Piirustukset valmiina!

Sointu

Nyt on vihdosta viimein itsetehty pohjapiirustus valmis. Se on ruutupaperille kyhätty, mutta kuitenkin mittakaavat kohdallaan. Nyt mietitäänkin, että mitä seuraavaksi?? Ihan konkreettisesti mikä on seuraava askel? Tontti on valmiina, sitä ei tarvitse miettiä. Ja tiedossa on myös, että taloa ei tehdä talopakettina vaan pitkästä tavarasta. Mutta nyt siis täytyy tietää se ratkaiseva seuraava askel, kenelle soitetaan? Kiitos kaikista tiedoista!

17

2739

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rakentaja reino

      menisi talomyyjiltä kysymään tarjouksia tuon kuvan perusteella ja saisi paluupostissa kauniit konekuvat ja hinnan ihan ilmaiseksi. Jos tulisi kaupat niin saisit lupakuvat ja talopaketin aikanaan.

      Nyt sinulla on kaksi tehtävää:
      1. ostaa metsaa, kaataa puut, sahauttaa ne ja taapeloida kuivumaan.
      2. kun puut kuivuu niin piirrättää lupakuvat ja anoa se rakennuslupa

      Hyvällä lykyllä pääset jo kesällä tekemään anturalaidoituksia pitkistä laudoistasi.

    • silti pyytää

      useampia tarjouksia, myös suur- ja pienelementtipaketeista sekä niiltä parilta jotka pitkästä tekevät (vai onko niitä vain 1?). Saatte sitten aikataulu-hinta-materiaali vertailukohteita vähän enemmän.

      Me lähetimme aikoinaan omat samanlaiset kuvat 8:lle firmalle ja 6 tarjousta tuli. Siihen aikaan firmat vielä luonnostelivat kuvat ihan pyytämättä - lopulliset tehtiin tietenkin vasta lupavaiheeseen.

      Talosta tuli upea, taatusti ei tullut toista samanlaista vastaan. Lykkyä tykö teillekin!

    • ehkä sittenkin tutkia

      tuota talopaketti- tai jopa valmistalo ajatusta pidemmallekin. Jos ei ole tuon enempää selvillä, ja pitää täältä kysellä ihan perusjuttuja, tuskin selviät pitkästä tekemällä kunnialla.

    • hommaisin

      jostain tekijän joka piirtäs teidän tekemät kuvat puhtaaksi ja tekis samalla perustuskuvat sekä rakennekuvat. Rakennesuunnittelijalta saat usein myös massoittelun joilla on helppo lähteä pyyteleen puutavaraliikkeestä tai sahoilta tarjouksia ko puutavaramäärästä.

      Samalla kannattaa hommata projektille pääsuunnittelija, vastaava tj, sekä LVI suunnittelija ja sille vastaava. Helppo hakea sen jälkeen rakennuslupa.

      Sellainen kannattaa ottaa huomioon tässä vaiheessa, että kait ko talo sopii sille tontille mille se on tarkoitus tehdä sekä myös se, että onko tontilla jotain kaavamääräyksiä(katemateriaali, kattokaltevuus, julkisivumateriaali yms) niin ei tehdä turhaa työtä. Omia luonnoksia voi toki käyttää rakennustarkastajan luona joka myös voi kattoa soveltuuko luonnos kaavaan.

      Mitä luin noita muita viestejä niin tarkoittaako teidän mielestänne pitkästä tehty samaa kuin omasta metsästä? Moni maalaa piruja seinille kun joku haluaa tehä kappaletavarasta talon. Oikein toteutettuna pitkästä tehty on hyvä vaihtoehto.

      Itekki tänä vuonna vetäny useita pitkästä tehtyjä kohteita ja moniin tehny myös suunnitelmat. Hyvin ovat menneet kunhan joku vaan koordinoi hommat.

      Ps ajakaapa huviksenne lähimmän Puukeskuksen, Puumerkin tms liikeen ohi ja laskekaa monenko talotehtaan puutavaranippuja siellä on pakattuna omiin talotehtaan papereihin

      • ylläolevakaan osannut

        sanoa kenelle soitan?


      • kuvat_
        ylläolevakaan osannut kirjoitti:

        sanoa kenelle soitan?

        Mulla on samantyyppinen projekti samassa vaiheessa. Minä etsin käsiini kokeneen rakennuspiirtäjän, jonka kanssa käytiin tekemäni hahmotelmat läpi ja tehtiin joitakin fiksuja muutoksia joita en itse osannut ajatella. Nyt hän työstää rakennuslupapiiroksia.

        Jokos sulla on vastaava mestari? Omani neuvoi tekemään näin.


      • rakennuspiirtäjä
        kuvat_ kirjoitti:

        Mulla on samantyyppinen projekti samassa vaiheessa. Minä etsin käsiini kokeneen rakennuspiirtäjän, jonka kanssa käytiin tekemäni hahmotelmat läpi ja tehtiin joitakin fiksuja muutoksia joita en itse osannut ajatella. Nyt hän työstää rakennuslupapiiroksia.

        Jokos sulla on vastaava mestari? Omani neuvoi tekemään näin.

        on hyvä mutta ei anna pätevyyttä allekirjoittaa lupakuvia. Sen nimen joutuu ostamaan jostain muualta.


      • ainakin
        rakennuspiirtäjä kirjoitti:

        on hyvä mutta ei anna pätevyyttä allekirjoittaa lupakuvia. Sen nimen joutuu ostamaan jostain muualta.

        Rakenne ja muista suunnittelu kuvista en vielä tiedä, mutta ainakin pohja-, leikkaus ja asemapiirroksen allekirjoitukseen näytää rak.piirtäjän tutkinto riittävän.


      • pykälien mukaan
        ainakin kirjoitti:

        Rakenne ja muista suunnittelu kuvista en vielä tiedä, mutta ainakin pohja-, leikkaus ja asemapiirroksen allekirjoitukseen näytää rak.piirtäjän tutkinto riittävän.

        mennä noin. Lisätietoa RakMk A2 kohta 4.2.1, http://www.ymparisto.fi/default.asp?contentid=198063&lan=fi


      • millä nimikkeellä
        ainakin kirjoitti:

        Rakenne ja muista suunnittelu kuvista en vielä tiedä, mutta ainakin pohja-, leikkaus ja asemapiirroksen allekirjoitukseen näytää rak.piirtäjän tutkinto riittävän.

        ne on allekirjoitettu?

        Tuskin lukee että rakennuspiirtäjä?? Nimittäin lupakuvissa!


      • niin_..
        millä nimikkeellä kirjoitti:

        ne on allekirjoitettu?

        Tuskin lukee että rakennuspiirtäjä?? Nimittäin lupakuvissa!

        eipä noissa näytäkään tuota ammattinimikettä olevan.


    • ap.

      Hyviä neuvojahan tällainen noviisikin sai vaikka kysyin täysin itselleni vieraasta asiasta. Sen verran haluan selventää vielä, että sen vuoksi tehdään pitkästä tavarasta kun puu saadaan todellakin omasta metsästä ja talon rakentajakin löytyy omasta takaa. Mutta eikun siis vastaavan mestarin etsintään ja homma alulle sitä kautta. Monta meikäläiselle uutta asiaa tuli jo, eiköhän tässä pikkuhiljaa pääse jyvälle. Mies onneksi taitaa hommat paremmin mutta kun kaikkea ei kerta kaikkiaan viitsi tuhanteen kertaan kysyä uudelleen ja uudelleen...

    • Rauno Kangas

      ... Arskalle, se on osaava pääsuunnittelija!

      Sä tarvit ensin pääsuunnittelijan ja tyypin, joka osaa piirtää siitä pohjakuvasta rakennuslupakuvat - osaava tyyppi hoitaa nuo molemmat hommat.

      Pääsuunnittelijan kanssa mennään sitten rakennuslupahakemukseen asti ja pääsuunnittelijan tulee tietää, ketä muita siinä teidän hankkeessa alkuvaiheessa tarvitaan. Sen verran luettelonomaisesti, ettei tule yllätyksenä - pääsuunnittelijan ja lupakuvapiirtäjän lisäksi pitkästä rakentaja tarvii:
      * pohjatutkijan (pakollinen melkein kaikissa kunnissa)
      * rakennesuunnittelijan
      * LVI-suunnittelijan
      * sähkösuunnittelijan
      * KVV-työnjohtajan
      * IV-työnjohtajan
      * vastaavan työnjohtajan

      Jos sattuu soittamaan tosi osaavalle hepulle ensimmäisenä, niin hän hoitaa noista:
      * pääsuunnittelija
      * lupakuvapiirtäjä
      * rakennesuunnittelija
      * vastaava työnjohtaja

      Usein LVI-urakoitsija hoitaa KVV- ja IV-työnjohdon samoin kuin sähköurakoitsija useimmiten hoitaa sähkötarkastukset, jolloin yksi ainoa hemmo pystyy hoitamaan teille varsin laajasti tuon hankkeen.

      Ja kukako on Arska?

      Arskan todellinen nimi riippuu hyvin paljolti rakentamispaikkakunnasta, sillä moni noista hommista hoituu parhaiten paikallisvoimin. Siksi olis hyvä kertoa kysymyksen yhteydessä, minne päin rakentaa...

    • Hehtaaritoleranssi

      ARSKA on arkiston sähköinen asiointipalvelu, mistä saa surkeita rasteripiirustuksia.

    • Tietäjätekijä

      Kuulostat leuhkalta. Mitähän ainutlaatuista ole saanut piirretyksi ja ikään kuin suunnitelluksi? Ja Ihan ruutupaperille!

      Mittakaava on kohdallaan? Siis ihanko Se on jo 1:50, eli ns. työpiirustus, mihin piirretään myös LVI- ja sähkösuunnitelma?

      Seuraava askel on etsiä talotehtaiden/- verstaiden esitteistä ja nettisivuilta SE samanlainen pohjapiirustus, minkä olet saanut kyhätyksi. Vertailehan sitten sitä omaasi, ja katsele mitä alan ammattilaiset ovat aikaansaaneet. (verrattuna diletanttiin)

      Saattaa olla helpompi aloittaa rakentaminen jo koetellulla ja ainakin kertaalleen rakennetulla mallilla.

      Omituinen on (unelma) "talosi" jos ei vastaavaa löydy jo suunnitelluista ja rakennetuista.

      Ja sitten se rakennuslupa. Soita nyt ainakin aluksi kunnan rakennustarkastajalle, onko tonttisi rakennuskelpoinen, vaikk´ei sinun ole sitä tarvinnut miettiä. (kuulostaa vaaralliselta ... Se miettimättömyys) Ja mitähän tuo "valmiina" tarkoittaa?
      Jos se tontti/rakennuspaikka on kelvollinen, on siinä ainakin mietittävä ilmansuunnat ja korkeudet/kallistukset ja vesijohtoihin, viemäröintiin liittyvät asia.

      Lueskele nyt vuosi, pari pientalon rakennuttajalle annettuja oppikirjasia, joita on luettavissa eri paikkakuntien rakennusvalvonnan nettisivuilla.

      Ei tässä voi kokonaista oppikirjaa kirjoittaa minkä ehdottomasti tarvitset!
      .....vai provollako aloitit "rakentamisen"?

      Ja muuten, muillekin tiedoksi, rakennusvalvonta ei ole mikään"kurssikeskus" joka kädestä pitäen neuvoo, miten(pien)talo suunnitellaan.

      Sen kelvollisen= A2 ja ennekin suunnitelleen suunnittelijan ja tulevan vastaavan työnjohtajan palkkaamien projektiin jo NYT on hyvä idea. Jompikumpi, miel. (ark) suunnittelija voi toimia myös suunnitelmien yhteen sovittajana. (Ark. Rak. LVI, sähkö)

    • Toisetneosaa

      Mene lääkärille ja sano, että kyllä sinä itse tiedät mikä sinua vaivaa. Ja tiedät senkin, mikä rohto siihen vaivaan tehoaa. Mutta tarvitset lääkäriä vain sen vuoksi, että itselläsi ei ole reseptinkirjoitusoikeutta, mutta lääkärillä on.

      Mihin Suomi joutuisikaan ilman teitä joka alalle itseoppineita huippuosaajia? Etkö sinä tunnekaan rakennuslain juridisia kiemuroita, minä luulin että olet myös juristi, ja LVI- ja sähköinsinööri.

      Juntti on pätevä kaikessa.

    • pätöjuntti

      Entä mikä pätemisvimma on niillä jotka vastailee 10 vuotta vanhaan ketjuun ??

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4955
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3134
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1625
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1243
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1217
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1207
    Aihe