Bichon Frisen turkin hoito

Moi.
Kertoisitteko Bichon Frisen turkin hoidosta ?
Onko vaikea hoitoinen ? Toivoisin vastauksia
Ilmianna
Jaa

6 Vastaustaelikkäs...bicon friseen turkki on aikamoinen, tietysti riippuu koirasta...joillekkin sattuu tulemaan helppo hoitoinen ja joillekkin sellanen että kun koira takkuuntuu minuutissa (itsellä sellanen). pentuna pesu kerran viikossa, koira siis pestään ja turkki föönataan suoraksi..turkki on helpompi mitä paremmin kuivattu..kuivausta varten oma fööni hinta noin 300 e.. kalliin kuuloinen mutta sen arvoinen... koiran kasvaessa voi pesu välejä harventaa.. sillä kun koira pestään niin usein että tottuu pesuun..hyvä hoitoaine on kaiken a ja o;) mielestäni on ihanaa viettää aikaa koiraa pestäessä sillä silloin saa yhteistä aikaa ja yhtyden koiraansa... pesusta tulee tehdä rattoinen yhteishetki..turkinn kasvu on jokaisella omansa mutta pyrkiä kannattaa 1 kk trimmiin jos ei käy näyttelyissä on trimmi mahdollista tehdä itse..ympäri suomea on madollista osallistua trimmi kursseille..itse jätän trimmin ammattilaisille...koska käymme näyttelyissä, missä trimmi on tärkeä osa koiraa..tosin näyttely trimmi on aina edustavampi mutta vaativampi hoitaa..mitä tiheämpi turkki sitä näyttävämpi koira..käsittääkseni uroksilla aina vähä komeampi turkki..;) otahan yhteyttä jos kiinnostus on isompi mamitus86@suomi24.fi
Ilmianna
Jaa
Itselläni on bichon frise ja ei se niin vaikeaa se turkin hoito ole. Tarvitset vain kamman, föönin ja sakset (fööniksi kelpaa ihan tavallinen ihmisten fööni). Harjaus kerran päivässä ja pesu kerran kuussa riittää aivan mainiosti. Ja trimmaajalla kun on tarvista. Itse trimmaan oman koirani.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Itse pesen minun bichon frisen n.10 päivän välein se riippuu ilmoista ja miten nopeasti turkki likaantuu, bichon frisen turkkia EI SAA KOSKAAN harjata likaisena muuten bichonille alkaa kasvaa pohjavilla jota ei bichon frisella saisi olla ja muutenkin turkki vaurioituu, hyviä shampoita on esim. Bio-Groom. Turkki olisi hyvä kammata joka päivä varsinkin tassu karvat muuten tulee takkuja, takkuja ei kannata harjata jos turkki on likainen sillä muutaman minuutin päästä samassa kohdassa on uusi takku silloin karva on niin ikäinkuin purukumimaista.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Meidän koiralla oli todella hyvä ja nätti turkki, sai näyttelyssäkin kehuja siitä, mutta työläs se oli hoitaa. Takkuuntui helposti, kasvoi nopeasti ja föönääminen vei ainakin tunnin. Ja jos sitä ei harjannut säännöllisesti, oli takkuja niin paljon, ettei niistä selvinnyt ilman saksia minun hermoillani.

Minusta ainoa miinus koko rodussa on juuri tuo turkinhoito. :( Sen takia en ota uutta bichonia.
Ilmianna
Jaa
minusta se on tod vaikeaa
Kommentoi
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Bichon Frisen turkin hoito

Moi.
Kertoisitteko Bichon Frisen turkin hoidosta ?
Onko vaikea hoitoinen ? Toivoisin vastauksia

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta