Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Aina luullaan nuoremmaksi

ikuinenlapsiko

Eli oon 22 ja ongelma on se, että minua luullaan AINA (tai lähes aina) noin 13-15-vuotiaaksi. Tämä on alkanut häiritsemään ja hävettämään. Tässä muutamia tapauksia vuosien varrelta.

Ollessani 17-vuotias eräs henkilö luuli minua 13-14-vuotiaaksi.
Kun olin 18-vuotias minua luultiin 13-15-vuotiaaksi. 19-vuotiaana sain mm. kommentin iästäni "olisin luullut kyllä nuoremmaksi niin kuin varmaan kaikki muutkin".

20-vuotiaana muutin toiselle paikkakunnalle ja hakiessani sieltä kirjastokorttia kysyttiin ikääni eli toisin sanoen minua luultiin alle 15-vuotiaaksi, koska alle 15-vuotiaat tarvitsevat kirjastokorttiin huoltajan luvan.
Järkyttävin ja ehkä masentavin tapaus on viime vuodelta kun olin 21 vuotta. Eräs henkilö kyseli ikääni ja kun sanoin 21 niin sain taas nähdä ne "suu auki -ihmettelevät -ilmeet" ja sen jälkeen kommentin, luulin, että 13 tai 14 vuotta. Eli tulen vanhemmaksi ja silti minua luullaan noin nuoreksi.

En jaksa enää. Ihmiset kohtelevat minua kuin kakaraa, mitä voin tehdä, että minua luultaisiin edes 18-vuotiaaksi? Pukeudun mielestäni aivan kuten muutkin ikäiseni enkä opiskelupaikassani näytä mielestäni yhtään sen nuoremmalta kuin muutkaan. Silti ulkopuolisilta saan aina näitä ihmetteleviä kommentteja iästäni. Olen alkanut häpeämään ikääni ja "pelkään" tilanteita, joissa saatan joutua tämän ikänöyryytyksen uhriksi. En esimerkiksi enää viitsi viedä veikkauskuponkia kioskille, kun sinne on tullut ne ikärajat enkä enää halua yhtään ihmettelyä iästäni! Teenkin kaikki veikkaukset nykyään netissä.

4

1457

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mimmi.ö

      Olin 35 tai 37 kun multa kysyttiin alkossa papereit!
      Siinä vaiheessa olin todella ylpeä että mua luultiin nuoremmaksi. Nyt oon 50 ja ikäiseni näköinen!
      Nuorena se ärsytti kun luultiin nuoremmaksi, ja se vaikeutti myös kumppanin löytymistä,aina oli pikkukersat kimpussa. Kun olin 26 tai jotain, yks 17v jahtas mua...kun olin tuon 30 jahtaaja oli hikisesti kakskymppinen!
      Ukko olikin sitten 5v nuorempi, en koskaan löytänyt ikäistäni miestä...enää en edes etsi.
      Mutta kyllä se siitä!
      Etsi ystäviä netissä,siellä ei ikä näy,siellä ne on vain numeroita.
      Sitten kun tapaat saat kuulla imarteluja oi luulin sua xx-mutta ootpas nuoren näkönen,jossain vaiheessa se sit imartelee.
      Vaikka ei nyt.

    • peter pan

      ..oli sama juttu. Vielä nykyäänkin joskus mutta harvemmin kysytään papereita vaikka lähestyn kolmee kymppiä. Nyt minulla on parta ehkä se osittain lieventää tätä. Kyllä joskus tulee kuittailua mutta sen kun ottaa silleen ettei turhasta loukkaannu niin ei se oo mitään. En ota sitä enää niin vakavasti ihan mukava kun sellaset nuoret naiset, kuitenkin ainakin 18 vuotiaat kiinnostuu ehem.. ja voi olla pitkään nuorekas.

    • tuntuu kun...

      sama jatkuu vielä vanhempanakin? Minä olen kohta 30-vuotias, ja minua pidetään 10 vuotta nuorempana. Suurin syy on varmaan luonteeni, joka ei ole mitenkään hirveän äidillinen/ holhoava, vaikka minulla on jo kaksi lastakin. Järkytän ihmisiä ihan kaikkialla missä pitää paljastaa esim. syntymäaika, ja tuntuu että toiset 3-kymppiset aivan loukkaantuvat kuullessaan minun ikäni, kun he luulevat olevansa minua paljon vanhempia ja "kokeneempia". Mutta eipä mitään, kyllä tämän "ikinuoruutensa" kanssa voi elääkin, ehtiihän sitä vielä myöhemminkin rupsahtaa? :)

    • FRIENDLY1

      Oon 20v ja mulle isketään linkus lastenlippu kouraan eli alle 17v. Välil pistää hymyilyttää vaik ne kuskit on samoi jotka on ollu jo reilu 6 vuotta. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2454
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2153
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1808
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1601
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1576
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1545
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1498
    8. 54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1309
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      40
      1237
    Aihe