Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Lääkiksen valmennuskursseista

Odeee

Sellasta vain mietin, että minkä tasoista porukkaa ensinnäkin näihin osallistuu. Lähinnä pdemmälle kurssille? Eli näkeekö siellä vain selvästi keskitasoa parempia osaajia näissä vaadituissa aineissa? Itse en koe kuuluvani kyseiseen ryhmään (vielä) ja huolestuttaa vähän että tulenko selviämään tulevasta kurssista henkisesti ehjänä.
Sitten toinen asia minkä haluaisin etukäteen tietää on, että miten se opiskelu käytännössä tapahtuu. Pelkkää laskemista? Onko mitään ryhmä- tai paritöitä? Onko kurssilaiset paljon äänessä vai onko se sellasta henkilökohtaista opetusta ja itsenäistä opiskelua?

En tietenkään odota täsmällisiä vastauksia, jotain sinne suuntaan vain. Ei kai se touhu paljon poikkea eri järjestäjillä kuitenkaan...?

4

1144

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • - yaade

      lääkiksen valmennuskursseilla on kolmenlaisia ihmisiä.

      1. niitä, joiden vanhemmat väkipakolla haluavat lapsistansa lääkäriä, mutta lapsia ei kiinnosta yhtään. tulevat aina myöhässä, lähtevät ajoissa, istuvat takarivissä, näyttävät tylsistyneiltä. yrittävät hyvin vähän tehdä mitään, vaikka saattavat olla todella älykkäitä.

      2. niitä, jotka tulevat kurssille sen takia etteivät tajua mistään mitään. osassa potentiaalia, osassa ei. eivät kehtaa usein kysyä kuitenkaan mitään, paitsi ehkä hiljaa kuiskaamalla henkilökohtaisesti opettajilta, koska pelkäävät vaikuttavansa tyhmiltä.

      - en tarkoita että nämä ihmiset olisivat väärässä paikassa, päinvastoin! jos tekee parhaansa ja yrittää kaikkensa on superhyvät mahdollisuudet päästä lääkikseen. siksi valmennuskurssilla on opettajia, että he osaisivat arvioida oppilaiden tarpeen opetukselle. tärkeää on USKALTAA KYSYÄ AINA JOS EI YMMÄRRÄ.

      3. niitä, jotka tulevat kurssille hakemaan lisätietoa, vaikka galenos (sekä fysiikka, kemia ja biologiakin) on suht hyvin hallussa. nämä ovat niitä jotka useimmiten pääsevät lääkikseen. kyselevät paljon, saattavat vaikuttaa joskus näsäviisailtakin, mutta... kysyvä ei tieltä eksy. :) lukevat aina etukäteen käsiteltävät kappaleet, tekevät läksyt huolellisesti, hakevat joskus liikaakin ylimääräistä tietoa.

      Ei siis huolta. Valmennuskursseilta löytyy ihan kaikenlaisia ihmisiä.

    • alhaisempi pitkillä kursseilla

      Pitkiä kursseja mainostetaankin sillä, että on aikaa enemmän keskittyä perusasioihin. Usein pitkillä kurssilla paljon porukkaa joilla surkea kemian ja fysiikan pohja. Siispä vähemmän pitkiltä kursseilta ponnistetaan sisään.

      Syitä varmasti monia, mutta kaupallisen kurssin taso tahtoo asettua osallistujien mukaan, joten jos halaut tasoa, niin mene intensiivisemmälle kurssille, missä osallistujat omaavat jo kohtuulliset pohjan.

      Pitkä kurssi on ehkä enemmän lääkiksestä uneksiville - voi toki toimia jonakin apuna, mutta silti sisäänpäsy vaatii rautaisen kemian ja fysiikan pohjan.

      • critics

        no ei voi sanoa että kirjoittajalla olisi itseluottamuksesta puutetta. hohhoijaa, eiköhän kuule lääkikseen niiltä pitkiltä kursseilta mennä ihan sillä samalla tavalla kun lyhyiltä. voi apua, mistä teitä suuriegoisia oikein tälle kasvaa...


    • med

      Suosittelen osallistumista valmennuskurssille, jos se vaan on taloudellisesti mahdollista. Siellä tajuaa sen kuinka paljon on tehtävä työtä sisäänpääsemiseksi. Kun näkee muidenkin kurssilaisten tekevän kovasti töitä niiden asioiden oppimiseen, niin itsellekkin tulee fiilis, että on pakko tsempata. Ja onpahan sitten paikka, jossa voi kysellä kaikista epäselvistä asioista. Kurssit eroaa huomattavasti toisistaan, jotenka kannattaa tehdä kunnon pohjatyö, ennenkuin päätät mihin kurssille osallistut. Soita eri järjestäjille ja kysele mikä kurssi vastaisi sinun tarpeitasi. Jotkin kurssit painottavat enemmän esim. fysiikkaa ja kemiaa. Ja sitten viimemetreillä siellä toukokuussa kun luottamus itseensä alkaa horjua, niin valmennuskurssilta voi saada hyviä kannustavia ohjeita, joiden avulla jaksaa kokeisiin asti.
      Tsemppiä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2288
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1984
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      88
      1812
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1628
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1542
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      25
      1422
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1382
    9. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      40
      1375
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1341
    Aihe