Miten laitan pellot myyntiin?

Apuva kiitos!

Minulla on perittyä peltoa noin 15ha, joka on nyt ollut vuokralla varmaan 20v samalla viljan viljelijällä. Vuokratuotto on kuitenkin suht surkea, että olen ajatellut myydä pellot pois jos vaikka pelloista saisi noin 10t/ha. Laskin, että kestäisi 40 vuotta ennenkuin saisin vuokratuloissa myyntihinnan eli kuolisin jo sitä ennen.

Miten tuo myynti sujuisi fiksusti ja miten käytännössä se tapahtuu? Ilmoitus paikallislehteen? tarjouskilpailu? Miten? Ja meneekö myynnistä veroa?

Kiitos jo etukäteen ohjeista.

15

17832

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vinkkejä

      Laita lehteen ilmoitus vuokrataan tai myydään, niin sinulla on mahdollisuus valita kumpi vaihtoehto on edullisempi sinulle.Myynnistä menee 28 prosenttia veroa.Mutta älä kuvittele 10t/ha se liikaa vaikka tila olis missäpäin hyvänsä.

    • Myydään peltoa

      Mut et varmaan kyl saa ihan 150 000 euroo viidestätoista ha.

    • .....

      Ilmoitus lehteen,jolla kunnon levikki lähialueella, eipä huono ajatus pistää vaikkapa MaasTulliin, sillä suuri levikki ja käytännössä kaikki aktiiviviljelijät lukevat sitä.
      Verotuksesta voisi sanoa, että jos pellot ovat olleet omistuksessasi vähintään 5 vuotta, käytetään verotuksessa hankintaolettamaa, joka on tällä hetkellä 40% myyntihinnasta.
      Esmerkkinä, jos saat vaikka tuon 10000 euroa/ha, joka mahdollista varsinais-Suomessa ja Pohjanmaalla, ei muualla. Pellon hinta on siis 100000 euroa ja hankintaolettama 4000 euroa.Silloin maksat veroa 28% summasta 10000-4000 eli vero on 28% 6000 eurosta eli 1680 euroa, veroprosentti siis 16,8%. Mutta pelto pitää siis omistaa vähintään 5 vuotta.
      Hintaa voit saada pellosta 5000-10000 euroa/ha, parhaat hinnat Varsinais-Suomessa, Satakunnassa ja Pohjanmaalla, surkeimmat Kainuussa ja Lapissa.

    • paikalliseen lehteen

      ja voit siitä katsoa paikallisen hintatason, mikään pakko ei ole myydä. Epäilen, että hinta olisi ihan tuo 10000e/ha, jollei peltosi ole ihan niin sopivassa paikassa, että kilpailua syntyy. Jos peltosi on yhdessä lohkossa, rajoittuen useampaan naapuritilaan, voit saadakin hyvän hinnan. Taasen vastaavasti erilliset lohkot jossain metsien keskellä ei tuota kyllä niin hyvin. Ota huomioon myös mahdolliset rakennusoikeudet, voiko jostain kulmasta saada tontteja??

      • kommenteista!

        Juu se 10t oli vain heitto. Kysyin paikallisesta virastosta tehdyistä peltokaupoista ja kovimmat hinnat oli yli 14t/ha. Ne oli mahdollisesti juuri noita tonteiksi sopivia paikkkoja. Pellot ovat Satakunnan ja Varsinais-Suomen rajalla.

        Rikas tässä olisikin jos pellot olisivat keskellä Helsinkiä :)

        Lohkominen lienee kallista jos haluaisi jättää osan itselle?


      • ....
        kommenteista! kirjoitti:

        Juu se 10t oli vain heitto. Kysyin paikallisesta virastosta tehdyistä peltokaupoista ja kovimmat hinnat oli yli 14t/ha. Ne oli mahdollisesti juuri noita tonteiksi sopivia paikkkoja. Pellot ovat Satakunnan ja Varsinais-Suomen rajalla.

        Rikas tässä olisikin jos pellot olisivat keskellä Helsinkiä :)

        Lohkominen lienee kallista jos haluaisi jättää osan itselle?

        Oikealla seudulla ovat peltosi. Ehkä paras ilmoituskanava on juuri tuo Maastulli, sillä sikamiehillä tällä hetkellä melkoinen pula paskanlevitysaloista ja kauemapaakin ostavat. 10 k€ per hehtaari ei liene mikään mahdottomuus, mutta kyllä päälle 8 k€:n menee taatusti.
        Jos itsellesi haluat lohkoa määräalan, voi varustautua kuluihin alakaen 1000 euroa.


    • huutonet

      Netissä kaikki ostajat on.

    • Anton29

      Laittaa peltonsa lihaksi ja sijoittaa sen hevosiin =)

    • no

      saako yksityinen ihminen myydä peltonsa heti oston jälkeen pois? onko mitään lakia? pellot eivät ole viljelykäytössä minulla? miten verotus?

      • brabragott

        Nimittäin hinta. Lounais-Pirkanmaallakin maksetaan pienistä länteistä metsien keskellä 10-11 t€/ha. Eräästäkin 15ha:n alasta viime vuonna hinta nousi yli 150 000 euron. Lohkoja oli yli puolen tusinaa. Ostajia on aina niin paljon, että vähintään joku on upporikas osakekeinotteluiden, perinnön, suurten metsänhakkuiden tai huippupalkkaisen sivutoimen takia.


    • peltotilalta

      Ilmota nyt ensin sille pellonvuokraajalle, että aiot myydä ! Voihan se halutakin ostaa pellon itselleen. Sillähän menee tilanhoito ihan piloille, jos sillä yhtäkkiä ei sitä peltoa enää olekaan.

    • Kaupunkilaistollo

      Jos ei, niin myy vasta 5-10 vuoden päästä tai mielummin pidä itselläsi.

      • jyrkein

        On ollu vireillä laki pellon myyntivoiton väliaikaisesta huojennuksesta. Mutta kun valtiovarain ministeriön hellsinkiläis virkamies tollot lähti kyseleen vielä eeuun komission mielipidettä asiasta, niin asia vanuu ja venyy. En tiedä sitten, koskisiko k. o. huojennus kyseistä myyjää., jos ei ole ite aktiivi viljelijä. Maatalous toimistossa varmaan tietävät sitte aikanaan, nyt ei tiedä kukaan, johtuen juuri v.v ministeriöstä.


    • elviira.pulkkinen

      pohnmaalla on hyvä pelto alle 0.8 ha.Paljonko siitä voisi saada.

      • niimpäniin

        Ton kokonen, ehkä siinä 3000-4000 euroa, maapuri voi maksaa enempikin, kun voi liittää sen omiinsa aika kivuttomasti, jos yli 6000 tarjoaa, niin myy heti, jos ei kelpaa tontiksi, jolloin hinta on aina kovempi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      108
      2142
    2. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      118
      1640
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1530
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1347
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      75
      1256
    6. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1175
    7. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      489
      1167
    8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      963
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      942
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      886
    Aihe