Tuholaiskoira

Nimetön

Minulla on grotsku uros. Ja pennusta asti kun kotiini on tullut tuhonnut kaiken mitä suuhunsa saa. Valitettavasti huonekaluja ei pysty laittamaan piiloon. Elikkä sänkykin on toisesta päästä syöty.
Osaa avata kaapit ja ovet. Karannut mm. käytävään! Ja puolustanut reviiriä uhkaavasti..naapurit olivat laittanut sen takaisin asuntooni vaivalla ja eiköhän koira ole uudestan avannut oven..:DElikkä ei kyllä tylsyyttä elämästin puutu tämän koiran kanssa.
Ja huh mitäköhän muuta se on tehnyt..huhuh. Eikä se nyt voi toiminnan puuttestakaan johtua kun kuitenkin harrastatetaan säännöllisesti tokoa, jälkeä, hakua ja lenkkeillään vapaana metsässä:)
mutta onko kellään mitään ehdotuksia miten voisi rauhoittaa tämän koiran kun se on yksin. On raapinut kaikki ovetkin..

8

1135

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joo joo

      Koiran vois viedä päivähoitoon. Tulee halvemmaks kun kämpän uusiminen. Ja laitahan ihmeessä ovi takalukkoon, ei ole turvallista ihmisille tai koiralle päästä itse asunnosta pois (ei ole laillistakaan, rapsut tulee).

    • kitta

      järjestää koirallesi älyllisiä pähkinöitä yksinolon ajaksi. Meillä koirista vanhin aikanaan tuhosi ja paljon kotia. Meni nahkakalustot, väliovet, kaappienovet, lattiamatot, muovimatoissa reikiä, vaatteita kannettiin pitkin asuntoa, kukat istuteltiin uudelleen, revittiin parit jauhopussit, tyhjennettiin jääkaappi, jyrsittiin kaikki nahkaiset kengät ja takit ja laukut. Loppujenlopuksi olin siinä pisteessä että uhkasin jo koiraa piikillä, olin niin loppu ja neuvoton. Harrastimme paljon, mutta vain iltaisin ja viikonloppuisin. Päivisin oli tylsää. Sain sitten kasvattajalta vinkin järjestää koiralle puuhaa päiviksi.
      Aloin keräillä tyhjiä wc ja talouspaperirullien hylsyjä tuttavilta ja kotoa.Hylsyn sisään hiukan makkaraa tai juustoa ja hylsyt piiloon. Lisäksi jemmailin naksuja yms juttuja pitkin asuntoa (koira tämän aikaa wc:ssä), hankin motivaatiopalloja 2 kpl ja kong leluja. Kotoa lähtiessäni vein koiran yhden naksu jemman viereen ja käskytin etsimään kunnes löysi naksun. Käskytin etsimään lisää ja poistuin.
      Ekana päivänä ei ollut edes löytänyt kaikkea jemmattua, mutta tärkeintä olikin ettei muuta tuhottua löytynyt kuin postit. Seuraavana päivänä koira jo oikein syöksyi nenä maassa wc:stä. Meni reilu viikko kun tuhoaminen loppui ja puruluutkin alkoivat kelvata taas yksin ollessaan.
      Koirani ei tosin ole Belgi vaan Amstaffi. Toinen koiramme ei sitten tuhonnutkaan kuin yhdet luistimet, kun inhoaa niitä. Nuorin ei vielä ole tuhonnút mitään *koputtaa puuta*.
      Kannattaa kokeilla olisiko noista mitään hyötyä.
      Hanki ulko-oveesi avaimella (ulkoapäin) avattava turvaketju. Tällä varmistat sen ettei koira saa ovea niin paljon auki että mahtuisi ovesta ulos. Siihen jää juuri käden mentävä kolo jolloin saat avaimen lukko osaan ja ketju aukeaa. Toimi meillä aikanaan tuon "houndinin" kanssa.

    • ja vaadi ..tai..

      Sano sille suoraan, että sä et tykkää kämpän tuhoomisesta. Kyllä se ymmärtää jos on fiksu. Ja kyllähän koiran voi aina viedä piikille. Se olis varmasti halvin tapaa päästä ongelmasta eroon, kun et näemmä ymmärrä, et koira pitää kouluttaa kunnolla.

    • vaivanenkin

      oli mullakin sakun kanssa pentuna,sitten mentiin koulukentälle kaksi kertaa viikossa,ja alettiin aktiivinen ulkoilu,jälki,haku.vetohiihto ynm,
      elikkä koira tarvii tosi paljon vaihtelevaa liikuntaa,sen jälkeen koira rauhoittui ja odotti sitä että viedään harrastuksiin,loppui sohvan järsiminen ynm,tuhoaminen,se kyllä vie aikaa mutta kannattaa.

    • !!!

      se päiväksi isoon näyttelyhäkkiin! Tiedän että koiran pitäminen häkissä on kielletty, mutta meillä se toimi. Oma tervu urokseni tuhosi päivittäin kaiken mahdollisen mitä suuhunsa sai, vaikka sillä oli 2 kaveria ja mekin harrastimme(kisasimme) jälkeä ja tottista. Siinä vaiheessa kun lähti parit päällä olevat jouluvalot päätin että kaikkien turvallisuuden vuoksi häkki on ainoa mahdollisuus. Ekat päivät ulvottiin, mutta koira tottui nopeasti siihen että aamulla se sai häkissä siankorvan ja jo ruokatunnilla se pääsi sieltä pois. 'Häkki kuuria' kesti muutaman kuukauden jonka jälkeen häkki oli edelleen olkkarissa varmuuden vuoksi pystyssä. Muutaman kerran jätkä piti häkittää muistin virkistämiseksi, mutta ajan myötä sai häkin sitten koota pois.

      • kuin emo

        Mun elukka ei syönyt huomnetta eikä irtaismistoa. Jos yritti, niin karjaisin hurjasti ja ravistin niskavilloista kuin emo. Se ymmärsi kiellon ja lopetti sohvan maistelun heti alkuunsa. Ei koira syö irtaimistoja jos se oikein koulutettu. Vain kouluttamatomat eli huonosti hoidetut koirat syövät sohvia, kenkiä, kännyköitä jne.


      • Hessu J
        kuin emo kirjoitti:

        Mun elukka ei syönyt huomnetta eikä irtaismistoa. Jos yritti, niin karjaisin hurjasti ja ravistin niskavilloista kuin emo. Se ymmärsi kiellon ja lopetti sohvan maistelun heti alkuunsa. Ei koira syö irtaimistoja jos se oikein koulutettu. Vain kouluttamatomat eli huonosti hoidetut koirat syövät sohvia, kenkiä, kännyköitä jne.

        Hetkessä ettei saa purra "irtaimistoja" saattaa kestää hyvinkin kauan ennen kuin asia tulee selväksi koiralle.Myöskin koirat ovat pentuna kaheleita poikkeuksetta eikä monesta koirasta tule fiksua opettamalakaan.


      • hetkessä
        Hessu J kirjoitti:

        Hetkessä ettei saa purra "irtaimistoja" saattaa kestää hyvinkin kauan ennen kuin asia tulee selväksi koiralle.Myöskin koirat ovat pentuna kaheleita poikkeuksetta eikä monesta koirasta tule fiksua opettamalakaan.

        Koira oppii todella nopeasti asiat emon metodilla. Ne ymmärtävät sen ja muistavat koko ikänsä. Typerykset tuhlaavat tärkeää koulutusaikaa paskanjauhamiseen. Siksi joillakin koirat räyhäävät remmissäkin koko ikänsä. Asiat pitää tehdä kerralla selväksi. Tinkimättömyys on tärkeä aspekti. Kielletystä teosta seuraa aina riittävän kova rangaistus. Niin hyvä tulee. Perinteellinen saksalaienn opetusmetodi on ylivoimaisesti paras belgin koulutuksessakin. Sillä tulee nopeasti tuloksia ja koira ehtii elämässään pitkälle. Kunnolla kouluttettua koiraa on ilo katsoa. Siitä on usein iloa myös naapureille. Huonokäytöksistä koiraa naapurit usein vihaavat. Lällyilemälä ei tuloksia tule ihmiselämässäkään. Miksi älyllisesti varsin alkeellisella tasolla olevia koiria pitäisi päästää vähemmällä?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      30
      1969
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      6
      1802
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      15
      1291
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      7
      1184
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1165
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      11
      1097
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1041
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1014
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1005
    10. 10
      980
    Aihe