Lapsen sukupuolen valinta

Mailis

Olen tässä miettinyt onko Suomessa mahdollista valita lapsen sukupuoli jollain muilla perusteilla kuin perinnöllisten sairauksien syillä? Amerikassa menetelmä on yleisesti käytössä ja sitä markkinoidaan "family balancing" nimellä. Perheille joilla on jo monta samaa sukupuolta olevaa lasta, tarjotaan mahdollisuus saada toistakin sukupuolta keinohedelmöityksellä ja alkionsiirrolla. Suomen lainsäädäntö ei varsinaisesti kiellä tätä, mutta lääkärien etiikan mukaan sitä ei pidetä hyväksyttävänä.

Olen kolmen ihanan pojan äiti. Haaveena olisi kuitenkin saada myös tyttövauva. Tietysti kaikki lapset ovat tervetulleita, mutta jos tiede on niin kehittynyt, että se olisi mahdollista niin miksi sitä ei voitaisi hyödyntää myös täällä? Ymmärrän, että kuljetaan eettisten kysymysten äärellä, mutta miksi jokaiselle parille ei anneta itse päätäntävaltaa näissä asioissa mikä on oma kanta ja mielipide. Ymmärrän, että lapsettomuushoidot ovat kaikista tärkeimpiä, mutta eikö sukupuolen valinnan vapaus olisi hyvä lisä myös palveluihin mikäli ennestään on jo useita samaa sukupuolta olevia lapsia.

Jos jollain on tietoa asiasta/omia kokemuksia olisi kiva kuulla. Että ei tarvitsisi amerikkaan asti lähteä..

13

5174

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rodunjalostus

      Herran haltuun lapsen sukupuoli. Älä ryhdy "jumalaksi" äläkä pyöveliksi.

    • ei ole

      mahdollista meillä Suomessa. Meillä IVF (koeputkihedelmöitys) on vain lapsettomuuden hoitomuoto. Ei ehkä ole yleisesti tiedossa, että tuolla menetelmällä syntyneillä lapsilla on hyvin paljon erilaisia vammoja. Lisäksi menetelmä on epäeettinen, koska siinä tuhotaan aina ihmisalkioita.

      Jos haluatte tytön voitte koettaa onneanne taas uudestaan tai adoptoida ulkomailta. Aasian maista etenkin Kiinassa ja Intiassa annetaan adoptioon lähes pelkästään tyttöjä.

      • IVF-lapsen äiti

        Mihin perustuu väite, että IVF-lapsilla olisi "hyvin paljon erilaisia vammoja"? Epäeettisyyskommentistasi päätellen vastustat IVF-hoitoja uskonnollisista tms. syistä, ja siksi keksit tällaisia höpöhöpö-juttuja.... Mutta siis, todisteita kehiin, linkkejä tutkimuksiin tai tilastoihin!


    • lapsi...

      ...ei ole markkinatavaraa. Emme voi mennä valintataloon...ja osoittaa hyllyltä..."Haluan tuon!"

      Todella huolestuttava suuntaus ihmismielessä...hankitaan vain sitä, mitä halutaan. Vierastan jopa , kun joku "tekee" lapsia. Lapsikin "suunnitellaan" ja "tehdään".

      Huokaus.

    • itsekkyyttä

      ja idiotismia.

    • ruotsissa on

      ainakin mahdollista eli siis luulisi olevan suomessakin.
      käsittääkseni tehtiin niin että spermasta eroiteltiin ne siittiöt ja vain tyttösiittiöt laitettiin emättimeen sopivana aikana. raskaus alkoi luonnollisesti.seurauksena oli siis tyttövauva. ei mielestäni mitenkään epämoraalista.

      • Mailis

        Tiedätkö tarkemmin tapauksesta miten ruotsissa olisi mahdollistA TYTTÖSIITTIÖIDEN valinta ja laittaminen? Olikohan taustalla sairauden poissulkeminen kuitenkin vai ilman syytä , että haluttiin vain tietty sukupuoli. Missähän tehdään ja mistä olet kuullut? Minua kiinnostaisi vain tietää asiasta enemmän...


    • etpä ansaitse

      lasta ollenkaan. Täytyy näköjään ruveta äänestämään JYRKKÄ EI kaikille lapsettomuushoidoille.

    • äiti*3

      Mielestäni ei ole väärin, että vanhemmat haluavat kolmen samaa sukupuolta olevan lapsensa jälkeen eri sukupuolta olevan. Vaikka usein sanotaan, että sama kumpi tulee, kunhan on terve, silti uskon, että moni sisimmässään esittää toiveita lapsen sukupuolelle.

      En vaan usko, että Suomessa vauvan sukupuolen valinta on mahdollista. Ei edes maksullisilla lapsettomuusklinikoilla.

      Ainoa konsti on luottaa siis luontoon. Ja vanhan viisauden mukaan tyttösiittiöt ovat hitaita mutta pitkäikäisiä. Poikasiittiöt taas kuulema nopeita mutta lyhytikäisiä.

      Siispä rakastelemaan paria päivää ennen ovulaatiota. Oviksen taas pystyy testaamaan tikuilla ja saamaan tietoon oman kiertonsa. Pari päivää ennen ovista rakastelu takaa sen, että tytöt ovat h-hetkellä munasolun juurella ja pojat ovat heittäneet henkensä...

      Tai sitten ei... Takaan, että teillä on kuitenkin 50 %:n mahdollisuus onnistua... ;D

      Minä tilasin ensin tytön, tuli tyttö. Sitten tilasin pojan, tuli poika. Samaan luottaen tilasin toisen tytön. Mutta sitten Anttilan postimyynti varmaan takkuili, kun tulikin toinen poika. Mutta kun oli niin vietävän suloinen, niin eihän sitä voinut palauttaa ;) Oiskohan Hobby Hall toiminut luotettavammin? Tai peräti ruotsalaisten Ellos tai HenkkaMaukka?

      Mutta jos vakavasti vielä puhutaan, niin jos tietäisin varmasti, että voisin saada neljänneksi lapseksi tytön, niin tekisin sen. Mutta kun sieltä kuiten tulee se poika, niin taitaapa jäädä tähän kolmeen. Meidän poijat kun sattuu olemaan niin poikia, niin vilinää riittää. Eihän se toki takaa, että jos tyttö tulisi, että se olisi rauhallinen kuten esikoinen.

      • Mammuli-

        "tilattii" tyttö lapsi poikien jälkeen, rakasteltiin 3 päivää ennen ovista, raskaaksi tulin ja tytön saimme. Mulla kierto tasan 28pv, niin oviksen kohta oli helppo määritellä.
        Eipä tuosta silloin mitään pakkomiellettä otettu, kokeiltiin että onnistuisiko.
        Nyt, tämä tyttönen on sellainen "akka", kovaa komentoa pitää veljilleen, hame päällä viipottaa "poikien" leikeissä, ja huimatkaan tilanteet/vauhti/korkeus ei häntä pelota!


    • kun saa

      VALITA ITSE sukupuolen.haluan kumpiakin, joten eikun valintataloon tilaamaan ;)

      • Ihanaa!

        ...todellakin!! Valintatalosta mieleisensä vauveli!
        Ja sinkkuäideille ja maajusseille telkkarista mieleinen partneri!!!
        ...sellainen, kuin haluaa....ite ei tarvi muuttua...kunhan tuo toinen on vaan sellaista muovailuvahaa, jonka voi muovailla mieleisekseen!!! Oih! Ihanan itsekästä!!!!


    • Mia-äiti

      Meilläkin on jo kaksi ihanaa poikaa ja haaveissa olisi vielä se tyttö. Muttamutta. Kokeilemaan ei uskalla sillä lääkärit ovat varoitelleet ettei mun terveys välttämättä kestä. Mutta jos voisi olla satavarma tytöstä niin oisin valmis ottamaan sen riskin. Luonnollisestikin poikakin jos tulisi olisi hän yhtä rakastettu,mutta silti sydän kaipaa pientä prinsessaa...
      Mä ihan luulin että yksityisillä klinikoilla voi mennä "siittiöpesuun". Ehkäpä sitten kuitenkin täytyy ottaa selvää noista "vanhan kansan uskomuksista" ja muista poppakonsteista ja yrittää sitä typyä luonnonmenetelmin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Aikakone-yhtyeestä tuttu Maki Kolehmainen kuollut

      Kuoli tänään aamuyöstä nopeasti edenneeseen sairauteen. Hän oli 58-vuotias.
      Maailman menoa
      131
      8151
    2. Rokote otti taas omansa. Maki Kolehmainen kuollut.

      RIP Maki. Muusikko, tuottaja ja säveltäjä Maki Kolehmainen on kuollut. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle. Kolehmainen k
      Maailman menoa
      96
      4379
    3. Se viime kohtaaminen

      Oli naine vähän sellainen kohmea. Nopeasti yritin etsiä merkkejä sinusta mutta en saanut mitään ilmi. Ajattelin että ny
      Ikävä
      68
      1353
    4. Ihan rakentavassa mielessä

      Haluaisin nainen kysyä sinulta ja myös itseltäni että mitä me oikein odotellaan? Olisiko aika jo käydä edes treffeillä?
      Ikävä
      76
      1135
    5. Mitä kehon osia

      Olet kaivatultasi nähnyt ja piditkö näkemästäsi?
      Ikävä
      57
      1082
    6. Taidan olla ihan sairas

      Kun mietin jo meidän yhteisen lapsen nimeä 😄
      Ikävä
      94
      1027
    7. Kuinka paljon merkkaa naisen ulkonäkö

      Parisuhteessa ykeensä kysynnvaan Onko kaunis nainen oarempi vaihtoehto kun tavis
      Sinkut
      132
      913
    8. Luin jostain että skorpioni

      Naiset parhaita rakastajattaria…. Pitäneekö paikkansa?
      Ikävä
      102
      755
    9. Olen sinusta nainen

      Oikeasti tosi ylpeä. Tunnen sen miten kehity ja opit säätelemään omia tunteitasi. Se on aina hieno piirre ihmisessä.
      Ikävä
      37
      748
    10. Pitäisikö alkaa

      Treenaamaan että sulla tippuu silmät päästä kun näet minut ensi kerralla, nainen. 🤔
      Ikävä
      43
      731
    Aihe