Verinen oksennus

Nyt asiallisia vastauksia kiitos. Koirani on oksennellut koko päivän, ei ole ruoka pysynyt ollenkaan sisällä ja on sitten syönyt omia oksennuksiaan. Enemmän kuitenkin huolestuin kun äsken huomasin että oksennuksen mukana on vertakin. Soitin päivystävälle eläinlääkärillekin mutta hän ei oikein mitään sanonut, tokaisi vain että omistaja päättää tuoko koiran tutkittavaksi vai ei. Hän ei siis muka pystynyt sanomaan minulle edes sitä onko verinen oksennus hälyttävää vai ei, "todennäköisesti koira on huomenna vielä elossa, mitään en voi kuitenkaan luvata".Ajattelin kuitenkin nyt tämän illan tarkkailla ellei kunto huomattavasti huonone. Muuten ollut lähes normaali, mitä nyt vähän vaisumpi. Kakannutkin on. Voiko siis olla kyseessä se että on mahataudissa ja verisyys johtuu vain paljon oksentelun ärsytyksestä vatsaan? Kokemuksia vastaavista? Ja viisastelijoille edelleen painotan että soitin jo ell ja yritin muillekin lääkäreille mutta näköjään tämä yksi ammattilainen on tällä hetkellä kaupunkimme ainoa päivystävä. Koirani on n. 2,5- vuotias uros.

13

23743

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kävisin

      laittamassa kirjoituksen lemmikkipalstojen klinikkaklubille, siellä ei saa törkypostia niskaansa mutta tosi usein ja tosi nopeasti vastauksia. Osoite on: http://www.lemmikkipalstat.net/cgi-bin/palsta/Ultimate.cgi

      Ja käy hei myöhemmin kertomassa kuinka teillä jaksellaan, pidetään peukkuja!

    • vatsaan tuo että oksennuksessa näkyy verta, ei ole omien koirien kanssa kokemusta kyllä tuosta, mutta yhden nuoren saksanpaimenkoiran kanssa vietettiin ilta ja yö oksennustaudin kanssa... Se meni ohi eikä sen syytä tiedetty, mutta joka tapauksessa lopulta oksennuksessa näkyi jo verta kun koiraparka oli niin pitkään yökkäillyt.

      Tarkkaile nyt sitä, jos sen kunto näyttää huononevan niin pitäähän se lääkärille saada... Olipa minusta aika välinpitämätön vastaus eläinlääkäriltä, mutta varmaanhan niillä on kiire, ja ovat "vain" töissä... Paranemisia ystävällesi! :-S

    • n.sorsa
    • Verta tai viiruja näkyy joskus oksennuksissa ja meillä ei ole tullut pahempaa ongelmaa.
      Sinuna seurailisin tarkkaan tilannetta, koska on aika vaikeaa päätellä mikä sillä voisi olla. Onko saanut ulkona jotakin sopimatonta syötyä, tai teillä kotona, esim. jonkun viherkasvin lehden??

      • ...huomannut että olisi syönyt mitään erikoista, multaa on kyllä pari päivää sitten levittänyt kukkaruukusta. Ja illalla annoin sille koirankeksin joita se ei yleensä saa erikoisruokavalion vuoksi, mietin että josko se olisi voinut aiheuttaa myös tämän oksentelun. Verta ei onneksi hirveästi ole ollut, lähinnä se on värjännyt liman punertavaksi tai sitten on ollut niitä viiruja.


      • MarzaH kirjoitti:

        ...huomannut että olisi syönyt mitään erikoista, multaa on kyllä pari päivää sitten levittänyt kukkaruukusta. Ja illalla annoin sille koirankeksin joita se ei yleensä saa erikoisruokavalion vuoksi, mietin että josko se olisi voinut aiheuttaa myös tämän oksentelun. Verta ei onneksi hirveästi ole ollut, lähinnä se on värjännyt liman punertavaksi tai sitten on ollut niitä viiruja.

        Rouva ja sen sisko näyttivät hortonomin taitonsa ja fiikusta siistittiin yhden lehden verran. Tuloksena jumalaton oksennus tauti molemmilla. Eläinlääkärillä käytiin ja saivat molemmat jonkin pistoksen. Fiikus laitettiin sellaiseen paikkaan, jossa ei vaaraa koirille.


    • ...koirulin tila vaikuttaa vakaalta, ei ole enää oksentanut, tuossa makoilee. En iltaruokaa antanut ollenkaan että saa massu rauhoittua. Kiitos kaikille kommentoijille =)Jospa yö menisi nyt hyvin eikä kyseessä olisi kuin tavallinen mahatauti.

    • suolisto-

      tukos kyseessä? Tarkkaile.

      • ...itsekin, mutta kakka on koiralla kuitenkin tullut ihan normaalisti. Tällä hetkellä kaveri näyttää taas terveeltä kuin pukki , ei yölläkään oksennellut ja on ollut oma riehakas itsensä =) Pikkaisen annoin ruokaakin, kokeilen josko jo pysyisi sisällä.


      • MarzaH kirjoitti:

        ...itsekin, mutta kakka on koiralla kuitenkin tullut ihan normaalisti. Tällä hetkellä kaveri näyttää taas terveeltä kuin pukki , ei yölläkään oksennellut ja on ollut oma riehakas itsensä =) Pikkaisen annoin ruokaakin, kokeilen josko jo pysyisi sisällä.

        Joskus aikanaan...meidän rottis sai verisen oksennus "taudin" syötyään rustoja..EL sanoi että rustot ei sovi kaikille, ja meillä loppui rustojen syönti sitte siihen...

        Toi tukos tuli mullekkin ekana mieleen tuossa sinun koirasi sairaudessa, mutta sitte kun sanoit että on ulostanut normaalisti....kantsii kuitenkin tarkkailla....


    • nlk

      Meillä on kans sama homma. Aamulla alkoi oksentelemaan. Oksensi kaikki nappulat eka pihalle ja sitten pelkkää limaa pikku hiljaa oksennus alko punertua ja äsken se oli kunnolla punaista. Mut tosiaan... Neiti ei ole saanut mitään tänään suuhunsa ja juomista seuraa jonkin ajan päästä oksentaminen nin on varmaan menettäny paljon nestettä ja veikkaan ettei sen takia ole normaali ad/hd. Kaks vuotias meilläkin on. Aattelin, että katselen tän illan. Veikkaan kyllä ettei ne eläinlääkärissä oikein muuta tekis oksenteluun ku laittais tipan. Meillä kun oli viimeks oksentelu ja ripuli -ongelma piristy tyttö kummasti ku sai tipan. Neste vajaus tekee tietenkin koiran alakuloiseksi.

      Meilla kaks vuotias saksanpaimenkoira

    • ellimilli

      tulin koulusta kotiin äiti sano että koirani on oksentanut koko päivän
      sitten näin sanoma-lehdellä vähän punertavaa oksennusta
      sitten miettimme mitä tehdä??!

      APUA en kestä joss sekin menehtyy kun meillä oli vappuna 12v collie niin se lopetetiin samasta syystä

      kyseinen koira on 7kohta8v

      asiallisia vastauksia

    • Anonyymi

      Meillä noin 5 vuotias saksanpaimenkoira mutta lapradorinnoutajaa pari prosenttia ja luppakorvat, luppakorvissa ongelmaa on kun tulehtuneet ja tosi kipeät.

      Meilläkin alko eilen verinen oksentelu ja illalla oksensi vielä kerran ja nyt ei oo aamusta asti ilta päivään oksennellu. Tarjosin vettä aamulla ja nyt päivällä ja aamulla joi vähäisen ja nyt enemmän. Oli tärkeää saaha vettä ku on kaiken nesteen oksentanu ulos. Ruokaa en anna nyt varmaa tänään enään että saa maha ja suolisto kunnolla puhistua jos jotain myrkyllistä on syönyt. Minulla ei oo tietoa mistä tää johtuu, oisko ehkä joku mahatauti kun kovasti lenkillä nuolee muiden pissoja tai siiten joku ruoka allergia esim nappuloista tai sit joku muu? Entiedä mutta hyvään suuntaan on nyt lähtenyt päivän kovan sairastelun ja oksennestelun jälkeen. Oksentelu päivänä lenkillä pysähteli ja oli todella kipeen näköinen eikä halunnu mennä muutaku pissalle pikasesti ulkona, muutkaan koirat ei kiinnosta kovinkaan kun niin kipeä olo, yleensä se melkein hyppis ja haukkuis. Uskon että tää nyt menee ohi ja on jo huomenna terve ku pukki, ja tää oli luultavasti vaan joku mahatauti. Eli ei hätää jos sulla on samalainen tilanne kuin mulla.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5730
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3607
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      215
      1804
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1732
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1192
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1155
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      263
      910
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      74
      867
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe