Miten saisi koirasta uskollisen?

Nimetön

"Ongelma" on se, että koirani ei ole tarpeeksi uskollinen. Se tottelee minua hyvin, on kiltti ja ikävöi minua poissaollessani, haluaa olla mukanani ja etsii minua, haluaa koko ajan tietää missä olen ja jos on hoidossa, ikävöi suuresti, mutta olisi kiva jos se muutenkin osoittaisi uskollisuuttaan.
Koira tervehtii kaikki ihmiset, joiden luo annan luvan mennä, samoin koirat ja kissat.
Häntä heiluu niin himskatisti. Muista perheenjäsenistä tykkää myös, vaikkakin olen ilmeisesti se ykkönen.

Millainen rotu/koira tykkää vain omistajastaan, aidosti, mutta ei ole vieraille aggressiivinen?
Eli mikä koira olisi ehdottoman uskollinen, palvoisi ja rakastaisi omistajaansa, mutta muiden herkuista eikä rapsutuksista välittäisi?
Onko mahdollista, että koira tykkää omistajan hellyydestä ja on tosi hellyydenkipeä, mutta muista ei välitä paskan vertaa. (Huono vertaus ehkä, koska paskathan kiinnostavat koiria, ainakin niille annetun huomion perusteella..)

Koulutettu on ja minä hoidan ja olen koiralle "emo". Voiko esim. kultsusta saada sellaisen, että se ei ole kaikkien kaveri, heti kiehnäämässä?

Eli kannattaako ja voiko koiran luonnetta muuttaa pilaamatta sitä?
Vai onko sellainen koira, jota ei tarvitse muuttaa, mutta se vartioi tarvittaessa, muuten on ystävällinen mutta ei välitä vieraista?
Koira on kyllä tosi tottelevainen..Ärsyttää vaan, kun se on aina että "ihanaa, vieras" ja vaikuttaa siltä kuin vieras olisi yhtä tärkeä kuin minä. Ei kaikkien luo pyri, vasta kun annan luvan tai joku tulee silittämään. Vastaantulijoita ei huomio, vaan nuuskii tai kävelee. Miten koiran saisi olemaan ihan vapaasta tahdostaan koko aika että "omistaja, omistaja" mutta ei kuitenkaan mikään ongelmakoira tai eroahdistunut.

Olisi ihanaa, jos saisi sellaisen koiran niin kuin haluaa..Vaikka ei täydellistä voi vaatia.

26

2074

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ongelmaksi

      Mielestäni ongelmasi on kummallinen. Olisit iloinen, että koirasi on sosiaalinen ja ystävällinen ihmisille. Eihän sinulta ole mitään pois vaikka koirasi osoittaa huomiota muillekin kanssaeläjille?
      Kuulostaa siltä, että koirasi kuitenkin tykkää sinusta eniten.
      Karkeasti yleistäen rodut ovat joko varautuneita kaikkia kohtaan tai ystävällisiä kaikille.

    • Jostain luin, että olisi välillä reilua ajatella, että mistä koira saa ansaitsemansa omistajan.

      Minä olen myös sitä mieltä, ettei koiran tarvitse olla kuin omistaja olisi ainut ihminen maailmassa. Anna sen elää, se kuulostaa mukavalta koiralta.

      Ja saat sä sen palvomaan itseäsi kun teet sen kanssa hauskoja juttuja. Selvitä mistä koirasi eniten pitää ja tee sitä sen kanssa. Esim jos se tykkää, että koulutat sitä niin keksi uusia juttuja mitä opetat sille. Hyvin teillä menee.

      • on jo

        kertomasi perusteellaa sulla on aivan upean luonteinen, tottelevainen ja sosiaalinen koira, joka on vielä uskollinenkin. Miten kukaan voi vielä vaatia jotain muuta? Miltä sen koiran pitää sua suojella?? Tuntuuko susta että koira pettää sua ku se on iloinen muistakin ihmisistä? Ja mitä tälle koiralle tapahtuu jos sä meinaat hankkia toisen koiran ku tää ei nyt kelpaa? Tai en tiä ootko hankkimassa, mutta siltä kuulostaa:/


      • Neiti Täydellinen

        Enpä minä tosissani vaadi täydellistä koiraa..(vaikka neiti täydellinen olenkin? ;)
        Ei suinkaan, minä pidän kaikista koirista.
        Sekin on hyvä, että koiranpito on auttanut minua paljon sietämään sitä, että minusta tykätään, mutta niin muistakin. Olisin ilman koiraa varmaan maailman mustasukkaisin ihminen. Nyt olen toiseksi mustasukkaisin ihminen, sen entisen minän jälkeen:P

        Tyydyn aivan hyvin koiraani ja se minuun.

        Kuitenkin, mietin, että onko "toivomuksieni" mukaista koiraa olemassa?

        Eikös kaikilla koirilla ole puolensa, jotain hyvää, jotain huonoa?

        Ja entäs pennut, "uskollisten" rotujen edustajatkin ovat pentuina olleet kaikkien kavereita, alistuneet kaikille ja pusuttaneet 100000 kertaa minuutissa nopeudella:D

        Ja kuitenkin pentukoira on niin emäntänsä/isäntänsä perään, ihan yliriippuvainen.

        Tai ainakin minun kokemukseni mukaan.

        Entäs kun koira, vaikkapa Tanskandoggi, joka rakastaa Sirpaa yli kaiken, joutuu hoitoon. Ensimmäiset päivät se ulvoo, ikävöi ja haukkuu, sitten vain makoilee ja on surumielinen. Mutta kuitenkin koiran kuin koiran ikävä/kuori hellittää jossain vaiheessa, ja se alkaa tykätä hoitajastaan, alkaa jopa kiintyä tähän.

        Olen itse huomannut ilmiön, koska hoisin koiria koirahoitolassa. Kun omistaja palaa, koira on omistajan nähden kuin "mitään ei olisi tapahtunutkaan".

        Kuitenkin saattaa vielä antaa lähtösuukon kaikessa hiljaisuudella kuin kiitokseksi, että ei ollut ihan yksin, vaikka hoito ei ollut parhainta mahdollista. Samainen koira kuitenkin pitää hoitajaa kuin korvikkeena, ei hyväksy siltikään kaikkia, vaan edelleen valitsee yhden hoitajan, jota palvoo, kuin korvikkeen emännälle.

        Mietin vain, että eivät nuo koiratkaan niin uskollisia ole kuin sanotaan.. Onko uskollisempaa olla hyväksymättä kunnolla ketään vai rakastaa kaikkia ja omistajaa eniten?

        Teen kyllä kaikkea kivaa koiran kanssa, ja se on kiintynyt minuun ja tottelee hyvin. Mietin vain, saisiko sen palvomaan vain minua, vaikka sitten siihen ehkä kyllästyisi.. Muita se ei ainakaan tottele, ja hoidossa oli juuri tuo edellämainittu juttu, ensin ei hyväksynyt ketään, sitten hoitajan ja muita ei, lopulta kun palasin, ei välittänyt hoitajasta enempää kuin muistakaan, mutta tykkäsi taas kaikista.. Outoa. Aluksi ei totellut hoitajaa, mutta kohta alkoi totella ja taas kun tulin, ei totellut muita kuin minua. Hoitaja oli ihann että "mikä sille tuli, se oli niin ihana kun sinä olit poissa!"

        Kuinka kauan koiralta kestää, että se unohtaa entisen emännän?
        Esim. jos annetaan uuteen kotiin, kuinka kauan se toivoo pääsevänsä takaisin?

        Minkälaisia koiria teillä on millaisista pidätte?


      • olen kyllä hyvin tyytyväinen
        on jo kirjoitti:

        kertomasi perusteellaa sulla on aivan upean luonteinen, tottelevainen ja sosiaalinen koira, joka on vielä uskollinenkin. Miten kukaan voi vielä vaatia jotain muuta? Miltä sen koiran pitää sua suojella?? Tuntuuko susta että koira pettää sua ku se on iloinen muistakin ihmisistä? Ja mitä tälle koiralle tapahtuu jos sä meinaat hankkia toisen koiran ku tää ei nyt kelpaa? Tai en tiä ootko hankkimassa, mutta siltä kuulostaa:/

        Ennen en uskonut, että koira pitää minua ykkösenä, mutta nykyään kun olen saanut paljon siitä "todisteita" olen tajunnut, että se tarvitsee minua ja minä sitä. Jos ollaan erossa, tulee suru. Kun olen kaksi päivää poissa, koira karkaa, etsii, makaa masentuneena, ei syö, käyttäytyy huonosti jne. Tavallisen arkipäivän verran on tottunut olemaan yksin ja kestää sen hyvin.

        Nyt kun tiedän, että koira tykkää minusta eniten ja olen sille johtaja, en vaadi siltä niin paljoa. Toisinsanoen en ota lainkaan enää nokkiini siitä, että se tykkää muistakin, koska tiedän, että jos se joutuisi olemaan niiden kanssa ilman minua, jo loppuisi tykkääminen. Kun tiedän, että koira palvoo minua, palvon minä sitä hyvillä mielin.
        Ja huomaan paremmin sen rakkaudenosoitukset.

        Olin vain ihannoinut uskollisia rotuja, rotikkaa, sakemannia, tanskandoggia, joitakin kääpiökoiria jne. Nyt olen alkanut miettiä, että eivätkö kaikki koirat ole yhtä rakastettavia ja rakastavia, jos niitä oikein kohtelee. Ja ne rakastavat, vaikka joskus toimisi väärinkin. Koira antaa paljon enemmän anteeksi kuin ihminen ja ihminen vaatii siltikin. Miten paljon koirat tekevätkään meidän hyväksemme perusedellytyksiään vastaan!

        Enää en ihannoi esim. serkkujen sakemannia, koska olen huomannut, että sekin on koira. Se esim. tykkää minustakin, koska tuon mukanani aina leikkitoverin:) Joten miksi vaihtaisin koirani "parempaan" kun se parempi on vain erilainen.

        Olenko oikeassa vai vain omaa tulkintaani?

        Sen olen huomannut, ettei ole esim. oikeaa koulutustapaa, aina kaikella on hyvät ja huonot puolensa, kaikella.


    • koskaan

      miettinyt, että koirasi saattaa elää jatkuvassa stressi tilassa, kun sen tarvitsee koko ajan kaivata perääsi? Liiallinen kaipuu on kaikkea muuta kuin hyväksi koirallesi ja se ei ole osoitus uskollisuudesta, sinulta on itsekästä vaatia sellaista. Koiralla on hätä siitä missä olet ja mitä teet, se ajattelee, että et selviä itse ulko mailmassa ja haluaa "pelastaa" sinut. Koira joka on tyytyväinen "lauman alimmaisena" odottaa rauhallisesti "johtajansa" paluuta. Totta kai se silti on iloinen (eli kiihtynyt), kun tulet kotiin.

      Minusta on todella itsekästä vaatia koiralta sitä, että sinä olet kaiken keskipiste. Sellaista koiraa ei ole olemassakaan joka palvoisi maata allasi. Sakemannit sun muut ovat kyllä siinä mielessä "uskollisia", koska ne on jalostettu työskentelemään ihmisten kanssa. Silti ne ovat usein sellaisia jotka eivät välttämättä viihdy sylissä tai eivät halua olla koko ajan rapsutettavina. Kannattaa muistaa, että koiralla ei ole samoja tunteita kuin ihmisellä.

      Itsekkääksi sinut tekee myös se, että et halua koirasi välittävän muista paskan vertaa. Kaikki rodut eivät välitä vieraista ihmisistä, mutta silläkään ei ole mitään tekemistä uskollisuuden kanssa.

      Koiran perusluonnetta on miltein mahdoton ruveta muuttamaan. Itse saan kirjoituksesi perusteella sellaisen kuvan, että olet itse huomionkipeä. Enkä todellakaan pidä sitä hyvänä ominaisuutena. Anna koiran olla koira ja rakasta sitä sellaisena kuin se on, ilman että sen täytyy palvoa sinua kuin jumalaa.

      • Ri_ce

        Harvinaisen hyvä kirjoitus!! Silmä lepää...


      • Anonyymi

        Miksi haluaisit muuttaa koiraasi sehän rakastaa sinua en oikein ymmärrä ja olen samaa mieltä muiden kanssa että on hyvä että koirasi pitää muista ihmisistä


    • (/&&%

      "Ongelmasi" on mielestäni jokseenkin omituinen. Ikäänkuin olisit mustasukkainen siitä että koirasi on sosiaalinen ja pitää myös muista ihmisistä. Eiköhän tuollainen koira kuitenkin ole jokaisen omistajan unelma!? Olisiko mielestäsi parempi että koirasi rähisisi jokaiselle vastaantulijalle, aiheuttaisi ihmisissä pelkoa ja tottelemalla vain sinua, saisit sulan hattuusi ja jotain omituisia kiksejä....

      Meillä on erittäin sosiaalinen koiruus joka RAKASTAA ihmisiä ja haluaa päästä moikkaamaan kaikki tutut ja tuntemattomat. Koirapuistossakin se toisten koirien kanssa leikkiessään käy välillä tervehtimässä kaikki isännät ja emännät ja herättää suurta hilpeyttä käytöksellään. ;) Itse tunnen tästä koiran ominaisuudesta ylpeyttä ja olen erittäin tyytyväinen siihen, että koiramme on noin sosiaalinen ja ihmisystävällinen.

      Tämä sosiaalisuus muita kohtaan ei suinkaan tarkoita sitä että koiramme ei kunnioittaisi meitä omistajiaan. Tottelee käskyjä hyvin ja selkeästi pitää meitä pomoinaan ja nauttii siitä että tuottaa meille mielihyvää tottelemalla käskyjämme. Koiruus on pakahtua ilosta aina kotiin tullessamme, eikä tiedä miten päin olisi kun on niin tohkeissaan.

      Mielestäni on vain plussaa että koira on sosiaalinen ja pitää myös muista ihmisistä. Parempi niin kuin se että olisi agressiivinen!
      Eli sinuna olisin erittäin iloinen siitä minkälainen koira sinulla jo on.

      • Keskustelun aloittaja

        Ette tainneet ymmärtää pointtiani, koska esitin sen epäselvästi. Olen muuttunut, aiemmin olin mustasukkainen ja halusin sakemannin tms. mutta nykyään olen täysin tyytyväinen koiraani, ja ihmettelen, mitä oikein halusin. Halusin rakkautta, palvontaa, ja olla varma siitä että olen ykkösihminen koiralle. Nämä pari vuotta koiran kanssa eloa ovat kuitenkin opettaneet minut tyytymään koiraan ja rakastamaan sitä ehdoitta. Nykyään ihmettelen, että tuskin täydellistä koiraa onkaan, ja esim. kovin kiintynyt on myös kovin eroahdistunut. Kaikella on puolensa. Mietin sitä uskollisuuskäsitettäkin, onko mikään sillä tavalla uskollinen, kuin ennen ajattelin? Että olisi omistajassa kiinni koko ajan, mutta kun omistaja sanoo "odota" koira jää tyytyväisenä nukkumaan?
        Vaadin liikaa ennen. Sellaista mitä yksikään koira ei täyttäisi.
        Nykyään en vaadi liikaa, koska tiedän että minun ei tarvitse, täydellistä ei ole, jokaisella on ongelmansa ja koira kuitenkin tykkää minusta enemmän kuin muista ihmisistä. Koirat menevät minunkin ylitseni ainakin hetkeksi, ja se on ymmärrettävää ja hauska katsoa kun koira nauttii.

        Ei ole eroahdistuskoira, päivällä on 9 tuntia ihan kiltisti, ei revi eikä hauku kuin jos on juuttunut tai jokin muu hätä. Ei ulise yksinäisyyttään tavallisesti, on tottunut siihen pennusta asti. Kuitenkin kun pidemmäksi aikaa joutuu hoitoon, ja vieraaseen paikkaan, ikävöi.

        Monet koirat ikävöivät kun joutuvat hoitoon.
        Serkkujen "täydellinen" sakemanni ei ole koskaan ollut hoidossa, vaan aina emäntänsä mukana, eikä emäntä sitä laitakaan hoitoon, koska se ikävöisi kuulemma liikaa.

        Kirjoitin ihan tylsyydessä ja uteliaisuuttani:P
        Kaikkien mielestä oma koira on maailman paras koira, ja kun kaveri sanoo koiransa olevan maailman paras, voi hymyillä ja sanoa, että sinulle se onkin.

        Ei meillä mitään oikeita ongelmia ole, mietin vain että ovatko kaikki koirat kuitenkin aika samanlaisia. Itse tykkään koirista, joita saa kunnolla helliä:)
        Ja surulliseksi tulisin, jos koira ei olisi lohtuna kenellekkään muulle.. Esim. kun ei enää tervehdi isää, ei se hyvältä tunnu kun isä on surullinen.


      • Sama edelleen

        Tietysti on vain hyvä, esim. kaupungissa, missä itsekin asun, jos koira on sosiaalinen!

        Vaikeampaa ja ikävämpää minulle olisi elää kovin suojeluviettisen ja varauksellisen koiran kanssa.
        Sitäpaitsi pidän eniten sekarotuisista, eikä niillä ole niin selkeää yhtä ominaisuutta!

        Nykyään kun en ota tervehdyksiä loukkauksina, vaan tiedän että olen kuitenkin koiralle tärkein, on vain mukava kun koiran avulla saa juttukavereita. On mukava ilahduttaa ihmisiä, eikä pelästyttää. Sitäpaitsi en itsekään ole "uskollinen" koiralleni, joten en vaadi sitä siltä. Kun en ole edes uskollinen ihmisillekkään.. Nykyään en ole mustasukkainen, esim. perustellusta pettämisestä en suuttuisi, se olisi jopa ymmärrettävää. Kunhan vain saisin itsekin saman "vapauden" tarvittaessani. Tai sitten kumpikaan ei petä. Pitää olla tasa-arvoista, ja siihen pyrin nykyään koiranikin kanssa. Ei se tiedä että olen kysellyt netissä maailman uskollisimmasta koirasta:) Sitäpaitsi niitä on vain saduissa, samoin kuin unelmaprinssejä ja prinsessojakin.


    • hiukan psyykkisiä

      ongelmia koska haluat koirasi olevan äärettömän uskollinen sinulle ja vain sinulle..hm..olisiko aika miettiä ihan omaa itseäsi ja mitä tehdä oman itsesi suhteen..koirassasi kun ei ole vikaa..

    • on koiria!!!!

      Ihanaa, että olet löytänyt elämääsi koirat! Koira kai tyydyttää huomionkipeytesi ja itsekkyytesi. Lapsena vaille jäämäsi rakkauden ja palvonnan. No nyt on onneksi koira, joka aina rakastaa ja antaa anteeksi! Tosin sekään raukka ei tajua palvoa vain sinua, vaan pitää perkele myös muista ihmisistä!
      Mitä tekisit ilman tätä palvontaa? Onko sinulla muuta elämää? Ystäviä? Äitiä? Isää? No, ota pian uusi, PAREMPI koira, niin saat älyttömät tarpeesi tyydytettyä!
      OMISTAJAOMISTAJA... vitun pelottavaa!!!!!

    • oletkohan

      ollenkaan sopiva koiran omistajaksi... Vaikutat lähinnä narsistilta. Narsistihan ei kestä eikä siedä sitä että hänen perheensä jäsenet, varsinkaan kumppani mutta miksei myös koira, antavat huomiota kenellekään muulle kuin hänelle itselleen. Minä en ainakaan koirieni uskollisuutta arvioi noilla kriteereillä, en todellakaan.

      • tosissanne kirjoitustani?

        Sillä tosissani en sitä kirjoittanut. Pidän kaikista eläimistä, varsinkin koirista. Koiran pentuaikana vain pänni, kun se ei ollut kovin emäntänsä perään. Tosin pennut ovat muuten ihania, eikä se uskollisuus ole tosiaankaan ainut juttu. Parasta on se, kun pääsee hieman eläimen maailmaan, saa tutustua vieraaseen lajiin.

        Nykyään minulla ei ole rakkausvaatimuksia, vaikka toki on mukava, kun koira osoittaa kiintymystään, mutta en iloitse siitä jos/kun se ikävöi minua. Olisi kiva että nauttisi ilman minuakin, ja niinhän se joskus tekee. esim. hyvän luun kun jättää sille, niin ei se osaa kaivata eikä edes muista minua. Ja tosiaan arkipäivinä ei haikaile, eikä muutenkaan jos olen kotona ja olen pari tuntia eri huoneessa. Nukkuu siellä minne sen jätän.

        Kai kuitenkin teistäkin on kiva, jos koira on kiintynyt perheeseensä?

        Se oli vitsillä laitettu "ongelma" että miten koirasta sais uskollisen..
        Toisaalta, näillä sivuilla laittaa sitten vitsillä tai oikeita huolia, aina saa paskaa niskaan ja sanoja vääristellään..
        Tai sitten kaikki me esitämme ne vain niin epäselvästi ja ristiriitaisesti.

        En todellakaan ole narsisti, pikemminkin minulla on huono itsetunto. Tosin se on parantunut huomattavasti. koira saa luonani rakkautta, pitkiä lenkkejä, monipuolista tekemistä, huolenpitoa ja hellyyttä, sekä koulutusta, ongelmanratkaisua ja aktivointia. Vapaanaolokin on tietty vapaus sille, joten ei pitäisi valittamista olla. Mitä haittaa, jos minä saan lahjaksi vastarakkautta?


      • on tärkeätä
        tosissanne kirjoitustani? kirjoitti:

        Sillä tosissani en sitä kirjoittanut. Pidän kaikista eläimistä, varsinkin koirista. Koiran pentuaikana vain pänni, kun se ei ollut kovin emäntänsä perään. Tosin pennut ovat muuten ihania, eikä se uskollisuus ole tosiaankaan ainut juttu. Parasta on se, kun pääsee hieman eläimen maailmaan, saa tutustua vieraaseen lajiin.

        Nykyään minulla ei ole rakkausvaatimuksia, vaikka toki on mukava, kun koira osoittaa kiintymystään, mutta en iloitse siitä jos/kun se ikävöi minua. Olisi kiva että nauttisi ilman minuakin, ja niinhän se joskus tekee. esim. hyvän luun kun jättää sille, niin ei se osaa kaivata eikä edes muista minua. Ja tosiaan arkipäivinä ei haikaile, eikä muutenkaan jos olen kotona ja olen pari tuntia eri huoneessa. Nukkuu siellä minne sen jätän.

        Kai kuitenkin teistäkin on kiva, jos koira on kiintynyt perheeseensä?

        Se oli vitsillä laitettu "ongelma" että miten koirasta sais uskollisen..
        Toisaalta, näillä sivuilla laittaa sitten vitsillä tai oikeita huolia, aina saa paskaa niskaan ja sanoja vääristellään..
        Tai sitten kaikki me esitämme ne vain niin epäselvästi ja ristiriitaisesti.

        En todellakaan ole narsisti, pikemminkin minulla on huono itsetunto. Tosin se on parantunut huomattavasti. koira saa luonani rakkautta, pitkiä lenkkejä, monipuolista tekemistä, huolenpitoa ja hellyyttä, sekä koulutusta, ongelmanratkaisua ja aktivointia. Vapaanaolokin on tietty vapaus sille, joten ei pitäisi valittamista olla. Mitä haittaa, jos minä saan lahjaksi vastarakkautta?

        mikäli haluaa että joku ymmärtää omanlaisesi huumorin niin laita ihmeessä hymiö perään. kukaan täällä ei tunne sinua joten on turha olettaa että kukaan myöskään tietää milloin kerrot vitsin ja milloin olet tosissasi..meitä kun on ns. moneen junaan.

        eli hyvä että olet tervepäinen ja koirallasi on hyvin asiat ;)


      • nelijalkaisia
        tosissanne kirjoitustani? kirjoitti:

        Sillä tosissani en sitä kirjoittanut. Pidän kaikista eläimistä, varsinkin koirista. Koiran pentuaikana vain pänni, kun se ei ollut kovin emäntänsä perään. Tosin pennut ovat muuten ihania, eikä se uskollisuus ole tosiaankaan ainut juttu. Parasta on se, kun pääsee hieman eläimen maailmaan, saa tutustua vieraaseen lajiin.

        Nykyään minulla ei ole rakkausvaatimuksia, vaikka toki on mukava, kun koira osoittaa kiintymystään, mutta en iloitse siitä jos/kun se ikävöi minua. Olisi kiva että nauttisi ilman minuakin, ja niinhän se joskus tekee. esim. hyvän luun kun jättää sille, niin ei se osaa kaivata eikä edes muista minua. Ja tosiaan arkipäivinä ei haikaile, eikä muutenkaan jos olen kotona ja olen pari tuntia eri huoneessa. Nukkuu siellä minne sen jätän.

        Kai kuitenkin teistäkin on kiva, jos koira on kiintynyt perheeseensä?

        Se oli vitsillä laitettu "ongelma" että miten koirasta sais uskollisen..
        Toisaalta, näillä sivuilla laittaa sitten vitsillä tai oikeita huolia, aina saa paskaa niskaan ja sanoja vääristellään..
        Tai sitten kaikki me esitämme ne vain niin epäselvästi ja ristiriitaisesti.

        En todellakaan ole narsisti, pikemminkin minulla on huono itsetunto. Tosin se on parantunut huomattavasti. koira saa luonani rakkautta, pitkiä lenkkejä, monipuolista tekemistä, huolenpitoa ja hellyyttä, sekä koulutusta, ongelmanratkaisua ja aktivointia. Vapaanaolokin on tietty vapaus sille, joten ei pitäisi valittamista olla. Mitä haittaa, jos minä saan lahjaksi vastarakkautta?

        Kannattaisi tosiaan kirjoittaa hieman letkeämmin jos tarkoittaa huumorilla jotain. Teksti on aina tekstiä ja kaikki on sen lukijan varassa.

        Joillakin vaatii aikaa hyväksyä koira sellaisena kuin se on, etenkin ekan koiran kohdalla. Minulla siihen meni kaksi vuotta. Aina toivon että voi kun tuo olisi sitä ja tätä. KUn sitten älysin että kun se ei ole sitä vaan se onkin tätä niin oli kovin helpottavaa.

        Oletko sinä perehtynyt johtajuuteen ollenkaan? Minulle tuli sellainen tunne kun luin tekstiä että ehkä hieman inhimillistät koiraa. Ei sen tarvitse kaivata kun se jää hoitoon, ei se ole lapsi. Esim itse tykkään viedä koirani hoitoon kun tiedän että ne ovat siellä omia leppoisia itsejään ja luottavat siihen että minä tulen takaisin. Ei siellä vinguta tai vonguta.


    • bolognese

      ...ainakin on juuri tuollainen kuin haluaisit koiran olevan: ehdottoman lojaali omistajilleen, mutta kaikkia vieraita kohtaan todella varautunut. Tietenkin tutuille ihmisille heiluttaa jonkin verran häntää, mutta ei läheskään yhtä paljon kuin omnistajilleen. Ei kärsi myöskään kovasta eroahdistuksesta eikä käyttäydy ketään kohtaan agressiivisesti.

      • ajattelette

        onko Bolognesenne täydellinen?

        Uskolliselta vaikuttaa, mutta miinuksiakin on varmaan kaikissa koirissa. En erityisemmin pidä pienistä koirista, koska iso voi vetää omistajaansa ymsyms. Leikkiikö muiden koirien kanssa? Leikkiikö muuten mielellään? Totteleeko hyvin? metsästysviettinen?
        Pysyykö vapaana?
        Haukkuuko paljon?
        Pelkääkö asioita?
        Voiko pitää missä vain mukana?
        Onko omistaja aina se kiinnostavin?


    • Omppup

      Meillä on chow chow. Jos vielä etsit koiraa joka olisi vain ja ainoastaan sinun, niin ota chow chow. Eino on vain minun, ei se välitä muista, ei edes halua olla muiden kanssa tekemisissä. Chow chow on sellainen rotu, joka suojelee omistajaansa ja rakastaa tätä aina. Chow chowt ei tosiaan välitä muista. Se ei vain ymmärrä miksi sen pitäisi huomioida muita ihmisiä kuin vain sinua. Ja äärimmäisen helppo rotu kouluttaa.

    • kauuheeta

      Aloitushan on ihan narsistinen. Kannattaa ottaa robotti niin saa tahdottoman esineen, tai kohta robotitkin tekee itsenäisiä päätöksiä...

      • gdfhdf

        Niin tekee, hyvinkin pian. Ei oo hyvä koska ne päätösvaihtoehdot ohjelmoi sinne joku dorka amk-insinööri


    • nyyh

      Minunkin koirani on uskoton, hän pettää minua muiden kanssa

    • Anonyymi

      Ihmisillehän on joskus tehty tuollaisia "luonteenmuutoksia", toinen nimi sille on aivopesu ja sillä tuhotaan elävän olennon mieli. Suosittelen pysymään pehmoleluissa.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Moi! Itselläni on tuo melkein sama tilanne koirani kanssa, mutta haluaisin siitä vielä uskollisemman.

      Tässä pari vinkkiä jotka ehkä voisivat auttaa.
      1. Ole koirallesi jatkuvasti kiltti, ja ole toruessakin lempeä ja hymyile. Sillä koira aistii tunteen äänensävystä.
      2. Tee koiran kanssa asioita joista tiedät koirasi tykkäävän.
      3. Anna koirallesi esim. Sen lempi ruokaa niin, että se näkee sinun olevan antamassa sitä.

      On paljon enemmänkin keinoja, mutta siinä oli muutama. Kokeile ihmeessä, mutta en lupaa niiden tepsivän ainakaan ensimmäisillä kerroilla tai kaikkiin rotuihin.

      Loppu muistutus, olkaa kilttejä, ja jos nuo vinkit ei toimi, niin älkää suuttuko :) Kiitos!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3090
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2101
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1875
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1583
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1336
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1242
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1231
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe