Lähde Azoreille!

Haetko rauhallista, merellistä luontokohdetta, jossa turismi ei vielä ole saanut yliotetta? Lähde Azoreille, São Miguelin saarelle, Ponta Delgadaan!

Matkailijat tulevat Azoreille ihailemaan sen upeata, omaleimaista luontoa. Azorien erikoisuus on vulkanismi, tuliperäisyys. Matkailija voi pulikoida mineraalipitoisissa lähteissä (rauta, rikki), nähdä höyryn nousevan maasta, syödä kuumassa maaperässä geotermaalisella ekoenergialla valmistettua ruokaa ja ihailla saaren kraaterijärvien jylhää kaunetta.

Saaret ovat vihreitä ympäri vuoden. Azorien tunnuskukka, hortensia, kukkii kesäkuusta syyskuuhun. Rannat ovat jyrkkiä, kallioisia, uimarannat pieniä, pehmeän, harmaan laavahiekan peittämiä, mutta pienuudesta huolimatta niillä on runsaasti tilaa. Veden lämpotila vaihtelee talven 16 C:sta kesän 22 C:een. Ranta-alueilla on lukuisia näköalapaikkoja, joista näkymät ovat päätähuimaavat.

Näköala- ja taukopaikat ovat hyvin varustettuja (grillit, pöydät, polttopuut) ja tilaa löytyy parhainpanakin matkailukautena. Jotkut niistä sijaitsevat puistolueilla, joilla voi ihailla mm. vesiputouksia ja tutustua myllymuseoon. Tieverkosto on hyvässä kunnossa. Vuorilla (korkeimmat n. 1100 m) ajaessa on etenkin. korkeuseroista ja teiden kapeudesta johtuen syytä olla varovainen.

Monelle matkailijalle valas- ja delfiinisafari on matkan kohokohta. Saari tarjoaa myös erinomaiset mahdollisuudet sukellukseen sekä big game –kalastukseen.

Azorit ovat stressitön, rauhallinen lomakohde, jossa elämä on vielä verkkaisempaa kuin vaikkapa urbaanissa Suomessa. São Miguelilla matkailija voi vielä kohdata aitoa elämää, jota turismi ei ole ollenkaan koskettanut. Matkailu ei vielä mitenkään hallitse Ponta Delgadan kaupunkikuvaa eikä taloutta, vaikka se merkittävä tulonlähde onkin.

Azorien ilmasto on leuto ympäri vuoden. Ponta Delgadan päivälämpötilat varjossa vaihtelevat keskitalven viileimmän 15 C:n ja kesän lämpimimmän 26 C:n välillä. Ilman kosteus on keskimäärin 70-80 prosenttia. Ero yö- ja päivälämpötilojen välillä on keskimäärin 3-5 C. Tuulet eivät Ponta Delgadassa ole yleensä mitenkään erikoisen voimakkaita eivätkä ne ole koskaan kylmiä.

Enemmistö Azoreille tulevista matkailijoista yöpyy Ponta Delgadan kaupungissa São Miguelin saarella. São Miguel on Azorien yhdeksästä saarista suurin sekä pinta-alansa (n. 750 km2) että väkilukunsa (n. 140 000) puolesta. Ponta Delgadan kaupunkitaajamassa on n. 30 000 asukasta, koko kunnassa 60 000. Saaren muita kuntia ovat Ribeira Grande, Nordeste, Povoação, Vila Franca de Campo ja Lagoa.

Azorit koostuvat yhdeksästä saaresta, jotka jaetaan maantieteellisesti kolmeen ryhmään: läntiseen (Flores, Corvo), keskiseen (Terceira, São Jorge, Pico, Graciosa, Faial) ja itäiseen (São Miguel, Santa Maria).

Kasvussa oleva turismi on Azorien kolmanneksi tärkein tulonlähde

Azoreiden pääelinkeino on maatalous eli maidon ja maitotuotteiden tuotanto, joka leimaa maisemakuvaa myös São Miguelin saarella, sillä sen kumpuilevilla ikivihreillä laitumilla käyskentelee n. 100 000 stressitöntä lehmää ympäri vuoden. Lihaa tuotetaan myös jonkin verran. Etenkin alkuperäsuojattuun pihvilihaan ollaan panostamassa.

Toiseksi tärkein elinkeino on kalastus, jossa tonnikalan rooli on merkittävä.


Ponta Delgadassa sataa keskimäärin n. 1000 mm vuodessa. Sademäärä jakautuu suhteellisen tasaisesti ympäri vuoden, kuitenkin niin, että huhtikuusta elokuuhun on kuivempaa, jopa kuivaa.
Sään päivittäiset vaihtelut ovat merkittäviä. Azorilaiset itse sanovatkin, että Azoreilla voin yhden päivän aikana kokea neljä eri vuodenaikaa.

Vuorten huiput ovat ajoittain usvan tai pilvien peitossa myös kesällä.

Azorien säätiedot ovat lähtökohtaisesti epäluotettavia katselipa niitä mistä lähteestä hyvänsä, etenkin vähänkin pidemmät ennusteet heittävät todennäköisesti. Syynä on ilmeisesti se, että laajalla merialueella ilmavirtojen liikkeitä on vaikea ennakoida tarkkaan. Toisaalta Azorien säävaihtelut noudattavat yleismallia, joka tunnetaan hyvin tarkkaan

Yleisesti ottaen Azorien sää on mainettaan monta kertaa parempi.

Azorit eivät siis ole aurinkorannikko, mutta aurinkoa voi kyllä saada ja ihonsa polttaa tuossa tuokiossa. UV-säteilyarvot saavuttavat kesällä monesti huippulukemia.

Azorit eivät ole bilettäjän toivekohde. Perinteisiä baareja, kahviloita ja ravintoloita täällä on kuitenkin runsaasti. Parin kauppakeskusten food courtit tarjoavat modernimpaa syötävää ja juotavaaa. Ruoan hygieniataso on hyvä.

São Miguelin saari ei ole ”täydellinen” lomakohde, vaikka jotkut matkailijat ovat sitä ja Azoreita kokonaisuudessaan paratiisiksi kutsuneetkin. Täältä löytyy roskaa julkisilta paikoilta. Ponta Delgadan jalkakäytävät ovat erittäin kapeita ja kiveykseltään epätasaisia tai niitä saattaa jopa puuttua.

Autot ajavat kovaa ahtailla kaduilla, mutta liikenne on joustavaa. Ponta Delgadassa rakennetaan uutta satama-aluetta ja parkkitiloja, mikä hankaloittaa liikennettä ainakin ensi vuoden puoliväliin saakka. Ydinkeskustan kiinteistökannassa on luvattoman runsaasti rappeutuneita rakennuksia.

Luontomatkailijan onkin syytä viettää mahdollisimman paljon aikaa Ponta Delgadan kaupungin ulkopuolella saaren itä- ja länsiosissa, joihin kauneus keskittyy.

São Miguelin saarella on matkailijan olo varsin turvallista, mutta mm. huumeista johtuvaa rikollisuutta on jonkun verran, joten normaali varovaisuus on suositeltavaa.

Azorien hintataso on suomalaiselle matkailijalle kokonaisuudessaan edullinen. Edullisia ovat etenkin paikallisesti ja Portugalin mantereella tuotetut tavarat ja tuotteet. Tuontitavarasta (kiinalaisia halpatavaroita lukuunottamatta) ja merkkituotteista saa maksaa monesti saman hinnan kuin Suomessa. Azorien hintatasoon vaikuttaa erisuuntaisia voimia, mm. yhtäältä saarten syrjäinen sijainti ja vähäinen kilpailu sekä toisaalta asukkaiden suhteellisen vaatimaton ostovoima.

Azoreille tehdään pakettimatkoja Suomesta helmikuusta marraskuuhun (www. hispania.fi). Hyviä yhteyksiä Helsingistä Lissaboniin tarjoavat mm.Finnair, KLM ja Lufthansa. Välin Lissabon-Ponta Delgada lentää yksioikeudella Azorien oma lentoyhtiö SATA (www.sata.pt).

Lämpimästi tervetuloa Azoreille!

toivottaa teidät se São Miguelilla asuva suomalainen nimimerkki ’Masseur’

30

10068

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lomailija9989

      pystyisitkö järjestämään koht hintaisen pienen asunnon esim ponta delgadasta yhdeksi kuukaudeksi touko _ kesäkuun aikoihin ja paljonko ne siellä maksaa.miten yleensä hintataso manner portugaliin verrattuna?

      • Tervehdin iloisena kiinnostustasi Azoreihin.

        Katsotaan, löytyykö sopiva. Jonkin verran täällä näkee lehti-ilmoittelua huoneistoista/huoneista per päivä/viikko/kuukausi. Nyt matalasesongin aikaan tällainen ilmoittelu on vähäistä. On mahdollista myös panna ilmoitus lehteen ja/tai nettiin. Netissä sellainen ei maksa mitään ja lehden rivi-ilmoituksenkin kustannus on vaatimaton.

        Ole hyvä ja kirjoita minulle jatkossa osoitteeseen [email protected], niin selvitellään yksityiskohtia.


    • Hei
      Oli mielenkiintoista lukea kohteen esittely. Olen vaimoni kanssa tulossa Azoreille syyskuussa 2008. Kahden viikon matka on jo tilattu.

      Saaren luonto ja maisemat ovat lähinnä mielenkiinnon kohteena. Aiomme osallistui järjestettyihin retkiin. Pääkaupungin ahtaat kadut menevät siinä sivussa ostoksia tehdessä. On ahtaita katuja löytynyt muillakin matkoillamme.

      Hyvää jatkoa nimimerkille masseur täältä Pohjois-Suomesta.
      Toivoo kohta eläkkeelle siirtyvä suomalainen mies.

      • Kiitos mukavasta viestistä.

        Muutimme Azoreille vajaa vuosi sitten jäädessäni paketille. Tämäm vuoden alussa minusta tuli eläkeläinen, kun aloin nostaa yksilöllistä varhaiseläkettä. Oma kotimme on valmistanut ja muutto sinne tapahtuu tammikuun loppuun mennessä.

        Toivomme, että tänne tulisi muitakin suomalaisia eläkkeelle tai viettämään ainakin telvikuukaudet. Täällä on aina leutoa ja vihreää eikä vettä tule ollenkaan siinä määrin kuin yleisesti luullaan. Ponta Delgadan keskimääräinen vuotuinen sademäärä on n. 1050 mm, Helsingin 650 mm, Tokion 1400 mm.

        Azorit sopivat etenkin ihmisille, joiden juuret ova maalla ja sydän luontoa lähellä. Meidänkin kodista lähimmät lehmät ovat vain lyhyen kävelymatkan päässä.

        Tervetuloa ottamaan yhteyttä, kun saavutte tänne. Galleria sivulta löytyvät yhteystietoni.


    • auennut

      mitä ihmeen ekomatkailua Azoreissa on. Lentämällä kai sinnekin turistit tursuavat eikä lentomatkailu voi koskaan olla ekomatkailua. Ihan samantekevää onko ekomatkakohteen luonto säilynyt vai. Kyllä turismi sen pian tärvelee ja lentomatkailun vauhdittama ilmastonmuutos pilaa ilmastonkin.

      • Nimetön

        Kyseinen nimimerkki, joka mainostaa Azoreita, mainostaa siinä samalla omaa bisnestään. Eko on nyt suosittua ja ainahan voi sitä käyttää. Hän on pommittanut näitä sivuja jo pidemmän aikaa mainoksillaan.

        En tällä ota sen kummemmin kantaa saariin siellä käymättömänä.


      • kuin muukaan

        matkailu ole.
        Lentokoneella mennään ja tullaan ja autoilla kuljetaan paikan päällä. Luonto on toki vihreää ja lehmiä on laitumella. Mutta niin on täällä Suomessakin kehäkolmoselta vähän pohjoiseen, kun asuu järven rannalla.
        Itse en huomannut mitään erityisen ekologista otetta, päin vastoin. Kaupoista saa viikossa mukaansa noin 50 muovikassia vaikka viidelläkin pärjäisi. About joka ostos eri kassiin jne. Se on tietysti pientä ilmastonmuutoksen keskellä...


      • ajpn
        Nimetön kirjoitti:

        Kyseinen nimimerkki, joka mainostaa Azoreita, mainostaa siinä samalla omaa bisnestään. Eko on nyt suosittua ja ainahan voi sitä käyttää. Hän on pommittanut näitä sivuja jo pidemmän aikaa mainoksillaan.

        En tällä ota sen kummemmin kantaa saariin siellä käymättömänä.

        minkälainen ilma on azoreilla maaliskuusssa. mietimme jos lähtisimme viikon lomalle ehkäpä sinne. entäs hintataso yleensä?


      • ajpn kirjoitti:

        minkälainen ilma on azoreilla maaliskuusssa. mietimme jos lähtisimme viikon lomalle ehkäpä sinne. entäs hintataso yleensä?

        Maaliskuun keskimääräinen päivälämpötila on 18 C:n kieppeissä, yöllä lämpötila laskee alimmillaan noin 12 C:een. Sadepäiviä on keskimäärin 18 (sataa 0,1 mm tai enemmän). Sateet ovat täällä hetkellisiä ja sää yleensäkin nopeasti vaihtelevat. Tuulisuus vaihtelee 10-40 km/t (niin kuin se täällä ilmaistaan), ilman kosteusprosentti on keskimäärin 70-80.

        Suomalaiselle matkailijalle Azorit ovat edullinen. Lounaat alkavat 5 eurosta, expresso-kahvi maksaa n. 60 c, maitokahvi 90 c - 1,30 e, viinipullo ravintolassa n. 9 e, viinat 2-3 eurosta ylöspäin. Taksi veloittaa Ponta Delgadan alueella 4-5 euroa. Kirtomatkoihin taksin voi saada 15 e/t. Lisää tietoa Azoreista löytyy matkailu ->Eurooppa ->Portugali ->Azorit


      • Nimetön kirjoitti:

        Kyseinen nimimerkki, joka mainostaa Azoreita, mainostaa siinä samalla omaa bisnestään. Eko on nyt suosittua ja ainahan voi sitä käyttää. Hän on pommittanut näitä sivuja jo pidemmän aikaa mainoksillaan.

        En tällä ota sen kummemmin kantaa saariin siellä käymättömänä.

        Väärinkäsitysten välttämiseksi ilmoitan sinulle, nimetön, ja kaikille muille tämän palstan lukijoille, että en ole mitenkään taloudellisesti riippuvainen hieronnoista, en Suomi24:stä, sen matkailusivuista, en Enirosta en Hispaniasta enkä suomalaisista turisteista. Heidän vierailunsa Ponta Delgadasssa eivät mitenkään vaikuta viihtyyvyyteeni. Azorit eivät ole ensimmäinen asuinpaikkani Suomen ulkopuolella.

        Galleria-sivullani on ollut tieto kohta vuoden verran, siitä mitä olen tehnyt ja aion tehdä .
        Oikeuksistani Suomi 24:n sivuilla päättää Suomi 24.

        Olen ollut aktiivinen Suomi 24:n Portugalin palstalla siksi, että olen halunnut auttaa suomalaisia matkailijoita. Koska asun Azoreilla, ovat viestini keskittyneet tähän kotisaariryhmääni, josta olen aidosti innostunut.

        Olen vajaan vuoden aikana kirjoittanut tekstiä Portugalin sivuille kymmeniä A4:n sivuja, joista en ole saanut mitään taloudellista hyötyä enkä ole sitä tavoitellutkaan. Tarkoituksenani on ollut yksinomaan palvella suomalaisia matkailijoita, jotka ovat kinnostuneet Portugalista.

        Jossakin vaiheessa tänä vuonna avaan omat verkkosivut, joilla kerron laajemminkin sekä Azoreista että Portugalista.

        Pahoittelen, että olen häirinnyt sinua ja kenties joitakin muitakin lukijoita kirjoituksillani. Se että viestini on täällä ekopalstalla on valitettava vahinko. Olen harkinnut sen poistamista.


    • Vedenpaisumus

      Mitä ekoa tuohon sisältyi? "Tule Azoreille lentokoneella - saastuta helvetisti ja nauti vielä viimeisistä ihanista maisemista ennen vedenpaisumusta."

      • Pelle!

        Mitä se sinulle kuuluu minne kukakin lentää,kyllä sieppaa tollaiset viherpiipero kommarit,painu sinne perunakellariisi odottamaan paisumusta,toivottavasti alkaa teiltä!!!!


      • sinä
        Pelle! kirjoitti:

        Mitä se sinulle kuuluu minne kukakin lentää,kyllä sieppaa tollaiset viherpiipero kommarit,painu sinne perunakellariisi odottamaan paisumusta,toivottavasti alkaa teiltä!!!!

        puolestasi Pohjalaiselle minkkitarhalle ihan vapaasti vaikka lentäen ja pyydä tarhuria jauhattamaan itsesi minkiinrehuksi, niin teet todennäköisesti ainoan viisaan teon elämässäsi. Tervemenoa.

        P.S. Sääli tosin käy minkin kaltaisia viattomia luontokappaleita, kun joutuvat teurasjätteiden asemasta niin kehnoa purtavaa mussuttamaan!


    • Sinne menevä

      Olemme menossa Azoreille huhtikuun alussa nimenomaan Hispanian matkalle. Onko Ponta Delgadassa mahdollisuuksia tehdä omatoimisesti retkiä luontoon, vaikka ei ajokorttia omistaisikaan eikä haluaisi ostaa retkiä matkatoimistolta? Olisiko sinulla antaa hyviä ohjeita ko. matkalle? Myös varustuksesta olisi mukava saada tietoa.

      • Vaelluspolkuja on täällä runsaasti. Niiden alkupäät ovat varmasti helpoimmin saavutettavissa taksilla. Busseja kyllä kulkee, mutta en osaa valitettavasti sanoa, miten niillä yksinomaan onnistuu pääsy jonkun vaelluspolun alkuun. Bussin ja taksin yhdistelmä on hyvin todennäköisesti mahdollinen esim. Sete Cidadesissa. Vaelluspolkujen karttoja on saatavana kirjakaupoista, mm. SolMar ostoskeskuksesta, Livraria SolMarista. Taksin käyttö on tällä edullista Suomen hintoihin verrattuna. Jotkut erikoistuvat matkailijoihin. Tiedän esim. yhden sellaisen, joka veloittaa taksiretkestä 15 e/t.

        Vettä pitävät jalkineet ovat varmasti tarpeen vaelluspoluilla, tuulipuku on myös ihan paikallaan, samoin jotakin sateen varalta, esim. viitta, sillä sadekuurot ovat täällä yleisiä. Kartoista selvennee reitin vaikeusaste.


      • Korkeuskammo
        masseur kirjoitti:

        Vaelluspolkuja on täällä runsaasti. Niiden alkupäät ovat varmasti helpoimmin saavutettavissa taksilla. Busseja kyllä kulkee, mutta en osaa valitettavasti sanoa, miten niillä yksinomaan onnistuu pääsy jonkun vaelluspolun alkuun. Bussin ja taksin yhdistelmä on hyvin todennäköisesti mahdollinen esim. Sete Cidadesissa. Vaelluspolkujen karttoja on saatavana kirjakaupoista, mm. SolMar ostoskeskuksesta, Livraria SolMarista. Taksin käyttö on tällä edullista Suomen hintoihin verrattuna. Jotkut erikoistuvat matkailijoihin. Tiedän esim. yhden sellaisen, joka veloittaa taksiretkestä 15 e/t.

        Vettä pitävät jalkineet ovat varmasti tarpeen vaelluspoluilla, tuulipuku on myös ihan paikallaan, samoin jotakin sateen varalta, esim. viitta, sillä sadekuurot ovat täällä yleisiä. Kartoista selvennee reitin vaikeusaste.

        Minulla kun on tuo korkeanpaikan kammo rasitteena, niin olisi kiva tietää, onko Azorien vaelluspoluissa sopivia meikäläisille. Vai ovatko ne kapeita niin ettei oikein onnistu kun huimaa liikaa. Kunto kestää kyllä rankankin kävelyn, mutta pää ei kestä korkeutta, jos jyrkkä pudotus on karvan päässä.

        Olen ollut Madeiralla, ja siellä oli tosi hyvin valittavissa kauniita maisemareittejä, joissa oli näköaloja, muttei tarvinnut pelätä putoavansa rotkoon.

        Liekö sama mahdollista Azoreilla, San Miguelin saarella.


      • Korkeuskammo kirjoitti:

        Minulla kun on tuo korkeanpaikan kammo rasitteena, niin olisi kiva tietää, onko Azorien vaelluspoluissa sopivia meikäläisille. Vai ovatko ne kapeita niin ettei oikein onnistu kun huimaa liikaa. Kunto kestää kyllä rankankin kävelyn, mutta pää ei kestä korkeutta, jos jyrkkä pudotus on karvan päässä.

        Olen ollut Madeiralla, ja siellä oli tosi hyvin valittavissa kauniita maisemareittejä, joissa oli näköaloja, muttei tarvinnut pelätä putoavansa rotkoon.

        Liekö sama mahdollista Azoreilla, San Miguelin saarella.

        Azorien pinnanmuodot eivät ole yhtä radikaalisti vaihtelevia kuin Madeiran. Täältä löytyy sekä helppoja että vaikeampia vaelluspolkuja. Helpoin ja ainakin yksi suosituimmista on Sete Cidadesin vaellusreitti, joita taitaa olla jopa kaksi. Valtaosa poluista sijaitsee kuitenkin saaremme itä- ja koillisosassa (Sete Cidades on Ponta Delgadasta luoteeseen). Reittikartoissa saatettaneen manita jotakin polun vaikeudesta ja vaelluksen arvioidusta kestosta. Vaikeus on yleensä yhteydessä korkeuseroihin ja maastoon.

        Pyrin keskustelemaan aiheesta vielä erään paikallisen polkuoppaan kanssa.


      • Cão de fila

        Olimme lokakuussa Ponta Delgadassa. Halusimme olla vuokraamatta autoa ja mainiosti pääsimme busseilla vaellusreiteille (Huom! Jotkut bussit kulkevat vain kaksi kertaa päivässä. Ei kuitenkaan ongelma kun aamulla menee ja illan suussa tulee). Vain kerran menimme taksilla reitin alkupisteeseen, johon ei julkisilla päässyt. Takaisin Cete Cidadesista pääsimme taas bussilla.

        Bussiaikataulun ja vaellusreittiesitteet saat ilmaiseksi Ponta Delgadan turisti-infosta.

        Kunnolliset vaelluskengät tarvitset ja ainakin lokakuussa oli Goretex takki tarpeen kun vuorilla oltiin sumussa, pilvessä ja tuulessa.


      • Cão de fila
        masseur kirjoitti:

        Azorien pinnanmuodot eivät ole yhtä radikaalisti vaihtelevia kuin Madeiran. Täältä löytyy sekä helppoja että vaikeampia vaelluspolkuja. Helpoin ja ainakin yksi suosituimmista on Sete Cidadesin vaellusreitti, joita taitaa olla jopa kaksi. Valtaosa poluista sijaitsee kuitenkin saaremme itä- ja koillisosassa (Sete Cidades on Ponta Delgadasta luoteeseen). Reittikartoissa saatettaneen manita jotakin polun vaikeudesta ja vaelluksen arvioidusta kestosta. Vaikeus on yleensä yhteydessä korkeuseroihin ja maastoon.

        Pyrin keskustelemaan aiheesta vielä erään paikallisen polkuoppaan kanssa.

        Reittikartoissa on reitin pituus, vaikeusaste, oletettu kestoaika sekä korkeusprofiili reitistä.

        Selostusosiossa hyvin yleistä tietoa asioista, joita reitin varrella.


      • Cão de fila

        Tässä lyhyet reitit, joihin infosta saa hyvät reittikartat. Huoletta voi kävellä itsekseen. Opasteet todella hyvät.

        1. Lombadas-Pico da Vela-Monte Escuro-Lombadas, 12 km, 3h,
        keskitaso
        2. Praia-Lagoa do Fogo-Praia, 12,6 km, 3.5 h, keskitaso
        3. Vista do Rei-Sete Cidades, 7 km, 2 h, helppo
        4. Mata do Canário-Sete Cidades, 11 km, 3 h, helppo
        5. Lagoa do Canario-Lagoa do Canario, 7,5 km, 2 h, keskitaso
        6. Caldeiras da Lagoa das Furnas- Caldeiras da Lagoa das
        Furnas, 6 km, 2 h,
        helppo (tähän voi yhdistää 22. Lagoa das Furnas-Pico do
        Ferro-Lagoa das
        Furnas 3,4 km, 1 h, keskitaso)
        7. Algarvia-Pico da Vara-Algarvia, 12 km, 4 h, keskitaso
        9. Faial da Terra-Salto do Prego-Faial, 5,2 km, 1.5 h, keskitaso
        10. Ramal da Gaiteira-Ribeira Quente, 5,2 km, 1.5 h, keskitaso
        11. Água Retorta-Faial da Terra, 5,2 km, 1.5 h, helppo
        12. Lomba do Cavaleiro-Ribeira Quente, 5,2 km, 1.5 km, helppo


      • Tietoa janoava
        Cão de fila kirjoitti:

        Tässä lyhyet reitit, joihin infosta saa hyvät reittikartat. Huoletta voi kävellä itsekseen. Opasteet todella hyvät.

        1. Lombadas-Pico da Vela-Monte Escuro-Lombadas, 12 km, 3h,
        keskitaso
        2. Praia-Lagoa do Fogo-Praia, 12,6 km, 3.5 h, keskitaso
        3. Vista do Rei-Sete Cidades, 7 km, 2 h, helppo
        4. Mata do Canário-Sete Cidades, 11 km, 3 h, helppo
        5. Lagoa do Canario-Lagoa do Canario, 7,5 km, 2 h, keskitaso
        6. Caldeiras da Lagoa das Furnas- Caldeiras da Lagoa das
        Furnas, 6 km, 2 h,
        helppo (tähän voi yhdistää 22. Lagoa das Furnas-Pico do
        Ferro-Lagoa das
        Furnas 3,4 km, 1 h, keskitaso)
        7. Algarvia-Pico da Vara-Algarvia, 12 km, 4 h, keskitaso
        9. Faial da Terra-Salto do Prego-Faial, 5,2 km, 1.5 h, keskitaso
        10. Ramal da Gaiteira-Ribeira Quente, 5,2 km, 1.5 h, keskitaso
        11. Água Retorta-Faial da Terra, 5,2 km, 1.5 h, helppo
        12. Lomba do Cavaleiro-Ribeira Quente, 5,2 km, 1.5 km, helppo

        Cão de fila , Kiitos sinulle infostasi, joka oli erittäin hyödyllinen.


      • Tuomas79
        Tietoa janoava kirjoitti:

        Cão de fila , Kiitos sinulle infostasi, joka oli erittäin hyödyllinen.

        Nyt kun täällä on henkilöitä jotka ovat noita vaellusreittejä tuolla azoreilla kävelleet, niin olisi kiva kuulla suosituksia, eli olen vaimoni kanssa viikon päästä lähdössä kyseiselle saarelle, ja olemme innokkaita patikoijia, eli kertokaapa vaellusreittejä jotka ovat ehdottomasti käymisen arvoisia.

        Kiitos jo etukäteen.


      • Cão de fila
        Tuomas79 kirjoitti:

        Nyt kun täällä on henkilöitä jotka ovat noita vaellusreittejä tuolla azoreilla kävelleet, niin olisi kiva kuulla suosituksia, eli olen vaimoni kanssa viikon päästä lähdössä kyseiselle saarelle, ja olemme innokkaita patikoijia, eli kertokaapa vaellusreittejä jotka ovat ehdottomasti käymisen arvoisia.

        Kiitos jo etukäteen.

        Vaikea lähteä suosittelemaan reittejä kun ei tiedä, missä tulette asumaan tai onko käytössänne auto, mutta tässä muutama reitti.

        Minä suosittelisin kolmea kraaterijärvireittiä. Kaikki kolme reittiä ovat ainutlaatuisia omalla tavallaan ja tunnusomaisia São Miguelille.

        Reitti 2. Praia-Lagoa do Fogo 12 km. Ponta Delgadasta pääsee Furnasin bussilla useita kertoja päivässä. Pysäkki pinkin Bahia Palace hotellin kohdalla. Upea hiekkaranta, jolla voi pulahtaa vaikka uimaan vaelluksen päätteeksi bussia odotellessa.

        Reitti 6 Lagoa das Furnas 9.2 km. Ponta Delgadasta Furnasin bussilla, josta kannattaa hypätä pois jo järven eteläpäässä ja aloittaa reitti sieltä. Kuumien lähteiden jälkeen kannattaa lähteä vasemmalle ylös reitille 22. Pico do Ferro on reilun 500 m korkeudessa ja sieltä on upeat näkymät järvelle ja ympäristöön. Furnasin viehättävässä kylässä on valtava kasvitieteellinen puutarha, jossa kannattaa myös käydä. Siellä on myös "Nuoruuden lähde", johon kannattaa pulahtaa.

        Reitit 3 Vista do Rei-Sete Cidades 11 km ja 4 Mata do Canario-Sete Cidades 7 km. Molempien lähtöpisteisiin pääsee taksilla (n. 15 euroa (Huom! Iltapäivän ainoa bussi Sete Cidadesista takaisin Ponta Delgadaan klo 16.25). Reitit kulkevat järvien eri puolta melko ylhäällä, joten näköalat todella upeat joka suuntaan. Reitit korkeimmillaan reilussa 800 metrissä.

        Ja bonuksena vielä reitti Algarvia-Pico da Vara 12 km. Pico da Vara on São Miguelin korkein huippu (1105 m).


      • Cão de fila
        Cão de fila kirjoitti:

        Vaikea lähteä suosittelemaan reittejä kun ei tiedä, missä tulette asumaan tai onko käytössänne auto, mutta tässä muutama reitti.

        Minä suosittelisin kolmea kraaterijärvireittiä. Kaikki kolme reittiä ovat ainutlaatuisia omalla tavallaan ja tunnusomaisia São Miguelille.

        Reitti 2. Praia-Lagoa do Fogo 12 km. Ponta Delgadasta pääsee Furnasin bussilla useita kertoja päivässä. Pysäkki pinkin Bahia Palace hotellin kohdalla. Upea hiekkaranta, jolla voi pulahtaa vaikka uimaan vaelluksen päätteeksi bussia odotellessa.

        Reitti 6 Lagoa das Furnas 9.2 km. Ponta Delgadasta Furnasin bussilla, josta kannattaa hypätä pois jo järven eteläpäässä ja aloittaa reitti sieltä. Kuumien lähteiden jälkeen kannattaa lähteä vasemmalle ylös reitille 22. Pico do Ferro on reilun 500 m korkeudessa ja sieltä on upeat näkymät järvelle ja ympäristöön. Furnasin viehättävässä kylässä on valtava kasvitieteellinen puutarha, jossa kannattaa myös käydä. Siellä on myös "Nuoruuden lähde", johon kannattaa pulahtaa.

        Reitit 3 Vista do Rei-Sete Cidades 11 km ja 4 Mata do Canario-Sete Cidades 7 km. Molempien lähtöpisteisiin pääsee taksilla (n. 15 euroa (Huom! Iltapäivän ainoa bussi Sete Cidadesista takaisin Ponta Delgadaan klo 16.25). Reitit kulkevat järvien eri puolta melko ylhäällä, joten näköalat todella upeat joka suuntaan. Reitit korkeimmillaan reilussa 800 metrissä.

        Ja bonuksena vielä reitti Algarvia-Pico da Vara 12 km. Pico da Vara on São Miguelin korkein huippu (1105 m).

        Hups meni sekaisin reittien 3 ja 4 pituudet.


      • Tuomas79
        Cão de fila kirjoitti:

        Vaikea lähteä suosittelemaan reittejä kun ei tiedä, missä tulette asumaan tai onko käytössänne auto, mutta tässä muutama reitti.

        Minä suosittelisin kolmea kraaterijärvireittiä. Kaikki kolme reittiä ovat ainutlaatuisia omalla tavallaan ja tunnusomaisia São Miguelille.

        Reitti 2. Praia-Lagoa do Fogo 12 km. Ponta Delgadasta pääsee Furnasin bussilla useita kertoja päivässä. Pysäkki pinkin Bahia Palace hotellin kohdalla. Upea hiekkaranta, jolla voi pulahtaa vaikka uimaan vaelluksen päätteeksi bussia odotellessa.

        Reitti 6 Lagoa das Furnas 9.2 km. Ponta Delgadasta Furnasin bussilla, josta kannattaa hypätä pois jo järven eteläpäässä ja aloittaa reitti sieltä. Kuumien lähteiden jälkeen kannattaa lähteä vasemmalle ylös reitille 22. Pico do Ferro on reilun 500 m korkeudessa ja sieltä on upeat näkymät järvelle ja ympäristöön. Furnasin viehättävässä kylässä on valtava kasvitieteellinen puutarha, jossa kannattaa myös käydä. Siellä on myös "Nuoruuden lähde", johon kannattaa pulahtaa.

        Reitit 3 Vista do Rei-Sete Cidades 11 km ja 4 Mata do Canario-Sete Cidades 7 km. Molempien lähtöpisteisiin pääsee taksilla (n. 15 euroa (Huom! Iltapäivän ainoa bussi Sete Cidadesista takaisin Ponta Delgadaan klo 16.25). Reitit kulkevat järvien eri puolta melko ylhäällä, joten näköalat todella upeat joka suuntaan. Reitit korkeimmillaan reilussa 800 metrissä.

        Ja bonuksena vielä reitti Algarvia-Pico da Vara 12 km. Pico da Vara on São Miguelin korkein huippu (1105 m).

        Niin eli meillä on huone varattu bahia palace hotellista, koska emme tuonne kaupungin hälinään tahtoneet vaan rauhalliseen paikkaan, eli ilmeidesti bussilla hyvin sieltä pääsee noille ehdottamillesi reiteille?

        Kiitoksia vai kovasti.

        Vielä jos kertoisit mistä löydämme patikointia varten kartan, eli jos tiedät kaupan nimen ja myös sen osoitteen niin olisi hienoa.


      • Cão de fila
        Tuomas79 kirjoitti:

        Niin eli meillä on huone varattu bahia palace hotellista, koska emme tuonne kaupungin hälinään tahtoneet vaan rauhalliseen paikkaan, eli ilmeidesti bussilla hyvin sieltä pääsee noille ehdottamillesi reiteille?

        Kiitoksia vai kovasti.

        Vielä jos kertoisit mistä löydämme patikointia varten kartan, eli jos tiedät kaupan nimen ja myös sen osoitteen niin olisi hienoa.

        On todella rauhallisella paikalla tuo Bahia Palace... Suoraan pääsee Lagoa do Fogolle ilman bussia ja Furnasiin useita kertoja päivässä. Reiteille 3 ja 4 joudutte ensin menemään Ponta Delgadaan ja sieltä taksilla reittien alkupisteisiin.

        Viimeiselle ehdottamalleni reitille 7 Algarvia-Pico da Vara ei taida julkisilla päästä mitenkään.

        Todella hyvät on Ponta Delgadan turisti-infosta ilmaiseksi jaettavat yksittäisten reittien reittiselostukset ja kartat.

        Ponta Delgadasta kirjakaupoista löytyy karttoja ja oppaita.


    • aiheutuvista
      • Azoreille ei pääse ei niin asukas kuin matkailijakaan muuten kuin lentäen. Saarien välillä on henkilöliikennettä laivoilla huhtikuusta syyskuuhun.

        Olet varmasti oikealla asialla, mutta tämä ei ole paras osoite asiasi ajamiseen. Kirjoita vaikka Brysseliin, jospa se auttaisi ajan mittaan.

        Oletko itse joskus asunut periferiassa? Sitä Azorit ovat.


    • Katya75

      eli kysyisin lokakuun lämpötiloja???
      Olen miettynyt josko sinne suuntaisi syyslomalla, eli puolessa välissä lokakuuta, mutta vieläkö lämmintä riittää? En ole viel ehtinyt tutkia tarkemmin netistä...

      • Lokakuun keskimääräinen maksimipäivälämpötila on 22 C, yön minimi keskimäärin 16 C. Sateiden riski kasvaa syksyllä. Pitkäaikaisten tilastojen mukaan sadepäiviä lokakuussa on 18 (sataa vähintään 1 mm). Sateet ovat täällä lyhytaikaisia ja muutenkin säätyyppi muuttuu varsin nopeasti samankin päivän mittaan.

        Azorien säätä on käsitelty seikkaperäisesti Eurooppa-Portugali-Azorit -osastossa. Vanhat viestiketjut löydät kätevimmin palstan alussa olevalla hakutoiminnolla, joka tuo luettavaksesi myös viestiketjut, joita ei enää näytetä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      57
      3719
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      168
      2322
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      2029
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      139
      1914
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      399
      1328
    6. 79
      1221
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      135
      1114
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1040
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      990
    Aihe