Lähtekääpä Azoreille!

Haetko rauhallista, merellistä luontokohdetta, jossa turismi ei vielä ole saanut yliotetta? Lähde Azoreille, São Miguelin saarelle, Ponta Delgadaan!

Matkailijat tulevat Azoreille ihailemaan sen upeata, omaleimaista luontoa. Azorien erikoisuus on vulkanismi, tuliperäisyys. Matkailija voi pulikoida mineraalipitoisissa lähteissä (rauta, rikki), nähdä höyryn nousevan maasta, syödä kuumassa maaperässä geotermaalisella ekoenergialla valmistettua ruokaa ja ihailla saaren kraaterijärvien jylhää kaunetta.

Saaret ovat vihreitä ympäri vuoden. Azorien tunnuskukka, hortensia, kukkii kesäkuusta syyskuuhun. Rannat ovat jyrkkiä, kallioisia, uimarannat pieniä, pehmeän, harmaan laavahiekan peittämiä, mutta pienuudesta huolimatta niillä on runsaasti tilaa. Veden lämpotila vaihtelee talven 16 C:sta kesän 22 C:een. Ranta-alueilla on lukuisia näköalapaikkoja, joista näkymät ovat päätähuimaavat.

Näköala- ja taukopaikat ovat hyvin varustettuja (grillit, pöydät, polttopuut) ja tilaa löytyy parhainpanakin matkailukautena. Jotkut niistä sijaitsevat puistolueilla, joilla voi ihailla mm. vesiputouksia ja tutustua myllymuseoon. Tieverkosto on hyvässä kunnossa. Vuorilla (korkeimmat n. 1100 m) ajaessa on etenkin. korkeuseroista ja teiden kapeudesta johtuen syytä olla varovainen.

Monelle matkailijalle valas- ja delfiinisafari on matkan kohokohta. Saari tarjoaa myös erinomaiset mahdollisuudet sukellukseen sekä big game –kalastukseen.

Azorit ovat stressitön, rauhallinen lomakohde, jossa elämä on vielä verkkaisempaa kuin vaikkapa urbaanissa Suomessa. São Miguelilla matkailija voi vielä kohdata aitoa elämää, jota turismi ei ole ollenkaan koskettanut. Matkailu ei vielä mitenkään hallitse Ponta Delgadan kaupunkikuvaa eikä taloutta, vaikka se merkittävä tulonlähde onkin.

Azorien ilmasto on leuto ympäri vuoden. Ponta Delgadan päivälämpötilat varjossa vaihtelevat keskitalven viileimmän 15 C:n ja kesän lämpimimmän 26 C:n välillä. Ilman kosteus on keskimäärin 70-80 prosenttia. Ero yö- ja päivälämpötilojen välillä on keskimäärin 3-5 C. Tuulet eivät Ponta Delgadassa ole yleensä mitenkään erikoisen voimakkaita eivätkä ne ole koskaan kylmiä.

Enemmistö Azoreille tulevista matkailijoista yöpyy Ponta Delgadan kaupungissa São Miguelin saarella. São Miguel on Azorien yhdeksästä saarista suurin sekä pinta-alansa (n. 750 km2) että väkilukunsa (n. 140 000) puolesta. Ponta Delgadan kaupunkitaajamassa on n. 30 000 asukasta, koko kunnassa 60 000. Saaren muita kuntia ovat Ribeira Grande, Nordeste, Povoação, Vila Franca de Campo ja Lagoa.

Azorit koostuvat yhdeksästä saaresta, jotka jaetaan maantieteellisesti kolmeen ryhmään: läntiseen (Flores, Corvo), keskiseen (Terceira, São Jorge, Pico, Graciosa, Faial) ja itäiseen (São Miguel, Santa Maria).

Kasvussa oleva turismi on Azorien kolmanneksi tärkein tulonlähde

Azoreiden pääelinkeino on maatalous eli maidon ja maitotuotteiden tuotanto, joka leimaa maisemakuvaa myös São Miguelin saarella, sillä sen kumpuilevilla ikivihreillä laitumilla käyskentelee n. 100 000 stressitöntä lehmää ympäri vuoden. Lihaa tuotetaan myös jonkin verran. Etenkin alkuperäsuojattuun pihvilihaan ollaan panostamassa.

Toiseksi tärkein elinkeino on kalastus, jossa tonnikalan rooli on merkittävä.


Ponta Delgadassa sataa keskimäärin n. 1000 mm vuodessa. Sademäärä jakautuu suhteellisen tasaisesti ympäri vuoden, kuitenkin niin, että huhtikuusta elokuuhun on kuivempaa, jopa kuivaa.
Sään päivittäiset vaihtelut ovat merkittäviä. Azorilaiset itse sanovatkin, että Azoreilla voin yhden päivän aikana kokea neljä eri vuodenaikaa.

Vuorten huiput ovat ajoittain usvan tai pilvien peitossa myös kesällä.

Azorien säätiedot ovat lähtökohtaisesti epäluotettavia katselipa niitä mistä lähteestä hyvänsä, etenkin vähänkin pidemmät ennusteet heittävät todennäköisesti. Syynä on ilmeisesti se, että laajalla merialueella ilmavirtojen liikkeitä on vaikea ennakoida tarkkaan. Toisaalta Azorien säävaihtelut noudattavat yleismallia, joka tunnetaan hyvin tarkkaan

Yleisesti ottaen Azorien sää on mainettaan monta kertaa parempi.

Azorit eivät siis ole aurinkorannikko, mutta aurinkoa voi kyllä saada ja ihonsa polttaa tuossa tuokiossa. UV-säteilyarvot saavuttavat kesällä monesti huippulukemia.

Azorit eivät ole bilettäjän toivekohde. Perinteisiä baareja, kahviloita ja ravintoloita täällä on kuitenkin runsaasti. Parin kauppakeskusten food courtit tarjoavat modernimpaa syötävää ja juotavaaa. Ruoan hygieniataso on hyvä.

São Miguelin saari ei ole ”täydellinen” lomakohde, vaikka jotkut matkailijat ovat sitä ja Azoreita kokonaisuudessaan paratiisiksi kutsuneetkin. Täältä löytyy roskaa julkisilta paikoilta. Ponta Delgadan jalkakäytävät ovat erittäin kapeita ja kiveykseltään epätasaisia tai niitä saattaa jopa puuttua.

Autot ajavat kovaa ahtailla kaduilla, mutta liikenne on joustavaa. Ponta Delgadassa rakennetaan uutta satama-aluetta ja parkkitiloja, mikä hankaloittaa liikennettä ainakin ensi vuoden puoliväliin saakka. Ydinkeskustan kiinteistökannassa on luvattoman runsaasti rappeutuneita rakennuksia.

Luontomatkailijan onkin syytä viettää mahdollisimman paljon aikaa Ponta Delgadan kaupungin ulkopuolella saaren itä- ja länsiosissa, joihin kauneus keskittyy.

São Miguelin saarella on matkailijan olo varsin turvallista, mutta mm. huumeista johtuvaa rikollisuutta on jonkun verran, joten normaali varovaisuus on suositeltavaa.

Azorien hintataso on suomalaiselle matkailijalle kokonaisuudessaan edullinen. Edullisia ovat etenkin paikallisesti ja Portugalin mantereella tuotetut tavarat ja tuotteet. Tuontitavarasta (kiinalaisia halpatavaroita lukuunottamatta) ja merkkituotteista saa maksaa monesti saman hinnan kuin Suomessa. Azorien hintatasoon vaikuttaa erisuuntaisia voimia, mm. yhtäältä saarten syrjäinen sijainti ja vähäinen kilpailu sekä toisaalta asukkaiden suhteellisen vaatimaton ostovoima.

Azoreille tehdään pakettimatkoja Suomesta helmikuusta marraskuuhun (www. hispania.fi). Hyviä yhteyksiä Helsingistä Lissaboniin tarjoavat mm.Finnair, KLM ja Lufthansa. Välin Lissabon-Ponta Delgada lentää yksioikeudella Azorien oma lentoyhtiö SATA (www.sata.pt).

Lämpimästi tervetuloa Azoreille!

toivottaa teidät se São Miguelilla asuva suomalainen nimimerkki ’Masseur’

19

5052

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • perustaa

      jotain paikallista matkailupalvelua suomalaisille? Voisi olla kysyntää :)

      t. 2006 kahden viikon lomalla ollut

      • Tarkoituksenani on avata oma hierontavastaanotto täällä Ponta Delgadan kaupungissa vuoden 2008 alkupuolella, mahdollisesti jo siihen mennessä kun Hispania alkaa jälleen tuoda suomalaisia matkailijoita hiihtolomaviikolla tälle vihreälle saarellemme.

        Muutamme omaan uuteen taloon tammikuussa, mikä mahdollistaa pienimuotoisen yritys-harrastustoiminnan kotona.

        Sunnittelen omien internet-sivujen ("ofinlandes") avaamista ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Sivut tukisivat sekä hierontatoimintaani että suomalaisten matkailua Portugaliin ja tietenkin myös Azoreille.

        Katselen jatkossa, mitä mahdollisuuksia matkailu tarjoaa ja mihin ratkeeni riittävät.

        Tervetuloa uudelleen käymään täällä!

        Rantakadun alue tullee jälleen kuntoon ensi vuoden puolivälin paikkeilla. Rakentaminen on ymmärtääkseni aikataulussa, vaikka budjetti onkin jo jonkin verran ylittynyt. Rantakatu on tällä hetkellä kokonaan poikki maanalaisten parkkitilojen rakentamistyömaan vuoksi.


      • Nixter
        masseur kirjoitti:

        Tarkoituksenani on avata oma hierontavastaanotto täällä Ponta Delgadan kaupungissa vuoden 2008 alkupuolella, mahdollisesti jo siihen mennessä kun Hispania alkaa jälleen tuoda suomalaisia matkailijoita hiihtolomaviikolla tälle vihreälle saarellemme.

        Muutamme omaan uuteen taloon tammikuussa, mikä mahdollistaa pienimuotoisen yritys-harrastustoiminnan kotona.

        Sunnittelen omien internet-sivujen ("ofinlandes") avaamista ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Sivut tukisivat sekä hierontatoimintaani että suomalaisten matkailua Portugaliin ja tietenkin myös Azoreille.

        Katselen jatkossa, mitä mahdollisuuksia matkailu tarjoaa ja mihin ratkeeni riittävät.

        Tervetuloa uudelleen käymään täällä!

        Rantakadun alue tullee jälleen kuntoon ensi vuoden puolivälin paikkeilla. Rakentaminen on ymmärtääkseni aikataulussa, vaikka budjetti onkin jo jonkin verran ylittynyt. Rantakatu on tällä hetkellä kokonaan poikki maanalaisten parkkitilojen rakentamistyömaan vuoksi.

        Varasin juuri tänään perheellemme viikon matkan Azoreille, Saõ Miguelin saarelle Ponta delgadaan. Lähtö syyskuussa 1. päivä. Hotellina Saõ Miguel Park. Kokemukset kyseistä hotellista ovat tervetulleita.


      • Nixter kirjoitti:

        Varasin juuri tänään perheellemme viikon matkan Azoreille, Saõ Miguelin saarelle Ponta delgadaan. Lähtö syyskuussa 1. päivä. Hotellina Saõ Miguel Park. Kokemukset kyseistä hotellista ovat tervetulleita.

        Suomalaisten kookemukset hotellista vaikuttavat hyvin positíivisilta. Löydät suomalaisten matkailijoiden kommentteja São Miguel Parkista tekemällä haun tämän keskustelupalstan alussa olevasta hausta (Hae), kirjoita vapaaseen kenttään Sao Miguel Park.

        Täällä asuvana olen iloinen matkapäätöksestänne. Ensimmäisen matkamme Azoreille teimme samaan aikaan vuonna 2006. Myönteisten elämystemme perusteella valitsimme Ponta Delgadan asuinpaikaksemme.

        Syyskuun alussa on vielä mahdollista nähdä kukkivia hortensioita teiden varsilla ja lehmälaitumilla. Sää on yleensä kohtalaisen aurinkoista ja varsinaisesti kylmä täällä ei ole koskaan, tänäänkin pääsimme 19 C:een.

        Azoreiden palstalta löydät runsaasti tietoa mm. ruoasta, säästä ja nähtävyyksistä täällä São Miguelilla.

        Mielelläni vastaan mahdollisiin kysymyksiinne.


    • Aikuinen mies

      Tervehdys,

      Olen seurannut tätä palstaa jo pitkään ja todennut sinun olevan asiallinen vastaaja. Paikalla asuvana tiedät asiat ja jaksat vastata moniin "vähempiarvoisiinkin" kysymyksiin.

      Olemme maaliskuun lopussa tulossa sinne kahdeksi viikoksi. Haittaako se rakennustyömaa paljonkin Marina Atlanticon asukkaita ? Päiväsaikaanhan ei kuitenkaan hotellissa olla ja tuskin siellä öisin rakennetaan, vai kuinka ?

      Terveisin m60 ja n56

      • Saattaa olla niin, että satamatyömaa ja siihen liittyvän maanalaisen parkkihallin rakentaminen rantakadulla haittaavatkin enemmän paikallisia asukkaita kuin satunnaista matkailijaa. Kun rantakatu on parkkihallityömaan vuoksi kokonaan suljettu, puuroutuu keskustan liikenne muutamalle kapealle itä-länsisuunnassa kulkevalla kadulle.

        Hotellien Acores Atlantico ja Marina Atlantico edessä kulkee tämä mainittu rantakatu, jolla on vilkasta liikennettä ruuhka-aikoina (8.00-9.30, 16.30-18.30). Hotellien kohdasta katu ei ole poikki, mutta liikennemuutokset ovat saattaneet vähentää rantakadun liikennettä jonkin verran niiden kohdalla.

        Molemmat hotellit sijaitsevat rakennustyömaata vastapäätä, Acores Atlantico jonkun verran lähempänä varsinaista työmaaaluetta. Työn painopiste näyttää tällä hetkellä olevan satamaterminaali-, ostoskeskus- ja näyttelytilarakenteissa, jotka sijaitsevat ehkä noin 150 m:n päässä hotelleista merelle päin. Hotellia lähimpänä olevat rakenteet maan tasolla ovat betonisia ja pitkälti valmiita. Hotellien edestä kulkee työmaalle kuorma-autoliikennettä, jonka vilkkaus vaihtelee työvaiheen mukaan. Kun täällä vettä ripauttelee suhteellisen säännöllisesti, pölyhaitat ovat ainakin vielä maalis-huhtikuussa aika vähäiset.

        Hotelleista on hyvä näköala merelle (etelä) ja mantereelle (pohjoinen). Ylemmät kerrokset ovat edellä kuvattuja mahdollisia haittoja silmälläpitäen turvallisempia. Acores Atlantico on vanhempi, Marina Atlantico varsin moderni. Marina Atlanticon itäpää saattaisi olla paras valinta.

        Herkkyys melulle on paitsi henkilökohtainen asia myös kulttuurikohtaista. Portugalilaiset eivät ole kovin meluherkkiä.

        Työt alkavat tietääkseni klo 8.00 ja päättyvät klo 17.00. Töitä tehdään myös lauantaisin saman aikataulun mukaisesti.


      • Aikuinen mies
        masseur kirjoitti:

        Saattaa olla niin, että satamatyömaa ja siihen liittyvän maanalaisen parkkihallin rakentaminen rantakadulla haittaavatkin enemmän paikallisia asukkaita kuin satunnaista matkailijaa. Kun rantakatu on parkkihallityömaan vuoksi kokonaan suljettu, puuroutuu keskustan liikenne muutamalle kapealle itä-länsisuunnassa kulkevalla kadulle.

        Hotellien Acores Atlantico ja Marina Atlantico edessä kulkee tämä mainittu rantakatu, jolla on vilkasta liikennettä ruuhka-aikoina (8.00-9.30, 16.30-18.30). Hotellien kohdasta katu ei ole poikki, mutta liikennemuutokset ovat saattaneet vähentää rantakadun liikennettä jonkin verran niiden kohdalla.

        Molemmat hotellit sijaitsevat rakennustyömaata vastapäätä, Acores Atlantico jonkun verran lähempänä varsinaista työmaaaluetta. Työn painopiste näyttää tällä hetkellä olevan satamaterminaali-, ostoskeskus- ja näyttelytilarakenteissa, jotka sijaitsevat ehkä noin 150 m:n päässä hotelleista merelle päin. Hotellia lähimpänä olevat rakenteet maan tasolla ovat betonisia ja pitkälti valmiita. Hotellien edestä kulkee työmaalle kuorma-autoliikennettä, jonka vilkkaus vaihtelee työvaiheen mukaan. Kun täällä vettä ripauttelee suhteellisen säännöllisesti, pölyhaitat ovat ainakin vielä maalis-huhtikuussa aika vähäiset.

        Hotelleista on hyvä näköala merelle (etelä) ja mantereelle (pohjoinen). Ylemmät kerrokset ovat edellä kuvattuja mahdollisia haittoja silmälläpitäen turvallisempia. Acores Atlantico on vanhempi, Marina Atlantico varsin moderni. Marina Atlanticon itäpää saattaisi olla paras valinta.

        Herkkyys melulle on paitsi henkilökohtainen asia myös kulttuurikohtaista. Portugalilaiset eivät ole kovin meluherkkiä.

        Työt alkavat tietääkseni klo 8.00 ja päättyvät klo 17.00. Töitä tehdään myös lauantaisin saman aikataulun mukaisesti.

        Eipä tässä nyt niin melu- ja pölyherkkiä Suomessakaan olla. Minulla on periaate, että yritän sopeutua ja mukautua kulloisenkin maan elämäntapoihin. Kireäpipoisuus ja nirppanokkaisuus ei ole ominaisuuteni.

        Meillä on varattu huone Marino Atlanticossa mutta huoneen sijaintiin ei täältä pysty vaikuttamaan. En tunne Hispanian käytäntöjä mutta Aurinkomatkat jakaa kiintiöstään huoneet varausjärjestyksessä.

        Toivomus olisi ettei nyt niin kauheasti sataisi huhtikuun kahden ensimmäisen viikon aikana, että voisimme retkeillä ja tutustua saareen.


      • Aikuinen mies kirjoitti:

        Eipä tässä nyt niin melu- ja pölyherkkiä Suomessakaan olla. Minulla on periaate, että yritän sopeutua ja mukautua kulloisenkin maan elämäntapoihin. Kireäpipoisuus ja nirppanokkaisuus ei ole ominaisuuteni.

        Meillä on varattu huone Marino Atlanticossa mutta huoneen sijaintiin ei täältä pysty vaikuttamaan. En tunne Hispanian käytäntöjä mutta Aurinkomatkat jakaa kiintiöstään huoneet varausjärjestyksessä.

        Toivomus olisi ettei nyt niin kauheasti sataisi huhtikuun kahden ensimmäisen viikon aikana, että voisimme retkeillä ja tutustua saareen.

        Azorien sää on yksi matkailijoita eniten kiinnostavista puheenaiheista.

        Azorien sään luonne ei selviä vilkaisulla tilastotietoihin, en ainakaan yksinkertaisiin sellaisiin. Aiheesta voisi kirjoittaa enemmänkin ja aion vielä niin tehdäkin, vähintään omilla sivuillani, kun ne valmistuvat.

        Azorien sää on varsin vaihtuva. Meillä on tuskin koskaan avain selkeää pitkään, täysin pilvistä pitkään, rankkasadetta pitkään. Sen sijaan kevyitä sadekuuroja voi tulla jopa päivittäin. Ne saattavat koostua vain muutamasta pisarasta tai olla niin kevyitä, että minkäänlaista sateensuojaa ei tarvitse. Sade voi tulla myös yöllä ja aamu voi valjeta ihanan aurinkoisena tai päinvastoin, niin että aurinkoinen päivä päättyy illalla sadekuuroihin.

        Meillä tuskin on yhtään täysin auringotonta päivää, aniharvoin täysin pilvistä päivää tai päivän kestävää sadetta.

        Azorien turismia haittaa merkittävistä hankaluus kertoa sään luonteesta ja ongelma on myös mannerportugalilaisten kanssa.

        Viimeksi eilen kuulin aamulla, miten Lissabonista lähetetyssä radion säätiedotuksessa kerrottiin, että saarillamme (jokaisella yhdeksällä saarella!) sataa. Tosiasia on, että meillä täällä São Miguelin saarella oli kaunis poutapäivä, aamulla jopa ihan täysin aurinkoinen ja vettä tuli hetken aikaa vasta illansuussa. Illalla taivaalla oli vähän harsopilveä, kuin pumpulia, ja tähdet loistivat kirkkaasti.


    • jkk58

      Tervehdys "masseur" Olemme tulossa saarelle 18.02.2008. Prätkämiehenä mua kiinnostaa, onko siellä mp-vuokraamoita.Jos on, niin minkälainen hintataso.Olemme menossa Hotelli Terra Nostraan, joten oma kulkupeli voisi olla paikallaan.

      • Aihetta on käsitelty aikaisemmin ja siihen liittyvä keskustelu löytyy tämän sivun kolmannelta riviltä lopusta lukien otsikolla Moottoripyörän vuokraus.

        Prätkiä täällä kyllä on ihan kohtuudella ja niillä mennään joskus todella kovaa Ponta Delgadan kapeilla kaduillakin.

        Mainitsemassani keskustelussa annoin yhden vuokrausfirman osoitteen. Lähellä teatteriamme ja kauppahalliamme Ponta Delgadan keskustassa olen nähnyt jonkun vuokraamon kyltin. En ole tarkistanut, onko tämä vuokraamo saman kuin se, jonka osoitteen olen aikaisemmin tällä palstalla antanut.

        Kirjoittelepa uudestaan, jos ei asia etene.


    • pariskunta*

      Oli niin hieno kirjoituksesi, että heti piti alkaa tutkia matkaesitteitä. Itse kun Lapista olemme, osaamme arvostaa näitä hienoja maisemia ja rauhallisuutta. Mietimme tuossa, että jospa kesäkuun alkupuolella otamme lennot sinne ja netin kautta majoituksen (jos ei mitään muuta löydy). Osaisitko suositella kohtuu hyvätasoista hotellia (***/****), jossa vähimmäisvaatimuksena oman huoneen parvekkeelta on merinäköala sekä hotellissa uima-allas? Hotelli voi olla kauempanakin keskustaa, jos vain liikkuminen on helppoa (bussit, taksit).

      • Kiitos ystävällisistä kommenteistanne.

        Eniten majoitustiloja São Miguelin saarella on täällä Ponta Delgadassa, joka on saaremme keskus (vajaa 30 000 asukasta). Ponta Delgadassa voin suositella São Miguel Park -hotellia, josta suomalaiset matkailijat ovat pitäneet. Hotelli sijaitsee rauhallisella alueella, jonkinlaisella kummulla, aavistuksen verran vanhan ydinkeskustan ulkopuolella, kenties n. 500 metriä merenrannasta. Meri näkyy parvekkeilta tietääkseni sekä itä- että länsisuunasta. Itäpuolelta oSerra de Agua de Paun vuoren (korkeus vajaa 1000 m) suuntaan. näköala myös Naapuristossa on mm. ihana, vanha António Borgesin puisto ja pari muutakin iäkästä ja arvokasta puistoa, joista toisen keskellä sijaitsee saariryhmämme hallintopalatsi, Palácio Sant'ana.

        Vip Executive on moderni hotelli, ehkä noin 1,5 km:n päässä keskustasta koilliseen. Näköalat hotellista ovat hyvät. Hieman lähempänä keskustaa samalla suunnalla on Grupo Bensauden omistuksessa oleva entinen Holiday Inn, josta on myös mahtavat merinäköalat. Kaksi viimemainittua hotellia ovat moderneja, rakennettu äskettäin. São Miguel Park on hieman vanhempi, rakennustyyliltään perinteisempi. Tässä linkki Grupo Bensauden sivuille, joka saaremme suurin hotelliketju: http://www.bensaude.pt/bensaude/

        Ponta Delgadan ulkopuolella n. 20 km päässä on kaksi hotellia meren rannalla todella luonnonkaunilla paikalla molemmat, Bahia Palace ja Hotel Resort Caloura. Nämä hotellit on rakennettu olettamuksella, että matkailijalla on käytössään auto. Alueella kulkee kyllä busseja ja takseja on saatavana aika hyvin. Suomalaisen kukkarolle taksin käyttö Azoreilla on edullista.


      • capricorn82
        masseur kirjoitti:

        Kiitos ystävällisistä kommenteistanne.

        Eniten majoitustiloja São Miguelin saarella on täällä Ponta Delgadassa, joka on saaremme keskus (vajaa 30 000 asukasta). Ponta Delgadassa voin suositella São Miguel Park -hotellia, josta suomalaiset matkailijat ovat pitäneet. Hotelli sijaitsee rauhallisella alueella, jonkinlaisella kummulla, aavistuksen verran vanhan ydinkeskustan ulkopuolella, kenties n. 500 metriä merenrannasta. Meri näkyy parvekkeilta tietääkseni sekä itä- että länsisuunasta. Itäpuolelta oSerra de Agua de Paun vuoren (korkeus vajaa 1000 m) suuntaan. näköala myös Naapuristossa on mm. ihana, vanha António Borgesin puisto ja pari muutakin iäkästä ja arvokasta puistoa, joista toisen keskellä sijaitsee saariryhmämme hallintopalatsi, Palácio Sant'ana.

        Vip Executive on moderni hotelli, ehkä noin 1,5 km:n päässä keskustasta koilliseen. Näköalat hotellista ovat hyvät. Hieman lähempänä keskustaa samalla suunnalla on Grupo Bensauden omistuksessa oleva entinen Holiday Inn, josta on myös mahtavat merinäköalat. Kaksi viimemainittua hotellia ovat moderneja, rakennettu äskettäin. São Miguel Park on hieman vanhempi, rakennustyyliltään perinteisempi. Tässä linkki Grupo Bensauden sivuille, joka saaremme suurin hotelliketju: http://www.bensaude.pt/bensaude/

        Ponta Delgadan ulkopuolella n. 20 km päässä on kaksi hotellia meren rannalla todella luonnonkaunilla paikalla molemmat, Bahia Palace ja Hotel Resort Caloura. Nämä hotellit on rakennettu olettamuksella, että matkailijalla on käytössään auto. Alueella kulkee kyllä busseja ja takseja on saatavana aika hyvin. Suomalaisen kukkarolle taksin käyttö Azoreilla on edullista.

        Masseur!

        Sinä kun asut siellä São Miguelilla, niin jokos tuon São Miguel Park- hotellin läheinen rakennustyömaa on valmis? Ainakin aiemmin joku täällä mainitsi siitä, mutta viesti taisi olla vuodelta 2006 tai sitten sivusto, josta kommentin luin, oli eri. Joka tapauksessa tuo asia olisi hyvä tietää.

        Olen pohtinut myös, että jos viikon matkan vaihtaisi kahden viikon matkaksi, niin riittääkö näkemistä ja tekemistä? Hispanian retkiä on niin paljon, jonne haluaisin osallistua, että lomaviikosta tulee tosi kiireinen. Tosin muutamat retket on puolipäiväretkiä, joten silloin jää vähän enemmän ns. vapaata aikaa. Osaatko muuten sanoa noista Hispanian retkistä, että kuinka pitkäkestoisia nuo kokopäiväretket ovat? Mihin kellonaikaan yleensä retkibussi starttaa ja mihin aikaan ollaan takaisin hotellilla?

        Kiitos paljon jo etukäteen vastauksistasi!


      • capricorn82 kirjoitti:

        Masseur!

        Sinä kun asut siellä São Miguelilla, niin jokos tuon São Miguel Park- hotellin läheinen rakennustyömaa on valmis? Ainakin aiemmin joku täällä mainitsi siitä, mutta viesti taisi olla vuodelta 2006 tai sitten sivusto, josta kommentin luin, oli eri. Joka tapauksessa tuo asia olisi hyvä tietää.

        Olen pohtinut myös, että jos viikon matkan vaihtaisi kahden viikon matkaksi, niin riittääkö näkemistä ja tekemistä? Hispanian retkiä on niin paljon, jonne haluaisin osallistua, että lomaviikosta tulee tosi kiireinen. Tosin muutamat retket on puolipäiväretkiä, joten silloin jää vähän enemmän ns. vapaata aikaa. Osaatko muuten sanoa noista Hispanian retkistä, että kuinka pitkäkestoisia nuo kokopäiväretket ovat? Mihin kellonaikaan yleensä retkibussi starttaa ja mihin aikaan ollaan takaisin hotellilla?

        Kiitos paljon jo etukäteen vastauksistasi!

        Kyseiset São Miguel Parkin naapurissa sijainneet rakennuskohteet ovat valmistuneet. Aivan lähellä ei tietääkseni tällä hetkellä myllätä. Alue kun on aika valmiiksi rakennettu.

        Hispanialla taitaa olla retkimahdollisuuksia jota kuinkin joka päivälle. Tiistaina on ilmeisesti vain kaupunkikävely, mutta loppuviikko onkin siten menoa.

        Jos ei halua joka päivä olla liikenteessä, silloin parin viikon matka on varmasti ihan paikallaan. Se antaa mahdollisuuden retkien sijoittamiseen kahdelle viikolle ja muutamaan omatoimiretkeen tai vaikkapa patikointiin, jota voi tehdä sekä omin päin että ohjattuna. Kahden viikon matka antaa myös tilaisuuden käydä tutustumassa uudestaan kohteeseen, joka ensi käynnillä miellytti kovasti.

        Kahden viikon matkasta on myös etua ilmojen suhteen, sillä todennäköisesti jommalla kummalla viikolla sää on aurinkoisempi.

        Kahden viikon matka on ravintoloiden suhteen vaativa, kun kaikki ateriat syödään ulkona. Suunnittelulla siitäkin kyllä selviää. On mahdollista syödä sekä perinteisissä azorilaisissa ravintoloissa että moderneissa ruokapaikoissa.

        Muistini mukaan Hispanian retkien lähtö on aamuyhdeksältä ja paluu kokopäiväretkiltä 16-17:n välillä.


      • capricorn82
        masseur kirjoitti:

        Kyseiset São Miguel Parkin naapurissa sijainneet rakennuskohteet ovat valmistuneet. Aivan lähellä ei tietääkseni tällä hetkellä myllätä. Alue kun on aika valmiiksi rakennettu.

        Hispanialla taitaa olla retkimahdollisuuksia jota kuinkin joka päivälle. Tiistaina on ilmeisesti vain kaupunkikävely, mutta loppuviikko onkin siten menoa.

        Jos ei halua joka päivä olla liikenteessä, silloin parin viikon matka on varmasti ihan paikallaan. Se antaa mahdollisuuden retkien sijoittamiseen kahdelle viikolle ja muutamaan omatoimiretkeen tai vaikkapa patikointiin, jota voi tehdä sekä omin päin että ohjattuna. Kahden viikon matka antaa myös tilaisuuden käydä tutustumassa uudestaan kohteeseen, joka ensi käynnillä miellytti kovasti.

        Kahden viikon matkasta on myös etua ilmojen suhteen, sillä todennäköisesti jommalla kummalla viikolla sää on aurinkoisempi.

        Kahden viikon matka on ravintoloiden suhteen vaativa, kun kaikki ateriat syödään ulkona. Suunnittelulla siitäkin kyllä selviää. On mahdollista syödä sekä perinteisissä azorilaisissa ravintoloissa että moderneissa ruokapaikoissa.

        Muistini mukaan Hispanian retkien lähtö on aamuyhdeksältä ja paluu kokopäiväretkiltä 16-17:n välillä.

        Kiitos Masseur taas kovasti vastauksistasi!

        Harkitsemme nyt oikein tosissaan että ottaisimmekin kahden viikon matkan. Ja hyvä tietää, että rakentamiset on saatu päätökseen hotellimme läheltä.

        Millaisia nuo järjestettävät taksiretket ovat? Varmaan tulee kuitenkin edullisemmaksi ottaa perinteinen taksi ja mennä sillä kohteisiin. Jotkut taxi toursin retkistä oli hinnaltaan n. 100 euroa. http://www.acores.net/taxitours/


      • capricorn82 kirjoitti:

        Kiitos Masseur taas kovasti vastauksistasi!

        Harkitsemme nyt oikein tosissaan että ottaisimmekin kahden viikon matkan. Ja hyvä tietää, että rakentamiset on saatu päätökseen hotellimme läheltä.

        Millaisia nuo järjestettävät taksiretket ovat? Varmaan tulee kuitenkin edullisemmaksi ottaa perinteinen taksi ja mennä sillä kohteisiin. Jotkut taxi toursin retkistä oli hinnaltaan n. 100 euroa. http://www.acores.net/taxitours/

        Olen tavannut Gary Travassoksen (vetää Taxitourseja) kerran sattumalta - hän tekee myös ihan tavallista taksiajoa. Hän vaikutti miellyttävältä ja puhuu erittäin hyvää englantia. Hänen retkiensä palveluista en tiedä, mutta uskoisin, että niihin kuuluu ainakin jonkin verran opastusta, koska kaveri vaikutti kyllä sen tyyppiseltä.

        Olemme käyttäneet erästä toista taksia retkiin ja tässä hänen yhteystietonsa:

        Ricardo da Costa
        puh. 351 917047027 tai 351 961945175.
        Veloitus 15 €/tunti vapaaehtoinen tippi 10 %
        Tämä kuljettaja ei tee yhtä kultivoitua vaikutelmaa kuin Gary Travassos, mutta on varsin luotettava ja turvallinen, hoitaa ajon hyvin ja kertoo paikoista parhaan kykynsä mukaan. Oman ja
        tuttavan kokemuksen perusteella voin lämpimästi suositella.


      • capricorn82
        masseur kirjoitti:

        Olen tavannut Gary Travassoksen (vetää Taxitourseja) kerran sattumalta - hän tekee myös ihan tavallista taksiajoa. Hän vaikutti miellyttävältä ja puhuu erittäin hyvää englantia. Hänen retkiensä palveluista en tiedä, mutta uskoisin, että niihin kuuluu ainakin jonkin verran opastusta, koska kaveri vaikutti kyllä sen tyyppiseltä.

        Olemme käyttäneet erästä toista taksia retkiin ja tässä hänen yhteystietonsa:

        Ricardo da Costa
        puh. 351 917047027 tai 351 961945175.
        Veloitus 15 €/tunti vapaaehtoinen tippi 10 %
        Tämä kuljettaja ei tee yhtä kultivoitua vaikutelmaa kuin Gary Travassos, mutta on varsin luotettava ja turvallinen, hoitaa ajon hyvin ja kertoo paikoista parhaan kykynsä mukaan. Oman ja
        tuttavan kokemuksen perusteella voin lämpimästi suositella.

        Kiitos Masseur taas kovsti vaivannäöstäsi ja tuon taksikuskin yhteystiedoista.


      • jolek
        capricorn82 kirjoitti:

        Kiitos Masseur taas kovsti vaivannäöstäsi ja tuon taksikuskin yhteystiedoista.

        Huhtikuussa-08 tullaan katsomaan minkälainen paikka Azorit oikein on.Kiitos Masseurille
        näiden kuvauksien kirjoittamisesta.


      • Timppa...
        jolek kirjoitti:

        Huhtikuussa-08 tullaan katsomaan minkälainen paikka Azorit oikein on.Kiitos Masseurille
        näiden kuvauksien kirjoittamisesta.

        Moi

        Poikettiin juuri Azoreilla 7.7-14.7.08. Paikka on paratiisi! Ken haluaa lisätietoja niin erittäin hyvä yleissivusto ois semmonen kun www.visitazores.org Yli 30 sivua kaikista saarista, monista myös parhaat nähtävyydet ja kartat. Ja tietty saarien säätiedot. ;)
        Oma matkapäiväkirja kokemuksineen on tulossa kun vaan kerkii kirjottamaan kaiken... :)


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      189
      7566
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4362
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2145
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2069
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1899
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      37
      1708
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1706
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1649
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1613
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1438
    Aihe