Kaapo Malka

Kuokkavieras

Sarjassamme ruotsinsuomalaisia persoonallisuuksia kysyn täällä kauana asuneilta jos kukaan muistaa kyseistä herraa. Hän toimitti lehteä nimeltä Tukholmalainen 70-luvlla aika pitkään. Muistan vain lehden sisällöstä sen verran että sisältö oli jos ei mautonta niin pornograafista ainakin, ja hän esitti myös hyvin kärkeitä mielipiteitä asiasta kuin asiasta, väitti joskus mm jossain sepittämässään tarinassa että kreikkalaiset harjoittavat sukuseksiä. Tänä päivänä en usko että lehdeltä ilmestyisi montakaan numeroa ennen kuin viranomaiset ryhtyisivät toimenpiteisiin.

Olen joskus miettinyt mikä Kaapo Malkan kohtalo mahtoi olla. Muistaakseni hän myi lehtensä mutta osti sen takaisin.

En väitä että hänen journalistiset saavutuksena olisivat olleet mitenkään kehuttavia, mutta värikkäät persoonat muistaa, ja tuon ajan ruosukansassa hän oli eräänlainen julkkis.

12

773

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Steffo

      En ole koskaan kuullut puhuttavan kyseisestä henkilöstä.

    • Kuokkavieras

      sattunut törmäämään Tukholmalaiseen? Lehti ilmestyi muistaakseni kerran kuussa, tosin itse asuin silloin Boråsissa, siellä tilaajia oli aika paljon ja hänellä oli jopa oma Boråsia käsittelevä kolumninsa.

      Kenties lehti ei yltänyt koko Ruotsiin, en tiedä. Asuitko Ruotsissa 70-luvulla?

    • ent. tukholmalainen

      hän kuoli joskus 80-luvun alussa Tukholmassa. Ostin -85 eräästä antikvariaatista lähes täydellisen sarjan Pekka lipposen seikkailuja ja Kalle -Kustaa Korkin seikkailuja. Lehdet olivat tietääkseni kuolinpesästä.

    • SWEN OF SWEDEN

      Mahtaisko ruotsinsuomalaisten keskusliitossa kukaan vanha konkari muistaa?

      Itse menen kyllä vielä johonkin arkistoon, etsimään ko lehtiä käsiini.

      Yritin googlata, mutta ei löytynyt tietoa sillä nimellä

      Asuin 70-luvulla tukholmassa st.paulsgatanilla, mutta tuollaista nimeäen muista lainkaan(enkä olin silloin vielä niin nuori)

      Muistaako kukaan, koska wallonen ravintola lopetettiin?

      • Roustoville

        Luulisin että Wallosi lopetettiin jossain 80-luvun puolivälin paikkeilla. 70 luvulla tuli käytyä ainakin kerran viikossa kyseisessä paikassa. Sitten tietenkin Commersessa ja Bal-balaisissa, sehän oli selvää. Unohtamatta Aseman bubia ja Hyllania. Siellähän ne kulttuurit kohtasivat. Voi niitä aikoja. Nyt täällä Suomessa vain muistellaan menneitä ja Tukholmassa pitää käydä kerran vuodessa käveleksimässä tutuilla paikoilla.


    • s vaan

      Kappas vaan. Kaapokin vielä muistetaan. Hän on sukulaiseni. Kumminkaan ei ihan läheinen sukulainen. Hänestä ei paljoa lapsuudessani puhuttiin. Jotenkin nolosteltiin vain hieman, kun se lehti oli hieman erikoinen maineeltaan.

      • Kuokkavieras

        ...mutta niin oli sisällöltäänkin:) Voin hyvin ymmärtää jos suvussa nolosteltiin, hänhän antoi muun muassa aika yksityiskohtaisia kuvauksia omasta sukupuolielämästään ja niin edelleen. Hänen jatkokertomuksensa olivat aina mitä sadistisimmasta päästä, kuvailivat mm yksityis kohtaisesti homoseksuaalisia lapsenraiskauksia jne.

        Toinen asia mikä ärsytti monia oli hänen poroporvarillinen asenteensa, kirjoitti usein työttömistä ja kehoitti heitä menemään marjametsään, ilman palkkaa tietenkin, hänen mielestään palkat olivat muutenkin liian korkeat. Kun tuon ajan ruosukansa oli nimen omaan työväkeä, ei Kaapo aina ollut kovinkaan pop omiensa joukossa.

        Luulisin että hänellä oli eräänlainen Hymylehti-ideaali, mitä raaempaa sen parempaa. Tuon ajan Hymythän olivat aika rajuja.


    • silander

      1970-80 luvulla Wallosessa oli kaksi puolta, niin sanottu karvalakkipuoli ja sitten se hyvä ruokapuoli. Koskaan en ole saanut niin hyvää punaviinikastiketta kuin siellä paremmalla puolella. Sitä makua yhä metsästän ja niin paljon kuin olen vuosikymmenien aikana yrittänyt aikaansaada samanmakuista kastiketta, enole onnistunut, huoh.
      Olof Palmenhan kerrotaan ruokailleen paljon Wallosessa (hämärästi muistaisin, että Wallonen oli demariomistuksessa).
      28.2.1986 aamuna tein raskaustestin Tukholman Södermalmilla, tulos oli positiivinen; iltapäivällä kuulin uutisista, että Palme oli murhattu.
      Tytär täyttää ensi perjantaina 25.

    • Höh!!

      No jopas oli tärkeä tieto.....

    • ei ruos(t)u

      Niin, "Wallonen" oli nimi, Konsum (osuuskauppa/kooperatiivi mm omisti)
      Joskus tuli käväistyä.
      Oli myös jonkin aikaa "Adam/Mari saaressa gamlastanin ja Sheratonin välillä
      Norrbron taitaa silta olla, sinne piti olla "siisti vaatetus" eli suorat housut, siksipä en ikinä moiseen humppa/tango paikkaan mennyt;-)
      Mitenkähän kaupunki antoi luvan tehdä vanhan talon kupeeseen ulkoterassille näyttävän kioskin, no se hävisi kans siitä

    • zombe

      Opin tuntemaan Kaapon Tukholmalaisen vedellessä viimeisiänsä. Kaapo olisi halunnut että otan Rinvägenin toimituksen komentooni. Kasasin muutaman lehden ja siivosin sitä rankalla kädellä asiallisempaan suuntaan. Sen jälkeen muutin Göteborgiin. Olin Kaapon häissä, kun meni naimisiin venakon kanssa. Aika erikoinen kaveri, mutta äly pelas. Wallonen oli myös tuttu paikka. Baarin ovensuussa istuivat suomalaiset, sitten jugot ja turkkilaiset. Oli viikonloppuisin tapaamismesta. Suomalaiset tuli eri puolelta Stokista, mm. Sumpasta.

      • zombe

        Piti sanoman Ringvägen Söderissä


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      441
      4748
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1692
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      92
      1425
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      52
      1336
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      22
      1286
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      50
      1161
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1065
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      980
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      56
      857
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      839
    Aihe