Miksei Koulussa puhuta seksistä??

uutisissa sanottiin

1000 suomalaisella on tällä hetkellä tietämättään HIV..ja kouluissa ei enää valisteta?

Miksi ei?
Poikani sanoi että huumeista on puhuttu jo eskarissa...
Onko seksi unohdettu?? vai?

Opettajat vastatkaahaan?

15

1386

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eivät sitten

      vanhemmat valista lapsiaan? Miksi kaikki kasvatustyö pitäisi siirtää koululle? Minä huolehdin omien lasteni kohdalla kaikesta kasvatuksesta itse ja toivoisin, ettei siihen enää koulussa puututtaisi (turha toivo). Koulun tehtävä on opettaa lukemaan, laskemaan ja tietämään Kamerunin pääkaupunki. Seksi- ja huumevalistus kuuluu koteihin.

      • erimieltä

        kyllä seksi/huumekasvatus on liian tärkeää, jättää kodin tehtäväksi. Aborttien määrä kasvais rajusti.


    • - ainakin meillä

      Kyllä ainakin meidän koulussa puhutaan myös seksistä ja ehkäisystä siinä kohdassa, kun käsitellään murrosikää. Joskus kyllä tuntuu, että onko aihe oikea heille, kun oppilaat leikkivät piilosleikkejään pihalla välituntisin. Jotain kuitenkin puhutaan, koska yhtäkkisesti välituntileikeistä siirrytään kertarysäyksellä "aikuisten" maailmaan. Ja paljonhan lapset tietävät tai ainakin luulevat tietävänsä jo valmiiksi, koska lähes kaikki käyttävät Internetiä ja katsovat televisiosta jos jonkinlaista ohjelmaa.

      Ei mediakaan kaikkea tiedä. Aika harvoin koulussa on paikalla median edustajia, kun koululaisten kanssa puhutaan seksistä ja muusta vastaavasta :)

      • Anonyymi

        Tää on totta...Siis nykysin jo 5lk tulee tämä asia puhutuksi...Ei ole kivaa...Lintsaan kyllä sen tunnin...
        T: 5lk tyttö


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tää on totta...Siis nykysin jo 5lk tulee tämä asia puhutuksi...Ei ole kivaa...Lintsaan kyllä sen tunnin...
        T: 5lk tyttö

        Se on ollut 5 luokalla jo satoja vuosia.


    • A.S. Neill

      Suurin osa opettajistamme on kerrassaan tiukasti protestanttisen etiikan läpitunkemia. Heille on helppoa puhua jeesusten veren tirskumisesta kärsimysten ja kidutuksen keskellä. Rakkaus tarkoittaa heille platonista suhdetta yläkerran sulhoon, ja kaikki lihan himo on syntiä, joka sallitaan vain avioliitossa lasten siittämiseksi... ellei jaksa täällä murheen laaksossa odottaa sitä kuuluisaa toista tulemista.

      Tämmöiseen aatehistorialliseen perinteeseen ei kerta kaikkiaan sovi suvaitseva suhtautuminen sukupuoliseen kanssakäymiseen tai vaikkapa itsetyydytykseen.

      Opettajakunnassa on monenlaista väkeä -- tämä piirtämäni karikatyyri ei kuvaa koko porukkaa, mutta monen avarakatseisenkin selkäytimessä näitä estoja on, ja vielä useamman toimintaa rajoittaa ympäristössä olevien Jeesuksen morsiamien puritaaninen asenne.

      • Minäkö se olen?

        Toivottavasti en kuuluu kuvailemaasi opettajien heimoon. Kauheaa, jos kuulunkin :)


      • Kyl meil

        Tervetuloa tutustumaan yläasteelle, täällä ei muusta puhutakaan kuin seksistä!

        Tunti alkaa, kestää ja päättyy vittuihin, homoihin ja persepanoihihn. Myös iskän ja äiskän edesottamukset makkarissa tehdään koko luokalle tiettäviksi. Jos aikaa jää, voidaan ehkä puhua muustakin...ehkä.


      • A. Sneill

        Sinun perustamassasi sisäoppilaitoksessa olikin asiallinen suhtautuminen seksiin. Lapset sattoivat olla alastikin. Sellaisista lapsista ei helposti tule isoina raiskaajia tai muita seksillä alistajia.


    • Kenellä vastuu lapsesta?

      ...

    • Tilastonikkariope vastaa

      Sinä kysyt pojaltasi ja hänen vastausten perusteella syyllistät koko opettajakunnan! Häpeäisit, moinen! Koulussa puhutaan seksistä, mutta mitä ihmeen asento-oppia sinä oikein odotat? Onko se opettajien vika, jos ei yli nelikymppiset miehet ja noin kolmevitoset naiset kortsua käytä?? Nimittäin, jos ko. uutisen kuuntelit ja ymmärsit, niin juuri nuo henkilöryhmät ovat yliedustettuina uusissa HIV-tartunnoissa. Ja mars puhumaan siitä pojallesi seksistä, hus-hus!!!! Se on SINUN tehtäväsi!

    • ....

      nykyään on oppiaine nimeltään terveystieto. Siellä pitäisi opettaa kaikki taivaan ja maan väliltä.

      Esimerkki:
      • seksuaaliterveys: ihmissuhteet, seksuaalisuus, käyttäytyminen ja niihin liittyvät arvot
      ja normit

    • mapee

      eiköhän kodillakin ole vastuuu lapsen kasvatuksesta myös sukupuoliasioissa?

      No, jokatapauksess alaistesi avuksi on tullut terveystieto takaisin oppiaineeksi kai pakolisena, mutta useimmissa kouluissa ainakin jossain muodossa.

      Ja ne joilla on tietämättään HIV on niitä joita ei kortsu kiinnosta ja suhteitakin on sujuvasti. Juurihan repesi kun se yksi sälli pylsi puolta lappia ja oli HIV ! Kyllä moni positiivinen saa katsoa peiliin ja miettiä mitä tuli tehtyä ja mitä olisi voinut tehdä toisin.

      On nimittäinmurto-osa niitä jotka sen saa puolisoltaan avioliitossa tms tilanteessa jolloin sen saanti on kaiken järjen mukaan mahdotonta...


      Onko tosiaan niin vaikea sanoa sille lapselle että jos harrastat seksiä niin kumilla? Siinä ei ole mitään poikkeuksia eikä erityistapauksia olemassa. ja kun se kerta riittää..

    • ........

      Kyllä koulussa puhutaan seksistä. Ensimmäisellä luokalla kerrotaan, miten lapsi saa alkunsa, viidennellä käydään hieman tarkemmin ihmisen biologiaa sekä mm. murrosikään liittyviä asioita. Yläkoulussa on sitten ihan ns. seksuaalivalistusta.

      Mutta mutta....Eikö kodeilla ole enää mitään velvollisuutta kasvattaa ja ohjastaa lapsiaan?! Haluavatko nykyajan vanhemmat sysätä koulun tehtäväksi kaiken mahdollisen ohjastamisen seksistä lähtien?

      Ymmärrän, että asia on vaikea, mutta eivätkö tälläiset intiimit asiat kuulu juuri isien ja äitien kahdenkeskisiin keskusteluihin lastensa kanssa. Näin ainakin itse äitinä ajattelen. Ei tulisi mieleenikään jättää seksuaali/ihmissuhdevalistusta yksin koulun hoidettavaksi ja toivoa kädet ristissä, että toivottavasti meni perille. Oman lapseni kanssa käyn jutustelua kotona kyseisistä asioista aina kun tulevat ajankohtaisiksi -sehän on sitä lapsen rinnalla kulkemista ja kasvattamista.

      • neuvotaan,,,

        Ei ole jätetty koulun vastuulle, koska tiedetään ettei siellä vastuuta tunneta.
        Pojalle opetettu, aina kun saat, työnnä sinne, sitä hyvää ei aina olekaan saatavilla. Tytölle neuvo, istut sellaisen omaisuuden päällä, mitä enemmän sitä raottelet, sitä enemmän on tilillä rahaa. Hyvinhän lapset elämässään pärjäävät.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 107
      2092
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      56
      1966
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1905
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1677
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1608
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1398
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1340
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1326
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1321
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe