Keltakuumerokotus

Majakka ja Perävaunu

Hellou,

Alla on teksti ulkoministeriön sivuilta koskien keltakuumerokotuksen ottamista venezuelan reissuun. Tuossa mainitaan, että on ilmennyt tapauksia, jossa matkustajilta on laittomasti sakotettu rokotustodistuksen puuttumisesta. Onkos kellään kokemuksia tästä. Nähnyt tai joutunut itse tällaisen kohteeksi?

Meillä ei ole tarkoitusena ottaa rokotusta, mutta hyvähän tällaiseen on varautua, mikäli sitä on ilmeentynyt myös Isla de Margaritan lomareissulla käyneillä.


- Majakka ja perävaunu


"Keltakuumetta ja malariaa esiintyy Kolumbian vastaisella rajalla Zulian ja Táchiran osavaltioissa sekä Venezuelan eteläosissa. Keltakuumerokotus suositellaan otettavaksi 10 vuorokautta ennen saapumista kyseiselle raja-alueelle. Rokotuskortissa tulee olla merkintä rokotuksen lääkeaineesta. Keltakuumerokotus ei ole pakollinen maahan saapuville, mutta on ilmennyt tapauksia, joissa matkailijoita on laittomasti sakotettu rokotetodistuksen puuttuessa."

2

1297

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • öoug

      Jos lennät suoraan Porlamariin, ett siis Caracasiin rokotustodistusta ei tarvita. (ns.rantaloma) Jos taas saavut Caracasiin-tai mihintahansa muun e-amerikan maan pääkaupungeista tai lentokentistä se tarvitaan. Sama koskee myös väli-amerikkaa. Sanoo um.n sivut mitä lystää, mutta jos paikallinen viranomainen sitä Caracasin kentällä kysyy se pitää löytyä, muuten tulee piikkiä perseeseen. Sitt jos lähdet retkille maaseudulle, amazoniin, rokotus pitää ottaa. Itte oon sairastanu 3.luokan malarian, keuhkoputkentulehduksena hoidettiin täällä 3kk. Sain sen amazonista v.01 ollessani siellä 3kk.putkeen.

      • niinkään

        Keltakuumerokustus vaaditaan yleensä jos saavut maahan _keltakuumealueelta_. Suomi ei ole keltakuumealuetta. Jos on aikomus matkustella Etelä-Amerikassa useammassa maassa saatetaan silloin rokotustodistusta kysellä, koska ne maat ovat keltakuumealueella. Keltakuumerokotus ei siis ole vaatimuksena Suomesta tuleville.
        Keltakuumerokote on hyvä kuitenkin ottaa jos aiot viidakossa oleskella. Keltakuume saattaa olla tappava tauti, vaikkei hirveän yleinen olekaan. Rokote on pitkävaikutteinen , todistus voimassa 10 vuotta.
        Samoin malarianestolääkitys on hyvä ottaa mukaan. Malariaa vastaan ei tarvitse suojautua vuoristossa eikä yleensä viidakkoalueillakaan jos oleskelu rajoittuu kaupunkeihin. Isla de Margaritalla ei ole malariaa. Etelä-Amerikassa tehoaa doksisykliini, joka aloitetaan päivä pari ennen malaria-alueelle saapumista ja käyttöä (pilleri päivässä) jatketaan ohjeen mukaan 4 viikkoa alueelta poistumisen jälkeen. Saattaa aiheuttaa herkistymistä valolle. Lariam tehoaa myös, mutta ota omalla vastuulla. Malarone on kaiketi sivuvaikutusten suhteen paras, mutta erinomaisen kallis. Paras suoja malariaa vastaan on suojautuminen hyttysten pistoilta.

        Matkailijan terveysopas:
        http://www.ktl.fi/portal/suomi/julkaisut/oppaat_ja_kirjat/matkailijan_terveysopas/


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      80
      1615
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      70
      1288
    3. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      106
      1218
    4. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      178
      1028
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      148
      998
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      55
      994
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      882
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      59
      844
    9. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      816
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      94
      774
    Aihe