Grilli/mikroaaltouuni

Moro
Ehtisikö joku kirjoittelemaan kokemuksista
näistä yhdistelmämikroaaltouuneista. Ja nimenomaan
siitä grillin käytöstätoimivuudesta. Kiitos etukäteen.
Ilmianna
Jaa

3 Vastaustaon/oli grillimikro. Alkuinnostuksen jälkeen palasivat nämä molemmat mestarikokit sähköuunin käyttäjiksi.

Vaimo ei edes syö mikroruokaa, en ymmärrä miksi:-)

Näin ulkopuolisesta katsoen grillimikron ohjelmointi on sen verran työlästä ja suurissa keittokirjoissa on ohjeet vain sähköuunille, joten on helpompaa heittää paisti sähköuuniin, kuin ohjelmoida ja miettiä oikeat kypsennysajat grillimikroon.
Ilmianna
Jaa
Minulla on Upon rosteripintainen mikro, jossa "grillaus" -toiminnallisuus. Laite on integroitu kaappiin ja maksoi vajaan 300 euroa. 1,5 vuoden kokemuksella voi sanoa, että tuo "grillaus" -ominaisuus on täysin turha (naurettavan huono), koska sen teho on naurettavan pieni verrattuna esim normaaliin sähköuuniin. Olen koittanut grillata nakkeja ja makkaraa ja tulos on todella huono. Yhdistelmä toiminoilla (grillaa 70%, mikrokuumentaa 30%) makkara kiehuu mikroaalto osuudella ja grillausosuudella makkaran pinta nahjistuu. Lisäksi mikroon pitää laittaa jalusta grillausta varten, jolloin ruoka on lähes kiinni mikron katossa ja sitten rasva räiskyy mukavasti ympäri mikroa.
Lisäksi tuo Upon teke on muutenkin hankala käyttöinen, mm. normaali pikakäynnistys on 30 sekunnin välein ja aikaa ei voi säätää. Jos haluat lämmittää 20 sek, niin pitää valita ensin lämmitysteho, rullata haluttu aika ja painaa start nappia ja kaikissa noissa toiminnoissa kuuluu kova piip -ääni ja ajan säätämisessä tietty piip -ääni joka sekunnin kohdalla :). Joten normaali käytettävyyskin (esim perus ruoan nopea lämmitys) on mielestäni tosi hankalaa, sillä olin tottunut perinteiseen mikroon. Eikä tuon mikron lämmityksen tasaisuus ole tippaakaan parempi kuin aiemmin käytössä olleen yli 15 vuotta vanhan mikron.
Mutta ehkä ongelmat johtuvat käyttäjästä, mene ja tiedä...
Ilmianna
Jaa
Aivan tavallisessa mikrossa grilli on täydellisen tarpeeton vehje, joka aiheuttaa ainoastaan riesaa: metalliritilä vie tilaa, eikä kvartsigrilli ei toimi kuten luvataan.

Sen sijaan yhdistelmäuunit, joita Ikeakin näyttää myyvän, joissa on perinteinen kiertoilmauuni grillivastus yhdistetty mikrouuniin, ovat paljon käyttökelpoisempia. Optimihan olisi, että keittiössä olisi tilaa niin kaasulevylle, wokille, lämpölevylle, parilalle, rasvakeittimelle, mikrolle, höyryuunille, kiertoilmauunille ja grillille. Harvoin on, joten yhdistelmävehkeitä tarvitaan. Grillimikrosta vain ei ole olemassa vielä halpaa ja hyvää toteutusta Euroopan markkinoilla.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Grilli/mikroaaltouuni

Moro
Ehtisikö joku kirjoittelemaan kokemuksista
näistä yhdistelmämikroaaltouuneista. Ja nimenomaan
siitä grillin käytöstätoimivuudesta. Kiitos etukäteen.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta