elina haapaniemi

ulkomuototuomari

Tietääkö kukaan mitään kyseisestä tuomarista. Mitä koiria ollut/on. Minkätyyppinen tuomari on?

23

2039

  Vastaukset

  • tuomari

  • taustansa

   • Mistä löytyy kennelliiton sivuilta hänen taustoja?


   • sokeako kirjoitti:

    Mistä löytyy kennelliiton sivuilta hänen taustoja?

    tuomaritiedoissa


   • on kerrottu siellä kirjoitti:

    tuomaritiedoissa

    kennelliiton sivuilta en löydä kyllä löydä tuomarin kasvattamista tai omistamista koirista mitään. Ainoastaan mitä rotuja oikeudet arvostella löydän minä...Ulkomuototumarit sivuiltakaan ei löydy kyseisestä tuomarista mitään..


  • T:tä jakeli ainakin yks kerta ihan kiitettävästi. Että tiukka täti on.

   • tulos ei ole tuomarin syytä vaan koiran ;)

    Liekö muuten asiallista keskustella kenestäkään näin, ulkomuototuomareilla on oma palstansa jossa voi esitellä kysymyksiä.


   • T:n kirjoitti:

    tulos ei ole tuomarin syytä vaan koiran ;)

    Liekö muuten asiallista keskustella kenestäkään näin, ulkomuototuomareilla on oma palstansa jossa voi esitellä kysymyksiä.

    Kuhan nyt kerroin melkein omakohtaiset kokemukset. Ei ollu omia koiria tuomaroitavana hänellä kylläkään, mutta jos lähes poikkeuksetta tulokset T tai H niin on se tiukka minun mittakaavassani. Saattoipa se olla huono päiväkin tai kuka tietää. Toki tiukalta tuomarilta on kyllä sitten aina mukavampi saada ne hyvät tuloksetkin, joten on hyvä että tiukemmanpuoleisiakin on, ei siinä mitään, mutta ihan vaan nyt kerroin mitä itse tiedän.
    En myöskään löytänyt hänestä mitään tietoja mistään sivuilta. Mutta tosiaan jos kyselee ulkomuototuomareiden sivuilla keskustelupalstalla, saisi varmasti vastauksen ainakin siihen, mitä rotua/rotuja itsellään on.


  • Arvosteli espanjanmastiffini lihavaksi ja koira oli juuri pari viikkoa ennen ollut näyttelyssä ROP. Ei tiedä omasta rodustani riittävästi. Rodulla joka on laumanvartija , espanjanmastiffi, kuuluu olla RUNSAS ja LÖYSÄ NAHKA, hän tulkitsi sen lihavuudeksi.Moni suomalaistuoomari sortuu samaan. Keski-euroopan tuomarit arvostelevat erilailla kys. rodun. Haapaniemi otti koiran nahan kyljistä käsiinsä ja ravisteli sanoen LIHAVA ? ?

  • Näyttelyt on ihan pelleilyä. Ensin tulee H sitten vaikka samana päivänä SERTIT yms. Kun yhtenäistä mielipidettä ei löydy. Arvosanaan vaikuttaa liikaa tuomarin oma mielipide, eikä pelkästään ne ulkomuodolliset asiat. Eikä niistä arvosanoista pidä niin välittää, ehkä enemmänkin siitä mitä siinä arvostelussa lukee. Näyttelyissähän käydään jalostuksellisten ulkomuotoseikkojen takia, eikö. Ja ulkomuotokin on vain yksi pieni osa-alue jalostusta, eikä pelkästään sen takia tulisi ketään jalostukseen käyttää.

  • Melko tiukka tuomari.

  • Kaverin koira voitti edellisenä päivän näyttelyn ja seuraavana päivänä oli näyttely toisella paikkakunnalla ,sama tuomari ja sama koira .....laitto ekana kehästä pihalle.
   Hieman kärsi uskottavuus näytelytoimintaan.
   Ps :Tämä on tosi tarina ,ei mikään provokatiivinen kirjoitus.

  • Tuo nyt on tuttua kauraa näyttelyissä. Koira arvostellaan sen hetkisen tilanteen mukaan. Koiran esiintyminen vaikuttaa. Koiranäyttelyjä ei pidä ottaa vakavasti. Joskus menee hyvin, joskus tosi huonosti. Kannattaa muistaa aina kehään mennessä että voittaja tiedetään vasta päivän lopuksi. Eli, älä mene millään etukäteisasenteilla kehään. Jos hyvin käy, pärjää, jos tavallisesti, ehkä ei mene nappiin.
   Tilaa huumorille ja vapaalle olemiselle. Joskus se on niin totista touhua että hirvittää.

  • Minä luen aina tietoa tuomareista Pulina Petsiestä.

  • Elina on tosiaan tiukka ja vaativa tuomari, mutta myös reilu.
   Mulla ei hänestä pahaa sanottavaa, mä arvostan tuomaria joka sanoo suoraan mitä näkee.

   Hän on arvioinut dobberinarttuni junnuikäisenä virossa, Hän arvosteli myös esittämistäni aika kovalla kädellä.
   Koira sai hyvän arvostelun joka vastasi kyllä sen aiemmin saamia arvostelujakin ja saatiin ERI ja junnu serti.

  • Tiukka tuomari on hyvä, koska joka koira ei todellakaan ole erin arvoinen.

  • Kerran kohdannut ko tuomarin kehässä, eikä ole hyvää sanottavaa.

   Taitaa olla kakkosryhmän tuomari.

  • Täysi kusipää ihminen

   • Fiksua eikö totta?


  • Täysin käytöstavaton!!koirani sai erin mutta mies sai näyttelyinhon!!

  • Hyvä tuomari, tutkii tarkasti ja uskaltaa keroa koiran puutteet ilman kaunistelua.
   Ohjaa myös esittäjää tarvittaeesa hiukan huumoripainotteisesti.
   Kertoo kyllä ammattitaidosta myös jotain se, että ryhmäkehässä koira jolle Haapaniemi antoi ropin sai myös BIS 1 ja tuomarit oliva erit niin ryp kuin bis kehissä.

  • näyttelytouhut on pilanneet monta rotua. näin se valitettavasti on vaikka sen pitäisi olla juuri päin vastoin. on tärkeää että koiran ulkomuoto on rotumääritelmän mukainen ja liikkeet ovat oikeat mutta kun tuomari sanoo että koiralta lähtee karvaa niin se ei saa tänään sertiä tai koiralla on liian leveä panta niin se häiritsee kokonaisuutta niin paljon että sen takia ei tänään serttiä. minä en nuorta ja tervettä koiraani kurista millään narulla ja pahoittelen myös sitä että en tiennyt kaksi kuukautta aiemmin kun ilmoitin näyttelyyn että karvan vaihto sattuu samaan aikaan. se kun tuppaa lähtemään vuosittain. mutta ei se ole tuomarin vika jos koira ei ole hyvä!

   • Käyttäisit järkeäsi. Se leveä panta ihan oikeasti on arvostellessa haitaksi. Jos kenenkään ei tarvitsisi noudattaa sääntöjä, vaan kehään saisi kaikki tulla miten huvittaa, niin arvaa vain mikä sirkus siitä seuraisi. Sinulle ei anneta vapaita käsiä valita vermeitä mielesi mukaisesti, muttei sitä anneta kenellekään muullekaan. Jos koira seuraa kauniisti ohjaajaa, niin se ei mihinkään kuristu.

    Jos turkkirotu ei ole turkissaan, niin miten ajattelit tuomarin voivan arvostella turkin laadun? Äly hoi! Se ei ole tuomarin vika, ettei silloin voi koiralle sertiä antaa, sillä rodunomaisuus ja laadukkuus ei turkin osalta yksinkertaisesti ole todettavissa. Ei tämä ydinfysiikkaa ole.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Matkustaja ilmoitti omasta koronavirusepäilystään

   VR tehosiivosi junavaunuja. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a2da2794-58ae-4dbe-807c-83622f985a4c
   Maailman menoa
   140
   6972
  2. Coronasta jo parantuneet sairastuneet uudestaan

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/665a88cc-27e7-4aa9-8ce1-5e7a4f027914 Sairaus voi hetkellisesti mennä lepotilaan ja aktoivoitua uudestaan. Taitaa
   Maailman menoa
   121
   2011
  3. Yksi pikku juttu

   Sun kannattaa varautua yllätykseen, tosi isson yllätykseen. Onhan sinulla passi voimassa?
   Ikävä
   45
   742