Kirjojen hankkiminen

tosi kallista

Olen aloittelemassa liiketalouden opintoja avoimessa ja järkytyin kirjojen hintoja, kun Suomalaisen verkkokaupasta tilattuna tarvittavat kuusi kirjaa maksaisivat yhteensä 340€ (ilman postikuluja), enemmän kuin itse kurssi. Joillain katsomillani kursseilla on vielä paljon suurempi kirjatarve, jopa pitkälti toistakymmentä kirjaa. Miten ihmeessä te muut olette nämä kirjat hankkineet? Ostatteko uusina ja saitteko ne jälleen myytyä kurssin jälkeen? Onko jokin verkkokauppa, josta voisi kysellä käytettyjä tai myydä omia vanhoja? Asun ulkomailla, enkä voi henkilökohtaisesti etsiskellä mistään divareista tms.

4

1147

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sprg

      kirjastosta suurin osa kirjansa hankkii... voi olla vaan ulomailla vaikeampaa löytää...

      • näin...

        Yliopistossa (avoimessa tai perinteisessä) opiskelevat yleensä lainaavat tenttikirjansa yliopiston kirjastosta tai muista kirjastoista. Pitää paikkansa, että tenttikirjoina käytettävät teokset ovat yleensä varsin kalliita.

        Äärimmäisen harvoin kannattaa ostaa tenttikirjoja, ehkä joku alan perusteos josta oikeasti on hyötyä myös tentin jälkeen. Opiskelijoiden parissa liikkuu myös "prujuja" eli tenttikirjojen valokopioita. Joskus nääs kaikki kappaleet ovat lainassa ja vain lukusalikappale paikalla. Silloin pistetään kopiokortti vinkumaan ja kopioidaan koko kirja A4-pinoksi.

        Tilanteesi on tosiaankin pulmallinen, jos aiot opiskella kokonaan ulkomailta käsin. Ilmeisesti myös suoritat opintosi esseillä etkä käy tenteissä? Kannattaisiko asiasta keskustella (vaikkapa sähköpostitse) opintojakson opettajan kanssa? Ehkäpä tenttkirjallisuus voidaan räätälöidä sellaiseksi, että voit käyttää myös asuinmaasi kirjastoja.


    • Apsu

      Harvoin opeteltavat asiat ovat missään koulussa sellaisia, etteikö niitä voisi oppia myös muista kirjoista kuin listalla mainituista. Etenkin hankintavaikeuksien edessä vastaavien opuksien nimiä kannattaa kysellä opintojaksojen luennoitsijoilta / tentaattoreilta.
      Mutta niin, kirjastoa kannattaa käyttää vaikka missä päin opiskelisi.

    • ...

      Liiketalouden perusopinnoissa osa materiaalista on sellaista, ettei sillä juurikaan ole merkitystä, minkänimisestä kirjasta tiedot lukee. Esimerkiksi kirjanpidon perusteet tai johdon laskentatoimi (olivatpa kurssien nimet sitten mitä tahansa) eivät kovin paljon muutu kirjailijan mielipiteiden mukaan, kunhan kirja on riittävän laaja. Suomalaisella kurssilla täytyy luonnollisesti hallita jonkin verran suomalaisia kirjanpitomääräyksiä (mm. poistojen periaatteet), mutta kyllä ne tiedot tarvittaessa pystyy kaivamaan netistäkin.

      Myös markkinoinnin perusteiden materiaali on suhteellisen yleispätevää. Yleensä ns. 4P-mallin perusteellinen ymmärtäminen riittää jo melko pitkälle. Jos valitsemasi kurssin kirjoihin sisältyy kirja nimeltä Markkinointipsykologia, suosittelen kyllä sen hankkimista, sillä kirjan näkemykset ovat melko omintakeisia.

      Varsinaisia mielipiteitä esiintyykin lähinnä yrittäjyyden ja johtamisen kursseilla.

      Ehdotan, että otat yhteyttä kurssin vetäjään ja kysyt rohkeasti mahdollisuutta käyttää jotain korvaavia teoksia. Esimerkiksi johdon laskentatoimeen löytyy hyvä englanninkielinen teos Horngren-Foster-Datar, "Cost Accounting".

      Osviittaa mahdollisista teoksista voit katsella esim. osoitteesta http://www.joensuu.fi/taloustieteet/opiskelu/opas/perusopinnot.pdf

      Ihmettelin muuten joskus itse ääneen sitä, miksi samalle kurssille oli kaksi kirjaa, suomen- ja englanninkielinen, joissa kerrottiin käytännössä tismalleen samat asiat, englanninkielisessä tosin paljon laajemmin. Kurssin opettajan vastaus oli, että englanninkielinen kirja oli listalla lähinnä vaihtoehtona siltä varalta, että joku haluaisi kurssin suorittaa sen pohjalta. Tätä tietoa ei kuitenkaan opinto-opasta lukemalla saanut, joten minäkin olin ehtinyt kahlata tuon useamman sata sivua englanninkielistä tekstiä läpi "turhaan".

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      313
      3827
    2. 209
      3058
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      72
      2594
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      242
      2044
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1485
    6. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      178
      1402
    7. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1381
    8. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1357
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      25
      1344
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1287
    Aihe