Aikaa kentälle?

Matkalle...

Paljonko kannattaisi varata aikaa lentojen vaihtoon? Ollaan lähdössä Dominikaaniseen Lontoon Heathrowin ja New Yorkin JFKn kautta että kannattaako stessata itseä sillä jos vaihtoaikaa on 1,5h, joutuuko mahdollisesti juoksemaan?:) Lennot on American airlinesilla, onko kokemuksia, myöhästeleekö?

3

896

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oli sama

      reitti mennen tullen, eri yhtiö vaan Atlantin yli (Virgin Atlantic). Ja jo heti kättelyssä voit unohtaa sen harhakuvitelman, että jollain tietyllä yhtiöllä olisi tapana myöhästellä. Ei ole aina pelkästään lentoyhtiön vika, jos lento myöhästyy. Varsinkin nuo Heathrow ja JFK ovat isoja kenttiä, joilla monet asiat vaikuttavat toisiinsa.

      Puolitoista tuntia voi olla aika tiukka, jos pitää vaihtaa terminaalia ja kentällä on vähänkään ruuhkaa. Noilla kentillä kyllä yleensä on. Heathrowssa oli viime kuussa vielä aika yleinen hälinä (siellä rakennetaan uutta terminaalia eivätkä britit muutenkaan ole järjestyksenpidon suurlähettiläitä), ja homma toimii flight connection centeriin mennessä turvatarkastuksissa lähinnä kuin siellä ajettaisiin karjalaumaa. JFK:ssa järjestäytyneempi meininki, siellä toisaalta hidastavat maahantulomuodollisuudet. Itse jouduimme jonottamaan menomatkalla tosi pitkään vuoroamme immigrationissa.

      Mutta me teimme niin, että selvitimme todella hyvissä ajoin, miten kentillä pääsee liikkumaan paikasta toiseen ja mitä kaikkia proseduureja kentillä joutuu käymään läpi. Ovathan lentolippunne samalla varauksella? Se on tosi tärkeää, jos missaatte jonkin lentonne vaikka myöhästymisen takia. Jos lennot ovat samalla varauksella, ne myydäänkin sillä periaatteella, että vaihtoajat ovat realistiset.

      JFK:n kentällä toimii tosi hyvin ja nopeasti AirTrain terminaalien välillä. Heathrowssa pääsette bussilla flight connection centerin kautta eri terminaaliin, jos pitää vaihtaa.

      Meillä oli paluumatkalla lento Punta Canasta JFK:lle myöhässä puolisentoista tuntia, ja saimme kyllä pistää tossua toisen eteen, että ehdimme jatkolennolle Lontooseen. Myös paluumatkalla oli tosi tiukka aika Lontoosta Helsingin koneeseen, ja ellei minulla olisi ollut korkkareita, olisin voinut sanoa juosseeni! Oli pakko myös etuilla turvatarkastusjonossa, että ehdimme ajoissa. Aikaa taisi olla juuri tuollaiset puolitoista tuntia Virginin lennon laskeutumisesta Finskin lennon lähtöön.

      Käytännön vinkki Dominikaaniseen, jos ette vielä ole siellä olleet. Varatkaa käteisellä 10 USD turistikortin ostoa varten. Sen saatte lentokentältä. Ennen maahantuloa (koneessa) täytimme tullikaavakkeen, joka tarvitaan maahantuolomuodollisuuksien yhteydessä. Jossain vaiheessa kentällä kouraanne isketään myös siniset immigration-laput, toinen täytetään ja palautetaan heti, toisen tarvitsette lähtiessänne. Kannattaa täyttää valmiiksi, niin vältätte yleisen hässäkän lähtiessänne kotimatkalle. Ottakaa kotimatkan puolesta huomioon myös se, että vaikka matkatavaranne checkattaisiin Dominikaanisessa jo Suomeen asti, niin JFK:ssa joudutte joka tapauksessa tullimuodollisuuksien takia hakemaan tavaranne hihnalta.

      Tässäpä meidän omatoimimatkan kokemuksistamme.

      • rubita

        moikka! mulla on myös lento santo domingoon lontoon ja nykin kautta..mietiskelin tässä, että mikä on matkatavaroiden max. paino? onko se niin että sinne päin lentäessä minun pitää noudattaa british airwaysin painosuosituksia koska lennän sillä ensin lontooseen ja paluulennolla american airlinesin??


      • matkatavaralle
        rubita kirjoitti:

        moikka! mulla on myös lento santo domingoon lontoon ja nykin kautta..mietiskelin tässä, että mikä on matkatavaroiden max. paino? onko se niin että sinne päin lentäessä minun pitää noudattaa british airwaysin painosuosituksia koska lennän sillä ensin lontooseen ja paluulennolla american airlinesin??

        pitää katsoa lentoyhtiökohtaisesti. Tämä ei ole mitään kiveen kirjoitettua tietoa, mutta näin itse uskoisin ja näin itse toimimme reissullamme. Eli jos lennät Suomesta esim. British Airwaysilla ja jatkat New Yorkiin American Airlinesilla, sinun pitää katsoa, kummankin painorajat erikseen. Eli tavaraa mukaan sen mukaan, millä yhtiöllä saat sitä kuljettaa vähiten. Me elimme sen mukaan, että 20 kg/matkustaja, vaikka New York-Punta Cana välille olisi Deltalla saanut ottaa enemmän tavaraa per matkustaja. Meillä kuitenkin oli alkupäässä Helsinki-Lontoo -välin rajana 20 kg/hlö.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      144
      3860
    2. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      88
      3508
    3. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      324
      2016
    4. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      93
      1507
    5. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      6
      1306
    6. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      186
      1175
    7. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
      Sinkut
      152
      937
    8. Olen ollut ikävä, tiedän

      ja myönnän sitten ettei johdu mistään vahvuudesta, vaan siitä, että olen ollut aika loukkaantunut. Voit kerätä siitä pi
      Ikävä
      77
      909
    9. 46
      803
    10. Olet seksikäs nainen

      Olet seksikäs nainen
      Ikävä
      46
      787
    Aihe