Tomaattien kannat!

Tyytymätön

Eikö tosiaankaan ravintolatyöntekijöille opeteta, että tomaateista pitää leikata kantaosat pois lohkoamisen yhteydessä?!
Todella inhottavaa syödä noita (usein ihan raakojakin) tomaattilohkoja, joissa lähes jokaisessa on osa kovasta kannasta jäljellä!
Ruokasivistymättömyyttä jättää kannat leikkaamatta!

23

2073

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sinä olet

      opettamassa meitä uunoja tällä tunnilla!

    • Ravintolan kokki

      En koskaan jätä tomaatteihin kantoja. Hyi hyi. On jollekin virhe tullut tai on huolimattomuuttaan tai laiskuuttaan jättänyt kannan paikalleen. Ei näin.
      Ikävää, kun on sinun kohdallesi on sattunut.
      Toivon, että et menetä luottamustasi meihin! On täällä hyviäkin kokkeja! :D

      • Aromilasi

        Kertokaahan, miten se on kokin ammattitaidosta kiinni jos taloon tilataan valmiiksi leikatut tomaattilohkot?Eihän se mukavaa ole olla moraalin vartija!


      • taloon
        Aromilasi kirjoitti:

        Kertokaahan, miten se on kokin ammattitaidosta kiinni jos taloon tilataan valmiiksi leikatut tomaattilohkot?Eihän se mukavaa ole olla moraalin vartija!

        tilattaisi valmiiksi leikatut tomaattilohkot???
        Mikä "ravintola" se sellainen on???
        Kuka siitä on vastuussa???


      • kokki
        Aromilasi kirjoitti:

        Kertokaahan, miten se on kokin ammattitaidosta kiinni jos taloon tilataan valmiiksi leikatut tomaattilohkot?Eihän se mukavaa ole olla moraalin vartija!

        Minä olen ainakin sillä kannalla, että ravintolaan tilataan ihan kokonaisia, puhtaita ja hyvälaatuisia tomaatteja, eikä mitään ''valmiiksi'' lohkottuja tai leikattuja. Se on ympäristöllekin huonompi vaihtoehto, kun tulee roskaa, kun ne pakataan johonkin pussiin ja käsitellään jossakin tehtaassa. Itse ainakin tomaatit asiakkailleni pilkon ja valmistan, kun tekemääni annokseen niitä tarvitsen. Ja tyytyväisiä ovat ollee :D


      • KokkiSamuli
        taloon kirjoitti:

        tilattaisi valmiiksi leikatut tomaattilohkot???
        Mikä "ravintola" se sellainen on???
        Kuka siitä on vastuussa???

        Nykyään valitettavasti henkilökuntaa vähennetään äärimmäisyyteen asti, ja miksi.
        Siksi koska valmiiksi leikattuja tuotteita on saatavissa.
        Ekonomeista, merkonomeista ja merkanteista, joilla ei ole mitään ravintola koulutusta, ko.tuotteet ovat aivan yhtä hyviä kuin kokonaisetkin.
        Kun lasketaan paljonko säästöä saadaan vähentämällä kokin työaikaa esivalmistelusta saa jokainen numeropelle viittä vaille orgasmin.
        Keittiömestareiden ja kokkien mielipiteillä ei luonnollisestikkaan ole mitään väliä.
        Ja jos asiakas valittaa, keittiö saa haukut, vaikka ei ole tilannetta aiheuttanutkaan.
        Jos ette usko, kyselkää, pahimpia ovat isot toimijat, hok, restel yms.


      • Aromilasi
        Aromilasi kirjoitti:

        Kertokaahan, miten se on kokin ammattitaidosta kiinni jos taloon tilataan valmiiksi leikatut tomaattilohkot?Eihän se mukavaa ole olla moraalin vartija!

        IHAN oikeesti. Liikeidean mukaisestihan se tomaattien leikkuutapa myös alihankkialle kartoitetaan,.Jokainen voi sen tomaatin menekin mukaisesti määritellää miten se
        esikäsitellään.On aika turhautavaa miten näitä "tosi"tärkeileviä asiantuntioita tässä kuunnellaan


      • millyb.
        Aromilasi kirjoitti:

        IHAN oikeesti. Liikeidean mukaisestihan se tomaattien leikkuutapa myös alihankkialle kartoitetaan,.Jokainen voi sen tomaatin menekin mukaisesti määritellää miten se
        esikäsitellään.On aika turhautavaa miten näitä "tosi"tärkeileviä asiantuntioita tässä kuunnellaan

        Itsekin kannattaisin sitä, että tomaatit tilataan kokonaisena ja että kannat poistetaan, ihan jo siis siitä syystä, että tomaatti on sitten mukavampa syödä. Mutta, kuinka moni kokki tietää, että tomaatin kannat ovat tomaatin "jätelaitos"? Kantojen poistamiseen on siis ihan lähes terveydellinenkin syy. Meillä poistetaan kannat niin lohkottavista kuin viipaloitavista tomaateista, sitä varten on ihan oma työkalunsakin. Ja työskentelen ison ketjun ravintolassa. Harvoin meillä tilataan valmista lohkoa.


    • nyt oli

      henkilöstöruokalan aamiaisbuffetissa tänä aamuna ensimmäisen kerran tomaattilohkoista leikattu kannat pois...

      Ilmeisesti tätä palstaa luetaan...?

      Aloittaja

      • Edellinen

        Oli näköjään väliaikaista. Tänään oli tomaattilohkoihin taas kannat jätetty. Ilmeisesti eri leikkelijä...
        Ja tomaatit niin raakoja, että roskikseen piti lautaselle ottamani lohkot heittää. Kurkkusiivutkin olivat niin vetisiä, että menivät samaan osoitteeseen.


      • ...............
        Edellinen kirjoitti:

        Oli näköjään väliaikaista. Tänään oli tomaattilohkoihin taas kannat jätetty. Ilmeisesti eri leikkelijä...
        Ja tomaatit niin raakoja, että roskikseen piti lautaselle ottamani lohkot heittää. Kurkkusiivutkin olivat niin vetisiä, että menivät samaan osoitteeseen.

        Mun mielestä pahin ongelma on se että tomaatteja ja kurkkua säilytetään väärässä lämpötilassa ja niitä käytetään salaatteihin ympäri vuoden. Ihan kuin ei muuta salaattiainesta löytyisi kuin ne väkisin kasvatetut mauttomat tomaatit ja kurkut.


      • Toissaedellinen
        Edellinen kirjoitti:

        Oli näköjään väliaikaista. Tänään oli tomaattilohkoihin taas kannat jätetty. Ilmeisesti eri leikkelijä...
        Ja tomaatit niin raakoja, että roskikseen piti lautaselle ottamani lohkot heittää. Kurkkusiivutkin olivat niin vetisiä, että menivät samaan osoitteeseen.

        Tänä aamuna tomaatit olivat sentään siivutettuja, mikä onkin oikea tapa, kun ne aamiaisella laitetaan lähinnä voileivän päälle. Lohkot ovat siinä aika hankalia.
        Nyt olivat kypsempiäkin kuin eilen. Mutta taas oli kannat jätetty. Kyllä siivutettavistakin tomaateista pitää kannat poistaa, vaikka kanta ei osu ihan kaikkiin siivuihin, kuten lohkoihin.


      • luoja,.,.,.,,
        Toissaedellinen kirjoitti:

        Tänä aamuna tomaatit olivat sentään siivutettuja, mikä onkin oikea tapa, kun ne aamiaisella laitetaan lähinnä voileivän päälle. Lohkot ovat siinä aika hankalia.
        Nyt olivat kypsempiäkin kuin eilen. Mutta taas oli kannat jätetty. Kyllä siivutettavistakin tomaateista pitää kannat poistaa, vaikka kanta ei osu ihan kaikkiin siivuihin, kuten lohkoihin.

        älä nyt vaan unohda kertoa heti maanantaina minkälaisina tomaattisi silloin sait.
        Sinulla on asiat todella hyvin kun suurin ongelmasi on tomaattien kypsyysasta ja niiden mahdolliset kannat, onko lohkottu vai ihan peräti siivutettu.
        Onnittelut!!


      • Mestaaja1
        Toissaedellinen kirjoitti:

        Tänä aamuna tomaatit olivat sentään siivutettuja, mikä onkin oikea tapa, kun ne aamiaisella laitetaan lähinnä voileivän päälle. Lohkot ovat siinä aika hankalia.
        Nyt olivat kypsempiäkin kuin eilen. Mutta taas oli kannat jätetty. Kyllä siivutettavistakin tomaateista pitää kannat poistaa, vaikka kanta ei osu ihan kaikkiin siivuihin, kuten lohkoihin.

        Oletko kenties joku besserwisser, joka tietää kaikesta kaiken tai on Nokian palkkalistoilla?? Onkohan sinulle opetettu käytöstapoja ollenkaan? Katsos jos on tomaattiin jätetty kannat on ne helppo leikata lautasella itse käyttämällä omaa haarukkaa ja omaa veistä ja pitää mielipiteet ominaan. Mitenhän on jos siellä sinun aamiaispöydässä olisikin kokonaisia tomaatteja, varmaan rupeisit itkemään.


      • ihmeessä
        Mestaaja1 kirjoitti:

        Oletko kenties joku besserwisser, joka tietää kaikesta kaiken tai on Nokian palkkalistoilla?? Onkohan sinulle opetettu käytöstapoja ollenkaan? Katsos jos on tomaattiin jätetty kannat on ne helppo leikata lautasella itse käyttämällä omaa haarukkaa ja omaa veistä ja pitää mielipiteet ominaan. Mitenhän on jos siellä sinun aamiaispöydässä olisikin kokonaisia tomaatteja, varmaan rupeisit itkemään.

        kannat pitäisi itse leikata pois??? Sehän on henkilökunnan asia. Ja miksi ihmeessä aamiaispöydässä tarjoiltaisiin kokonaisia tomaatteja??? Sehän olisi aivan väärin.


      • ihmeestä
        luoja,.,.,.,, kirjoitti:

        älä nyt vaan unohda kertoa heti maanantaina minkälaisina tomaattisi silloin sait.
        Sinulla on asiat todella hyvin kun suurin ongelmasi on tomaattien kypsyysasta ja niiden mahdolliset kannat, onko lohkottu vai ihan peräti siivutettu.
        Onnittelut!!

        olet saanut päähäsi, että tomaattien kypsyysaste kannat tai leikkuutapa olisivat suurin ongelmani???

        Millä logiikalla voi päätyä niin hölmöön johtopäätökseen? Ei ainakaan minkään täällä kirjoittamani perusteella.

        Vaan miksi pidät näitä tomaattiasioita vähäpätöisinä?


      • päälikkö 33
        ihmeessä kirjoitti:

        kannat pitäisi itse leikata pois??? Sehän on henkilökunnan asia. Ja miksi ihmeessä aamiaispöydässä tarjoiltaisiin kokonaisia tomaatteja??? Sehän olisi aivan väärin.

        suosittelen lopettamaan tomaatin syönnin kun tosiaan näyttää aika hankalalta . .. mutta se on myö tosi että henksu ruokaloissa käytetään paljon esim, koneella leikattuja ja valitettavasti massa ruuassa ei ole aikaa näpräämiseen . edustus eri asia .


      • tomaatin
        päälikkö 33 kirjoitti:

        suosittelen lopettamaan tomaatin syönnin kun tosiaan näyttää aika hankalalta . .. mutta se on myö tosi että henksu ruokaloissa käytetään paljon esim, koneella leikattuja ja valitettavasti massa ruuassa ei ole aikaa näpräämiseen . edustus eri asia .

        syömistä lopeta, mutta lopetin nyt asioimisen siinä toimipaikkaravintolassa, josta olen täällä kirjoitellut, ja jonka taso vain laskee ja laskee kuin lehmän häntä.


      • Mestaaja1
        tomaatin kirjoitti:

        syömistä lopeta, mutta lopetin nyt asioimisen siinä toimipaikkaravintolassa, josta olen täällä kirjoitellut, ja jonka taso vain laskee ja laskee kuin lehmän häntä.

        Ei tuollaisia pikkusieluja kaivatakaan. Hyvä kun pääsivät yhdestä valittajasta eroon. Tiesitkö muuten, että jos 100 asiakkaasta 10% valittaa ei sitä edes huomioida. Johtuu siitä että joukkoon mahtuu aina mätiä tapauksia niin kuin tomaattilaatikkoonkin.


      • ....K
        Mestaaja1 kirjoitti:

        Ei tuollaisia pikkusieluja kaivatakaan. Hyvä kun pääsivät yhdestä valittajasta eroon. Tiesitkö muuten, että jos 100 asiakkaasta 10% valittaa ei sitä edes huomioida. Johtuu siitä että joukkoon mahtuu aina mätiä tapauksia niin kuin tomaattilaatikkoonkin.

        Eli miten helvetisä ammattilaiset eivät saa niitä vittuun sieltä tomaattien seasta?

        Tosin tässä just nähdäänkin, että jotkut ovat ammattiylpeitä ja toiset eivät.


      • Mestaaja1
        ....K kirjoitti:

        Eli miten helvetisä ammattilaiset eivät saa niitä vittuun sieltä tomaattien seasta?

        Tosin tässä just nähdäänkin, että jotkut ovat ammattiylpeitä ja toiset eivät.

        Tuo toimi kyllä olisi miehisesti ajatellen kiinnostava homma. Tosin nuo keittiöiden naiset voisivat olla asiasta eri mieltä, tomaatti kun sisältää voimakkaita entsyymejä jotka leikattuna vielä voimistuu, joten jos niitä työntää vittuun voi olla aika kova kirvely. Jos taas toimitaan suurkeittiössä jossa tomaatin kantoja tulee aika paljon voisi joillakin naisilla olla aika täyteläinen olo. Luulen että kokonainen tomaatti tekisi paljon parempaa. Joten älkääpä puuttuko asioihin joita ette tunne, jättäkää ne asiantuntijoille. Ei mekään puututa Nokian "insinöörien" työhön.


      • että kyllä kuuluu
        Mestaaja1 kirjoitti:

        Tuo toimi kyllä olisi miehisesti ajatellen kiinnostava homma. Tosin nuo keittiöiden naiset voisivat olla asiasta eri mieltä, tomaatti kun sisältää voimakkaita entsyymejä jotka leikattuna vielä voimistuu, joten jos niitä työntää vittuun voi olla aika kova kirvely. Jos taas toimitaan suurkeittiössä jossa tomaatin kantoja tulee aika paljon voisi joillakin naisilla olla aika täyteläinen olo. Luulen että kokonainen tomaatti tekisi paljon parempaa. Joten älkääpä puuttuko asioihin joita ette tunne, jättäkää ne asiantuntijoille. Ei mekään puututa Nokian "insinöörien" työhön.

        Sillä se on osa työnkuvaa, meillä ainakin irrotetaan ne kannat tomaateista.
        Älä sä opeta faijaas naimaan jos se nussii paremmin.


      • Kokki. .
        että kyllä kuuluu kirjoitti:

        Sillä se on osa työnkuvaa, meillä ainakin irrotetaan ne kannat tomaateista.
        Älä sä opeta faijaas naimaan jos se nussii paremmin.

        Jos tomaattia tarjoillaan niin tulee se kaltata. Kukas nyt niitä kuoria haluaa syödä??? Ja siemenet mäkeen kanssa kun jäävät kiertelemään suuhun ja jumittuvat kuitenkin hampaiden väliin.

        Sinänsä elvistely jollain tomaatin kannoilla on silkkaa hoopoutta. Toisessa paikassa niitä on ja toisessa ehkä ei ole. Tietenkin jos menee tuhannen ihmisen työmaaruokalaan niin ei voi odottaa samaa kuin kaksi kertaa kalliimmassa ravintolassa.

        Mitäpä jos ravintolan oliivissa on kivi sisässä?? Tai saisiko lakkamarjoja siemenettömänä?? Miksi kalassa on suomuja jne. . .


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Joskus mietin

      miten pienestä se olisi ollut kiinni, että et koskaan olisi tullut käymään elämässäni. Jos jokin asia olisi mennyt toisi
      Ikävä
      24
      4736
    2. Miten reagoisit

      Jos ikäväsi kohde ottaisi yhteyttä?
      Ikävä
      88
      3734
    3. Ryöstö hyrynsalmella!

      Ketkä ryösti kultasepänliikkeen hyryllä!? 😮 https://yle.fi/a/74-20159313
      Hyrynsalmi
      48
      3135
    4. Olisiko kaivattusi

      Sinulle uskollinen? Olisitko itse hänelle?
      Ikävä
      54
      2677
    5. Mitä haluaisit sanoa

      Nyt kaivatullesi?
      Ikävä
      206
      2621
    6. Ihana nainen

      Suukotellaanko illalla?☺️ 🧔🏻🫶
      Ikävä
      51
      2609
    7. Sukuvikaako ?

      Jälleen löytyi vastuulliseen liikennekäyttäytymiseen kasvatettu iisalmelainen nuori mies: Nuori mies kuollut liikenne
      Iisalmi
      32
      2410
    8. Ootko koskaan miettinyt että

      miksi kaivatullasi ei ole puolisoa?
      Ikävä
      152
      2338
    9. Huomenta ihana

      Mussu ❤️.
      Ikävä
      31
      1955
    10. Avustettu itsemurha herättää vahvoja tunteita - Laillista Sveitsissä, ei Suomessa

      Hilkka Niemi sairastaa harvinaista PLS-sairautta. Hilkan on elettävä loppuelämänsä parantumattoman sairauden kanssa, jok
      Maailman menoa
      108
      1549
    Aihe