Kela etuudet

iso perhe

Meidän suurperhe ei ole oikeutettu juurikaan mihkään kelan etuihin :-(

Hain moni allergiselle lapselleni sairaanlapsen hoitotukea, en saanut kun ei ole todistetusti viljoille allerginen. Kiellettyjen ruoka aineiden lista on pitkä, mm maito ja muna kuuluu näihin.

Hain nuoren kuntoutumistukea luki ja laajaa oppimisvaikeutta kärsivälle opiselevalle nuorelleni.
päätöstä ei ole vielä reilun vuoden odottamisen jälkeen saatu koska aina kun toimitan kelan haluaman todistuksen tai lappusen parin kk kuluttua kela haluaa jälleen lisää. Alun perin oli hakemuksessa kaikki todistukset liput ja laput jotka kela oli halunnut mukana, vaan eipä riittäny ne.
Hain hoitotukea 2v lapsestani ollessani äippälomalla, empä saa koska kela katsoo perheemme kooksi 3 hlö ja tulo raja ylittyy. Perheessämme on 8 hlö.
Hain myös toiselle opiskelevalle nuorelleni opinto tukea, lopputulos oli naurettava muutama euro. Syynä tähän oli, että isäpuoli katsotaan lapsen vanhemaksi ja näin myös hänen tulot otetaan huomioon opparia laskettaessa.
Pitäisi varmaan olla myös laki joka määrää myös lapsen toisen biologisen vanhemman huolehtimaan lapsen opinto menoista eikä lapsen isäpuolta joka ei ole millään tavalla syyllinen lapsen olemassa oloon.
Heräsi kysymys millaiset perheet näitä hienoja tukia saavat??? Luulin niiden olevan kaikille, mutta erehdyin.

Asumistuesta meidän ei ole ikinä tarvinu haaveillakkaan vaikka pankille kotia maksammekin kynnet verillä. lapsilisää saamme 4 lapsesta, kai sekin jollain verukkeella kohta otetaan meiltä puis tai ainakin leikataan minimiin.

8

1861

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • riittää menoihin.

   "Pitäisi varmaan olla myös laki joka määrää myös lapsen toisen biologisen vanhemman huolehtimaan lapsen opinto menoista"

   koulutusavustusta tai vastaava (en muista millä nimikkeellä se on) voi elatuksen päätyttyä yrittää vaatia lapsen isältä. ota sosiaalitoimistosta tarkemmin selvää.

   Ilmeisesti teillä on kaksi yli 17v ikäistä lasta taloudessanne (lapsilisä kun päättyy 17v.)? Otetaanhan isäpuolen tulot mm. päivähoitomaksujakin määriteltäessä huomioon sillä ne tulot vaikuttavat koko perheen tuloihin. Ehkä yli 18v ikäisten lasten pitäisi muuttaa omilleen, niin ei isäpuolen tuloja otettaisi huomioon.

   "Asumistuesta meidän ei ole ikinä tarvinu haaveillakkaan vaikka pankille kotia maksammekin kynnet verillä."

   Teillä siis on omistusasunto? Harva omistusasunnossa asuva saakaan mitään asumistukea. Ei asumistuen tarkoitus ole lyhentää pankkilainaa.

   • iso perhe

    ei olekkaan kysymys siitä etteivätkö rahat riitäisi!!!! Vaan mix tollasia kelan juttuja on olemassa, jos niitä ei ole edes mahdollista saada? Ai nyt leikas nehän on niille ruti köyhille jota ei oo tajunnu ettei esim lapsia voi tehdä ellei ole rahaa elättää niitä tai sitte ne on tehty tarkotuksella meidän veronmaksajien elätettäviksi.Me jotka on opiskeltu ja homattu se niin tärkeä työpaikka ja sitten vasta ruvettu tekeen kullanuppuja on kela hyljännyt.
    Kun näen naapurin kersat joidenka vanhemmat juo päivästä toiseen ja saavat kaikki maailman tuet,voin pahoin.


   • kelan
    iso perhe kirjoitti:

    ei olekkaan kysymys siitä etteivätkö rahat riitäisi!!!! Vaan mix tollasia kelan juttuja on olemassa, jos niitä ei ole edes mahdollista saada? Ai nyt leikas nehän on niille ruti köyhille jota ei oo tajunnu ettei esim lapsia voi tehdä ellei ole rahaa elättää niitä tai sitte ne on tehty tarkotuksella meidän veronmaksajien elätettäviksi.Me jotka on opiskeltu ja homattu se niin tärkeä työpaikka ja sitten vasta ruvettu tekeen kullanuppuja on kela hyljännyt.
    Kun näen naapurin kersat joidenka vanhemmat juo päivästä toiseen ja saavat kaikki maailman tuet,voin pahoin.

    tuet on tarkoitettu tueksi siinä tilanteessa, että itse ei pysty elättämään itseään tai perhettään.

    Kun rahat riittä, niin ei ole tarvettakaan asumistukeen, toimeentulotukeen ym.

    Kyllä se van niin on, että yhteiskunta auttaa heikompiosaisia. Jos vanhemmilla on todella tiukkaa, niin haluaisitko mielummin, että naapurin lapset kuolisi nälkään?!


  • on juuri näin

   kuin kerrot. Jäätte kaikkien tukien ulkopuolelle. lait ovat laadittu niin, että tukia on äärimmäisen vaikea saada.

   Jopa lapsilisissä on sellaiset säännöt, että lasten täytyy olla peräkkäin syntyneitä muuten perheen nuoremmat lapset jäävät ilman heille kuuluvia korkeampia lapsilisiä.

   Meillä 4. lapsi syntyi, kun esikoinen täytti 16 vuotta. Luulin, että saisin hänelle neljännen lapsen lapsilisän, mutta sainkin kolmannen lapsen lapsilisän, sillä 16 vuotiaasta maksetaan (tai maksettiin ainakin silloin) jotain erityislapsilisää, jota ei otettu huomioon muiden sisarusten lapsilisiä määriteltäessä. Sain sitten kahdesta ensimmäisestä I:n, kolmannesta II:n ja neljännestä III:n lapsen lapsilisän. Viidennen syntyessä kaksi ensimmäistä olivat jo aikuisia, joten sain hänestä vähän aikaa kolmannen lapsen lapsilisää ja myöhemmin vieläkin vähemmän sitä mukaa kuin sisarukset kasvoivat. Kannatan nykyään kaikille lapsille samankokoista lapsilisää, kun kerran laki on laadittu näin epäoikeudenmukaiseksi.

   En ymmärrä, mitä sellaisilla tuilla tekee, joita ei käytännössä saa. Emme mekään ole saaneet penniäkään hoitotukea autistiselle lapsellemme, vaikka lääkärit suosittelivat hänelle aikoinaan korkeinta hoitotukea.

   • iso perhe

    Juuri tuota kohtaa, et lääkäri suosittelee tai meidän kohdalla koululekuri sekä yliopistollisen sairaalan lekuri sanoi et lapsemme on oikeutettu nuorenkuntoutus tukee ja kumpikin kirjoitti todistuksen asiasta. Kelapa on toista mieltä, jos olisin holisti tuki olisi varmasti myönnetty monin kertasena.

    Suomi on ihme maa kun paapoo holisteja myötämällä niille kaiken maailman tuet jolla ne sit ostaa lisää päihteitä. Lapsiin ne raha ei ainakaan meidän naapurin kohdalla mene, ainakin laset syö usein meillä kun en henno olla antamatta ruokaa nälkäisille suille. Myöntäisiköhän kela meille lapsilisän naapurikin kersoista kun kerran ruokin niitä :-) he he
    Mielestäni lapsien sairauksiin liityvät tuet kuuluisivat kaikille, sillä eihän varakkaan esim: vamainen lapsi ole sen helpompi ku varattomakaan vaikka päättäjät onkin tästä eri mieltä.


  • mapee

   meillä noi sosiaalietuudet on kanssa tuo lapsilisä ja opintorahat aikanaan parilta vuodelta ja siinäpä se. Työttömänä ei olla oltu kuin satunnaisesti ja silloin on liitto maksellut takaisin sinne talletettuja. Muuta ei fattan luukult aole herunut vaikka pariin otteeseen ei oma käsityskyky ole yltänyt niiden laskukaavoihin, mutta..

   Melkein saatii kerran asumistukea kolmelta kuulta, mutta kun haettiin takautuvasti niin se pienin maksettu erä muuttui juuri ja summa jäi 5penniä alle maksettavan joten niitä ei maksettu.

   No, toisaalta onpahan ainakin oikeus lukea huvittuneena noita kirjoituksia siitä kuinka isot perheet on yhteiskunnan loisia jne..

   Oikeastaan jos olisi joskus ollut fiksu niin olisi asunut vuokralla kun lapset oli pieniä niin tulojen alentuminen olisi kompensoitu asumistuella. Nyt kun ei kertakaikkiaan ollut pankkilainan ja asumiskulujen kanssa varaa jäädä kotiin kokopäiväisesti jne.

   Me sentään saatiin aikanaan muuten lapselle hoitotukea. Tosin se tuli kelan virheen takia siltäkin ajalta kun ei olisi kuulunut. Tosin koomistahan siinäkin jutuss aoli että kun lapsella oli maitoallergia niin sitä ei korvattu kun maito on lapsen pääasiallista ruokaa.. Joku logiikka? Niin ja allergiadieetti ei aiheuttanut myöskään kuluja kun allergiaa ei sitten reilun vuoden kuluttua todettu. Ikävää kun toi prisma ei laskenut ruokalaskua samalla kaavalla..

   No, omillaan ollaan toimeen tultu ja tullaan vastakin. Joskus silti harmittaa kun näyttää siltä että noi sukulaiset jotka ei eläissään ole päivääkään tehnyt töitä elää leveemmin tuillaan sun muilla.. Ehkä se joskus tasoittuu sekin kun ei lasten varjolla fatta maksakkaan kaikkea..

   Meillä myös opintopaikat oli rajattu sen mukaan, että mitään tukia ei saa ennen kuin kolmannen asteen opintoihin kun huomioon ei oteta elätettävien määrää vaan vain tulot. Siskon viisi lasta kun voi valita opiskelupaikan ihan mistä vain ja tukia tulee..

   Satunnaisesti siis katkeruus tuntuu, mutta ohi se menee onneksi aika nopsaan!

  • Anonyymi

   Moi.Ei kela yhtään auta! Ihan turha laitos.Itsellä Sellainen saatanan sairauspäivärahan käsittelijä kuin terhi santala hylkäsi minun sairauspäiväraha hakemuksen vaikka olen täysin oikeutettu sairauspäivärahaan.Valitus ei myöskään mennyt läpi.

   • Anonyymi

    Kun valituskaan ei mennyt läpi, niin olet varmaankin väärässä.
    Ei kela ole mikään maksuautomaatti.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mua kiinnostais

   Aika paljon vietellä sut vielä J... ❤️❤️
   Ikävä
   89
   2871
  2. Martina, Jasser ja kaik neljä tytärtä Järvisydämessä

   Sinne se Jasseri kiitää pitkin baanaa. Esko oli niin kiva, että antoi autonsa hälle. Noin toimii fiksu, avarakatseinen ex.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   293
   2428
  3. Aion ottaa yhteyttä sinuun

   ens tai seuraavalla viikolla. Tähän vaan tiedoksi että osaat varautua rakas :)
   Ikävä
   141
   1881
  4. Jos laittaisin viestin

   Laittaisn: vaan: Moi, mitäs kuuluu 😊 Se riittäisi kertomaan tarpeeksi kaiken jälkeen. Mitä itse laittaisit?
   Ikävä
   78
   1388
  5. Valtamedia VALEHTELI Oodin tapahtumista, paikalla ollut pastori kertoo totuuden

   Eli ainoa joka häiriköi oli naiseksi pukeutunut mies(sairasta), joka töni ja jopa löi pastoria ja haastoi kaksintaisteluun. Youtubelta löytyy video j
   Maailman menoa
   414
   1358
  6. Helteet paljastaa.

   Sumin naiset on kyllä aika läskejä, osa ihan yököttää ku vähissä vaatteissa kauppaa lyllertävät, läskit tursuu ja sit koittavat viel pitää tiukkoja va
   Suomussalmi
   66
   1308
  7. Miten musta tuntuu

   että sä teet niitä mulle :) Olen katsonut rivien välistä ja ymmärrän ehkä mitä tarkoitat. Olemme samalla viivalla ja täysiä idiootteja jos me ei yhdis
   Ikävä
   47
   1005
  8. En halua elää ilman sinua

   Mutta ei sinun kanssakaan voi elää. Miten tästä voisi päästä yli..
   Ikävä
   47
   809
  9. Jos en olisi rakastunut sinuun

   voisin sentään tapailla muita. Rakastumalla sinuun tuomitsin itseni yksinäisyyteen.
   Ikävä
   57
   802
  10. Miten reagoisit

   Jos heräisitkin aamulla palstalaisen vierestä?
   Sinkut
   141
   793
  Aihe