Aihe

pakaroiden hieronta

hämmentynyt

Harrastan aktiivisesti liikuntaa ja olen käynyt vuosia säännöllisesti hierottamassa jalkani jo tutuksi tulleella naishierojalla, joka valitettavaksi sairastui ja jouduin hakeutumaan uudelle hierojalle. Menin mieshierojalla, joka mainosti itseään urheilijahierojana. Naishierojani ei koskaan hieronut varsinaista pakaralihasta vaan aina joko alaselkää tai lonkan sivulta. Ymmmärsin tämän niin, että hän hieroi pakaralihaksen kiinnittymiskohtia. Tämä mieshieroja hieroi pakarani lihasta myöten pakaran muotoja mukaillen ylhäältä alas eikä koskenut yhtään näihin "kiinnittymiskohtiin". Lonkan sivut jäi kokonaan käsittelemättä. En halua ajatella, että siinä olisi ollut jotain epäkorrektia, mutta koin sen epämukavana ja toiseksi se ei auttanut yhtään jännittyneisiin lihaksiini. Miten muilta on pakarat hierottu? Mitä mieltä ammattilaiset?

8

9185

  Vastaukset

  • kuulostaa täysin asialliselta. On itse asiassa erittäin tärkeä jos on alaselän kipuja.
   Luultavasti tämä mieshierojakin hoiti kiinnitys ja lähtökohdat, käsittely oli vain erilainen kuin se, mihin olet tottunut naishierojasi kanssa.
   Ei siinä ollut mitään epäkorrektia mun mielestä.

   Se, että tämä käsittely ei auttanut sinua on sitten eri ongelma ... ehkä jännitit itse niin paljon sitä uutta käsittely, ettet pystynyt rentoutumaan (ei ole tarkoitus syyllistää, vain miettiä mikä meni mahdollisesti metsään)?

   Myös "tavallinen" hieroja hieroo pakaroita tuolla tavalla, minä ainakin. Tänään oli esim. 70 mummo jolle olin hieronut pakarat selkä viime viikolla, ja hän tuli takaisin tänään ja harmitteli ettei kukaan ennen ollut hieronut hänelle pakaroita, hänellä oli ollut huomattavasti parempi olo sen jälkeen.
   Aina jos on alaselän kipuja, kysyn asiakkailta sopiiko, että hieron myös pakaroita ja näytän heille anatomian kirjasta miten lihakset kulkevat, että he ymmärtäisivät miksi "haluan" hieroa myös pakaroita.

   Ja, en tiedä muista, mutta mielessäni en hiero "pakaroita" vain lihaksia, yhtä lailla kuin jalan tai niskalihakset ... en mieti mitä anatomian osa siinä on muuten kuin lihasten kautta.

  • Heippa,

   http://www.getbodysmart.com/ap/muscularsystem/thighmuscles/posteriormuscles/gluteusmaximus/tutorial.html

   Tuossa kuva pakaralihaksista. Gluteus maximus on siis Isopakaralihas ja on melko keskellä kankkua. Se on iso ja voimakas lihas enkä oikein ymmärrä miten sen voi jättää hieromatta pakaroita käsiteltäessä esim. juoksialla (...vähän hämmästelen vakituista hierojaasi).

   Jos ei välitä pakaroiden käsittelystä sen voi sanoa etukäteen tai hieronnan aikana, ei siinä hierojat mitään kysele vaan "ymmärtää yskän".

   Ystävällisin terveisin urheiluhieroja espoosta (sice 1994)

  • Näin se vain on ! Jos oma tai hierojan häveliäisyys estää pakaroiden käsittelyn, niin ei voi kun valittaa.

   Lähes kaikki lihaskireysperäiset alaselän ongelmat alkavat glutetus minimus ja gluteus medialis lihasten kireydestä (yläsivupakarassa)..niiden kireys ja väsymys kiristää quadratus lumborum lihaksen ===> alaselästä liike häviää ===> KAIKKI alaselän lihakset kiristyvät.

   Otanta tällä hetkellä noin 6000 ihmistä (asiakasta) ja olen löytänyt YHDEN (1), jolla oli alaselässä kireyttä, mutta pakarassa ei.

   Jos haluat itsesi käsiteltävän parhaalla mahdollisella tavalla unohda häveliäisyys (Ja seksi ja seksuaalisuus) ja anna ammatti-ihmisen tehdä työnsä !

   t: urheiluhieroja

   • Minulla esim hierottu vain selkä, pakarat jätetty hieromatta ja nyt sen huomaa kipeytenä kankkulihaksissa ja kyseessä oli aikoinaan mies urheiluhieroja


  • Totta kai myös pakarat pitää hieroa! Nehän joutuvat koko ajan suurelle rasitukselle. Ihmettelen hiukan käyttämäsi naishierojan hierontataitoja, jos hän ei kerran ikinä ole hieronut pakaroitasi. Olen koulutettu urheiluhieroja...

   • Mäkin ihmettelin enemmänkin sitä naishierojaasi joka ei hieronut kun sivuilta. Mun urheilijan ura olisi varmaankin jo loppunut vaivoihin jos oma MIEShierojani ei aina tarvittaessa ronskisti kävisi pakaroiden kimppuun. Hieroo se myös rintalihaksenikin auki ja näissä hommissa on mielestäni seksuaalisuus kaukana. Käyn hänen luonaan huoltamassa kehoani. Luotan häneen ja asiantuntemukseensa ja hän saa tehdä juuri niin kun katsoo olevan tarpeellista. Hän kuuntelee myös minun toivomuksiani. Ensimmäisinä kertoina kun hänen luonaan kävin, hän huomautti mitä tekee ja miksi jos se oli jotain mistä joku säikky voisi ahdistua. Nyttemmin hän taitaa tietää että minäkin tiedän eläväni todellisuudessa ja kaikki sujuu.


   • urheilijanainen kirjoitti:

    Mäkin ihmettelin enemmänkin sitä naishierojaasi joka ei hieronut kun sivuilta. Mun urheilijan ura olisi varmaankin jo loppunut vaivoihin jos oma MIEShierojani ei aina tarvittaessa ronskisti kävisi pakaroiden kimppuun. Hieroo se myös rintalihaksenikin auki ja näissä hommissa on mielestäni seksuaalisuus kaukana. Käyn hänen luonaan huoltamassa kehoani. Luotan häneen ja asiantuntemukseensa ja hän saa tehdä juuri niin kun katsoo olevan tarpeellista. Hän kuuntelee myös minun toivomuksiani. Ensimmäisinä kertoina kun hänen luonaan kävin, hän huomautti mitä tekee ja miksi jos se oli jotain mistä joku säikky voisi ahdistua. Nyttemmin hän taitaa tietää että minäkin tiedän eläväni todellisuudessa ja kaikki sujuu.

    Oikein alkoi naurattamaan.. Kävin vuonna menneenä urheiluhierojalla (ok näk. nuori mies, itse olen nainen) ja olin pyytänyt niska-hartia hieronnan. Hyvän aikaa hierottuaan hieroja kysyi, haluanko hänen hierovan pakarat myös, jossa kohtaa häkellyin täysin ja kieltäydyin (jalkojanikaan ei ole ikinä hierottu). Hieman hierojaa huvitti ja myöhemmin itseänikin ja tätä ketjua lukiessani muistin, että alaselkä oli tuolloin kipeä, joten nyt tajusin syynkin. Tajusin toki jo tuolloin koko ajan, ettei kysymystä esitetty "siinä" mielessä, mutta poistuin silti posket helakan punaisina :) Kyllä te hierojat vaan saatte aika diplomaatteja olla..huomaatteko muuten helposti jos naisasiakas alkaa "lämmetä" pöydällä?


   • juttu :) kirjoitti:

    Oikein alkoi naurattamaan.. Kävin vuonna menneenä urheiluhierojalla (ok näk. nuori mies, itse olen nainen) ja olin pyytänyt niska-hartia hieronnan. Hyvän aikaa hierottuaan hieroja kysyi, haluanko hänen hierovan pakarat myös, jossa kohtaa häkellyin täysin ja kieltäydyin (jalkojanikaan ei ole ikinä hierottu). Hieman hierojaa huvitti ja myöhemmin itseänikin ja tätä ketjua lukiessani muistin, että alaselkä oli tuolloin kipeä, joten nyt tajusin syynkin. Tajusin toki jo tuolloin koko ajan, ettei kysymystä esitetty "siinä" mielessä, mutta poistuin silti posket helakan punaisina :) Kyllä te hierojat vaan saatte aika diplomaatteja olla..huomaatteko muuten helposti jos naisasiakas alkaa "lämmetä" pöydällä?

    :) :)


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   137
   11044
  2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   287
   5527
  3. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   77
   3751
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   94
   3282
  5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

   Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
   Kotimaiset julkkisjuorut
   174
   1744