Parta ja karvat

Karjalainen Karvarinta

Tänne vois perustaa semmosen äijien "Parta ja karvat"-palstan, jossa myö karvaset äijät voitas ylistää itteämme ja haukkua palliensa ajelijoita ja myös ihan asiallisesti neuvvoo toisiamme parran ja karvotuksen hoidosta ja niihin liittyvistä ongelmista ja ilosista puolista.

4

1058

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Parta-noviisi

      Tosiaankin olisi edes jostain hyvä löytää keskustelua aiheesta parta tai sen hoitaminen. Kun en tahdo ite ainakaan löytää vinkkejä edes sen ajelemisesta, kasvattamisesta puhumattakaan.

      Onko tämä jotain sellaisia aikamme viimeisimpiä tabuja?

      "Kyllähän jokainen mies itse partansa kanssa pärjää.."

      Täytyy kyllä sanoa, että itelleni parran ajaminen on ollut aina yhtä tuskaa, ihan oikeasti. 10 vuotta sitä on pitänyt kutakuinkin päivittäin höylätä, jottei olisi ihan rantarosvon näköinen, ja joka kerta kun kaulalta tai leuan alta ajaa partaa, alkaa iho punottamaan, nousee näpyille ja kirvelee niin saatanasti. Omaisuus on mennyt aineisiin, joilla jälkimaininkeja voi vähän hillitä. ..eikä tuloksilla voi hurrata.

      Jos partaa ei aja, ei ongelma ole vain kosmeettinen. Paidan kaulukset nimittäin takertuvat jotenkin veemäisesti karvoihin ja tämä lisää ihon ärsytystä hirveästi.

      Myöskään se, tapahtuiko ajo partakoneella vai höylällä, ei sinänsä tunnu vaikuttavan asiaan lainkaan. Molemmat repii herkän ihon rikki, eikä siinä auta mitkään selitykset, että "kyllä se siitä parkkiintuu". Niin ei vain käy.

      Itse olen nykyisin ajellut partaani vain ja ainoastaan saunassa. Ihon hiotessa ja kosteuden tiivistyessä karvoihin, ne pehmenevät hyvin. Silti joudun olemaan varovainen.

      Salainen aseeni on kuitenkin jääkylmä vesi. Parran ajon jälkeen jäädytän käsiäni hetken jääkylmässä vedessä ja kun kädet on kylmät, alan lappaa sitä vettä myös kasvoille ja kaulalle. Tämä konsti tepsii yleensä, mutta jos ajaminen on "epäonnistunut", eli jotain ongelmakarvoja jäänyt sojottelemaan, ja aluetta on pitänyt höylätä enemmän, voi tämäkin olla turhaa.

      Ihan oma lukunsa ovat tosiaankin epämäärisiin suuntiin sojottavat seipäät tuolla kaulassa, ja niiden onnistunut ajaminen. Siitä puhuminen tässä yhteydessä olisi kuitenkin jo niin hifistelyä, että vaikka sitten ensi postauksessa.

      Tilanne tuli siis siihen pisteeseen, että nyt kokeilen kasvattaa partaa (vaimon vastalauseista huolimatta). Ajatus on, että trimmaaminen, on merkittävästi kivuttomampaa kuin ajaminen. Näin ollen kuulisin mielelläni myös muiden kohtalotovereiden mietteitä asiasta tai aiheesta:
      PARTA.

      • "Mehtäläinen"

        Moi, kylläpä kuulostaa tutulta. Itsellä olllut välillä pidempi ( mietaa ) mallinen parta välillä lyhyt 3-4 mm kokoparta kuitenkin, kaikkineen noin kahdeksan vuotta. Braunin yms trimmerit on aika käteviä, ja terävät sakset. Kyllä jos vähänki tuuheampaa paksua karvaa tyrkkää parin päivän välein saksia kaipaa, yksittäiset karvat sojottaa minne tahtoo.
        Kyllä kivutonta on työlästä kuitenkin, kokonaisuutena sanoisin etttä vaivattomampaa. Itsellä kun ei partaa aikanaan ollut niin kahdesti päivään kun hankasi koneella tai höylällä niin tasainen punoitus ja kirvely. Ei enää, joku joskus irvailee, no ei haittaa kyllä yli 50 v on jo itsetunto sen verran kohdallaan oltava että itse oman partani kannan.


    • ittel on kans tosiherkkä iho ,ostin hiustenleikkuu koneen jää kyl milli mut ei ärsytä ihoa,ja voi sen ajaa välil höyläl siistiksi,mut en kyl aja talvisin sillon oon semmonen peikkomainen pitkätukka

    • Viikset vain

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      196
      4592
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      261
      2627
    3. 133
      1687
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1391
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      202
      1293
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1126
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1104
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      74
      1057
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1047
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1041
    Aihe