Kela etuudet

iso perhe

Meidän suurperhe ei ole oikeutettu juurikaan mihkään kelan etuihin :-(

Hain moni allergiselle lapselleni sairaanlapsen hoitotukea, en saanut kun ei ole todistetusti viljoille allerginen. Kiellettyjen ruoka aineiden lista on pitkä, mm maito ja muna kuuluu näihin.

Hain nuoren kuntoutumistukea luki ja laajaa oppimisvaikeutta kärsivälle opiselevalle nuorelleni.
päätöstä ei ole vielä reilun vuoden odottamisen jälkeen saatu koska aina kun toimitan kelan haluaman todistuksen tai lappusen parin kk kuluttua kela haluaa jälleen lisää. Alun perin oli hakemuksessa kaikki todistukset liput ja laput jotka kela oli halunnut mukana, vaan eipä riittäny ne.
Hain hoitotukea 2v lapsestani ollessani äippälomalla, empä saa koska kela katsoo perheemme kooksi 3 hlö ja tulo raja ylittyy. Perheessämme on 8 hlö.
Hain myös toiselle opiskelevalle nuorelleni opinto tukea, lopputulos oli naurettava muutama euro. Syynä tähän oli, että isäpuoli katsotaan lapsen vanhemaksi ja näin myös hänen tulot otetaan huomioon opparia laskettaessa.
Pitäisi varmaan olla myös laki joka määrää myös lapsen toisen biologisen vanhemman huolehtimaan lapsen opinto menoista eikä lapsen isäpuolta joka ei ole millään tavalla syyllinen lapsen olemassa oloon.
Heräsi kysymys millaiset perheet näitä hienoja tukia saavat??? Luulin niiden olevan kaikille, mutta erehdyin.

Asumistuesta meidän ei ole ikinä tarvinu haaveillakkaan vaikka pankille kotia maksammekin kynnet verillä. lapsilisää saamme 4 lapsesta, kai sekin jollain verukkeella kohta otetaan meiltä puis tai ainakin leikataan minimiin.

8

2684

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • riittää menoihin.

      "Pitäisi varmaan olla myös laki joka määrää myös lapsen toisen biologisen vanhemman huolehtimaan lapsen opinto menoista"

      koulutusavustusta tai vastaava (en muista millä nimikkeellä se on) voi elatuksen päätyttyä yrittää vaatia lapsen isältä. ota sosiaalitoimistosta tarkemmin selvää.

      Ilmeisesti teillä on kaksi yli 17v ikäistä lasta taloudessanne (lapsilisä kun päättyy 17v.)? Otetaanhan isäpuolen tulot mm. päivähoitomaksujakin määriteltäessä huomioon sillä ne tulot vaikuttavat koko perheen tuloihin. Ehkä yli 18v ikäisten lasten pitäisi muuttaa omilleen, niin ei isäpuolen tuloja otettaisi huomioon.

      "Asumistuesta meidän ei ole ikinä tarvinu haaveillakkaan vaikka pankille kotia maksammekin kynnet verillä."

      Teillä siis on omistusasunto? Harva omistusasunnossa asuva saakaan mitään asumistukea. Ei asumistuen tarkoitus ole lyhentää pankkilainaa.

      • iso perhe

        ei olekkaan kysymys siitä etteivätkö rahat riitäisi!!!! Vaan mix tollasia kelan juttuja on olemassa, jos niitä ei ole edes mahdollista saada? Ai nyt leikas nehän on niille ruti köyhille jota ei oo tajunnu ettei esim lapsia voi tehdä ellei ole rahaa elättää niitä tai sitte ne on tehty tarkotuksella meidän veronmaksajien elätettäviksi.Me jotka on opiskeltu ja homattu se niin tärkeä työpaikka ja sitten vasta ruvettu tekeen kullanuppuja on kela hyljännyt.
        Kun näen naapurin kersat joidenka vanhemmat juo päivästä toiseen ja saavat kaikki maailman tuet,voin pahoin.


      • kelan
        iso perhe kirjoitti:

        ei olekkaan kysymys siitä etteivätkö rahat riitäisi!!!! Vaan mix tollasia kelan juttuja on olemassa, jos niitä ei ole edes mahdollista saada? Ai nyt leikas nehän on niille ruti köyhille jota ei oo tajunnu ettei esim lapsia voi tehdä ellei ole rahaa elättää niitä tai sitte ne on tehty tarkotuksella meidän veronmaksajien elätettäviksi.Me jotka on opiskeltu ja homattu se niin tärkeä työpaikka ja sitten vasta ruvettu tekeen kullanuppuja on kela hyljännyt.
        Kun näen naapurin kersat joidenka vanhemmat juo päivästä toiseen ja saavat kaikki maailman tuet,voin pahoin.

        tuet on tarkoitettu tueksi siinä tilanteessa, että itse ei pysty elättämään itseään tai perhettään.

        Kun rahat riittä, niin ei ole tarvettakaan asumistukeen, toimeentulotukeen ym.

        Kyllä se van niin on, että yhteiskunta auttaa heikompiosaisia. Jos vanhemmilla on todella tiukkaa, niin haluaisitko mielummin, että naapurin lapset kuolisi nälkään?!


    • on juuri näin

      kuin kerrot. Jäätte kaikkien tukien ulkopuolelle. lait ovat laadittu niin, että tukia on äärimmäisen vaikea saada.

      Jopa lapsilisissä on sellaiset säännöt, että lasten täytyy olla peräkkäin syntyneitä muuten perheen nuoremmat lapset jäävät ilman heille kuuluvia korkeampia lapsilisiä.

      Meillä 4. lapsi syntyi, kun esikoinen täytti 16 vuotta. Luulin, että saisin hänelle neljännen lapsen lapsilisän, mutta sainkin kolmannen lapsen lapsilisän, sillä 16 vuotiaasta maksetaan (tai maksettiin ainakin silloin) jotain erityislapsilisää, jota ei otettu huomioon muiden sisarusten lapsilisiä määriteltäessä. Sain sitten kahdesta ensimmäisestä I:n, kolmannesta II:n ja neljännestä III:n lapsen lapsilisän. Viidennen syntyessä kaksi ensimmäistä olivat jo aikuisia, joten sain hänestä vähän aikaa kolmannen lapsen lapsilisää ja myöhemmin vieläkin vähemmän sitä mukaa kuin sisarukset kasvoivat. Kannatan nykyään kaikille lapsille samankokoista lapsilisää, kun kerran laki on laadittu näin epäoikeudenmukaiseksi.

      En ymmärrä, mitä sellaisilla tuilla tekee, joita ei käytännössä saa. Emme mekään ole saaneet penniäkään hoitotukea autistiselle lapsellemme, vaikka lääkärit suosittelivat hänelle aikoinaan korkeinta hoitotukea.

      • iso perhe

        Juuri tuota kohtaa, et lääkäri suosittelee tai meidän kohdalla koululekuri sekä yliopistollisen sairaalan lekuri sanoi et lapsemme on oikeutettu nuorenkuntoutus tukee ja kumpikin kirjoitti todistuksen asiasta. Kelapa on toista mieltä, jos olisin holisti tuki olisi varmasti myönnetty monin kertasena.

        Suomi on ihme maa kun paapoo holisteja myötämällä niille kaiken maailman tuet jolla ne sit ostaa lisää päihteitä. Lapsiin ne raha ei ainakaan meidän naapurin kohdalla mene, ainakin laset syö usein meillä kun en henno olla antamatta ruokaa nälkäisille suille. Myöntäisiköhän kela meille lapsilisän naapurikin kersoista kun kerran ruokin niitä :-) he he
        Mielestäni lapsien sairauksiin liityvät tuet kuuluisivat kaikille, sillä eihän varakkaan esim: vamainen lapsi ole sen helpompi ku varattomakaan vaikka päättäjät onkin tästä eri mieltä.


    • mapee

      meillä noi sosiaalietuudet on kanssa tuo lapsilisä ja opintorahat aikanaan parilta vuodelta ja siinäpä se. Työttömänä ei olla oltu kuin satunnaisesti ja silloin on liitto maksellut takaisin sinne talletettuja. Muuta ei fattan luukult aole herunut vaikka pariin otteeseen ei oma käsityskyky ole yltänyt niiden laskukaavoihin, mutta..

      Melkein saatii kerran asumistukea kolmelta kuulta, mutta kun haettiin takautuvasti niin se pienin maksettu erä muuttui juuri ja summa jäi 5penniä alle maksettavan joten niitä ei maksettu.

      No, toisaalta onpahan ainakin oikeus lukea huvittuneena noita kirjoituksia siitä kuinka isot perheet on yhteiskunnan loisia jne..

      Oikeastaan jos olisi joskus ollut fiksu niin olisi asunut vuokralla kun lapset oli pieniä niin tulojen alentuminen olisi kompensoitu asumistuella. Nyt kun ei kertakaikkiaan ollut pankkilainan ja asumiskulujen kanssa varaa jäädä kotiin kokopäiväisesti jne.

      Me sentään saatiin aikanaan muuten lapselle hoitotukea. Tosin se tuli kelan virheen takia siltäkin ajalta kun ei olisi kuulunut. Tosin koomistahan siinäkin jutuss aoli että kun lapsella oli maitoallergia niin sitä ei korvattu kun maito on lapsen pääasiallista ruokaa.. Joku logiikka? Niin ja allergiadieetti ei aiheuttanut myöskään kuluja kun allergiaa ei sitten reilun vuoden kuluttua todettu. Ikävää kun toi prisma ei laskenut ruokalaskua samalla kaavalla..

      No, omillaan ollaan toimeen tultu ja tullaan vastakin. Joskus silti harmittaa kun näyttää siltä että noi sukulaiset jotka ei eläissään ole päivääkään tehnyt töitä elää leveemmin tuillaan sun muilla.. Ehkä se joskus tasoittuu sekin kun ei lasten varjolla fatta maksakkaan kaikkea..

      Meillä myös opintopaikat oli rajattu sen mukaan, että mitään tukia ei saa ennen kuin kolmannen asteen opintoihin kun huomioon ei oteta elätettävien määrää vaan vain tulot. Siskon viisi lasta kun voi valita opiskelupaikan ihan mistä vain ja tukia tulee..

      Satunnaisesti siis katkeruus tuntuu, mutta ohi se menee onneksi aika nopsaan!

    • Anonyymi

      Moi.Ei kela yhtään auta! Ihan turha laitos.Itsellä Sellainen saatanan sairauspäivärahan käsittelijä kuin terhi santala hylkäsi minun sairauspäiväraha hakemuksen vaikka olen täysin oikeutettu sairauspäivärahaan.Valitus ei myöskään mennyt läpi.

      • Anonyymi

        Kun valituskaan ei mennyt läpi, niin olet varmaankin väärässä.
        Ei kela ole mikään maksuautomaatti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6183
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3966
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2349
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1920
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1383
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1306
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1040
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      986
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      951
    Aihe