rv 36 syntyneet

äippä -83

hei,kyselisin että miten jos on syntynyt 36 jotain niin onko tarvinnut ns. erikoishoitoja ja miten imetys on lähtenyt sujumaan vai eikö onnistu ollenkaan?

17

20756

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ........

      Meillä syntyi 36 2 ja joutui teholle saamaan valohoitoa keltasuuden vuoksi ja imetys sujui alusta asti.

      • .......

        Meille syntyi tytär rv 36 2 ja oli yli kolmekiloinen..ainoastaan valohoitoa sai pari vuorokautta. Ei mitään ongelmia ollut. kaikki meni hyvin.
        Tätä nykyä 12 vuotias ja pituuttakin jo 165 cm...


    • muumelimamma

      Voih kun se on niin eri..Ja kokemusta minulla on asiasta. Minulla synyti poika hätäsectiolla 36 6 viikolla (vuonna 2004) ja hän oli todella huonossa kunnossa, hän joutui ambulansilla yliopistolliseen sairaalaan ja oli siellä teholla jonkin aikaa.Mutta onneksi poika oli täynnä sisua ja hän parani kokonaan ja tänään on reipas ja iloinen 3 vuotias..Sain jouluna 2006 kaksospojat rv 34 ja toinen poika oli vierihoidossa heti alusta asti, toinen kaksosista joutu olemaan tarkkailussa mutta pääsin kummankin vaavin kanssa kotiin kun he olivat vaan 1 viikon ikäisiä...Kohta he täyttää 1 vuoden ja ovatkin jo kovaa vauhtia menossa eteenpäin!

      • muumelimamma

        kyllä imetys lähti ihan hyvin käyntiin kummallakin kerralla....


      • syntyi syyskuussa

        meillä tyttö syntyi rv 36 3. oli ensin vauvateholla 3 viikoa. tarvitsi alkuun lämpökaappia, sitten lämpöpatjaa - patja enää varmuudeksi, lämpö pysyi silloin jo muutoinkin. alussa nenämähaletku ruokinnan tukena, kun ei jaksanut imeä tarpeeksi pulloa eikä rintaa. letku käyttöön kun väsyi syötön aikana. nyt on kotona, hienosti kasvanut, painoa n.3600 g nyt, syntyessään 1685 g. ongelmana oksentelu ja pulauttelu nyt kun on siirrytty erikoiskeskosruoasta äidinmaidonkorvikkeisiin. ne käyvät massulle ja erityisesti käy määrätty rauta lisä fer-in-sol, joka tuppaa tulemaan pukluna tai kunnon oksennuksena ulos aina. jekovititkin pulautellaan. pitää odotella että massu tottuu ja antaa pieninä annoksina. ruokailutahti ympäri vuorokauden 1-2 tunnin välein, joskus harvoin uinuu 3 tuntia. massuvaivoja lukuunottamatta helppo ja hyväntuulinen ipana.


    • ....

      Meillä poika synty 36 6 eikä ollu mitään ihmeellistä ongelmaa. Paino kolme kiloa ja lähti hyvin syömään. Viikko oltiin sairaalassa valohoidon takia. Mulla on sellanen käsitys, että melkeen kaikki ennen aikaset vauvat joutuu valohoitoon kun bili lähtee kohoomaan, koska maksa ei oo lähteny vielä kunnolla toimimaan. Ei siis tietenkään kaikkien kohdalla, mutta usein.

    • meillä kans

      Meillä poika syntyi tasan rv36 ja painoi 3,5kg, valohoidossa oltiin muutama päivä ja imetys sujui hyvin 11kk ikään asti. Nyt odotan toista lasta ja jännitän, millä viikolla tämä syntyy...

    • äippä -83

      kaikille vastauksista. olen onneksi edelleen kotona, kovasti vain uhkailevat että saattaa syntyä tällä viikolla. Mutta nyt kasassa jo 36 4! JIPII!!! Esikoinen syntyi 39 1 et jospa tämäkin suostuisi vielä pari viikkoa masussa olemaan =) vaikka omat raskausajan tuskat ja vaivat alkaa olla jo aika sietorajoissa =(

    • Tiiti86

      Meidän tyttö syntyi käynnistettynä 36 4 ja joutui suoraan salista lasten teho-osastolle. (Mitat oli viikoista huolimatta hienot: 3580g ja 50,5cm.)Alkuun nenässä oli "ylipaineletku" hengitystä tukemassa mutta pian oli jo tarvetta hengityskoneelle. Lisäksi oli ongelmia keltaisuuden kanssa ja tulehdusarvot oli korkeat. Ensimmäiset 2 viikkoaan vietti keskoskaapissa, sen jälkeen vielä yhden viikon sairaalassa ja sitten kotiin :) Imetys ei oikein lähtenyt kun mulla ei vaan enää maito suostunut irtoamaan kun olin niin kauan ollut erossa vauvasta. Rintapumpusta ei ollut apua vaikka sitä ahkerasti käyttelin.
      Nyt tyttö on 6-viikkoinen pieni ihanuus ja NAN-maito maistuu ja hienosti kasvaa :)

    • oli pieni

      Meidän poika syntyi 36 4 viikolla ja vaikka oli pieni, 2460g ja 46 cm, kaikki meni hyvin. Sain hänet heti osastolle mukaani, alkoi heti imemään ok, ja bilirubiiniarvot oli ok. Nyt hän on vekkuli 1,5v. vauhtiveikko :)

      • Tiiti86

        ..miten samoin viikoin syntyneet voi olla niin eri kokoisia. Mistä lie sitten johtuu, geeneistäkö? Tätä jo pitkään pohtineena.. :D
        Meidän tyttöä oli ensin osastolla luultu diabeetikkoäidin lapseksi kun oli niin jättiläinen viikkoihin nähden :)


      • Geenikko
        Tiiti86 kirjoitti:

        ..miten samoin viikoin syntyneet voi olla niin eri kokoisia. Mistä lie sitten johtuu, geeneistäkö? Tätä jo pitkään pohtineena.. :D
        Meidän tyttöä oli ensin osastolla luultu diabeetikkoäidin lapseksi kun oli niin jättiläinen viikkoihin nähden :)

        Justiinsa syntyi meille toinen tyttö ja hyvin erikokoiset ovat nämä lapsukaiset syntyessään olleet. Esikoinen syntyi rv35 1 ja oli 2355g 45cm ja toinen rv36 5 3290g 52cm. Esikoisen kasvu lähti siis täällä ulkomaailmassa käyntiin alakäyriltä ja toisen yläkäyriltä! Sokerirasitus tehtiin tämän toisen kohdalla, mutta lääkäri vain totesi, että geneettistä on (vanhemmat tosi pitkiä ja sokerirasituksessa arvot nousivat vain hyvin vähän).

        Joskus myös istukan paikka vaikuttaa siihen, kuinka hyvin tai huonosti ravinteet kulkeutuvat vauvaan. Napanuoran virtaukset mitataan synnytyksen jälkeen, jos vauvan paino on alhainen, että onko toiminut ookoo.

        Kumpikaan meidän tytöistä ei joutunut osastohoitoon, vain sinivalohoitoa muutama päivä ja sitten kotiin. Esikoinen ei osannut imeä rintaa ollenkaan ja oli niin heikossa kunnossa, ettei imettää saanut. Hän ei sitten rinnalle koskaan ryhtynytkään. Mutta toisen kanssa lähti imetyskin sujumaan heti alkuunsa. Niin paljon vaikuttivat matalat verensokerit ja korkeat bilirubiiniarvot esikoisen yleisvointiin!

        Nyt ollaan jo isoja tyttöjä eikä alkukankeudesta ole jälkeäkään! Kyllä ne vauvat ovat sitkeitä ja kasvavat mainiosti rintamaidolla tai korvikkeilla:)! Näin meillä!!


    • Äidiksi 22 vuotta sitten

      Hei,

      Esikoistyttömme syntyi rv 34, painoi 1890 g ja oli 43 cm pituinen. Tämä tapahtui 22 vuotta sitten näihin aikoihin. Keskolan kautta kotiin, kun ikää oli 10 pv ja paino noussut 2 kiloon! Imetin häntä lähes 9 kk. Kasvoi hyvin ja on ollut erittäin terve. Koulumenestykseen tai mihinkään muuhunkaan ei mielestäni keskosuus ole vaikuttanut. Ainoastaan sen, että lähti kouluun "vuotta aikaisemmin", kun syntyi marraskuussa -85, kun laskettu aika oli tammikuussa -86. Toisen raskauden kohdalla ei toistunut keskosuus, vaan toinen tyttö meni 2 viikkoa yli.

      Onnea Sinulle. Toivotaan, että kaikki menee hyvin. Jokainen päivä vie eteen päin ja on hyväksi vauvan voinnille.

    • näin meillä

      meillä poika syntyi 36 2 ja joutui 2,5viikoksi teholle. keuhkot eivät oleet kehittyneet tarpeeksi ja tuli niin yllättäen ettei keretty mitään etukäteen tekemään (kortisoniakos se on mitä annetaan). aluksi oli nenämaha letku ruokinnassa ja sai lisähappea maskista tai c-papista (en tiedä mikä laite se maalaisemmin on, mutta nenästä meni lisä happea). Poika oli syntyessää 2580g ja 48cm. Imetys sujui heti kun hengitys sujui omin avuin ja päästiin sitä kokeilemaan. oli muutamana päivänä myös uv-valon alla keltaisuden vuoksi.
      Nyt poika 5kk ja ottanut kiinni ikätoverit kokonsa suhteen ja kaikki mennyt todella hyvin!

    • potran poikasen äiti

      Hei...meillä poika otettiin maailmaan rv.36 5 äidin raskausmyrkytyksen takia. Meillä ei ollut mitään ongelmia,mitään muuta hoitoa ei tarvittu kuin hetki syntymän jälkeen lisähappea ja vähän aurinkolamppua, ei imetyksen kanssa tms. tosin poika oli jo tuolloin aikas iso 53 cm ja 3970 g.

    • 12345

      Meillä poika syntyi rv 36 5 ja oli terve.Syntyessään oli 48 cm ja 2,9 kiloa.Valohoitoihin poika joutui kahdesti,mutta muuta hoitoa hän ei tarvinnut.

    • 3 lapsen äippä

      Mulla tyttö synty 14v sitten rv 36 4 oli 3060g ja 48cm. Alusta alkaen söi hyvin itse, 2 pvä oltiin valohoidossa ja päästiin kotia. Nyt on reipas, terve 7 luokkalainen. :o) Poika synty 4v sitten rv 34 5, oli 2550g ja 45cm, joutu synnytyksen jälkeen lastenosastolle seurantaan jaksaako syödä itse, miten hengittää ym. Kaikki meni hyvin ja 5pvän päästä päästiinkin kotia jo. Nykyään iloinen poika, mutta puheen kehitys vähän hidasta. Mutta voi johtua siitäkin, kun on perhessä 3 kieltä opittavana.

      Kolmannen muksun odotusaikana mä kävin useasti ennenaikasen synnytyksen estotutkimuksissa, kun 2 edellistä tulleet niin ajoissa. Lekuri vaan sanoi sillon, että ne joilla on lapset syntyneet etuajassa, niin yleensä kaikki tulee sit etuajassa ja ne joilla mennyt yli voipi mennä kaikki yli. Poikkeuksiakin on. Kolmas muksu tyttö synty rv 38 2, oli 3670g ja 50cm.On nyt 1v4kk vanha iloinen, terve ja touhukas tytteli. ;o)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2710
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2001
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1518
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      274
      1059
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      969
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      891
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    Aihe