Miten laminaatti kestää koiran pissaa?

Poodi

Meneekö laminaattilattia miten helposti pilalle seisovasta koiran pissasta, tai märästä sanomalehdestä?

12

8591

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaan nousee "saumoista...

      jos pissa ehtii olla lattialla eikä tähän vaadita edes pitkää aikaa. Turpoaa ns. ponttikohdista. Ikävä kyllä laatta tai muovimatto taitaa olla ainoa "hyvä" materiaali jos ajattelee pentuajan kannalta.

    • saumoista

      Meillä on kahteen kohtaan jäänyt pissa muhimaan yön yli.
      saumoista nousi..
      Kandee joka aamu ja ilta ja päivä ja.. tarkastaa onks jonnekin jäänyt pissa.

      Meillä on iso kasa sanomalehtiä, jotta ei mene läpi. Pentu kun vaan harvemmin menee lehdille pissalle. Mieluummin pissaa ulos tai hädän tullen lattialle.

      • myös meillä

        eli komppailen edellisiä, meilläkin noussut saumoista. Toinen kamala vaihtoehto koiraperheeseen on korkki. Lattian valinta on muuten aika vaikea koiraperheeseen, itse ottaisin muovimaton, mutta hirsitaloon se ei oikein passaa, parketti on koirille älyttömän liukas. Olemme päätyneet öljyttyyn lautalattiaan..saa nähdä..tuun kertoon vaikka vuoden päästä kokemukset siitä jos ei joku sitä ennen ehdi:)


    • Collieperhe

      Eipä siitä oikein mikään lattia varmaan nauti :D Meillä on aina ollut pentujen kanssa varmuuden vuoksi lattiansuojamuovit "pääalueilla"missä pentu/rescuet, joilla ei sisäsiisteyttä ovat temmeltäneet. Ei ole mikään maailman kaunein vaihtoehto, mutta säästyypää tuhansia euroja.

      Tosin viimeisimmän pennun kohdalla oli ensin iso pahvi lattialla, sitten jätesäkki levitettynä ja sitten kilometri hesaria. Taisi tehdä kahdesti muualle ekojen päivien jälkeen, kun kannoin joka kerta paperille sanaakaan sanomatta, jos alkoi lirutella. Kiusaantui pissan valumisesta pitkin joka paikkaa, että meni vapaaehtoisesti melkein heti paperille.

      Ainoa asia, mikä meillä meni pilalle, oli pissapaikan vieressä olleiden peiliovien karmit. Syövytti nätisti se pieni määrä roiskunutta pissaa pinnoitteen pois. No, eipä koiranpentua mihkään museoon voi ottaakaan :) Ovia saa uusia.

    • OmistanLamin

      Eihän laminaatti kestä mitään kosteutta, varisnkaan emäksisyä virtsaa varsinkaan juuti ollenkaan. Enkä ymmärrä miksi tätänykyä tuollaista "paska laatuista" paperilattiaa kukaan täysjärkinen edes kotiaan ottais.

    • 1810

      Ei kestä. Kannattaa muovittaa lattia.

    • Kxkxnxkdkddldkdln

      Laminaatin päälle voi laittaa kerroksen sitä samaa ohutta vaahtomuovia, jota laminaatin alle asennettaessa tulee. Sen päälle taas halvinta ja surkeinta muovimattoa, jota rahalla saa. Se ei siis ole kiinni kuin listojen alla, mutta pysyy paikallaan sen aikaa kun koira kasvaa. Kysy byggaliikkeestä jotain poistoja, niin saat halvalla. Kun koira on kasvanut, alla on tallessa laminaatti siistissä kunnossa. Itse olen kahden koiran pentuiässä noin tehnyt ja onhan se halvempaa kuin lattiaremontti.
      Saumakohtiin alle väärinpäin jeesusteippiä ja sitten saumojen liimaus.
      Itse homma on pirun nopea ja helppo, suurempi vaiva on huonekalujen siirtely.

    • hyvämuovimatto

      Voi kuule Muovimatto alkaa tätänykyä olla parempaa kuin laminaatti ja kallista.

      Laminaatissa on ilkeä ominaisuus kosteus tykkää mennä laminaatin alle, jos se pääsee reunoista tai saumoista, jää ns muhimaan laminaatin ja askelsuojan väliin, kun ei pääse sieltä mihinkään haihtumaan.

    • liibalaaba123123

      Saumattu laminaatti on kuulemma hyvä. Koiraryhmässä sellaisesta ekaa kertaa kuulin pari kk sitten.

      • laatikkomeilläoli

        Juu niin on, meillä on tota.Koira ei pentuna kyllä tehnyt ollenkaan asioitaan laiminaatille, ni sen ominaisuukset ei tullu testattua.Yksinoloajan oli tilassa jossa laatoitus, ja sinne laitettiin sellainen muovinen iso matalareunainen laatikko, johon sanomalehdet.Teki sinne asiansa, ni lattiat ei sotkeentunu ollenkaan.Tuon paikan oppi parissa päivässä.Ja sisäsiistiksi jo 5kk ikäsenä, kun yksinoloajat oli päivisin vaan 5h, ja yöt se nukku ni ei tehny sisälle silloinkaan.Ja aamulla ku heräs ni heti päästettiin ulos hetkeksi itsekseen asioilleen .Suosittelen siis laittamaan koiralle jotain muovikaukaloa, laatikkoa tai vastaavaa, ison pennun kohdalla se on haastavampaa, pienille on helpompi sopivaa löytää.Laatikko on helppo siivota, ja lattiat säästyy kokonaan sotkuilta.Meillä oli laatikon alla kumimattoa, niin se pysyi paikoillaan hyvin.


    • Henjo

      Ei kestä. Kosteus pääsee samoista läpi. Pinnasta tulee epätasainen.

    • Siivooja2

      Älkää puhuko, kun ette kerran tiedä. Ensinnäkin, laminaatti rispaantuu korjauskelvottomaksi jo minuuteissa. Toisekseen, ei kosteden vuoksi, vaan virtsan emäksisyyden. Kolmanneksi, koirat virtsaavat mieluummin laminaatille kuin muualle, koska siitä lähtee koiran mielestä mukava ääni ja tuoksu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1957
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1506
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      27
      1423
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1418
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1357
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe