Rakentamisen laatu

thb

31

7064

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on karua tekstiä

      josta herää kysymys mitenkä helvetissä tuo voi olla mahdollista. Tuollaiset YIT kaltaiset puljut pilaavat kaikkien maineen. Narinalistassakin 465 rekkulaa...

      • Yrjö Inho Tampio

        YIT on tosi surkea rakentaja. Täyttä skeidaa, eikä myönnetä omia virheitä saatika korjata niitä.
        Jos pitää listata vihatuimmat suomalaiset yritykset, niin minulla ensimmäisenä on YIT.


      • Anonyymi

        NCC sonta yhtiö samalla tasolla YIT kanssa!!!!!!!!


      • yit

        Täysiä huijareita VAROKAA TÄTÄ Firmaa


    • ilmeisesti

      jäänyt huomioimatta. Jos/kun on kyse asunto-osake yhtiöstä, on mahdollisen oikeudenkäynnin osapuolina rakennuttaja ja asuntoosakeyhtiö !
      Siis ei suinkaan yksittäinen osakkeenomistaja, eli
      suomeksi tämä merkitsee käytännössä sitä että "ryhmäkanne" on jo olemassa ja itseasiassa ainoa sallittu ! Osakkeenomistajien pitäisi saada omat edustajat hallitukseen ja viedä asia oikeuteen. Jos hallituksessa on nyt rakennuttajan edustajat, kutsukaa koolle ylimääräinen yhtiökokous asian korjaamiseksi ja eteenpäin viemiseksi. Kuluttaja-viranomaiset eivät voi auttaa juuri siksi, että riita on yhtiöiden välinen, eikä osapuolena ole kuluttajia !
      Pätevä juristi on ehdottamasti palkattava hyvissä ajoin ennen kanteen nostamista.

      • ilmeisesti

        että mahdollisimman suuri julkisuus on teidän etunne, ja rakennuttajalle iso tappio. Maineen menettäminen on niin suuri haitta, että halu sopuun kasvaa räjähdysmäisesti ja äkkiä. Netti keskustelu ei siihen riitä alkuunkaan.


      • sit vähän sama kun

    • joo-ooo

      Suureksi itseään kehuvat näyttävät olevan samaa maata pientalopuoli mukaan lukien.

      Eikö niitä yhtään hävetä?

      Älkää hyvät ihmiset ottako kaikkea roskarakentamista vastaan mitä teille pakolla yritetään hyväksyttää! Olette roskan vastaanottamisen jälkeen osavastuullisia esimerkiksi jälleenmyyntitilanteissa, varokaa vaan.

    • laattamies

      me nauretaan raksalla kun tyhmät maksaa 2500 egee neliö ihan pikaposkella heitetystä sikaroskasta. Mikä tyhmyys suomalaisiin on iskenyt, oletteko sokeita kun ostatte surkulaatua järkkyhinnoilla? Kuka sen skeidan ostaa teiltä kun kyllästytte katteleen vinoja seiniä ja kampeavia laatoituksia, hahaha!

      • tyhmyydestä

        kiinni, vaan siitä ettei muuta löydä. Eihän rakennusalan ulkopuolinen ostaja voi mitenkään tietää kuka tekee kunnollista ja kuka ei. Ja maksaa on pakko, tai muuten maksaa sekä oikeudenkäyntikulut että rakennuskulut ja vielä korkoineen.


      • pettynyt

        Mutta... vastaava mestari ei takuulla tunnusta että asunnoissa olisi mitään vikaa. Kaikkihan on hyvin tehty ja mitään vikoja ei näy kun mestarin silmillä katsoo. Kumma vaan että asiakas kyllä löytää virheitä kasapäin ja narinalista on pitkä. Onhan se helppoa rakentaa paskaa kun asunnot on ostettu jo rakennusvaiheessa ja maksettu siihen mennesä kun asunto vihdoin valmistuu. Huonolaatu selviää asiakkaalle muuttotarkastuksessa. Sitten vaan tapellaan rakennusyhtiön kanssa korjauksista vuositolkulla...En todellakaan uskonut tätä kun lähdin ostamaan uutta asuntoa. Kun uutta ostaa ei todellakaan uskoisi että seuraavat vuodet on täynnä remonttia remontin perään. Mutta tätä se elämä 2000 luvulla näemmä on.


    • selkdfjpsdkojf

      siksi ostetaan sellaisia kastelleja ja yit:tä. Miksi ette rakenna tai rakennuta pientaloja pitkästä tavarasta kunnon meriitit omaavien kirvesmiesten työnä? Säästätte ja saatte AMMATTILAISlaatua ettekä juosten kustua talotehtaan sekalaisen asennusporukan mitä-ihmettä-"laatua"

      • mistäköhän

        näitä ansiokkaita timpureita nykyään löytyy?

        Itsellä kokemuksia kolmesta viime vuonna ja kaikki enemmän tai vähemmän käsille kusejia.

        Rakentaminen on nykyään varsinaista arpapeliä.


    • tuskaa

      Minä tein Hartelan kanssa kaupat 2000 luvun alkupuolella.
      Kirottua on ollut elämä sen jälkeen kun Hartela avaimet antoi. Vikoja, vikoja, vikoja......
      RT - korttien ohjeistus tuntuu olevan hukassa näiltä nyky rakentajilta.
      Ei Hartelakaan tunnu kunnioittavan asiakasta eikä hyvää rakennustapaa.

      Ymmärrän hyvin tätä YIT:ltä ostanutta kaveria.

      – AsKL 4:14 § mukaan asunnossa on virhe, jos rakentamista tai korjausrakentamista ei ole suoritettu hyvän rakentamistavan mukaisesti tai ammattitaitoisesti ja huolellisesti.

      – Mikäli asuntoa ei ole rakennettu hyvän rakennustavan mukaisesti tai ammattitaitoisesti ja huolellisesti, ei sopimuksin voida, kuluttajaostajan kyseessä ollessa poistaa myyjän virhevastuuta.

      – Kouvolan HO, S 01/128, Asuntokauppalain 4:14 §:n mukaisesti virhevastuuta arvioitaessa asunnolla tarkoitetaan myös asuntoon kuuluvia yhteisiä tiloja. Ostajilla oli siten oikeus esittää vaatimuksia myös piha-alueiden suunnittelun ja rakentamisen osalta.

    • Kadonnut laatu

      Laadukas työnjälki ja -laatu pitäisi olla itsetarkoitus kuluttajille. Nykyään valitaan halvin tarjous tai joudutaan elämään/kärsimään muiden tekemien päätösten takia. Näköjään kaikki kynnelle kykenevät eivät hoida velvollisuuksia, jättävät työt sekä vuosikorjaukset tekemättä, aikataulut kusee sekä löytyy rakenusvirheitä. Kaikessa yritetään säästää, hommataan kakkoslaatua tai rakennusfirma ottaa omasta varastostaan ns. ylijäämä-reklamaatioversioita. Työnlaatu ja jälki on sen näköistä. Minusta pitäisi olla vapaasti "musta lista", joissa tuodaan esille näitä ongelmia ja varottava sana kyseisistä firmoista. Ongelmat ovat pysyvää nykypäivää rakennusfirmojen osalta ja asiakkaat kärsivät. Näköjään täälläkin poistellaan viestejä, jos joku urakoitsija saa tutaa omasta työnlaadusta ja asioiden hoitamisesta.

      • Imago

        Ihmiset saavat kokemuksia rakennuttajien sekä urakoitsijouden työn laadusta ja käytöksestä. Muodostavat käsityksen ja arvion ja kertovat tämän muillekin, niin negatiiviset ja postiivisetkin. Jotakuta suositellaan ja toisella taas on huono maine. Joskus surkea todellisuus koetetaan saada näyttämään hyvältä esim. poistamalla viestejä tällä palstalla yrityksen huonosta työstä ja laadusta. Ehkä se kuvastaa todellista kuvaa firmasta, jota yritetään peittää...


      • Pohojosen poeka

        Miettikää mitä esim firman nimestä voi päätellä? Jos nimi on esim Yrittäjän oma nimi niin harva on valmis pilaamaan oman nimensä? Älkää aina luottako siihen että iso ketju hoitaa asiat paremmin kun niillä on takana paljon tehtyjä töitä. Pienemmässä firmassa tekijät ovat samat ja takuutyöt hoidetaan varmasti, koska ei ole varaa saada huonoa palautetta. Isoilla tekijöillä joku "kärpäsen Paska" joka valittaa työn laadusta häviää isoon massaan kun kaikki ei jaksa valittaa. On tietenkin asiakkaita jotka jo sopimusta tehdessä ovat varautuneet valituskierrokseen vaikuttaakseen laskun maksamiseen ja laskun loppusummaan. Tarkat sopimukset ja molemminpuolinen työn laadun tarkkailu työn aikana karsii paljon turhia puheita. Meidän firmassa työntekijöille on kunnia asia tehdä työ sillä tavalla että lopputarkastuksessa jokainen on tyytyväinen. Tosin meillä on sama porukka vuodesta toiseen ja töitä tehdään TIIMI hengessä. Jokainen Positiivinen palaute työnjäljestä poikii myös uusia töitä työntekijöillemme. Tyytyväinen asiakas on paras myyntimies!!!!!!!


    • Maakuokka

      Rakentaminen ja rakentamisen laadussa ei ole nykypäivänä hääviä kuvaa. Rakentamisen maine on laskenut ainakin minun silmissä ja onhan sitä myös luettavissa muualta. Hyvienkin rakentajien maine on kärsinyt kaikenlaisten pajavasarafirmojen takia, jotka vielä jakavat urakoitaan mahdollisille muille halvoille ja huonoille aliurakoitsijoille tai nyrkkipajoille. Rakentamisessa käytetään halpatuotteita tai II-laatua, joka ei kestä arkista kulutusta. Siinä hyvät sekä vastuulliset rakentajat saavat kärsiä kaikenlaisten koijareiden tuotoksista myös.

      Luulisi rakentajien heräävän maineensa parantamiseksi, mutta eihän sitä luota rakentajiin/urakoitsijoihin, kun laatu on mitä sattuu ja vuosikorjaukset kestävät vuodesta toiseen. Lisäksi valvontaa pitäisi tehostaa. Mehän asunnonostajat olemme maksumiehiä ja saamme vaatia laatua rakentamiseen. Tavalliselle perheel-le asunnon osto on suuri investointi, jota ei tehdä joka vuosi.

      • Nakerrusliike

        Tiedän itse muutaman tapauksen jossa sama Laihialainen firma on tietoisesti ja tarkoituksella hoitanut koko homman epäammattimaisesti ja jopa lain harmaalla puolella. Koko tapaus ei kestä kunnolla päivänvaloa ja kaikkea epämääräistä tapahtuu muka fiksusti..


      • vitsin nauraja
        Nakerrusliike kirjoitti:

        Tiedän itse muutaman tapauksen jossa sama Laihialainen firma on tietoisesti ja tarkoituksella hoitanut koko homman epäammattimaisesti ja jopa lain harmaalla puolella. Koko tapaus ei kestä kunnolla päivänvaloa ja kaikkea epämääräistä tapahtuu muka fiksusti..

        En todellakaan ostaisi kyseiseltä firmalta kämppää luottavilta tahoilta saatujen tietojen perusteella (työnlaatu, asioiden hoitaminen ja jättäminen, uhkailut yms.). Jos kyseisen firman nimi on rakentajana, niin jää kaupat tekemättä.


    • Hasard

      On aivan pöyristävää ja käsittämätöntä, että vuosikorjaukset eivät ole päätöksessä monien kuukauksien jälkeen vuositarkastuksesta !!! Rakennusliike lupailee asukkailla korjata jo kuudetta kertaa ja mehän olemme asuntomme maksaneet ja saadaan vaatia. Liike toimii puoliteholla ja liikkeen edustaja/alihankkijan edustaja räpeltämässä jotakin tai potkimassa kiviä. Hommat ei ole kuitenkaan sen jälkeen kunnossa Rumbaa on jatkunut jo kuukausia, eikä loppua ei häämötä...

    • Anonyymi

      Tässä maassa rakentamisen taso vastaa vanhaa neuvostoaikaista kolhoosi tasoa!!! Kusettaminen on

    • Anonyymi

      Kaikki on nopeasti tehtyä surkeata sontaa!!!ostamassani asunnossa yli 30kpl rakennus virheitä.Osa korjattiin ja osa jäi korjaamatta!! Rakennusliike NCC työpäälikkö oli suuurin kusettaja mitä koskaan tavannut!!Kusettaminen on näiden yhtiöiden paras ammattitaito!!! SURKEATA!!!!!!!!!!!!

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Suomalaiset rakennusliikkeet eivät osaa muuta kuin kusettaa Suomen kansaa ja ottaa rahat pois ja nauravat,että tyhmät ostaa sontaa!!Yritykset ovat Suomen kansan KUSETTAJIA!!Ei muuta kuin retkut tuomiolle ja suoraan setä pyövelin käsittelyyn!!!!!!

    • Anonyymi

      Ncc on yksi suurimmista paskan rakentajista!!!Ammattikusettajia joilla ei mitään väliä mitä sontaa rakentavat!!Jos tulee valitettua virheistä nauravat ja irvistelevät kuin 3-5 vuotiaat lapset hiekkalaatikossa!!Mutta suurin osa niistä onkin jälkeen jäänneitä!Onhan se kiva,että on aina 3-vuotiaan tasolla!!!!!

    • Anonyymi

      Surkea laatu ja tyyli millään ei mitään väliä kunhan tulee rahaa kirstuun.NCC päävammaiset eivät osaa edes rakennuspiirustuksia
      lukea väliseinä väärään kohtaan asennettu ja ostamani autopaikka oli alimitoitettu kunnes kävin huomauttamassa virheestä!!Plus kolme putkivuotoa asunnossa!!!!Ja yli 40kpl rakennusvirheitä!!!Kunnon idiootteja!!!!

    • Anonyymi

      Suomessa pitäisi kaivaa sotakirveet esiin,että saatais loppumaan tämä kusettaminen ja paskan rakentaminen!!!!!!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2803
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2380
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2160
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1944
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1796
    6. 152
      1782
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1767
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      131
      1510
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe