Kanin astutus

mä vaan

elikkäs kun olen lukenut monia kanisivuja ja en tiiä mikä nyt pitäisi paikkaa... ajattelin sit että jos täällä olisi asian viisaampia ihmisiä =) onko 2 vuotias hermeliini liian vanha saamaan eka kertaa poikasia? kanin yleiskunto on hyvä ja muutenkin kani on terve.. ja mies ehokas sille olisi reilu puoli vuotias kääpiöluppakorva. uros ei kuitenkaan ole iso vaan aika lailla saman kokoinen kuin hermeliinikin.. toivottavasti joku osaa sanoa ja neuvoa.. =) kiitos jo etukäteen vastanneille

21

2906

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hmmmm

      mikäli et osaa itse vastata kysymyksiisi niin unohda poikasten tekeminen!

    • ..........................

      sitåp.tuo luppis on oikeesti liian iso,kasvaa vielä.Ei kannata yrittää poikasia,on iso riski tytölle,

    • täältä.

      Hyvä että kysyit ennen kuin toimit.
      Ei tosiaan ole hyvä idea iällisesti eikä uroksen koon/rodun vuoksi, synnytys voisi olla hermeliinille hengen vaarallinen.

    • on ehdottomasti 5 vuotta, jonka jälkeen ei enää missään tapauksessa poikasia.

      Mielestäni 2-vuotias ei ole liian vanha ensisynnyttäjä.

      Valitse mieluummin pienempi tai samankokonen uros, helpottaa synnytystä. Lupat on yleensä vähän isompia kuin hermeliinit.

      • Midi

        2 vuotias ensikertalainen on liian vanha! Yleensä se 'hyvä' astutus raja olisi se 8 kk - 1,5 v. Ja 5 vuotiaalle poikaset ovat aivan liian suuri riski! Olisi se sitten synnyttänyt monta poikuetta. Oikeat kasvattajat pistävät astutus naaraat 'eläkkelle' siinä yli 2.v, joten voi ajatella siitäkin jotain.


      • ja väärässä
        Midi kirjoitti:

        2 vuotias ensikertalainen on liian vanha! Yleensä se 'hyvä' astutus raja olisi se 8 kk - 1,5 v. Ja 5 vuotiaalle poikaset ovat aivan liian suuri riski! Olisi se sitten synnyttänyt monta poikuetta. Oikeat kasvattajat pistävät astutus naaraat 'eläkkelle' siinä yli 2.v, joten voi ajatella siitäkin jotain.

        Oikeassa olet että 2-vuotiaalla ensisynnyttäjällä ei teetetä poikasia.

        Kyllä ne "oikeat kasvattajat" käyttävät naarasta vielä 5-vuotiaanakin jalostukseen. Se riippuu ihan täysin naaraasta miten pitkälle sitä voi käyttää ja miten hyvin se huolehtii poikasista. Mistä lie käsitys tästä 2-vuotiaan jalostusnaaraan eläkkeelle laittamisesta?


      • Midi
        Midi kirjoitti:

        2 vuotias ensikertalainen on liian vanha! Yleensä se 'hyvä' astutus raja olisi se 8 kk - 1,5 v. Ja 5 vuotiaalle poikaset ovat aivan liian suuri riski! Olisi se sitten synnyttänyt monta poikuetta. Oikeat kasvattajat pistävät astutus naaraat 'eläkkelle' siinä yli 2.v, joten voi ajatella siitäkin jotain.

        Yleensä se 'eläkeikä' on siinä 2-3 vuotiaana.
        Riippuen kunnosta ja rodusta, tietenkin. Voihan toki jotkut kasvattajat teettää poikisia 5 vuotiaalla naaralla, mutta hyvin harvoin. Ja asian tiedän, sen verran olen kasvattajien kanssa ollut tekemisissä.


      • Kanit

        Onko mahdollista saada eka poikue kun naaras kani on 7 kk leijonaharjas kanin ja kääpiölupan sekoitus ja uros on 2.v kääpiöluppa?


      • Kanit

        Tainno se naaras on leijonaharjaskani kokonaa kun katsoin äsken


    • dessa1

      Hei! Minkä ikäinen uroksen pitää olla kun naarasta astutetaan? Jos molemmat siis ovat samaa rotua?

    • juuups1

      uroksella ei mielestäni ole mitään rajaa, ne voi saada poikasia koko ikänsä.
      mutta kunhan se on kunnolla sukukypsä eikä enää poikanen. joten sanoisin et yli 6kk.

    • 34499043

      Hermeliinien , kääpiöluppien tai kääpiöristeytysten määräähän ei ole järkevää tietoisesti lisätä niin kauan kuin maamme löytöeläintalot ovat niitä pullollaan. :(
      Lemmikkikanisi pärjää MAINIOSTI ILMAN POIKASIA ja elää myöskin pidempään jos jätät poikasten teettämisen välin, mikä lyhentää kanin elinikää, koska naaras kanilla on kuitenkin raskasta olla kantavana ja huolehtia poikasista ja varsinkin jos itsekin on noin vanha tai sitten vaihtoehtoisesti itsekin viellä lapsi.

      Jos et ole itsekäs ja välität kanistasi, niin jätät poikaset teettämättä

      katso nykypäivän kanitarjontaa:
      http://www.petsie.fi/market?utf8=✓&search[markettypeid]=&search[typeid]=6&utf8=✓&q=

      muista ne hylätyt kanit sekä muut pataan ja monttuun joutuvat kanit, koska niille ei koteja koskaan löydy.

      • huolikani

        Täysin samaa mieltä!
        Enää ei ole järkevää teettää poikasia ylitarjontaisille roduille, kuten kääpiöluppa ja hermu. Keväällä ja alkukesästä tarjontaa on yli ymmärryksen, joka paikka pursuaa kaneja. Saavatko kaikki kanit kodin? Lemmikeistään välittävät kanimyyjät kyselevät millaisiin koteihin kanit pääsevät eivätkä myy kaneja minne sattuu. Pääpointti myynnissä ja poikasissahan ei saisi olla raha, vaan eläimen hyvinvointi.

        Esimerkkinä kannattaako teettää kanilleen poikasia:

        Naaras A:
        Pitää ihmisistä ja on sosiaalinen, mutta puolustaa häkkiään. Luonne on periytyvä ominaisuus, joten poikasista tulee myös todennäköisesti reviiritietoisia. Kuinka moni haluaa hyökkivän kanin? Tällä kanilla en lähtisi ainakaan itse tuottamaan jälkeläisiä, varsinkaan jos rotu ei olisi HARVINAINEN.

        Naaras B:
        Tykkää ihmisistä, on rauhallinen, viihtyy suht hyvin käsittelyssä eli on kaikin puolin mukava kani. Tällä kanilla voisi poikasia teettää, mutta harkitusti. Uroksen luonne on otettava myös huomioon.

        Poikasten teettämisessä voi usein olla kyse ihmisen tahdosta hoitaa pieniä kaneja, mutta on järkevää myös miettiä minne kanit päätyvät saavutettuaan luovutusiän.


    • jesu21

      Ensimmäiseksi poikueeksi siinä voi olla pieni riski , mutta mielestäni ei ole mitään syytä teettäää poikasia :)

      • jesu21

        tai siis olla teettämättä ;)


    • 098

      2-vuotias kani on ikävä kyllä liian vanha. Sillä silloin ei enää kanin lantioluut jousta synnytyksessä siispä kani voi kuolla synnytyksessä. Puolivuotiaalla uroskanilla voi astuttaa sillä kani kasvaa noin puolen vuoden ajan, isommat kanit noin yhden vuoden. suosittelen kaniwiki sivustolla käymistä, siellä on mielestäni paljon hyvää perustietia kaneista.

      • tietääkö joku

        Ihmettelen vaan että miten kania voi/saa ekojen poikasten jälkeen astuttaa vielä vanhempanakin, löystyykö ne lantion luut sitten jotenkin pysyvästi väljemmiks siinä ekassa synnytyksessä eli ei mee joustamattomiks enää vanhemmitenkaan, vai miks se ensi- ja seuraavien poikueiden synnytyikäsuositus vaihtelee niin paljon?


    • Vastatkaaaaaa

      Vastatkaa nopeasti! Voiko 1vuotiasta naarasta astuttaa sen omalla urospoikasellaan, uros on puolvuotta

      • Olehyvääääää

        Olet niin vajaa, ettei sinulla pitäisi olla mitään hengittävää kontollasi ollenkaan.


      • Anonyymi

        Ei kannata. Jos kanit ovat noinkin läheistä sukua, poikasista voi tulla epämuodostuneita tai niillä voi olla sairauksia.


    • Anonyymi

      2v. kani on liian vanha jo saamaan ekaa kertaa poikasia, kanien kasvattajat pitävät sitä ikää "eläkeikänä" kanilla eli silloin naaras jää astutuksesta pois hyvin usein.

      Hermeliiniä ja kääpiöluppaa en astuttaisi yhdessä, koska synnytys voi olla vaarallinen ja emä voi jopa menehtyä siihen. Suosisin itse mieluusti saman rotuisia kaneja yhteen tai jos haluaa risteytyksiä kasvattaa niin edes olisivat samankokoisia kaneja.

      nm. kanienkasvattaja

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3487
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      156
      2109
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      206
      1805
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      134
      1716
    5. 80
      1165
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      285
      1071
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      130
      999
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      939
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      895
    Aihe