Enklantilaiset potkupallistit...

R.Völler

4

324

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Soccerikuorrutus

   En halua törkein sanakääntein haukkua brittifudista, koska näen siinä hyviäkin puolia. Reilua ja vauhdikasta menoa, ei turhista valitella jne. Ja muutenkin suosin kriittistä, mutta asiallista linjaa. Sillä tavalla mielipiteet menevät paremmin jakoon.

   Mutta, englantilaispelaajat ovat yliarvostettuja. Niin kotimaassaan (joka on ymmärrettävää), kuin Suomessakin (jota en ymmärrä). Joutuessaan kovaan testiin (MM- ja EM-kisat) nämä Lampardit ja kumppanit eivät (yllättäen...?) saakaan mitään aikaan, kuten viime MM-kisoissa ja juuri päättyneissä EM-karsinnoissa. Tiukalla seulalla tarkastettuna pidän Wayne Rooneytä ainoana maailmanluokan pelimiehenä tämän hetken Englannin maajoukkueessa. Gerrard ja pari muuta tulevat sitten siinä seuraavassa kastissa. Mutta, se ei riitä kansainvälisillä areenoilla.

   Englantilaiset joukkueet ja Valioliiga sinällään ovat parhaimmillaan maanosamme huippua. Pitkälti tämä kuitenkin on ulkomaalaispelaajien ansiota. Maajoukkue on se, joka maan jalkapallon tason kuitenkin mittaa. Kisoista ulosjääminen tuntuu Englannilla tapahtuvan suunnilleen kerran vuosikymmenessä, joskus useamminkin. 1970-luvulla he olivat ulkona muistaakseni parista kisoista, samoin 1980-luvulla, 1994 MM-kisat jäivät väliin ja nyt 2008 EM-kisat. Ei siis mitään kovin harvinaista, jos avoimia ollaan. Ja (kaikkina aikoina!) ainoa mitali miesten kisoissa on 1966 MM-kulta. Siis oikeasti ainoa mitali. Nämä ovat faktoja.

   Ehkä meilläkin voitaisiin vihdoin todeta, ettei Kolmen Leijonan maajoukkue todellakaan kuulu Euroopan ihan kovimpaan eliittiin. Pakko se on tulosten muodossa myöntää.

   Kannattaa Englantia tietysti saa edelleen vapaasti. Niinkuin (varsinkin!) Suomea myös! Mutta, se onkin jo eri juttu. Ja käyn kyllä itsekin Valioliigan matseja katsomassa edelleenkin, kun työmatkat sattuvat saarivaltakuntaan. Tunnelmaahan siellä kyllä on. Tosin katsojia, tunnelmaa ja tasoa, on muissakin liigoissa. Joka Suomessa yleensä unohdetaan. Valitettavasti.

   • Mutta toisaalta

    Rooney on hyvä hyökkääjä, mutta ennen kaikkea taktisella puolella pahasti raakile. Sen huomaa, kun katsoo millaisia juoksuja Rooney tekee kärjessä.


   • Möller

    ..brittifutista sen takia, että lähes kaikki ulkolainen materiaali ja tiedotus tulee tänne englanniksi Englannin kautta. Tietysti niissä lehdissä ja niillä webbisivuilla kerrotaan etupäässä brittifutiksesta. Saksasta, Ranskasta, Espanjasta ja Italiasta on vain pikkujuttuja.

    Kuka täällä lukee vaikkapa Kickeriä tai jotain ranskalaislehteä? Ei ainakaan Keke Armstrong eikä kumppanit, mutta maailman futiksen arvioijia ollaan silti.

    Siinä syytä


  • R.Carlos

   Aivan loistavia syväluotaavia ja rakentavia kommentteja suollat kerta toisensa jälkeen...

   Just tollalailla saadaan Suomalaista fudis-kulttuuria vietyä eteenpäin...

   ...ookkona Oulusta, pelaakkona pesistä?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Joonas Rask viettänyt omasta

   mielestään kivaa iltaa hyvässä hengessä.. https://www.is.fi/sm-liiga/art-2000010582941.html
   Maailman menoa
   2
   1821
  2. Anni Sinnemäki pilasi tämän kaupungin

   Matti, 72, on myynyt jäätelöä Espalla 27 vuotta, mutta nyt hänelle riittää: "Anni Sinnemäki pilasi tämän kaupungin". Rep
   Maailman menoa
   10
   1098
  3. Nythän sitä sopii hallituksen lepäillä lomilla

   kun on Suomi saatu perikadon partaalle. Työpttömyys on huipussaan ja velkaa on vedetty kaksin käsin. Valtion yhtiöistä o
   Maailman menoa
   49
   920
  4. Onko sulla joku

   Suunnitelma jo olemassa
   Ikävä
   58
   867
  5. J mies jos vain vielä voit

   Tule luo https://m.youtube.com/watch?v=F5pinBuBRwE&pp=ygUdam9zIHZhaW4gdmllbMOkIHZvaXQgdHVsZSBsdW8%3D Ikuisuutta ei van
   Ikävä
   10
   860
  6. Mites ois nainen?

   Lähdettäisiinkö yhteiselle lenkille joku ilta? Vaikka sinne metsään. Olisi varmaan juteltavaa puolin ja toisin.
   Ikävä
   59
   811
  7. Koska kumpikaan ei saa sanaa suustaan

   niin miten olisi, jos opeteltaisiin viittomakieli ja hoidettaisiin kommunikointi sillä? Olisi varmasti helpompi murtaa j
   Ikävä
   52
   792
  8. Captain suuttui ja mustaksi muuttui

   Nyt on sitten laadittu oikein tiedote. Viimeksi oli siirtämässä laivojaan kun hävisi oikeudessa Savonlinnan kaupunkia va
   Savonlinna
   38
   738
  9. Kolme parasta piirrettä sinussa

   1 Huumorintaju 2 Turvallisuus 3 Sait minun parhaat puolet esiin Miehelle
   Ikävä
   17
   724
  10. Minua nainen vaivaa vähän yksi asia.

   No se vaan kun pidät minua epäilyttävänä ja jotenkin minulla on sellainen olo että kiinnität tekemisiini huomiota vähän
   Ikävä
   25
   703
  Aihe