Kanavanippu C

ei näy kanavat

Itsellä on tommonen ongelma että yksikään noista kanavanippu C:n ilmaisista kanavista ei näy meillä. Kolme telkkaria löytyy kämpästä, jokaisessa digiboxi... ja kaikissa valittaa samaa ongelmaa kun yrittää katsoa mitä tahansa C:n kanavaa: no signal, please check antenna... jotain tommosta.

Helppiä? ja missään lapin peräkylässä en asu, vaan vaasassa, noin 7km keskustasta.

11

2671

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Herra X

      Jos antennisi on suunnattu Vaasan lähettimelle niin se ei lähetä kanavanippua C. Käännä antenni Lapualle niin jo näkyy jos antenni riittävän hyvä.

      Hyvät sivut tarkistella lähettimien kanavia/taajuuksia sekä näkyvyysaluetta on:
      http://www.digitv.fi/karttapalvelu/

    • kökkötraktorix

      Kuka perkele jätti tämän C-nipun pois Vaasasta? Kallista propagandaveroa maksetaan ja Digita ei viitsi edes lähetintä ruuvata mastoon. Surkeaa palvelua, maksaa pitää kuitenkin tyhjästä.
      Teräväpiirto tulee hyvin YLE.n kanavilta, mutta nuo tv5 ja tv6 ovat suosikkikanavia monelle.
      Veikkaan, että jos kääntää antennin Lapualle, niin teräväpiirtokanavat häviää. Ainoa konsti on ilmeisesti suunnata UHF-antenni Lapualle ja VHF-antenni Vaasaan.

      • huh_huh

        Ei Yle-veroa makseta kaupallisista kanavista vaan vain Ylen kanavista jotka sulla näkyykin, olet siis hakoteillä!


      • ankkalammikko

        oikeassa olet. kyse lieneekin markkinataistelusta. paikallinen kaapelioperaattori ei varmasti halua kilpailua alueelleen.

        aikoinaan asiaa selitettiin taajuuspulalla, mutta kas kummaa jonkin ajan kuluttua taajuus 31 ilmestyi saataville ruotsinkielisine kanavineen.


      • ankkalammikko
        ankkalammikko kirjoitti:

        oikeassa olet. kyse lieneekin markkinataistelusta. paikallinen kaapelioperaattori ei varmasti halua kilpailua alueelleen.

        aikoinaan asiaa selitettiin taajuuspulalla, mutta kas kummaa jonkin ajan kuluttua taajuus 31 ilmestyi saataville ruotsinkielisine kanavineen.

        vielä lisäkysymys. miksi vaasan A ja E -niput ovat samoilla taajuuksilla, kuin viereinen lapuan "päämasto".

        mielestäni toistensa vaikutusalueella olevat lähettimet eivät saisi lähettää samoilla taajuuksilla. kaikki muut lähettimet lapuan lähettimen vaikutusalueella lähettävät eri taajuuksilla.

        suoranaista kiusantekoa. ongelma on tiedostettu ja "lähetysantenneja on säädetty", mutta ongelma vain on ja pysyy.

        mikä ihme on vaasassa vialla, jotta tämänkin mittasuhteet omaavaa kiusantekoa voidaan harrastaa.


    • VieläKatsonTelevisiota

      CLIP vielä lisäkysymys. miksi vaasan A -nippu on samoilla taajuuksilla, kuin viereinen Lapuan "päämasto". /CLIP
      Varmaan Ruotsi ei ole antanut lupia uusille taajuuksille! ULA ja TV -taajuuksista naapurimaat neuvottelevat keskenään. Lapualta ja Vaasasta Eestiin, Venäjälle ja Norjaan on yli 500km, joten niiltä ei tarvitse lupaa kysyä. No tuo ongelma onneksi poistuu tulevaisuudessa, kun valokuituverkot yleistyvät ja antenitelevisio poistuu markkinoilta. Euroopassaon jo yksi maa, jossa ei ole enää anteniteleviisota, se on Luxembourg.

      • D108

        Luxemburgin joutuminen pommituksen kohteeksi on verrattain pieni ja etäisyydet pienet, joten sen ei ole syytäkään ylläpitää antenniverkkoa.


    • Taajuuksista_on_pulaa

      Kun taajuuksista on pulaa, niin SFN-verkon rakentaminen on paras vaihtoehto. UHF-alueella on muutama pää- ja täytelähettimen yhdistelmä käytössä tästä syystä. Periaatteessa voidaan rakentaa SFN-verkko kattamaan vaikka koko valtakunnallinen näkyvyysalue, mutta lähetinverkkojen alueellisuus rajoittaa SFN-verkkojen rakentamista. DNA:lla SFN on laajemmassa käytössä, sillä heillä on vain muutama VHF-alueen taajuus käytössä.

      UHF-alueelta poistui 700 MHz alueen tultua mobiiliverkkojen (LTE) käyttöön kanavat k49-k60 eli neljäsosa kanavista jäi pois käytöstä. Myös Ruotsissa on sama taajuusalue vapautettu mobiiliverkoille ja tämä on saatu valmiiksi nyt kevään aikana.

      Suomi koordinoi länsirajalla taajuuksien käytön Ruotsin kanssa ja siellä on Vaasan korkeuksilla kaksi asemaa: Vännäs kanavilla 27, 29, 36, 39, 43 ja 47 ja Örnsköldsvik Ås kanavilla 21, 23, 24, 31, 34 ja 39. Lapuan kanavat ovat 25, 33, 38, 40 ja 48. Kun Elisan SveaTV vie muutaman taajuuden, niin ruuhkaa on riittävästi UHF-alueella. VHF-puolella kapasiteettia vie Ruotsin DAB-radion taajuudet, joten DNA:llakaan ei ole helppoa.

      Mitä opitaan tästä? Jos halutaan kunnollinen näkyvyys, niin on käytettävä ennen UHF-mastovahvistinta LTE700-450-MHz-estosuodinta, jolla rajataan pois LTE- ja 450-verkkojen aiheuttamia häiriöitä. Lähellä oleva mobiiliverkon tukiasema yliohjaa mastovahvistinta, joten laajakaistaiset aktiiviantennit alkavat olla nyt historiaa. Viestintäviraston määräys 65 ottaa myös tähän kantaa ja edellyttää, että taloyhtiöt käyttävät vastaanotossa kanavakohtaisia säädettäviä vahvistimia, vaikka aktiiviantennien käyttökielto on poistettu. http://www.sant.fi/uutiset.php?aid=15554&k=14182 löytyy linkki em. määräykseen

      Kun käytetään kunnolla suunnattuja riittävän vahvistuksen omaavia VHF- ja UHF-antenneja ja niiden yhteydessä yllämainittua UHF-alueen suodatinta säädettävän vahvistimen yhteydessä, niin silloin ollaan jo pitkällä vastaanoton laadun suhteen. http://www.sant.fi/uutiset.php?aid=15570

    • helewetinisoankkalammikk

      kun vaasan alueella 4g verkko laajeni, niin lapuan c vaikeni. laitoin uhf antennin ja mastovahvistimen väliin lte-filterin ja tämä helpotti. antenni oli uusi triax 100 elementtinen 21-69

      soitto taajuustalkoisiin, niin ei kuulemma voi johtua lte verkon aiheuttamalta. en siis kertonut tuosta minun filtteri kokeilusta.

      aivan saatanan turha koko taajuustalkoo.

      antenni on muutaman vuoden vanha, aivan kuten mastovahvistinkin. mastovahvistimessa on lte alue pois jo alkaapäälte. silti vaan yliohjasi mastovahvistimen.

      edelleen se c-nipun näkymättömyys vaasan alueella on mielestäni markkinapolitiikkaa. ruotsin taajuudet ei ole syy. tällöin verkko suunnitellaan rajoilta sisämaahan päin.

    • neauttaakylläjoo

      Meillä näkyy Viron kanavat vaikka matkaa on n. 120 kilsaa. Ja tietysti kaikki dna ja digita kanavat.

      • Asiastakiinnostunut

        Missä oikein asut?
        Itellä näkyy Pyhätunturi 89 km:n päästä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      20
      1750
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1339
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1229
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      10
      1143
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1085
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1056
    8. Paske perse pillu

      Kulli seksi hiv
      Ikävä
      5
      1040
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1010
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1009
    Aihe