Jack Russell?

DogDig

Olen harkinnut Jack Russellin terrierin hankkimista. Olen juuri jäänyt eläkkeelle ja asun asuntoalueella omakotitalossa. Kaikki tieto kiinnostaa. Kuten hinta, hoito, naaras/uros, erityisvaatimukset?

36

17843

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • paraskoiraterrieri09

      Hei

      Olemme myös mieheni kanssa etsineet. Kuulema tosi vähän tulee pentuja kun ne ei anna astua ja kaikki nartut pitää keinosiementää. on oikein eläinlääkäri joka siementää näitä koiria, erikoistunut tähän. Alkaa väihitellen mennä kiinnostus rotuun. Ja miten nämä sopivatkaan seurakoiriksi koska ne on jalostettu työhön.

      • russeleita tehtaillaan

        todella paljon eikä pentujen saanti ole mikään ongelma.
        En suosittele aivan tavalliseksi sohvaperunaksi koska vaatii aktiivista puuhastelua melko paljon.


    • parsonisti

      Hei!

      Etsiskelettekö enemmän seurakoiraa vai työkoiraa? Russeleita on kolmea sorttia: Ns. working Jack Russell, joka on omassa rekisterissään oleva työkoira. Parsonrussellinterrieri on vuonna 1990 näistä workkirusseleista viralliseksi (kennelliiton rekisterissä) roduksi eriytetty linja. Jackrussellinterrierit on taasen tästä pastori Russellin työkoirasta matalampiraajaisia versioita, ns. tappijalkoja.

      Tässä linkkejä rotuyhdistysten sivuille:

      http://www.parsonrussellinterrierit.net/
      http://www.jackrussellinterrieri.fi/
      http://www.jrtcgbsf.fi/

      • working jack88

        Kerro lisää. Tuo työkoira kiinnostaa.

        Mitä ovat ne tappajakoirat?


      • parsonisti
        working jack88 kirjoitti:

        Kerro lisää. Tuo työkoira kiinnostaa.

        Mitä ovat ne tappajakoirat?

        Workkijaskaa jalostetaan eniten työominaisuuksien mukaan, joten se on ehkä paras vaihtoehto täysin työkoiraksi. Hintakin on näistä kolmesta edukkain. Parsoneissa löytyy todella hyviä ja huonoja työkoiria, mutta niin kai workeissakin. Sitten nämä TAPPIjalat (ei tappajakoirat vaan matalajalkaiset versiot russelista :D) ovat niitä ns. tallirusseleita, jotka ovat enemmänkin rotantappajia. Niitäkin on metsästyskäytössä, mutta suuri osa on vähempiviettisiä ketun edessä. Pieni riista kyllä kiinnostaa.

        Itselläni on kaksi parsonia, joista toinen kyllä toimisi metällä. Taipumuskokeet on käyty ja niistä tuli käyttövalion arvo. Mettälenkillä on itsekseen käynyt haukkumassa kiven alla supia yms, joten viettiä olisi metsästysäkäyttöönkin.

        Lisää russeleiden metsästyskäytöstä voit lukea ja/tai kysellä yhdistysten sivuilta. Linkit löytyy aiemmasta viestistä.


      • jyhjuyiyyiyiyi

        Ja kettuterrierit serkkurotuina. Sama alkuperä.


    • vantaalainen123

      hei, minulla on 12viikkoinen jack russell-uros ja on oikea pikku termiitti, mutta ah, niin ihana pieni tappijalka :) urokset ovat helpompia siinä mielessä että niillä ei ole vuotopäiviä. russelit tarvitsevat paljon aktiviteettia että pelkäks sohvaperunaks niistä ei ole. Hoitohan on ihan perus kun muillakin koirilla, lyhytkarvaisilla.

      • *Mariella*

        Hei!
        Itselläni Russeli 13-viikoinen. Itekki emmin tätä rotua kun aikasiemmin ollut saksanpaimenkoira eli aikamoinen harppaus jos niin ajattelee, heh! Kuitenkin halusin mielenkiinnostakin kattoa millanen on ja tähän asti aivan ihana. Osaa käyä ite pissillä ulkona pyynnöstä, osaa istua annettaessa ruokakupin. Ei ole tuhonnut paikkoja vielä ainakaan, olen antanut kaikki kukat sun muut olla omilla pikoillaan että tottuu, ei pure kukkiakaan enää kuin alussa mutta kun kielsi oppi senkin. Osaa hävetä jos pissaa sisälle kun ollaan kotona. Sillonhan ei voi mittään ku töis ollaan. Tämän vanhemmat on kovia mettästämään oikeasti supeja ja kettuja joten ei ole ollut mikään sohvaperunavanhemmat. Kun kattoo leikkejä kun se itekseen leikkii niin siinä tulevat esiin nämä alkukantaiset vaistot. Alussa puri jalkoja terrierin ominaiseen tapaan mutta ei enää. Todella lutunen ja odotan innolla kun pääsemme kunnolla lenkille kun se kasvaa. Joskus kun se hoksaa portailta muita ihmisiä niin alkaa haukkumaan mutta niinhän ne koirat tekeeki. Terveisiä vaan muillekkin JR:n omistajille ja kertokaa tekin omista pennuistanne!


    • parsonisti

      Hinnoista sen verran, että rekisteröidyt parsonit ja russelit maksaa 1 000 e:n molemmin puolin. Workit huomattavasti vähemmän. Huomaa, että workit ovat omassa rekisterissään. Eli minkä näistä kolmesta sitten otatkin, niin katso, että se on rekisteröity. Osta pentu rotuyhdistyksen listalla olevalta kasvattajalta. Näin vältyt mahdolliselta pentutehtailijalta.

      Russeleilla on kolmea turkin laatua: Sileä, puolikarkea ja karkea. Karkeat muunnokset vaativat nyppimällä tapahtuvaa trimmausta. Sen voi opetella tekemään itse tai voit viedä koiran pari kertaa vuodessa trimmaajalle.

      Russeli on kovapäisempi kuin moni muu rotu, joten jos pitkää pinnaa ja johdonmukaisuuttaa löytyy, niin suosittelen lämpimästi. Ei vaadi älyttömästi touhua ja liikuntaa, vaan perus aktiviteetti riittää. Pelkäksi sohvaperunaksi siitä ei kuitenkaan ole.

      • Parsonista kiinnostunut

        Jos päivässä käyttää n. 40min ulkoilutukseen, tarvitseeko "metsäreissuja" (saa juosta vapaana) tehdä päivittäin, vai riittääkö pari kertaa viikossa? Joka puolella toitotetaan, että tarvitsee aktiviteettiä, eikä ole sohvaperunaksi, mutta mitä tämä käytännössä tarkoittaa? Koiran seurana olen oikeastaan koko päivän (ainakin kotona). Jos tekee töitä esimerkiksi pöydän ääressä, tykkääkö Parsoni tulla lähelle tarkkailemaan, vai onko mieluummin omissa oloissaan koiran unilla eri puolella taloa?


      • parsonisti
        Parsonista kiinnostunut kirjoitti:

        Jos päivässä käyttää n. 40min ulkoilutukseen, tarvitseeko "metsäreissuja" (saa juosta vapaana) tehdä päivittäin, vai riittääkö pari kertaa viikossa? Joka puolella toitotetaan, että tarvitsee aktiviteettiä, eikä ole sohvaperunaksi, mutta mitä tämä käytännössä tarkoittaa? Koiran seurana olen oikeastaan koko päivän (ainakin kotona). Jos tekee töitä esimerkiksi pöydän ääressä, tykkääkö Parsoni tulla lähelle tarkkailemaan, vai onko mieluummin omissa oloissaan koiran unilla eri puolella taloa?

        Mitään tarkkoja lenkkiaikoja on ihan turha miettiä, kun lenkin laadullakin on väliä (nuuskimista, uusi paikka, jälkiä..). Ja mitä enemmän kunto kasvaa koiralla, sitä enemmän on liikuttava saadakseen koiran väsyksiin.
        Joku päivä ehdin/jaksan käydä puolentunnin pissalenkillä (meillä iso omakotitalon piha, jossa käyvät monta kertaa päivässä) ja toisena päivänä 1,5 h metsässä vapaana.

        Mieheni monesti pelailee koirien kanssa ja itse teen silloin tällöin namipiiloja yms. aivojumppaa. Mitään yletöntä aktivointia ei kyllä tarvitse ja monesti näkeekin ylistressaantuneita koiria, kun omistajat luulevat, että niiden kanssa pitää touhuta koko ajan. Kyllä koira ilmoittaa, jos on tylsää ja vaatii tekemistä. Monasti jo ihan koiran mukana kuskaaminen kauppareissuilla autossa ja kyläily väsyttää kummasti.

        Näin talvella on hyvä heitellä lumipalloja umpihankeen, jos pitää lyhyessä ajassa saada tehokasta liikuntaa :D!


    • ota.....

      Russel sopii yhteen ja ainoaan paikkaan: LUOLAAN.
      Se ei todellakaan ole seurakoira, vaikka väitettäisi mitä.

      • se on..

        että russeli ei sovi kaikille.. Hyvä kun jotkut ihmiset ymmärtävät omat rajoituksensa!

        Siten vältytään turhalta rodun haukkumiselta..

        Koiran omistaja, saa juuri sellaisen koiran kun hankkii ja kasvattaa..

        Pysyttele suosiolla muissa roduissa.


      • Russelikotona

        Kyllä tuo russeli sopii hyvin muuallekin kuin luolaan.. taitaa kirjoittaja olla hieman tietämätön..

        Vesipelastukseen tai suojelutehtäviin en ehkä russelia suosittelisi, mutta kyllä kaikki muut aktiviteetit sujuu russeleiltakin! Ainoa asia minkä sanoisin on se, että russeli ei ole sohvaperuna, vaan se tarvitsee aktiviteetteja. Pelkät lenkit eivät välttämättä riitä täyttämään sen päiväohjelmaa. Yhtä lailla russeli viihtyy yksin kotona työpäivien ajan, kuin kaikki muutkin koirat ja vapaapäivinä meillä ainakin kuljetaan pohkeessa kiinni kokoajan katsomassa mitä seuraavaksi tehdään. Meillähän siis ei käydä edes WC:ssä yksin, kun sinnekin pitää tulla lelu suussa tohottamaan.

        Onnea vaan russelin hankintaan!


      • luolakoira on ..

        oikea luola koira on saksanmetsästysterrieri.siinä on "pikkaisen" enemmän tekemistä kuin russelissa.russelit ovat ihania ja touhukkaita.sakut ovat.. touhukkuus kertaa 100


      • Russell1

        Meillä on 4 vuotias Russell, eikä ole eläissään luolaa nähnytkään. Käyttäytyy aivan kuten mikä tahansa seurakoira, todella leikkisä ja rakastaa lapsia, eikä varmasti viihdy yksin.


      • JackRusse
        Russell1 kirjoitti:

        Meillä on 4 vuotias Russell, eikä ole eläissään luolaa nähnytkään. Käyttäytyy aivan kuten mikä tahansa seurakoira, todella leikkisä ja rakastaa lapsia, eikä varmasti viihdy yksin.

        Itselläni on russeli jo toisessa sukupolvessa ja voin sanoa,että pieni koira isossa egossa. Älykäs koira,joka ottaa vallan helposti jos omistaja ei ymmärrä kouluttaa. Tiedän tapauksia,perheitä,joissa russeli on ottanut vallan kun se on niin "pieni ja ihana", eikä sille aseteta rajoja. Se on ottanut jonkun sohvan omaksi alueekseen ja murisee jos joku yrittää sitä siirtää, ja käskee ihmisiä leikkimään/mitä ikinä tahtookaan,kun on saanut aina tahtonsa läpi. Ei sovellu ihmisille jotka haluavat pelkän sohvakoiran,niiden pitää ottaa kissa.
        Russelista saa mahtavan harrastekaverin joka on jokapaikassa mukana. Omani rakastaa veneilyä,kalassa oloa, auton,moottorikelkan,hevoskärryjen kyydissä oloa,on mukana tallilla ja juoksee mukana metsälenkillä ratsastaessa. Agilityä ja jäljestämistä sekä kaikenlaista älyllistä toimintaa pitää olla tälle herralle,eikä 20 km lenkki tunnu vielä väsyttävän kaveria..Metsästysviettiä löytyy todella paljon, hiiri- ja myyräkannat pitää kurissa,jopa supikoira on saanut kyytiä. Ei omista lainkaan hevospelkoa.
        Oma Russeli rakastaa minua eniten silloin kun saa touhuta yhdessä paljon ja rajat ovat selvillä.Agility on lähentänyt koira-omisaja suhdetta todella paljon.
        Russelista löytyy myös ajoittain kotiminä,sateiset kelit tietää sitä,että russelini haluaa käpertyä vilttiin ja käydä vain ulkona tarpeillaan ja viettää vapaapäivää niin huvittavalta kuin se kuulostaakin..


      • jantsu2

        heh, olipa hauska viesti ;) itselläni on kaksi russeliurosta, toisella ei lainkaan metsästysviettiä, toisella hieman, ihan seurakoirina ovat ikänsä olleet ( nyt 12 ja 14.v) ja loistavasti siinä hommassa pärjänneet :D


      • Anonyymi

        Ja höpö höpö.Kyllä Russel o seurakoira.


    • blaa blaah

      mistä löytää halpoja jack russeleita ????? ja nuoria semmosia

    • jack russelin emäntä

      meille tuli vuosi sitten elokuussa pieni jack russel tyttöpentu.. Eikä ole päivääkään harmittanut. Se vaan et taitaa eitin russeli olla poikkeus, ihan rauhalinen eikä vaadi mitään erikoisjuttuja. Lenkillä käydään normisti ja on leikkisä ja todella fiksu. Nartut ovat helpompia terrierissä. Olen sen huomannut ystäväpiirissä paljon russeleita mm tyttöjä ja poikia. Minä vaan ehdottomasti halusin tyttö hauveli. vaikka niitä juoksuja tulee ja menee.. Meillä on ollut 2 tosi pienet juoksut ei haitaksi.
      Meille tyttö tuli mikkelistä ja makso 1000e sirutettu. Näyttelykoiraa en ottanut vaan ystvävää. On tullut perheen lellikki. osaa temppuja ei hauku turhia on todella kiltti. Myös tykkää kölliä siellä sohvalla. Et ei kande haukkuu yhtä koira rotuu jokainen on oma yksilönsä.
      Meidän tyttö on puolikarkea ja joskus vähän nyppii se on siinä. On todella söpö kun on sellanen vähän pörrönen.. Nyt olen tyytyväinen etten ottanut sileekarvasta.
      Lenkkeilen kyllä paljon, ei koira väsy, et energiaa riittää koko kylälle. Kaikki ruokanen on ja sisäsiisti ollut aina. Tuhoja ei ole tehnyt muuta kuin noita hänelle annettuja pehmolelujen pumpulit/täytteet ulos.
      Olen tosi tyytyväinen russelin omistaja.
      .

      • V

        Meilläkin pari päivää sitten haettu urosjackrusseli Mikkelistä. Mistä kennelistä teidän tyttönne tuli? ;)


    • Working JRT 1v2kk

      Itselläni on Working Jack Russel joka täytti marraskuussa vuoden ja taas vanhemmillani on Prason Russel joka on n. 5 vuotias ja kummatkin koirat on narttuja.

      Oma vauvani on aivan ihana ! Päivääkään en vaihtais pois mitä neidin kanssa tässä touhaillu ! Virtaa riittää,mutta nytten kun vuosi tuli täteen niin sohvalla köllöttelykin on alkanut jo välillä maistumaan..onneksi. Ja joskus oikein kylmällä ja sateisellä kelillä aamulla aikaisin neiti voi olla niin nirsokin ettei halua tulla ulos että joutuu ottamaan koiran kainaloon ja mennä hetken matkaa niin että kaveri herää ja saa virtaa eikä lyö enää jarruja pohjaan :D Huomioa neiti hakee ihan niin kuin pikku lapset. Välillä vileäkin koitetaan vähän purra tai raapia tassulla tai ulista ja murista että saatais leikkikaveria. Muiden koirien kanssa tullaan hyvin toimeen ja varsinkin ihmisten. Oma koirani ainakin on juuri semmoinen " kaikkien kaveri " ja pusuja tulee !!

      Neitini on oikein pitkäjalkainen,kaunis ja karkeakarvainen tai oikeastaan puolikarhea. Kasvoissa on vielä todella lyhyttä ja sileää karvaa mutta selkärankaa pitkin meneekin sitten hieman pidempä ja karheampaa karvaa. ( ja todella helppohoitoinen !! Nypimiset rajottuu lähinnä siihen selkärankaa ja kurakelillä nopee huuhtasta altaassa koira ! ) Päästä löytyy ruskeat merkit korvien ja silmien ympäriltä,mutta nenun ympärys on valkoinen. Jokaisen mielestä tietenkin oma koira on maailman suloisin ja kaunein,mutta tämän neidin kohdalla voisin kyllä ylistää, että nyt on toosi nätti yksilö sattunu tänne osoitteeseen. Kasvot on yhtä suloiset kuin ihan pentunakin. Ei oo ole muuttunut sellaiseksi teräväpiirtiseksi tai pitkänokkaiseksi ja lihaksia on tullut,mutta on silti linjakas ja jänteikäs ettei mikään hirveä jytky. Muuten todella sopusuhtainen ja kun vertaan vanhempien parsoniin ( joka toki on erirotu ) niin kyllä tämä mun nappisilmä on aivan ehdoton sydänten särkijä. Vanhemmatkin on möntänyt että kyllä tää mun neiti vaan on niin kaunis että jää meidän parssoni nyt kakkoseks. Useat ihmiset on pysähtyneetkin kehumaan,että tosi hyvännäköinen ( ja äidinhän on helppo hymyillä :) ) Näyttelyissä en ole käynyt, mutta kiinnostaisi kerran käydä ihan vain kuullakseen kommentit. EN siis harrasta näyttelyitä.

      Tottelevaisuuskouluun haluisin tämän neidin kanssa mennä kuhan vain aika antaisi periksi. Ja niin ku rodun omaista on niin neitini on hyvinkin itsepäinen,että tahtojen taistoa käydään monestakin asiasta,mutta toistaseksi olen pystynyt pitämään pintani vaikka neiti on yrittänytkin nauraa minulle ! Mutta suunnilleen osataan käyttäytyä,mutta en edes uskalla haaveilla pitäväni tätä sankaria vapaana. En tiedä mihin se lähtisi ja koska se tulisi tai tulisko koskaan takas. Mutta toki se on ihan minusta kiinnni ja minun koulutuksesta,että kyllähän se koira oppii kun osaa opettaa. Ainut poikkeus meillä on se että kun metsä lenkille mennnään niin siellä osataan kulkea fiksusti ilman hihnaa,mutta yleiset kulkutiet ei.

      Kaikkia keskusteluja en lukenut mutta muutamassa puhuttiin että luola koira ja metsästys jne.. niin sen verran aiheeseen kommentoin,että meillä ei metsästetä mtn eikä juurikaan missään luolillakaan käydä ja hyvin onnelliselta tuo koira näyttää. Aktiivisesti liikkumista ja leikkimistä riittää täällä. Koiran kun ostin niiin hankin sen ihan ystäväksi ja " elämänkummppaniksi " . Minulle ainakin tuo koiruli on ihan kuin oma lapsi ja perheen jäsen ja heti kun koiran hain niin minustahan tuli "äiti" !

      • JATKOA Working JRT..

        JATKOA TUOHON YLEEMPÄÄN TEKSTIINI ( LOPPUKIRJAIMET KESKEN :D )

        Oma mielipiteeni näistä 3 eri rodusta on se että ehdottomasti korkeajalkaisempi malli. Oli se sitten Working tai Parson !! Tappijalat ei ole tehneet minuun vaikutusta ! Haluan muutenkin koiran joka on koiran näköinen ja kokoinen ja nyt sain tommosen pippurisen pakkauksen jossa on tooooodella isokoira tuolla sisälllä ! Voi olla sattumaakin kun en ole semmoisiin lepposiin tappijalkoihin törmännyt. Mielipide ja makuasioita...... Ja yleensä jack russeleista kaikista niin ajattelen että e ovat hyvän kokoisia pienempäänkin asuntoon ja hirveän näppäriä. Mahtuu autoon hyvin ja helppo pestä tai ottaa kainalaan ja kanniskella ja toimii kaupungissa ( itse asun ihan keskustan ytimessä .. tosin metsään aina matkaa.. mutta sinne pääsee silti ) ja mikä tärkeintä mahtuu hyvin nukkumaan äitin kainaloon. Kyllä .. täällä siis koira nukkuu sängyssä. Tiedän että tämä jakaa mielipiteitä ja jos oikein miettisin niin ehkä en olisi opettanut sitä siihen jos olisi pidenmälle miettinyt,mutta en minä osaa ilmankaan sitä nukkua. Tuossa se lämmittää aina kyljessä. :D

        Minun neiti on kasvanut reippaasti ja pysynyt terveenä ja hyvä vointisena ja vanhempieni 5-vuotias narttu parssonikin on voinut hyvin. Siinä 4-vuoden iässä se piti käydä leikkauttamassa kohtu,mutta sen jälkeen ei ole mtn ollut ja hyvin on voinut ja parani nopeasti. Eli itsellä on semmoinen olo että suht terverotu.. toki tämäkin on sitten koira kohtaista. Jollain ei ole mtn ja jollain on taas kaikki vaivat mitä maa päällää kantaa !

        Oma koirani on tosiaan vanhemmillani hoidossa ja siellä on tämä parssoni sitten aina kaverina ja on ollut hauska huomata miten ne käyttäyvät toistensa seurassa. Kummatkin on kateellisia toistensa luista ja kun toinen tiputtaa luun niin oma vaihdetaan siihen.. eli kaikki mitä toisella on , on aina parempaa kuin oma. Ja se jälleen näkemise riemu mikä on ku tavataan ja miten toista matkitaan kun toinen keksii jotain typerää ja loppujen lopuksi nukahdetaan lomittain sohvalla ! Aivan ihania .. niin ihania.

        Oma koirani ei ollut kallis. Maksoin vuosi sitten noin 650 € ja koira on rekisteröitä ja rokotettu jne .. Mutta hinnan perusteella en lähtenyt ostamaa koiraa vaan halusin tervepäisen, hyvä kuntoisen koiran jolla on hyvä luonteiset ja terveet vanhemmat ja tietenkin hakusessa oli nimenomaan Working Jack Russel ja narttu. Olin päättänyt että koiran hommaan makso mitä makso. En usko että " perheenjäsentä " voi mitata hinnassa,että ns hintavertailua en tehnyt ollenkaan. Löysin ilmoituksen apulasta ja torista ja lähdin hakemaan kun tuntui että nyt se oikea osui kohdalle. MOnta kuukautta katselin ja soittelin ympäri ämpäri ennen kuin löytyi. Ja paikan päälle kun menin niin ihastuin ja rakastuin saman tien ! Löysin omani heti pentujen joukosta. Omani oli ainoa jolla on valko ruskea läiskäinen korva ja muilla taas oli täysin mustat. Kuin elokuvissa neiti löysi heti ensimmäisenä tiensä syliini.

        Suosittelen kyllä tätä rotua ehdottomasti. Ihana omapäinen vilkas ja suloinen rotu. Tykkään ! Ja yli päätänsä suosittelen koiran hankkimista. Siitä saa hyvän ja luotettavan kumppanin ! Iloa ja surua elämään ( surulla tarkoitan esimerkiksi postiluukusta tipahtanutta laskua joka on kotiin saapuessasi revittu ihan pienen pienen pieneksi silpuksi :D ). Meillä on jo vuoden aikana tulut monia ihania muistoja yhdessä tämän koirulin kanssa !!


    • Russelit töihin!!

      Kyllä parsoit sekä wörkit ovat työkoira, joiden käyttötarkoitus on luolametsästys. Näillä sanoilla alkaa myös rotumääritelmä (joka siis kertoo mahdollisimman tarkasti, millainen tietyn rodun edustajan tulisi olla). Rotumääritelmään kannattaa tutustua ennen koiran hankintaa ja miettiä, voiko koiranomistajana tarjota sille rotutyypillisiä töitä. Seurakoiria löytyy jo niin paljon, että sieltä kyllä löytyy lenkkikavereita moneen lähtöön!
      Harmi vaan, että mukavan kokonsa ja hauskan ulkonäkönsä vuoksi russeleita otetaan ihan muihin tarkoituksiin. Voihan se olla, että koira on tyytyväinen lenkkeihin ja muihin aktiviteetteihin, mutta kyllä se rodun luonne muuttuu aikaa myötä kun koiria jalostetaan ilman niiden metsästysominaisuuksien tuntemista.
      Mutta jos nyt olet ihastunut juuri tämän tyyppiseen koiraan niin miksi et ottaisi vaikka Kromfohrländeriä? www.kromfohrlander.fi

    • (==

      Hei.Ne tarvitsevat PALJON liikuntaa.Rakastavat metsälenkkejä ja muutenkin pitkistä lenkeistä.suosittelisin teille mielummin vaikka mäyräkoiraa koska ne ei ole yhtä leikkisiä kuten jackrusselinterrierit.Mieti tarkkaan että kannaatko ns.eläkelaisen ihmisen ottaa viekas pentu.Ota rauhallinen.itse suosittelen sitä (=

      • eimeille

        Meillä on ollut naapurin russel muutamann kerran pari päivää hoidossa. Ei ole rauhallisen eläkeläispariskunnan koira. Suorastaan hermostuttava. Koko ajan liikkeessä, seuraa joka askelta kuono pohkeessa kiinni ja jollei muuta, niin hyppii edessä suorin jaloin tasajalkaa häntä viuhuen.
        Muuten sydämellinen ja tottelevainen otus.


    • :):)

      Hei! Itselläni on 17 vkn working jack russelin pentu.Ja on tosi aktiivinen koira mutta ei koskaan agressiivinen(ei ainakaan minulla vielä ole ollut)Ja tarvitsevat PALJON
      liikuntaa.Ja tarvitsevat paljon leluja ja puruluita ettei koira turhautuisi!!Joten suosittelisin sinulle shetlanninlammaskoiraa.Koska olet vähän iäkkäämpi niin mieti että jaksatko joka päiväistä lenkkeilyä ja pitkiä metsä reissuja ja joka päiväistä leikkimistä.

    • :))

      Meillä on 6v pennusta asti ollut Jack russeli ja aluksi asuttiin omakotitalossa mutta muutettiin rivitaloon.
      Käydään 4 kertaa päivässä lenkillä ja hyvin pärjää kun vielä lapset leikkii ja koiralla on tekemistä.
      Mutta toi että tarvii PALJON liikuntaa ei oo kokonaan totta. Siis ei tarvii sen enempää kun muut terrierit yleensä mutta mielen virikkeitä ois hyvä olla kun on fiksu ja toimelias koira kyseessä.. (ainakin meillä on näin)

      • sartsa1

        Itselläni on wörkki mallin russeli ja koiran on nuorempana ollut ihan luolakäytössä meillä ja osoittanut toimivuutensa siinä, mutta nyt vanhempana koiraa on käytetty esim metsälinnun pyynnissä, josta koira nauttii ja myös jäniksen ajurina ollut metsällä mukana :) Monet käyttävät koiraa myös sorsanpyynnissä noutavana koirana eli rotu on todella monipuolinen ja vilkas aktiviteetteja kaipaava rotu.


    • VihtavuorenPena

      Meillä on näyttelylinjainen Jack Russell. ollut kotiin tulostaan asti erittäin vahva luonteinen ja peloton. 7kk ikäisenä toi Rusakon. Talvella tappanut lukemattoman määrän hiiriä. Viime kesänä otettiin aurinkoa pihalla kun naapurin musta kolli-kissa hyppäsi aidan yli koiran kimpuun. Siinä luulin koiralta lähtevän hengen. Onneksi kävi toisin. Kävin palauttamassa naapuriin Suomen revityimmän Kollin :) kerta vapaana sitä piti, vaikka kyllä naapuri sen kuuli aidantakaa, että kissa kokee kovia. Siihen väliin ei kyllä ollut asiaa mennä. Olis itse sokeena poistunut. No joo Lempeä koira, mutta jos sitä härkit tulee se silmille ja se ei luovuta, se katsoo loppuun asti, niin kauan kunnes henki lähtee. Sillä on vahtivietti ja kertoo kyllä jos joku tulee. Meidän teinit kun rupee tappelee keskenään, loppuu se nahistelu siihen, että koira käy kiinni yleensä häviöllä olevaan. Ei koira jaksa katella sellaista riehumista, sitten kun sille riittä se kertoo sen. Erittäin fixu koira, tekee mitä opetat sille. Oppii muutamalla opetuksella ja mielyttämisen halua löytyy. Nyt kun katsoo tota jalostamisen mallia, en suosittele ostamaan näyttelylinjaista. Siinä on jo turkkia jalostettu villavaan suuntaan. Lyhyt karvaista pitävät rodun syöpänä, kun eivät näyttelyissä pärjää. Itse haen seuraavan Jack Russelini suoraan Egnlannista eikä varmasti mene Kennel Liiton kirjoille.

    • Hopely

      Meillä jack russelin ja parsonrusselin sekoitus. Erittäin älykäs koira. Oppii, mitä opetetaan. Tottelukoulutus olis tehtävä silloin kun koira on söpöimmillään, heti pentuna. Asutaan maalla, koira saa olla vapaana pihassa ja liikumme luonnossa..silloinkin koira saa olla vapaana. Rakastaa keppiheittelyä. Mielestäni tämä rotu rauhoittuu valtavasti jo muutaman vuoden iässä. Meillä lenkin pituudet vaihtelee valtavasti. Mutta ei väsy vielä kympinkään lenkillä. Ei viihdy kovemmilla pakkasilla ulkona.

      Ihana rotu. Minulla on ollut erityyppisiä sekarotuisia aina. Ne vaan on terveempiä. Tämä russeleiden sekoitus on ollut parhaasta päästä.

    • Russelinkaveri

      Meillä on ollu working russeli nyt 3 vuotta. Ja täytyy kyllä sanoa että ei parempaa koiraa ole. On semmonen kaveri että on jokapaikassa mukana. Erittäin älykäs ja tottelevainen, hauska koulutettava. Vaatii vähän pitkää pinnaa penikkana mutta sen jälkeen on kyllä ihmisen paras kaveri. Näistähän sanotaan että ei ole sohvaperunan koira mikä osaltaan pitää paikkaansa. Mutta ei todellisuudessa vaadi mitään 10km lenkkejä joka päivä. Meän koira kyllä osaa rauhottua mutta heti kun tapahtuu niin on kyllä mukana. Toki asutaan maalla niin saa olla paljon irti ja touhuta mitä haluaa. Suosittelen lämpimästi!

    • jklljh

      Uroksia tiedän useamman, ja jos käsistä lähtevät niin takertuvat hampaillaan kiinni vieraaseen koiraan.Sukupuolikaan ei suojaa.Irroittaminen on työlästä, ja tilanteet kurjia.Koira-agressiivisuutta siis löytyy,eikä käy lasten talutettavaksi juuri tuosta syystä.
      Ei helppo rotu, kun ikää tulee ja reviiritiotoisuys herää.Monet onkin remmirähjiä, sen näkee lenkeillä.Et miettiä kannatt..

      • Hldldo

        Itsellä 2 vuotias narttu. Meidän koiralla ei ole mitäön agressiivisia piirteitä päin vastoin rakastaa ihmisiä ja on valmis tutustumaan uusiin koiriinki. Aktiivisuudesta sen verran, että on myös niitä yksilöitä että osaa rauhoittua eikä ole kovin energinen niinkuin tämä meidän koira.


    • Jackin.paras.kaveri

      Meinaat sitten viedä Jackin terrierin? Etkö yhtään ajattele miltä Jackista tuntuu kun joku tulee rahakasansa kanssa ja vie hänen terrierinsä? HÄPEÄ!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1933
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1496
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1418
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      23
      1412
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe