Näin metsät säästyvät

kun viljellään gmo-kasveja

Masa-P kertoo kuinka gmo säästää metsiä. Kertoo hän paljon muutakin ja haukkuu minua ääliöksi Iso-F:n kanssa;) Olen siitä erittäin otettu sillä he kutsuvat minua myös valehtelijaksi ja asiantuntemattomaksi hoitoa tarvitsevaksi :)

Ehkä minä en ole oikea henkilö puuttumaan heidän valheisiinsa, mutta tässä olisi yksi linkki josta voi jokainen käydä katsomassa miten Brasiliassa gmo- soijan, -maissin ja sokeriruo'on viljelyyn on raivattu sademetsiä. (toinen kuva ylhältä ja ensimmäinen vaakapalkii kuvaaja). Linkki on NASAn sivuille ja löytyy sieltä todellista faktaa niille jotka haluavat tietoa erilaisista ilmasto- ja ympäristöuhkista.

Kannattaa vilkaista myös miten Indonesia hoitaa sademetsiään ja miettiä onko kuitenkin niin että palmuöljyplantaasien viemän pinta-alan tilalle on raivattu sademetsää viljakasvien viljelyyn (alin vaakapalkki kuvaaja).

Indonesian päästökiintiöistä minulla ei ole tietoa, tokko on edes mukana koko Kioton protokollassa. Asia on kuitenkin tämänpäivän uutisointiaiheita. Katsokaa eritoten Brasilian suorittamaa tuhoa sademetsissä. Nasan mukaan 42 000 000 000 hehtaaria eli 420 000 000 neliökilometriä (v. 2005), toisten lähteiden mukaan ollaan tänäpäivänä jo n. 800 000 000 neliökilometrissä (lähes 2,5 kertaa suomen kokoinen uudisraivaus)

http://earthobservatory.nasa.gov/Library/Deforestation/deforestation_update3.html

terv: Evolutionisti

4

336

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • molekyylibiologi

      Kukaan ei varmaan voi pistää päätään niin syvälle pensaaseen, että alkaisi väittämään ettei sademetsiä kaadeta. Niitä kaadetaan ja alueet raivataan hyötykasvien viljelyalueiksi. Tästä asiasta kaikki tietenkin ovat samaa mieltä.

      Järkeilyssäsi on kuitenkin pielessä se, että syyllistät metsien raivaamisesta geenimuuntelua. Kun uusia viljelyalueita tarvitaan, pitäisi erityisesti miettiä mihin, miksi ja millä tavoin niitä pitää tehdä.

      Masa-P linkitti aikaisemmassa viestiketjussa uutiseen, joka kertoi miten geenimuuntelun avulla saadaan hehtaarikohtainen sato suuremmaksi. Tällöin jo olemassaolevalta viljelyalalta voitaisiin saada suurempi tuotto. Tämä samalla tarkoittaa sitä, että jos jo olemassaolevat viljelyalueet saadaan tuottamaan paremmin, niin uusia viljelyalueita ei tarvitsisi raivata. Näinollen käyttämällä satoisampia geenimuunneltuja lajikkeita voidaan vähentää metsien raivaamista viljelyalueiksi.

      Mikäli tulevaisuudessa halutaan hukata resursseja ja tuhota luontoa, niin silloin kannattaa siirtyä luomuviljelyyn. Siinähän pyritään vähentämään hehtaarikohtaista ravinnemäärää, mikä samalla vähentää myös sadon määrää. Tämänkaltainen toiminta johtaa väistämättä suurempiin tarpeisiin tuhota sademetsiä ja muita arvokkaita luontokohteita. Toisaalta ympäristön kustannuksella tapahtuvaa ylilannoittamistakaan ei voida hyväksyä. Oikea suunta tulevaisuudessa on vastuullinen jalostustyö (jossa yhtenä keinona geenimuuntelu) ja viljelytoiminta jossa huomioidaan vaikutukset ympäristölle.

      • gchkg

        Toisaalta sademetsien hakkuu muistuttaa lähes kaskiviljelyä, sillä maaperä ei sido ravinteita ja pellot joudutaan pian hylkäämään. Kaskiviljely on kuitenkin luomua.


    • metsäteknikko

      tällä palstalla on tarkoitus keskustella ruoanlaitosta, eikä metsätaloudesta tai luonnonsuojelusta.

    • MasaP

      Tarvitset matematiikan harjoittelua.

      Kun Brasilin koko pinta-ala ov "vain" 8 511 965 neliökilometrä, miten siellä voi kaataa sademetsää 800 000 000 neliökilometriä?
      Tosin: ennakkoluulottomalla luomuajattelulla mikään ei ole mahdotonta? "Haasteita" vaan!


      Masa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      145
      2435
    2. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      403
      2043
    3. Pimahdan kohta ihan kunnolla

      Entä, jos otan sitten yhteyttä sinuun? 🫨🫥🥴
      Ikävä
      34
      1928
    4. Hauskaakin jopa...

      Että moni nainen olettaa, että kyse on vaan siitä kaanustinloukusta, kun mies jotain ehdottaa. 😄 Ja miettiikö monikaan
      Sinkut
      233
      1300
    5. Toivottavasti vielä kohdataan mies

      Ja aloitetaan juttelu. Nyt olisin valmis.
      Ikävä
      110
      1210
    6. Nainen, minkä kappaleen laittaisit nyt miehelle

      kuunneltavaksi tietäen, että hän ikävöi sinua ja kipuilee päästäkseen yhteyteen kanssasi. Jotain, joka kertoo...
      Ikävä
      119
      1149
    7. Vanhemmalle naiselle

      Aikataulu muutos. Ensi viikolla pistetään asia vireille. Ei juhannukseen asti aikaa. Kannatti valehdella!
      Ikävä
      56
      1083
    8. Koen, että minua tavallaan vainotaan

      Kyllä minä vain satun tietämään, että täälläkin on joitain serkun kaiman kummeja jotka kiusaavat minua. Lisäksi sairas n
      Ikävä
      124
      1054
    9. Jos et kaipaakaan minua täällä

      Niin miksi sinua ehkä häiritsee se, että minä kaipaan sinua? Miehelle.
      Ikävä
      11
      1047
    10. Herätänkö minä sinut itkullani nainen

      Kysyn tässä kun kaipuun aallot lyövät ylitseni ja ihmettelen missä olet toivoessani, että olisit tässä vierelläni. On va
      Ikävä
      25
      908
    Aihe