Vati- ja tilaustarjoilun taidot

Katriini

Mua kiinnostais tietää miten keiton tarjoilu onnistuu nostamisen tekniikalla? Jos käytetään vatitarjoilussa vatia niin se on ihan helppoa: vati vasemmassa kädessä, tullaan asiakkaan vasemmalle puolelle nostetaan vati asiaakkaan pään yli ja lasketaan se melkein pöydälle niin että vadin alla oleva käsi koskee pöytää ja vati on aika lähellä asiakkaan lautasta. Sen jälkeen vaan laitetaan tietty annos ruokaa asiakkaan lautaselle. Sen jälkeen ottimet paikalle ja vati nostetaan pois niin että se ei häiritsisi asiakkaan liikkeitä eli taas pään yli. Mutta jos vadin sijalla onkin keittokattila , mitä silloin voi tehdä? eihän sitä millään pysty kantamaan yhdessä kädessä.
Pöytään jättäminenkaan ei kuulosta hyvältä jos kattila on iso ja painava.

11

2655

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oonoon

      luullut, että keitot kyllä annostellaan jossain sivupöydällä ja viedään sitten asiakkaalle, tai sitten pitää olla kaksi tarjoilijaa, toinen ottaa lautasen oikealta, toisen pitäessä keittopyttyä, sitten siitä tämä lautasen ottaja laittaa soppaa lautaselle, ja ojentaa sen sitten myös oikealta pöytään.

      • trdtgdre

        Tämä kuulostaa varsin järkevältä ja paritarjoilu muutenkin yleensä näyttää ihan hienolta.


    • harjoituksen puutetta

      Soppakattilaan laitetaan naru molempiin "korviin" ja sitä roikutetaan suomalaisella sisulla kaulasssa -vaikka kuinka painais. Eihän toi oo juttu eikä mikään. 20 soppalautasta kummasti pysyy hyppysissä, kun oikein kauan harjoittelee. Älä lannistu! Harjoitus tekee mestarin.

      apua, tulee vesi silmistä ja suusta vaahto*****

    • soimaa :)

      Hirvipeijaisiinko olet menossa tarjoilemaan?

      Säädyllisissä tilaisuuksissa tuskin kattilasta annostellaan - peijaisissa suosittelen keiton kaatamista tappajan päähän!

      • buahhaahh

        Osui tossa silmiin, että toivottavasti et tiputa paistilientä asiakkaan päähän kun sitä vatia nostelet asiakkaan PÄÄN yli...buaanahhnnahbau.
        Jos vaikka jättäisit ne vatihommat asiansa osaaville.


      • Bangetti-piika
        buahhaahh kirjoitti:

        Osui tossa silmiin, että toivottavasti et tiputa paistilientä asiakkaan päähän kun sitä vatia nostelet asiakkaan PÄÄN yli...buaanahhnnahbau.
        Jos vaikka jättäisit ne vatihommat asiansa osaaville.

        Mitä asiantuntijoita.....ei voi kun ihmetellä.


      • just nii!
        Bangetti-piika kirjoitti:

        Mitä asiantuntijoita.....ei voi kun ihmetellä.

        Jos joku ei ole vielä huomannut kysyin ihan asiallisella tavalla sitä mistä en ollut varma koska ihmettelin kun sain tietää että joudun tilaisuutteen jossa keittoa nostetaan pöytään, en oo kyl oikeesti ollu montakaa kerta tilaisuustarjoilussa, mut en usko että itse ootte olleet koskaa nii hienoissa tapahtumissa kuin itse sattuin keikkaillen vetämään.
        Ja ihan muistutukseks: parhaiten nauraa se joka nauraa viimeiseksi. ja p.s. en koskaa haluais tehdä tarjoilusta ammattiani , hah!!!


      • köksä
        just nii! kirjoitti:

        Jos joku ei ole vielä huomannut kysyin ihan asiallisella tavalla sitä mistä en ollut varma koska ihmettelin kun sain tietää että joudun tilaisuutteen jossa keittoa nostetaan pöytään, en oo kyl oikeesti ollu montakaa kerta tilaisuustarjoilussa, mut en usko että itse ootte olleet koskaa nii hienoissa tapahtumissa kuin itse sattuin keikkaillen vetämään.
        Ja ihan muistutukseks: parhaiten nauraa se joka nauraa viimeiseksi. ja p.s. en koskaa haluais tehdä tarjoilusta ammattiani , hah!!!

        Itse työskentelen paikassa, jossa on vain vatitarjoilu, vieläpä niin, että asiakkat ottavat itse.
        Meillä jaetaan aina keitto sivummalla ja tarjoilija vie sen lautasilla pöytään.


    • Nti.....

      Tuskin tosiaan missään KATTILASTA keittoa tarjoillaa, ainakaan pöytiin.

    • hovmästare

      Pieniä perusasioita vatitarjoiluun.
      1) vatia ei nosteta asiakkaan pään yli, vaan pöytä on pyrittävä kattamaan niin väljästi, että vadin voi viedä asiakkaan vasemmalta puolelta sujuvasti.

      2) vadilta nostettaessa ruokaa vatia kannatteleva käsi ei lepää koskaan pöydällä, vaan kannattelee vatia ilmassa.

      3) keittoa ei tarjoilla kattilassa, vaan se tarjoillaan omassa kulhossaan. Tarjoilu onnistuu hyvin, kun kulho on sopivan kokoinen eikä sitä ole täytetty liikaa.

    • Anonyymi

      Liiketalouden vati tarjoilu mallia Liikanen Merja, seuraa jalkahoito ym Korpela ohjaus netti hoityö eliminoi joka hetkeä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kumpi vetoaa enemmän sinuun

      Kaivatun ulkonäkö vai persoonallisuus? Ulkonäössä kasvot vai vartalo? Mikä luonteessa viehättää eniten? Mikä ulkonäössä?
      Ikävä
      92
      1826
    2. Ei se mene ohi ajan kanssa

      Näin se vaan on.
      Ikävä
      85
      1272
    3. Tavoitteeni onkin ärsyttää

      Sua niin turhaudut ja unohdat koko homman
      Ikävä
      110
      1133
    4. Tunnistebiisi

      Laita joku tunnistebiisi, niin tiedän ett oot täällä ja kaipaat ehkä mua
      Ikävä
      76
      1017
    5. Taidat tykätä linnuista paljon

      Mikä on sun lemppari ☺️😉🥹🦢🐦‍⬛🦉🦜🦚
      Ikävä
      105
      919
    6. Okei nyt mä ymmärrän

      Olet siis noin rakastunut, se selittää. Onneksesi tunne on molemminpuolinen 😘
      Ikävä
      57
      853
    7. Ei sun tarvi jännittää enää

      en yritä enää mitään. Tiedän että olin mauton ja sössin kaiken.
      Ikävä
      36
      762
    8. Miks käyttäydyt noin?

      Välttelet kaikkia kohtaamisia...
      Ikävä
      47
      761
    9. Olen huolissani

      Että joku päivä ihastut/rakastut siskooni. Ja itseasiassa haluaisin, ettei hän olisi mitenkään sinun tyyppiäsi ja pitäis
      Ikävä
      47
      701
    10. Minkälainen ääni mulla on mies

      Sinun mielestä?
      Ikävä
      33
      683
    Aihe