KASVATTAJAT HALOO

n.sorsa

Onko teille kennellekkään koskaan sattunnut itselle tai kuullut vastaavaa.

Narttukoira joka oli kantava kävi ultrassa jossa eläinlääkäri totesi sillä olevan 5- 6 pentua.

Kasvattaja riemuissaan ilmoitteli ultratuloksen eri paikkoihin.

Narttun synnytysaika tuli ylläri se ei synnyttännyt, kuin yhden pennun.

Miten se voi teoriassa olla mahdollista jonkunlaista sikiöiden sulamista on tapahtunnut koska ei tullut kuin vain tämä ainut pentu onkos kenelläkään mitään teoriaa tai fagtaa heittää miksi sikiöt on sulannut.

Itse löysin vastaavan tapauksen eikä siinäkään seliteltty ja tämä linkki on todella hyvä ihmisille jotka harkitsevat pennuttaa narttukoiran ei voi käydä kenellekkään näin huonoa tuuria tai en toivo mutta oikea elämä on taruakin todellisempi. 5 kohdassa

http://www.elisanet.fi/uneksijan/kennelin_tarina.htm

11

6163

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • habanero2

      nen tapaus.Narttu ultrattiin,pentuja oli 5,mutta yhtään pentua ei syntynyt,narttu loi kaikki pennut.Olen myös kuullut usealta muulta kasvattajalta ultraamisen jälkeen pentueen olleen pienempi mitä ultraus on näyttänyt.

      Laitteet on taatusti kehittyneet,oma tapukseni on -80-luvulta,mutta tiedän myös monia kasvattajia,jotka eivät koskaan ultraa narttujaan juuri tuosta syystä.Jos vielä kasvattaisin,en myöskään tekisi sitä.Varmasti joku asiantuntija voisi perustella tämän "mutu"tuntuman vääräksi,mutta kokemuksestani en silti ultraisi narttua.

    • paivansadeko

      Alkion tai sikiön kuoleminen alle 30 tiineyspäivän ei yleensä näy kuin vähäisenä vuotona, joka voi jäädä täysin huomaamatta.

      Mahdollisia syitä aborttiin tai alkion kuolemaan voi olla mm. kohdun seinän rappeutuma, keltarauhasen vajaa-toiminta, erilaiset infektiot, aineenvaihdunnalliset syyt, esim. kilpirauhasen vajaatoiminta, myrkyt, kasvaimet tai vammat, ravitsemukselliset syyt, jalostukselliset syyt esim voimakas sisäsiitos jne...

      Koiralla on myös mahdollista osa-abortti; narttu synnyttää 1-2 kuollutta sikiötä mutta tiineys jatkuu normaalisti. Loput pennut syntyvät laskettuna aikana.
      Yleensä sikiöt jakautuvat tasaisesti kohdun sarviin. Jos sikiöt ovat epätasaisesti jakautuneet, on kysymyksessä ilmeinen alkion varhaiskuolema.

      Viallinen siittiö ei yleensä pysty hedelmöittämään munasolua. Jos näin kuitenkin käy voi huono alkio tuhoutua elinkelvottomana. Luonnon oma laatukontrolli.

      On myös olemassa vakava tulehdussairaus "luomistauti" jonka aiheuttaa brusella-bakteeri. Tauti aiheuttaa abortin tiineyden ollessa noin 5-6 viikolla. Narttu jää pysyvästi hedelmättömäksi.

      Onneksi tämä vitsaus ei ole Suomessa ajankohtainen. Ulkomaillla astutellassa kannattaa uroksen omistajalta pyytää todistus että, uros ei kanna kyseistä bakteeria.

      Minä ultraan narttuni tietääkseni onko ne kantavia. Lukumääristä en ole niin kiinnostunut. Tieto siitä että, sikiöitä on enemmän kuin yksi riittää minulle.

    • solina

      Meillä aikoinaan cavalier narttu ultrattiin ja sielllä oli näkyvissä ainakin viisi pentua. Kun pennut sitten syntyivät tulos oli kolme jättisuurta urosta, joista vain yksi selvisi synnytyksestä, koska päädyttiin leikkaamaan. Tätä sulamista silloin minullekin selitettiin. Ehkä osa oli elinkelvottomia ja siksi eivät kehittyneet. Pari vuotta myöhemmin astutin nartun vielä toisen kerran ja se sai viisi ihan ok pentua, yhdistelmä oli eri.

    • ******

      "sulaminen" on tosiaankin mahdollista. Omalla nartulla kävi juuri noin. Tosin ultrassa ei enää pentuja näkynyt, mutta kun päädyttiin samalla steriloimaan narttu, leikkauksen jälkeen eläinlääkäri kertoi, että nattu on ollut kantava, mutta abortoinut/sulattanut pennut pois jostain syystä ja nartulla oli lisäksi alkava kohtutulehdus. Johtuen näistä osaksi sulamattomista sikiöistä.

      Narttu on henkisesti "herkimmillään" juuri sinä normaalina ultraus aikana, ja nartut (naaras puoliset eläimet/ihmiset) ovat kanto aikanaan niin kummalisisa tapauksia, että pelkästää tämä ultraus voi aiheuttaa sen abortoitumisen. Eli ultrassa näkyy kyllä useampi pentu, mutta niitä ei synny kuin muutama, tai ei yhtään.

      Lisäksi ultra ei koskaan pysty antamaan tarkkaa tulosta pentjen lukumäärästä. Joku pentu saattaa näkyä kahteen kertaan, joku pentu ei näy ollenkaan. Röntgen on ainoa luotettava tapa kertomaan pentujen lukumäärän.

    • että ultra näytti tyhjää, uusittiin edelleen tyhjä. varmuuden vakuuksi kuvattiin vielä aikanaan ja taas tyhjä. Kuitenkin yksi pentu syntyi.

      • n.sorsa

        Koirat tuntuu välillä tulevan kantaviksi pelkästään uroksen nähtyä "neitseelisesti" raskaaksi.

        Meilläkin on alettu epäilemään fifin olevan kaksineuvoinen pitää varmaan käyttää sitä ultrassa tai röntgenissä vatsa on pyöreähkö, ettei vain meille olisi tulossa roisketahroja.


    • ohoooooooooooo

      pari kasvattajaa muut tehtailee ei ultraa kallista

      • issu56

        ultraus, joten oles nyt taas hiljaa noitten luulojes kanssa!


    • issu56

      mutta yhdelle urokseni astumalle nartulle kävi niin, että ultrassa oli näkynyt varsin monta pentua, mutta kun synnytyksen aika alkoi lähestymään, niin jo lihonut narttu palautuikin yllättäin yhtäkkiä entiselleen. Se vietiin uusintaultraan ja kaikki sikiöt olivat hävinneet.

      • n.sorsa

        Käydään koiran kanssa näyttelyissä, kokeissa ympäri suomea ja ulkomaata.

        On pakolliset rodunomaiset tutkimukset lonkat, silmät ymm.

        Ulkomaalaista urosta erehdytään käyttämään sekin maksaa tai tuotatetaan itse uutta verta.

        Esim. olen kuullut tapuksia tuotatetaan keinosiemenet ulkomailta ja astutus ei onnistukkaan tai niitä on hukkunnutkin matkan varrella ja sinne menee 1000 € taivaan tuuliin.

        Sitten joskus toivottavasti terveiden pentujen synnyttä joutuu töistäkin ottamaan vapaata riipuen työnantajista pahinmassa tapauksessa palkatonta lomaa.

        Turhaan sitä kenenkään on kadehtia oikeille kasvattajille mitkä pyyteettömästi kasvattaa koiria rakkaudesta rotuun ei euroihin, kun heitäkin löytyy.


    • Anonyymi

      luulenpa että ultraus tuhoaa sikiöitä , joka kerran nartulla on ollut kuolleita sikiöitä eli muumioita kohdussaan , 1980 luvulla omistin boxeri nartun, vahinkoastuminen kun juoksi karkuun , sitä ei ultrattu kun tuolloin ei ollut vielä yleistä , iskä oli skye terrieri , sai 12 tervettä pentua joista 4 piti lopettaa , tulipa rumia ja suuria pentuja , veli otti yhden niistä , se repi heidän koko kodin riekaleix , ei olis pitänyt sallia terrierillä astuttaa ,

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      138
      10080
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2924
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      188
      2727
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      24
      2087
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      16
      1852
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1669
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    8. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1546
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1348
    Aihe