Enklantilaiset potkupallistit...

R.Völler

4

338

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Soccerikuorrutus

      En halua törkein sanakääntein haukkua brittifudista, koska näen siinä hyviäkin puolia. Reilua ja vauhdikasta menoa, ei turhista valitella jne. Ja muutenkin suosin kriittistä, mutta asiallista linjaa. Sillä tavalla mielipiteet menevät paremmin jakoon.

      Mutta, englantilaispelaajat ovat yliarvostettuja. Niin kotimaassaan (joka on ymmärrettävää), kuin Suomessakin (jota en ymmärrä). Joutuessaan kovaan testiin (MM- ja EM-kisat) nämä Lampardit ja kumppanit eivät (yllättäen...?) saakaan mitään aikaan, kuten viime MM-kisoissa ja juuri päättyneissä EM-karsinnoissa. Tiukalla seulalla tarkastettuna pidän Wayne Rooneytä ainoana maailmanluokan pelimiehenä tämän hetken Englannin maajoukkueessa. Gerrard ja pari muuta tulevat sitten siinä seuraavassa kastissa. Mutta, se ei riitä kansainvälisillä areenoilla.

      Englantilaiset joukkueet ja Valioliiga sinällään ovat parhaimmillaan maanosamme huippua. Pitkälti tämä kuitenkin on ulkomaalaispelaajien ansiota. Maajoukkue on se, joka maan jalkapallon tason kuitenkin mittaa. Kisoista ulosjääminen tuntuu Englannilla tapahtuvan suunnilleen kerran vuosikymmenessä, joskus useamminkin. 1970-luvulla he olivat ulkona muistaakseni parista kisoista, samoin 1980-luvulla, 1994 MM-kisat jäivät väliin ja nyt 2008 EM-kisat. Ei siis mitään kovin harvinaista, jos avoimia ollaan. Ja (kaikkina aikoina!) ainoa mitali miesten kisoissa on 1966 MM-kulta. Siis oikeasti ainoa mitali. Nämä ovat faktoja.

      Ehkä meilläkin voitaisiin vihdoin todeta, ettei Kolmen Leijonan maajoukkue todellakaan kuulu Euroopan ihan kovimpaan eliittiin. Pakko se on tulosten muodossa myöntää.

      Kannattaa Englantia tietysti saa edelleen vapaasti. Niinkuin (varsinkin!) Suomea myös! Mutta, se onkin jo eri juttu. Ja käyn kyllä itsekin Valioliigan matseja katsomassa edelleenkin, kun työmatkat sattuvat saarivaltakuntaan. Tunnelmaahan siellä kyllä on. Tosin katsojia, tunnelmaa ja tasoa, on muissakin liigoissa. Joka Suomessa yleensä unohdetaan. Valitettavasti.

      • Mutta toisaalta

        Rooney on hyvä hyökkääjä, mutta ennen kaikkea taktisella puolella pahasti raakile. Sen huomaa, kun katsoo millaisia juoksuja Rooney tekee kärjessä.


      • Möller

        ..brittifutista sen takia, että lähes kaikki ulkolainen materiaali ja tiedotus tulee tänne englanniksi Englannin kautta. Tietysti niissä lehdissä ja niillä webbisivuilla kerrotaan etupäässä brittifutiksesta. Saksasta, Ranskasta, Espanjasta ja Italiasta on vain pikkujuttuja.

        Kuka täällä lukee vaikkapa Kickeriä tai jotain ranskalaislehteä? Ei ainakaan Keke Armstrong eikä kumppanit, mutta maailman futiksen arvioijia ollaan silti.

        Siinä syytä


    • R.Carlos

      Aivan loistavia syväluotaavia ja rakentavia kommentteja suollat kerta toisensa jälkeen...

      Just tollalailla saadaan Suomalaista fudis-kulttuuria vietyä eteenpäin...

      ...ookkona Oulusta, pelaakkona pesistä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuuluuko ehkäisy parisuhteessa molemmille

      Mieheni pelkää kovasti sitä, että minun käyttämä ehkäisy (pillerit) pettävät ja että tulisin raskaaksi. Hänellä on jo en
      Parisuhde
      62
      1214
    2. Suhun ihastuminen oli liikaa mulle ...

      Se meni jo sairauden ja sekavuuden puolelle. Oisin tehnyt melkein mitä vain, että saisin sut ja se ei ole tervettä. Vars
      Ikävä
      34
      1020
    3. Mihin ihastuit ensimmäisenä

      kaivatussasi? 💯
      Ikävä
      63
      1010
    4. Tänään valtuustossa

      Striimi rikki. Mennään saliin ja otetaan pussillinen mätiä omenoita mukaan. Popcornit valmiiksi kun Savola alkaa puhumaa
      Ähtäri
      26
      1007
    5. Miten paljon odotat hänen

      Kohtaamisia tai näkemistä? Kuinka hyvä keskusteluyhteys teillä on?
      Ikävä
      69
      955
    6. Onko kaivattunne puhelias

      Vai hiljainen hissukka.
      Ikävä
      46
      941
    7. Jiille kysymys

      Oletko kuitenkin mennyt eteenpäin ja sinulla joku uusi nainen kuvioissa? 🥹
      Ikävä
      73
      892
    8. Suomussalmen mustalaiset

      Uutena suomussalmelaisena mietin, että millasta porukkaa ovat?
      Suomussalmi
      17
      870
    9. Oletko mielestäsi kaivattusi

      ihannetyyppi ulkoisesti?
      Ikävä
      56
      852
    10. Minkälaiset hiukset

      kaivatullasi on? Miehellä Kenties ananas, puolikalju jne jne Naisella kenties vaaleat kiharat jne jne
      Ikävä
      27
      836
    Aihe