arpien

minimointi

Mulla kohta leikkaus edessa ja ennestaan jo yksi iso leikkausarpi loytyy, joten mietin, miten voisin talla kertaa minimoida arvet (haava vatsan alueelle). Oon kuullut, etta olisi jonkinlaista teippia tms, joka liimataan leikkaushaavan paalle, ja jonka pitaisi vahentaa arvenmuodostusta. Tietaisko joku asiasta? Mista tata teippia saa, vai onkohan sairaalalla sita? Onko muita keinoja? Kiitos neuvoista!

14

3755

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • *yks

      On muutama viikko sitten tullut ihan uusi arpivoide, jonka pitäisi nopeuttaa arven paranemista sekä estää arven liikakasvua, ja teippejä on. Mutta sun kannattaa kysyä leikkaavalta lääkäriltä tähän ohjeita, parhaiten edistät haavan paranemista oikeanlaisella hoidolla johon saat ohjeet osastolta!

    • arpinahka

      Muutama vuosi sitten näin yhdessä ulkomaisessa aikakauslehdessä mainoksen arpiteipistä. Siinä luvattiin vanhojenkin arpien pienenevän ja pehmenevän, menevän huomaamattomiksi. Silloin nappasin mainoksen irti ja kävin kysymässä apteekista. Ei ainakaan silloin ollut Suomessa myynnissä. Nyt en sitten tietty muista enää edes teipin nimeä :/ Mulla on aika komeita vanhoja arpia, joihin ois kivaa saada "pienennystä" jos joku sellaisen teipin osaisi vinkata!

    • vaalemmaksi

      Etsin vastausta samaan kysymykseen neljä viikkoa sitten - olin silloin kohdunpoistoleikkauksessa ja majanpohjaan on tehty 15 cm haava. Ihoni paranee yleensä tosi hitaasti, joten etsin vinkkejä, miten parantaa haavaa ja estää ruman arven muodostumista.
      Löysin seuraavaa: arpeutumiseen menee aikansa- arpi on "valmis" vasta 1-2 vuoden kuluttua leikkauksesta. Tämän ajan kannattais pitää arpi auringosta suojassa - ei siis aurinkoa! ja teippi arven päällä ois paras, mutta kukapa nyt niin kauan jaksaa teippimahaisena kulkea.
      Etsin edelleen. Löysin neuvoja kotikonsteista. Arpikudos on tärkeää pitää pehmeänä - siispä voitelin arpea mehiläisvahan ja oliiviöljyn sekoituksella. Puhdasta mehiläisvahaa saa apteekista. Lämmitä se vesihauteessa ja lisää joukkoon tipoittain oliiviöjyä, kunnes saat sopivan emulsion.
      Kun haavassa ei enää näkynyt vuotaneen veren kuivumia, aloin hoitaa sitä aloe veralla ja kehäkukkien lehdistä keittämällä tehdysta teestä haudoksina - noin 15 minuuttia joka ilta. Auttoi tosiaan kutinaan. Päälle vielä omaa mehiläisvahavoidetta.
      Nyt olen noin viikko sitten saanut tuubin arpienvaalennus ainetta nimeltään Mederma. Sitä ei tietääkseni ikävä kyllä myödä Suomessa, vaan USA:ssa. Sain sen tuttavan kautta, mutta voit etsiä netistä Ebay:n kautta, jos sinulla ei ole kontaktia USA:aan.
      Olen ollut tosi tyytyväinen voiteeseen (ja koko hoito-ohjelmaani). Ilkeän punainen arpi on nyt enää vaalean punainen, eikä lainkaan pullota! Muut haavat - minulla on muitakin leikkausarpia- eivät ole parantuneet lainkaan näin hyvin.
      Medermaa on käytettävä 8 viikkoa, uusiin arpiin ja noin 3 kk. vanhoihin, joten joulun jälkeen arven pitäisi olla lähes näkymätön.
      Mederma sisältää Aloeveeraa, sipuliuutetta ja Allantoinia (sitä on muuten joissakin partabalsamessa).
      Toivottavasti sait jotain apua neuvoistani!

    • eikä_laseri

      Soitin Sairaala Laserille ja he ehdottivat että arpeni poistetaan glyceroliruiskutuksella eikä verisuonilaserilla.
      http://www.laseri.fi/sairaala.asp?page=09

      Onko kenelläkään kokemus tästä? Jos arpeni on syvät?

    • Kokemusta löytyy

      Käyttäkää ihmiset haavoihinne aloe vera-voidetta!
      Se parantaa haavat erinomaisesti ja jättää huomattavasti pienemmät arvet, kuin hoitamatta jätetyt arvet!

      Nimimerkillä, Neljä viikkoa sitten leikkauksessa,
      arvista vain jämät jäljellä


      Kannattaa kokeilla !:)

      • saa?

        Kerrotko voiteen nimen ja mistä ostit, kiitos!!


      • voide
        saa? kirjoitti:

        Kerrotko voiteen nimen ja mistä ostit, kiitos!!

        Apteekista saa myös Kelo-cote nimistä arpi geeliä
        Sitä voidaan käyttää vanhoihin tai tuoreisiin arpiin.(www.kelocote.com)


      • raimo kaktus

        voi arvi parkaa


    • Viivamaiset arvet

      Leveät arvet muodostuvat sellaisille ihoalueille, jotka joutuvat helposti venytykseen, ja varsinkin keskivartalo on tällainen alue. Liikkuessasi iho venyy, ja leikkaushaavaan tulee hiusrepeytymiä, joita elimistö korjaa muodostamalla lisää arpikudosta.

      Yksinkertainen tapa estää ihon venymistä on teippaus. Osta apteekista 2 cm leveää Mepiform-teippiä (maksaa noin pari euroa), ja heti leikkauksesta lähtien teippaa haava. Parasta olisi, jos tikit olisivat itsestään sulavia, ja ompeleet ihon alle tehty, jolloin parsitun näköisiä poikkiviivoja ei muodostu ihoon ollenkaan. Itselläni on tuolla tavoin ommeltu haava, joka teippauksen avulla parani niin hyvin, että se on käytännöllisesti katsoen alle millin levyinen viiva. Ihosta poikkeavan väristä arpikudosta ei ole juuri lainkaan, koska haava pysyi hyvin kiinni teipin avulla. Olinkin kyllä kärsivällinen teippaaja: jaksoin hoitaa haavaani 11 kuukautta...

      Mepiform tarttuu parhaiten kosteana, eli kannattaa valuttaa hanasta pikkuisen vettä teipin liimapuolelle, ennen kuin kiinnität sen ihoon. Jos vain iho kestää, on hyvä välttää sen rasvaamista, sillä teippi tarttuu huonosti rasvaiselle iholle. Koska kaikenlaista arven repimistä kannattaa välttää, olisi hyvä jos pystyisi pitämään yksiä teippejä aina viikon kerrallaan. Jos teippiä vaihtaa joka toinen päivä, se ei pääse kunnolla liimautumaankaan, sillä Mepiform liimautuu tosiaan kosteuden avulla.

      Teippaamisen haittapuoli on se, että se saattaa ajoittain kutittaa. Oma ihoni kesti teippausta kuitenkin erittäin hyvin, mutta olen kuullut, että joillakin kutitus käy sietämättömäksi.

    • Sirkku6719

      Bepanthenia mulle sairaalassa suositeltiin...ja mitä se haittaa vaikka arpi näkyy...pääasia että paranee.

    • Anonyymi

      Jos arpi kutisee ja turpoilee tai on kipeä siihen kannattaa ottaa antihistamiinia. Kun oireilu katoaa noin kolmessa päivässä voi alkaa levittämään bepanthen salvaa yöksi. Päivisin voi käyttää meikkiä sillä arpi tykkää olla enemmän kosteassa entä liian kuivassa. Meikin olisi hyvä olla laadukas ja se ei saa sisältää valkaisevia aineita. Ruokavaliossa olisi hyvä välttää punaista lihaa, alkoholia, tupakkaa, suklaata sekä kahvia. Punaisuus liittyy liikaan kollageenin tuotantoon joka on hyvä pysäyttää ennen kuin arpi on päässyt kehittymääm liikaa. Mutta vanhemipenkin arpien kanssa toivo ei ole menetetty, meidän kehot korjaa ajan kanssa kaiken. Rauhallisuus ja pienet verenpaineet toimii arpien kanssa!

    • Anonyymi

      * ja antihistamiinia kuuluu ottaa ohjeistuksen mukaan. Aikuiselle yksi päivässä ja lapselle mahdollisesti puolikas 2 kertaa päivässä

    • Anonyymi

      Antihistamiinia voi käyttää arpiin kuurina. Itsellä siis kasvoissa ollut iso arpi jonka sain madaltumaan nopeasti tällä. Ruokavaliolla oli myös iso merkitys :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2563
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      66
      2368
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2061
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1727
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1648
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      14
      1460
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      16
      1413
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1393
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1367
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1292
    Aihe