Mitä tarvikkeita uimahalliin kaksivuotiaalle?

uijana

Kumpi parempi kaksivuotiaalle uimahallissa, uimakellukkeet vai uimaliivi?

7

7224

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ehdottomasti!!!

      Jos tarkoitat uimaliiveillä uimapukua, jossa on kellukeet, JÄTÄ SE KAUPPAAN!!! Puku on hengenvaarallinen. Ei se käytettäessä ole, mutta kun käyttö lopetetaan, lapsi ei ymmärrä, ettei vesi kannata häntä täysin itsestään. Tällasiat uimapukua käytettäessä tehdään karhunpalvelus lapselle. Tavalliset, käsiin pujotettavat kellukkeet ovat turvallisemmat. Lapsi oppii oikean uintiasennon itsestään ja samalla oppii olemaan veden varassa. Kun kellukkeet jätetään pois, lapsi osaa olla jo luontevasti vedessä.

      • Uimaope

        Ei vaan päin vastoin ehdottomasti kelluttava uimapuku. Valitse varsinkin se merkki mitä suosittelee Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliitto. Käsikellukkeet ovat arkoja hajoamaan ja eivät todellakaan anna mahdollisuutta oikeaan uima-asentoon ellei sellaisena pidetä krusifiksi-asentoa. Uima-asu pysyy varmasti päällä eikä näin aiheuta ikäviä kauhunhetkiä.


    • Pariton.Isä

      Itse en ole muuta tytölle ottanut mukaan kuin tavalliset uikkarit. Mielestäni on oikein hyvä ettei lapsi tuudittaudu siihen harhaluuloon että pinnalla pysyisi itsestään.

      Meilläpäin uimahallissa on ainakin sellaisia selkäkellukkeita, joita on kans kiva käyttää. Ne antavat oikean uima-asennoon toisin kuin käsikellukkeet. Ne auttaa pysymään pinnalla ja sit tarviikin enää opetella pääsemään eteenpäin, ja kun sen oppii niin pysyy pinnalla jo ilman kellukkeita.

    • kanssa samoilla linjoilla

      eli liekö tarvitsette kumpaakaan. Otaksun, että hallissa on kahluuallas jossa on minimaalisen verran vettä. Itse alkuaikoina kun istuskelin kahluualtaassa niin ei vesi yltänyt kuin kainaloihin eli ihan hetkessä lapsi ei siihen huku. Ja tietenkin pidät lasta niin tiukasti silmällä, ettei lapsi edes kauaa ehtis veden alla olemaankaan?!?

      Ja pitäpä 2v lapsi tekee uima-altaassa? Leikkii ämpäreillä ja kaataa vettä vanhempien päähän. Ei siihen tarvitse kelluntaliivejä. Jos käytte syvemmässä altaassa et laske lasta hetkeksikään sylistäsi!

      Sitten myöhemmin kun lapsen taidot ja rohkeus lisääntyy, voitte mennä pikkasen syvempään altaaseen. Sinne on oikein sopivia esim. käsiin laitettavat puhallettavat kellukkeet. Siellä lapsi alkaa pikkuhiljaa ymmärtää vettä elementtinä. Tässäkin vaiheessa, tottakai, on lapsen jatkuva valvonta ehdotonta. Turha siis kuvitella, että itse pystyisi uimaan jos ei ole toista luotettavaa aikuista mukana.

      • kuin kahdella edellisellä

        Uikkarit, laudeliina, pyyhe tai kylpytakki. Oma pesuaine/shampoo ja uinnin jälkeen käytettävä ihorasva/hoitoaine. On otettu kotoa mukaan joku mieluinen pienehkö kylpylelukin ja kysytty lupa sen käyttämiselle (nimikoitu) henkilökunnalta.

        Napasyvään veteen asti 2 v pärjäilee vesileikeissään aika mukavasti (pystyyn nouseminen kannattaa harjoitella: jalat pohjaan ja pää ylös)ja tosiaan syvässä vedessä lasta voi kannatella itse sekä ottaa kopin reunalta veteen hypyissä/loikissa. Juokseminen estetään pitämällä kädestä kiinni ja napakasti sanomalla "ei saa juosta" altaan ulkopuolella. Halliin on tutustuttu kokonaisuudessaan, kaikkiin altaisiin, aikuisen kanssa.

        Swimcoach on tarkoitettu aikaisintaan 2-4 vuotialle (kelluttava uimapuku) mutta senkin käyttö vaatii harjoittelua yhdessä lapsen ja aikuisen kanssa kuten kaikki muutkin vempaimet (käsikellukkeet ja rollot ja renkaat ja lötköpötköt yms.). Lasta ei saa jättää koskaan valvomatta ja yksin em. uinnin apuvälineitten kanssa!

        Ja eikun leikkimään vedessä yhdessä kaikkea kivaa - 2 vuotiaan mielikuvat ovat jo hyvässä kehitysvaiheessa!


    • Karin87

      Swimcoachin myynti arveluttavaa? Olen koettanut saada Tori.fiiin myynti-ilmoitukset 2 kpl Swimcoach uimapuvusta mutta ilmoitusta on pidetty arveluttavana eikä ole hyväksytty. Miksi näin? Asiakaspalvelu viittaa vain "kiellettyjen tuotteiden" luetteloonsa mistä asia ei selviä.

    • pulp

      Meillä oli Swimtrainer, joka lienee jokseekin tuntematon vielä Suomessa. Sen puolesta puhuu turvallisuus sekä oikean uintiasennon löytyminen.
      Mutta tämä vasta siinä vaiheessa, kun puljaaminen lastenaltaassa ei enää riittänyt ja piti päästä väljemmille vesille, vaikka uimataitoa ei vielä sinne ollutkaan. 3-vuotiaana kävi uima-koulun josta tuli sen verran vahva uintitaito, että on siitä lähtien uinut aikuisten altaassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      117
      9416
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      46
      2780
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      155
      2529
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2039
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1786
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      13
      1590
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1537
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1474
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      8
      1386
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe