Tupakointi vankilassa

pamppu123

Kun nyt ravintolatkin saatiin savuttomiksi, niin kohta taitaa vankilat olla tupakoinnin viimeisiä kehtoja, jossa henkilökunta altistuu tupakansavulle. Vaikka vankilan yleisissa tiloissa ei saakaan polttaa, niin savulta ei voi välttyä esimerkiksi avatessa sellien ovia ym. Silloin savut oikein pölähtävät käytävälle. Ei oikein sitä tupakinpolttoa voi kieltääkään. Onko kellään ehdotuksia tähän asiaan? Eikös tupakkalainsäädökset koska myös vankiloita?

16

3167

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ghhhh

      vaiha alaa.

      • raivohullua skitsoa silmille

        jos ei saisi poltella sellissä.Mietippä sitä,kun jo siviilissä röökilakkolaiset pistää turpaan kavereitaan nikotiinin vieroitusoireiden takia.Mitähän joku kirvesmurhaaja tekisi samassa tilanteessa???


      • sitä että kyllä
        raivohullua skitsoa silmille kirjoitti:

        jos ei saisi poltella sellissä.Mietippä sitä,kun jo siviilissä röökilakkolaiset pistää turpaan kavereitaan nikotiinin vieroitusoireiden takia.Mitähän joku kirvesmurhaaja tekisi samassa tilanteessa???

        sen tupakkalain pitää koskea myös vankiloita. Ikävä kyllä taas tällä palstalla saa vain asiattomia vastauksia.


      • Suomalainen74
        sitä että kyllä kirjoitti:

        sen tupakkalain pitää koskea myös vankiloita. Ikävä kyllä taas tällä palstalla saa vain asiattomia vastauksia.

        Tupakkalaki koskee myös vankiloita, eikä siellä näin ollen henkilökunta saa altistua tupakansavulle. Ilmoita paikalliseen työsuojelupiiriin.


      • suljettulaitos
        Suomalainen74 kirjoitti:

        Tupakkalaki koskee myös vankiloita, eikä siellä näin ollen henkilökunta saa altistua tupakansavulle. Ilmoita paikalliseen työsuojelupiiriin.

        Niin, mutta ongelmaksi muodostuu, että kun vankila on suljettulaitos niin eipähän mitkään työsuojeluvaltuutetut kävele noin vain vankilaan hihhuloimaan.


      • Suomalainen74
        suljettulaitos kirjoitti:

        Niin, mutta ongelmaksi muodostuu, että kun vankila on suljettulaitos niin eipähän mitkään työsuojeluvaltuutetut kävele noin vain vankilaan hihhuloimaan.

        Kyllä niillä on lakisääteinen oikeus päästä tarkastamaan henkilökunnan työolosuhteita. Se on entinen vankilanjohtaja, joka tätä yrittää estää.


    • ehdotus

      kysymykseesi olisi, että kun tupakointi vielä on laissa sallittu oikeus ihan jokaiselle, niin vankilassa tulisi sitten järjestää vangeille "tupakka-koppi" joka selliin. Eli sinne sitten pitäisi joku pikku koppero rakentaa, missä polttaa ja jossa olisi tehokas ilmastointi? Altistuuko sitä niin kovasti todella tupakansavulle jos jonkun sellin oven avaa?
      Vartijan työ nyt on yksi maailman helpoimmista.. hyvin maksettu lapsenvahdin homma, niinkuin joku täällä aikaisemmin totesi.
      Akateemista koulutusta se ovien availu ja sulkeminen ei vaadi, eikä pieni tupakanhajukaan haitanne.
      Vaikka on tupakkalaki olemassa, niin on sitä miljoona muutakin lakia, eikä ne toteudu vankilassa vaikka pitäisi, niin mitä sitä isot ihmiset kitiseen pikkuasioista?

      • välttämättä

        kovin paljon altistu, mutta muualla on tupakkahuoneitakin poistettu sillä perusteella, että niiden ovenraoista tulee savun "hajua" ulos. Laki on laki, ei se muuksi muutu vaikka voissa paistaisi.


    • Nulder

      Jos on savuton vanki, niin ei kai sitä laiteta samaan selliin tupakoivan kanssa, eihän?

      • KusikonginKing

        No, Rixussa oli pahimpaan aikaan, 70 luvulla kusikongilla neljä venkulaa kahden hengen kopissa ja kolme veti röökiä aina hereillä ollessa ja yksi ei polttanut. Elää se kaveri vieläkin....


    • michael.waizman

      Täälä Israelissa saa polttaa sellissä, vaikkakin on savuton vanki, mut ongelma oli siinä et jos tupakkaa on, ku sinne ei saanu tuoda ulkopuolelta tupakkaa, vankin vartia jako aina joka ilta 3 röökii per nokka, ja muistan et yks kerta kävi niin sanottu tuuri ku siihen selliin johon jouduin, oli yks savuton nii me muut saatin sen röökit :)

    • Hälby

      Ruotsissa vamkila antaa nikotiinipurkat ja laastarit ilmatteeksi.Siellä olllut kauan savuttomat sellit.....

    • Vankinrakkaus

      Liika moni vanki poltaa tupakaa ja käytä muutakin päihtettä kun ei saa hyvä rakaus tai seksi suhtetta vankilassa. Ja jos suhte niin toiset vankit voi katelisia ja anta turpa sauna ja selkä sauna. Siksikin vanki saataa poltaa kun pelotaa jos suhte paljastuu. Missä vankin ihmisyys arvo jos ei sa suhtetta pitää? Ei kukan metiassa puolusta vankin oikeuta suhteisin mutta tupakan veto puolusta vaan.

    • Mäenkestä

      Voi hellan luuteli, nytkö tupakointiin vankiloissa tulee tiukennuksia.

    • Anonyymi

      Kova linja vaan hamehallituksella,täällähän näitä Marinin ihailijoita piisaa.Tietenkin kannattaa ummistaa silmänsä tosiasialla,että vankilassa ollaan syystä..,mitenkähän mahtavat reagoida pitkän ( ja lyhemmänkin) tuomion väkivalta rikolliset?Veikkaan että tulee " vauhtia ja vaarallisia tilanteita",mutta mitä muuta tuollaisesta päätöksestä voi odottaa.Sääliksi käy kerros vartijoita,jotka joutuvat syyttään kohtaamaan päätöksen seuraukset..,ammatinvalinta kysymys, varmasti moni vartija nostaa kytkintä,jos nenä kipeä harva se päivä.

    • Anonyymi

      Joo,Ruotsiin kannattaakin verrata,siellähän on rikollisuus vallan loppunut,kun tupakointi kiellettiin.Miksei verrata nyt Venäjään,kun sen vankilat monen kirjoittajan märkä päiväuni.Varmasti siksi, että ajatus vori laumasta kimpussa kiihottaa jollain ihme tavalla.Suvaitsevaisuutta nyt vähän suvakki kansa,täälläkin moni miehenä esiintyvä vois alkaa korjata sukupuoltaan,kun ajatukset kerran on kuin hallituksen nais viisikolla."Miesoletettu"(hieno sana) alkaa sopia kyllä nyky miehiin,ulistaan vankien tupakanpoltosta..,liekö testot nollissa,koska eihän aikuinen mies ainakaan voi olla noin neiti.Eriasia tietysti,jos kouluajoista lähtien isot pojat kiusanneet,eikä vieläkään tohdi mennä kaupungille,ettei sama toistu.Turha nuoruuden traumoja on kaikille vangeille kostaa,ei muuta kun rohkeasti hame päälle ja illalla kaupungille.Hyvä suoja,voi huutaa "ei saa lyödä naista ".., kannattaa monen kirjoittajan ottaa harkintaan,kun kerran nyt mahdollista.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      124
      2833
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      258
      1193
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1191
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1031
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      973
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      970
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      926
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      43
      857
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      40
      848
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      42
      754
    Aihe