karkeakarvaisen mäykyn aluskarva???

kajzuliini

hei,

sellaista mietin, kun meidän nuorempi karkeakarvainen uros on nyt reilu puolivuotias ja nypin tuon karvaturrin juuri pari päivää sitten. Kyseisellä koiralla on tosi hyvä tuuhea karkea karva, mutta odotapas kun pääsin päähän käsiksi. Eihän sitä voinut nyppiä sillä aluskarvaa ei ollut!! selästä paljastui ruskea nätti aluskarva, mutta päässä ei ollut mitään. Meidän vanhemman kk mäykyn nyppineenä tiedän, että myös päässä kuuluu olla aluskarva jotta pään saa nypittyä rodunomaisesti niin että vain kulmakarvat ja parta jäävät.

Eli voiko olla että tuolla nuoremmalla koiralla karva ei ole vielä kehittynyt kokokaan, vai onko kyseessä virheellinen karva?? Huolissani olen näyttelykoiran ollessa kysymyksessä! Entä tietääkö joku, että onko kk mäykkyjä, joilla ei pään karva edes tule nypittäväksi vaan joutuisi esim leikkaamaan sitä jotta saadaan kulmat ja parta esille? Tuolla tuo pään karvoitus on pehmeää mutta muualla karkeaa.

Olen kiitollinen ja mahdollisimman pikaisia vastauksia odottelen, että tiedän miten edetä tässä ongelmassa :(

4

407

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ....

      Puolivuotias on vielä niin nuori, ettei sen turkki ole ihan täysin kehittynyt vielä kaikilta osin.. Älä nypi kaljuksi, jos olet juuri viemässä näyttelyyn, mutta muussa tapauksessa, niin nypi pois vaan, kyllä siihen kaljun päälle kasvaa oikein hieno (ehkä jopa karkea!) karva.

      Meiän mäykky täytti just 2v, ja sillä on vasta nyt mainittavasti karkea karva päälaelle! Korvat on ihan untuvaa (vähän kuin pitkäkarvaisella), mutta nekin kun nyppii kaljuksi, niin menee muutama viikko, niin on todella siisti karva korvissakin.

      Eräskin kasvattajakin kertoi, että hänen koirallaan menee joka nyppimisellä pää lähes kaljuksi, mutta se ei mitään haittaa, jos ajoittaa nyppimisen ja näyttelyn oikein.

    • sieltä=)

      Päässä on usealla kklla se "huonompi" aluskarva ja näin ollen trimmauksessa jää kaljuksi (vaikka olisi todella hyväkin kk turkkinen ).
      Näyttely ollessa tiedossa niin ei silloin pidä nyppiä jollei kerkiä uusi karva kasvamaan siihen mennessä. Karva vain paranee vaikka jää hetken kaljuksi , siis pois vaan kaikki untuvat =) Toisille jää selästäkin "kaljuksi" .Nuori on vielä koirasi joten pentukarvaahan se vielä =)
      KK turkit vaihtelee TODELLA paljon "pumpulipalloista" todella "niukkakarvoiksi" !!

    • Lydia

      Kyllä meilläkin pää jää kaljuksi trimmauksen jäljiltä. Se tosiaan kasvaa aika nopeesti takaisin. Oma koirani on suht' karvainen ja sillä kasvaa turkki parissa kuukaudessa "yli", mutta päälaki on vaan kalju aina nypitäessä :)

      • minea00

        meidän kk mäykyllä oli n. kahden vuoden iässä korvatulehdus ja samalla hän raapi karvat korvien vierestä. vieläkin on havaittavissa kaljumpaa kohtaa (3,5 vuotias), karva ei ole siis kasvanut takaisin täysin. eläinlääkäri sanoi ettei välttämättä kasvakaan..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      73
      5146
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2376
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1887
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1578
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1561
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1358
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1267
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1206
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1187
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe