Eri kasvatusperiaatteet

AuttakaaNeuvokaa

Mitä teksin. Olen monta kertaa kertonut miehelleni että tämä kulttuuri missä lapseni kasvaa ei ole niin jäykkä kuin se mihin hän on lapsuudestaan tottunut. Silti hän SUUTTUU ja ottaa asian tosi vakavasti kun lapsi on hänen käsityksen mukaan nenäkäs.
Pitää ruokapoydässä pyytää nätisti. Pitää tulla heti kun kutsutaan. Pitää hiljaa ja valittamatta antaa isän vaihtaa televisiokanavaa, pitää siinä ja silloin tulla ja nostaa tuoli kun isä niin pyytää. Ja hänen mielestä ei ole väärin lyodä lasta. Leluja lapset saavat vain silloin kun on syntymäpäivä ja joulu. Joka ikinen muu kerta on lapsen lelllimistä, ja ei halua että lasta lellitään.
Olen saannut kuulla miten lapseni aikuisena ja tieninä tulee ja lyo mua.

Lapseni on ihan järkevä, 9 vuotias esi-teini.
Eilen menin ostoksille lasteni kanssa ja isä tuli ja otti heidän lelut pois, koska ne on nyt jouluksia ja en saa heille antaa.

Me mennään nyt kuukauden päästä lomalle, vasta sen jälkeen voin anoa avioeroa. En halua sitä prosessia ennen lomaa aloittaa. Se olisi liian rankaa ja tosi vaikeata viettää lomaa silloin.

14

2703

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minun

      Ei nuo kuvaamasi pitää tulla heti -jutut niin pahoja ole. Hyvä käytös on aina hyvää. Ainoastaan tuo lapsen lyöminen ei ole okei. Isän passaaminen vähän pistää vihaksi mutta kyllä suomalaisetkin lapset joutuvat vanhempiaan passaamaan.

      • vaimo79

        mä olen kyllä samaa mieltä että hyvät käytöstavat on opetettava ja kuria,sekä leluja ei saa olla liikaa,ei tarvitse liikaa lelliä,muuten lapsi teininä alkaa hyppimään vanhempiensa silmille,jne...minusta lapsen on opittava kunnioittamaan vanhempiaan.En kannata lapsen lyömistä mutta kyllä minusta tukasta tai korvasta saa ottaa tiukasti kiinni jos lapsi tekee pahojaan.Ja monessa kultturissa lapset opetetaan isää palvelemaan sekä äitiäkin...eli kunnioittamaan vanhempia...ja kuten huomataan ne lapset eivät hypi teininä vanhempien silmille...
        Minusta sinä valitat ihan turhasta,koska miehelläsi on ihan hyvä kasvatus tapa,voisit miettiä hiukan omaasi.


    • keskustella miehesi kanssa

      Kysy mieheltäsi että oliko hänellä mielestään onnellisen lapsuus ja eikö hän halua omalle lapselleen parempaa .
      Pitäkää perhepalaveri .
      Kerro että et voi elää ja antaa lasten kasvaa ahdistavassa ilmapiirissä .
      Kyllä miehesi kuuluu mielestäni tulla puoliväliin vastaan .

      • lyöminen, sehän

        on kiellettyä >Suomen lakien mukaan! Et saa sallia sitä!


    • äiti myös

      ..jos mieheni käyttäytyisi tuolla tavalla. Totta tietyt tavat täytyy olla ja on kohteliasta esim. ruokapöydässä pyytää nätisti ojentamaan ja myöskin odottaa, että muut syö. Mutta on diktaattorimaista esim. tulla ja vaihtaa kanavaa toisen nokan edestä, jos toinen katsoo tv:tä ja se että joutuu nostelemaan esim. niitä tuolia vain siksi,että toinen haluaa. No hyvin tuntuu isä kasvattavan lastaan alistuneeksi aikuiseksi ja tod. näköisesti tuleva puoliso on sitten alistava puoliso.
      Ei se ole lellimistä jos joskus sen värityskirjan ostat tai pienen lelun esim. kesän kunniaksi tai jos on esim.hyviä numeroita koulusta tuonut voi ostaa jonkin lelun. Eikä lapsi ole nenäkäs jos ilmoittaa oman mielipiteen ja sattuu niin, että se poikkeaa isän mielipiteestä. Mielestäni se kuvaa fiksuutta ja tervettä kasvamista. Eri mielipiteistä pitäisi vain pystyä keskustelemaan ja kysymään miksi toinen ajattelee toisin. Ei terveet lapset lyö aikuisia, vaikka ovat joskus saaneetkin tahtona läpi tai heille on ostettu jotain ylimääräistä kivaa. Patoutuneet ja mieleltään sairaat sitä tekevät, niin myös sellainen aikuinen joka lasta lyö on patoutunut ja jollain tapaa sairas.
      Onnea ja jaksamista. Muista sinä äitinä rakastaa ja halia lastasi, kuin myös asettaa niitä rajoja, mitkä tiettyyn ikään aina kuuluu. Kaksivuotias voi mennä nukkumaan jo klo 19.00-20.00 välisenä aikana, mutta teinille se on liian aikaista. (eli rajoituksetkin muuttuvat iän myötä)

    • joskus näin...

      Noinhan Suomessakin kasvatettiin kolmekymmentä vuotta sitten. Olen nelikymppinen ja lahjoja saimme vain jouluna. "Jos sitten joulupukki toisi..." oli ärsyttävintä mitä sai kuulla! Aina piti olla niin hyvin kasvatettua pikkutyttöä... Naapurin tytöllä oli vielä kamalampaa sillä tämän isä oli uskonkiihkoilija, tyttökaverini vietti 18-vuotiaaksi asti kaikki juhannukset jollain herättäjäjuhlilla vastoin tahtoaan... Vanhempani, jotka ovat nyt yli kuusikymppisiä, lapsena puolestaan teitittelivät omia vanhempiaan. Vastaan eivät sanoneet ikinä, ei edes aikuisena.

      Ankaruus ja ehdottomuus ei ole pahasta, jos se ankara vanhempi myös muistaa leikkiä, halia ja helliä lasta. Lapsen kanssa voi myös touhata ja harrastaa kaikenlaista mikä ei mene varsinaisen hemmottelun piikkiin.

      Onko lapsesi siis ankarasta isästään niin ahdistunut, että haluat erota lapsen hyväksi?

      • AuttakaaNeuvokaa

        Haluan erota itseni puolesta.
        Vaikeata sanoa että lasten takia niin tekisin, vaikeampaa sanota että heidän takia en eroaisi.

        Vaikea päätos meni niin tai näin.

        En kuitenkaan halua tämänlaista kotia lapsilleni. Se vain tulee pahemmaksi ajan mukaa. Lapseani en kuitenkaan halua selkärangattomaksi kasvattaa. Harmittaa että itse olen sellainen selkärangaton pitkään aikaan ollut.


      • joskus näin...
        AuttakaaNeuvokaa kirjoitti:

        Haluan erota itseni puolesta.
        Vaikeata sanoa että lasten takia niin tekisin, vaikeampaa sanota että heidän takia en eroaisi.

        Vaikea päätos meni niin tai näin.

        En kuitenkaan halua tämänlaista kotia lapsilleni. Se vain tulee pahemmaksi ajan mukaa. Lapseani en kuitenkaan halua selkärangattomaksi kasvattaa. Harmittaa että itse olen sellainen selkärangaton pitkään aikaan ollut.

        Arvelinkin että eroat lähinnä itsesi vuoksi... jos siihen päädyt, niin teethän selväksi lapsille, että et eronnut heidän vuokseen?

        Vaikka olet ollut "selkärangaton" niin valtaa voit myös voittaa takaisin hivutustekniikalla! Valitse jokin pikkuasia minkä hivutat läpi, siitä saat puhtia seuraaviin, ehkä isompiin asioihin. Erotilanteessahan se sota vasta usein syttyykin... mieti sitä toisenkin kerran.


    • miestäsi

      Miehelläsi kuulostaa olevan hyvät kasvatusperiaatteet, tietty jos sinä se teillä leivän tuot pöytään ja ansaitset työlläsi elannon perheelle ja elätät heidät saat sitten toki tuhlata rahatkin kaikkeen joutavaan. EPÄILEN vain että sinä siinä siivellä elät ja puolisosi rahat tuhlailet.

      Suosittelen sitä eroa. Mies saa lapset ja sinä pääset töihin.

    • jo 9 v yhdessä

      Puhut 9 v lapsestasi ja toisaalta lapsistasi. Olet siis ollut jo ainakin 9 v kimpassa miehen, eli lapsen/lastesi isän kanssa. Miten se on sujunut silloin alussa, kun oli vauva ja vauvasta taaperoikäinen, eikö silloin näkynyt merkkejä jo tyrannimaisuudesta. Pelkäävätkö lapset isäänsä ja hänen arvaamatonta käyttäytymistään. Ovatko he luonnollisia isän seurassa?

      • AuttakaaNeuvokaa

        Kimpassa ollaan oltu 15 vuotta.

        Ja aiemmalle, tienaan miestäni enemmän.

        Ja lapseni tärisee kun isä suuttuu. ja sen suuttuminen on aika arvaamatonta.

        Eiks kukaan muu moninkulttuurinen perhe ole samanlaiseen tormannyt?


      • ole enemmänkin
        AuttakaaNeuvokaa kirjoitti:

        Kimpassa ollaan oltu 15 vuotta.

        Ja aiemmalle, tienaan miestäni enemmän.

        Ja lapseni tärisee kun isä suuttuu. ja sen suuttuminen on aika arvaamatonta.

        Eiks kukaan muu moninkulttuurinen perhe ole samanlaiseen tormannyt?

        kyse yksilön ongelmista kuin kulttuurista .
        Eikö miehesi eron edessä saattaisi yrittää muuttaa käyttäytymistään ?


    • mix2+2

      15v monikulttuurisessa avioliitossa, monenlaisia myös umpisuomalaisia liittoja nähneenä sanon, että kertomasi perusteella ei voida määritellä missä kulkee sopivuuden raja ja ennenkaikkea onko kyseessä kulttuurisidonnainen tapa. siihen uskon väitteistäsi vähiten. Kärsimättömältä ja itsekkäältäkin miehesi kuulostaa, mutta myös oma kuvauksesi kuulostaa jotenkin haperolta.
      Jotenkin tuntuu, että teillä saattaa olla kokonaisuuden hallinta hukassa jo pidemmän aikaa. Turhautumista-tarkoituksettomuutta-epätasapainoa-pinnallisuutta? Pystyisittekö punnitsemaan missä mennään ja miten tähän tultiin- mitä haluamme (yhdessä) loppuelämältä? raapaisemaan elämäänne syvemmältä? Epäitsekkäästi.
      Jos ajatus on mahdoton, voi ero olla kaikille paras vaihtoehto, mutta se tuskin olisi varsinaisesti miehesi syy jos ei yksin sinunkaan! Vaan asioiden summa. Joten viisas eroaisi tyylikkäästi hiljaa eikä kylillä miestään raakkuen.

      • MIX2+2

        JOS TUNNET ETTET NYT TULE YMMÄRRETYKSI/ET SAA KAIPAAMAASI SYMPATIAA, TUKEA TÄÄLTÄ, VOI OLLA ETTÄ SYY OLI TAVASSASI ILMAISTA ASIAN LAITA..
        MINUSTA TUNTUI KUIN OLISIT OIKAISSUT MUTKAT JA YKSINKERTAISTANUT ASIOITA SITEN JA ETTÄ JOS SE ON MYÖS TASO JOLLA ASIAA SYVÄLLÄ SISIMMÄSSÄSI KÄSITTELET VOI LOPPUTULOKSENA OLLA VÄÄRÄT JOHTOPÄÄTÖKSET.(ULKOPUOLINEN VOISI NÄHDÄ PARHAITEN PERHEDYNAMIIKKANNE NYKYTILANTEEN, JOTEN REHELLISIÄ MIELIPITEITÄ LÄHIPIIRISTÄ KANNATTAA USKALTAA PYYTÄÄ-HUOM. ILMAN OMAA POHJUSTUSTASI, TÄYSIN NEUTRAALILTA POHJALTA-JOS SINULLA ON ANALYYTTISIA IHMISIÄ KÄYTETTÄVISSÄSI). MINULLE TULI MIELEEN VANHA KOULUKAVERINI JOKA TAITTELI JOK'IKISEN VAATEKAPPALEEN KUIN TIILISKÍVEN SISÄÄN KAAPISSAAN, EHDOTTOMAN SUORIIN PINOIHIN. JA SUKULAISPERHE JOSSA VAIMO ILMAN MUUTA KEITTI PUUROT KATTOI PÖYDÄT TIETTYYYN AIKAAN AAMULLA, TIETTYYN AIKAAN ILLALLA. KOSKA MIEHEN MIELESTÄ NIIN PITI OLLA. ONHAN NÄITÄ PERSOONALLISUUKSIA JOTKA OVAT EPÄEMPAATTISIA, JOILLA ON PAKKOMIELTEITÄ, KÄYTTÄVÄT VALTAA VÄÄÄRIN, HALUAVAT PÄTEÄ..TIETYSTI JOS SE ON SIETÄMÄTÖNTÄ KANSSAIHMISILLE ON VIISAINTA TEHDÄ RATKAISU. MUTTA KULTTUURIEROSTA EN NIINKÄÄN PUHUISI..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      146
      10596
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3013
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2839
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2127
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1878
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1699
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1636
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1597
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1543
    10. 82
      1438
    Aihe