK:ssa n. 66-vuotias ja viimeisessä kirjassa hän on n. 72 vuotias. Hagrid taas on kaksi vuotta nuorempi eli n. 70 vuotias.

    • Noidat ja velhot pystyvät peittämään ikäänsä monilla erinäisillä taioilla ja loitsuilla. Noin luulisin asian olevan, kun Dumbledorekin oli niin vetreä ja Flamelkin oli aika vanha ja luultavimmin aivan hyvässä kunnossa.

      • mutta...

        Flamelilla oli sen lisäksi se viisasten kivi. Vaikka velhot elävätkin pitempään, niin eivät nyt sentään "itsestään" aivan niin kauaa, näin ainakin itse käsitin.


    • tuntuu

      että Voldemort voi olla niin vanha :-s Mutta ehkä se sitten on kuitenkin, perustelut olivat kyllä aukottomat :-)

      Ikäasioista muuten: yksi elokuvissa minua risonut seikka on se, että Lupinista on tehty niin omituisen vanhan oloinen. Tai sitten Sirius... Molemmat näyttelijät jo melkein viisikymppisiä. Itse ainakin kirjoja lukiessa olen kuvitellut ne paljon vetreämmän oloisiksi, niinkuin ovatkin. Mutta ehkäpä castingin tekijä on halunnut ajatella, että sekä Azkaban että ihmissuseilu vanhentavat ihmistä kummasti ;-9

      • drydjkdkcc

        ja entäs sitten snape? alan rickman on muistaakseni 61-vuotias, snapen hahmo taas kolmenkympin puolivälin tienoilla... huh. tykkään kyllä rickmanin snapesta mutta kyllähän se vanhuus paistaa paljon läpi.


      • drydjkdkcc kirjoitti:

        ja entäs sitten snape? alan rickman on muistaakseni 61-vuotias, snapen hahmo taas kolmenkympin puolivälin tienoilla... huh. tykkään kyllä rickmanin snapesta mutta kyllähän se vanhuus paistaa paljon läpi.

        Son totta. Ketään muuta ei voisi kuvitella kalkarosta näyttelemään, sopii kyllä olemuksellaan ja äänellään loistavasti siihen rooliin, mutta etenkin näissö uusissa potterin leffoissa alkaa se Rickmanin ikä paistaa läpi.. :/


    • Juu,

      ei kyllä uskoisi Voldea ja Hagridia niin iäkkäiksi. Mutta toisaalta, velhot ja noidat vanhenevat kai eri tavalla. Dumbledorekin oli reilusti yli 100-vuotias ja ihan vetreässä kunnossa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      198
      4666
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      274
      2750
    3. 134
      1707
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1401
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      203
      1357
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1156
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1124
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      74
      1077
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1057
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1051
    Aihe