Kauanko kestää että uusi osoite päivittyy väestötietorekisteriin?

hölmötuu

Laitoin muuttoilmoituksen maistraatille noin viikko sitten. Olenko jo kirjoilla uudessa kotipaikassani vai tarvitseeko minun hakea maistraatista kotipaikkatodistus dokumentiksi?

22

31252

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mitä laitoit

      Jos laitoit muuttopäiväksi vaikkapa 1.12. siihen muuttoilmoitukseen, niin silloin olet 1.12. uudessa kotipaikassa. Ei sillä ole mitään merkitystä, koska sen ilmoituksen olet tehnyt, vaan sillä, minkä päivämäärän siihen ilmoitukseen laitoit.

    • jo.

      Kirjoilla olet uudella paikkakunnalla siitä päivästä lähtien, kun olet sinne virallisesti muuttanut=se päivä jonka ilmoitit väestörekisteriin muuttopäiväksi.Osoite päivittyy käsittääkseni heti.

    • vähänPALLOhukassa

      Mitä ihmettä te selitätte? Ei tietenkään uusi osoite näy HETI! Käsittelyssä menee muutamia päiviä, kai riippuu tilanteesta. Minä muutin 6 pv ja nyt 9. pv asia ei vieläkään näy julkisissa tiedoissa esim en voi vaihtaa terkkaria tms..... Eli odotetaan.
      On teillä pallo hukassa. Ettekö te ole koskaan muuttaneet? Siitä tulee myös ilmoitus kun vaihto on tapahtunut. En tiedä mikä on tilanne vuonna 2017 mutta aiemmin ainakin tuli ilmoitus uuteen osoitteeseen kotipaikan vaihdosta.

      • 87465

        Niin katsos edelliset yrittävät selittää sitä, että jos tänään ilmoitan maistraatille, että aion 1.2. muuttaa uuteen asuntoon, ei minua sinne kirjata muuttaneeksi heti kun hakemus on käsitelty, vaan vasta 1.2. Kyllä, on käsittelyaika, eikä tieto päivity heti, mutta myöskään uudessa osoitteessa ei asuta virallisesti heti käsittelyajan päätteeksi, vaan siitä päivästä lähtien kun itse on hakemukseen kirjannut muuttopäiväksi.


      • Jos verkossa teit sen muuttoilmoituksen, niin se on heti voimassa. Yleensä samalla tilataan joko maksuton tai maksullinen postin edelleenlähetys, siinä menee sitten muutama arkipäivä ennen kun astuu voimaan.

        Mitää paperisian kuittauksia ei nykypäivänä enään tule ja terveyskeskuksessa voit akuuteissa tapauksissa asioida valitsemallasi paikkakunnalla. Kiireettömissäkin tapauksissa riittää kun kerrot juuri muuttaaneesi paikkakunnalle.


    • fq3fq3wf

      Mikäs tässä nyt jökeltää?

      Tein jo pari viikkoa sitten muuttoilmoituksen Postin ja Maistraatin yhteisellä verkkolomakkeella. Huomasin kuitenkin että pankkini(kolme pankkia) lähettää postit yhä vanhaan osoitteeseen. Nettipankeissa lukee että Pankki poimii osoitetiedot suoraan väesterekisterijärjestelmästä. No aha, luulin että homma on hanskattu. Menin väestörekisterijärjestelmän sivuille, sieltä löytyi "muuttoilmoitus" linkki, joka johtaa samaan aiemmin tekemääni Postin ja Maistraatin muuttoilmoituslomakkeeseen. Netistä tarkistamalla sekä Postilla että Maistraatilla näkyy olevan nykyinen eli oikea osoite. Väestörekisterikeskus on ilmeisesti jokin kolmas instanssi, jota ei kiinnosta Postin ja Maistraatin kohellukset. Jotta mitähä ny?

      • tabou

        Pankit ei päivittele niitä osoitteita 24/7 vaan esim. kerran kuussa, tiedä noista. Parissa viikossa ei todellakaan voi odottaa, etä kaikki Suomen virastot ja osoitetta käyttävät paikat olisi sen päivittäneet! :) Odottele kuukaus ainakin.

        Mun pankin sivuilla on muuten mahis ihan itsekin päivittää omat osoitetiedot, jos sen haluat heti tehdä.

        Muista myös kirjastot ja esim. yhdistykset, jotka eivät päivitä tietojaan väestörekisterikeskuksesta (=maistraatti).


    • MarcusA

      Hei,
      olisiko jollain tilastotietoa sähköisen muuttoilmoituksen käyttämisestä?
      Esim. postiosoitteenmuutos lkm, asuinpaikan muutos lkm, ... per kk tai per vuosi .... kuinka monta on sähköisiä ja monta paperilomakkeellta tehtyjä?
      Ymmärtääkseni tiedo pitäisi olla julkisia. Ja tietoa saatavilla ainakain 5 vuoden ajalta .
      Jos löydätte (dataa, linkin...) niin postatkaa tänne.
      T. Marcus

      • Tuollaisia tietoja annetaan vain kirjoitustaitoisille.


    • tp123543534

      Väestörekisterikeskukseen päivittymisellä näyttää kyllä olevan viivettä. Viikko sitten tehty sähköinen muutoilmoitus maistraattiin ja postiin on päivittynyt kyllä postiin ja sitä kautta esimerkiksi puhelinoperaattorille, mutta edelleen VRK näyttää vanhan osoitteen.

    • Anonyymi

      Täällä on nyt paljon jengiä mölyämässä, mutta laitan tähän nyt oikean vastauksen. Homma on periaatteessa yksinkertaista:

      1. Muuttoilmoitus on pakko tehdä Maistraatille (nykyään Digi- ja Väestötietoviraston kautta). Kun teet muuttoilmoituksen, siinä kysytään mikä on muuton päivämääärä. Tämä on virallinen päivämäärä jolloin olet muuttanut.

      2. Tämä tieto ei kuitenkaan heti päivity kaikkiin eri järjestelmiin. Siinä voi mennä useita viikkoja kunnes väestötiedon järjestelmiin on päivittynyt uusi osoite. Virallisesti kuitenkin olet muuttanut jo uuteen osoitteeseen. Tällä on väliä koska se voi vaikuttaa esim. veroprosenttiisi (ts. minkä kunnan veroja makselet). Eli jos laitat muuttopäivämääräksi 31.12, ja muutat toiselle paikkakunnalle, maksat veroja seuraavana vuonna uudelle paikkakunnallesi ko. paikkakunnan veroprosentin mukaan. Vaikka tieto ei olisikaan heti päivittynyt seuraavana kuuna vieläkään tietojärjestelmiin.

      3. Muuttoilmoitus on siis tehtävä maistraattiin (pakollinen). Sen voi (ja usein myös kannattaa) myös tehdä samalla postiin (ei kuitenkaan pakollista). Tällöin esim. Postin järjestelmiin päivittyy tieto melkein heti. Esim. itselläni uusi osoite ei ole vielä(kään) päivittynyt väestötietojärjestelmään, mutta Postin rekisterissä on jo uusi osoite. Samalla kun tekee Postille ilmoituksen, voi pyytää osoitteen edelleenlähettämispalvelua. Ainakin ennen muuton yhteydessä ensimmäisen kuukauden sai ilmaiseksi, ja sitten pystyi maksusta saamaan lisää kuukausia. Tällöin Posti ohjaa vanhaan osoitteeseen lähetetyt kirjeet uuteen osoitteeseen vaikka ei olisi päivittynytkään vielä väestötietojärjestelmään. Tai siis ainakin niin sen pitäisi.

      4. Kannattaa ilmoittaa itse kaikille myös uudesta osoitteesta. Jos pankit lähettelee vanhaan osoitteeseen kirjeitä, ja Posti ei ohjaa niitä uuteen osoitteesi, loggaa sisään verkkopankkiin, ja ilmoita pankille uusi osoite. Se pitää useimmiten ilmottaa lähettämällä niille viesti, verkkopankin omat tiedot osioissa ei yleensä voi suoraan osostetta muuttaa (koska ne kuvittelee että saa sen automaagisesti väestötietorekisteristä. No niinhän ne saaki mutta useiden viikkojen viiveellä).

      Itseäni ottaa tämä hidastelu päähän ku tarttis uuden passin mutta viranomanen on sitä mieltä että asun ulkomailla kun väestötietorekisteriin ei ole vieläkään päivittyny uutta osotetta Suomessa. PRKL!

      • Anonyymi

        25 v sitten muuttaessani laitoin maistraatin ja postin yhteisen ilmoituksen kirjallisena ja kaikkiin muihin ilmoitin itse ( kuten pankit jne. ). Maistraatin äänestyslaput tuli sitten oikein.

        Viime vuonna satuin katsomaan postin verkkosivulla omia tietojani, niin siellähän seisoi 20 v vanha osoitteeni.


    • Anonyymi

      Lisäksi sellainen hauska tieto että kun muuttaa uudelle paikkakunnalle, Väestövirasto saattaa lähettää paperisen lomakkeen uuteen osoitteeseen joka täytyy sitten vielä täyttää ja palauttaa (vain kun kotikunta muuttuu). Jos olet esim. laittanut Poste Restante osoitteen uudeksi osoittteeksi, niin silloin lähettävät sinne. Se pitää täyttää ja palauttaa tai muuten virasto ei lähde rekisteröimään uutta osoitetta. Eli tällöin ei riitä pelkkä sähköinen muuttoilmoitus vaan sen jälkeen ne lähettää paperisen lomakkeen sen lisäksi joka pitää täyttää ja palauttaa.

      • Anonyymi

        Poste Restante on tehtävä aina paperisena.
        Ei tarvi täyttää postissa lähetettyä lomaketta sähköisen lomakkeen jälkeen, kun menee postiin ja täyttää siellä postissa vain sen paperisen.
        Käsittelyssä voi mennä silti viikkoja.


    • Anonyymi

      Postiin kannattaa tehdä asetusmuutos ettei osoitetta voi muuttaa paperisella ilmoituksella vaan ainoastaan sähköisesti, koska sähköinen vaatii vahvan tunnistautumisen. Paperinen ei vaadi kuin henkilötunnuksen tietämisen.

      En nyt ehdi hakea linkkiä siihen.

      • Anonyymi

        Paperinen vaatii nykyään henkilöllisyystodistuksen näyttämisen postissa.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Kiva. Mä tein 38päivää sitten muutto ilmoituksen ja se on päivittynyt postiin. Mutta ei maistraatille ja kelaan! Mitä mä teen? Odotanko??

      • Anonyymi

        Kestikö kuinka pitkään että sait se vaihdettu?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kestikö kuinka pitkään että sait se vaihdettu?

        Kyllä kesti.


    • Anonyymi

      Kuinka kauan ilmoitetusta muuttopäivämäärästä menee että tietoo menee pankille ???

    • Anonyymi

      Jos muutat tänään 1.11.2023 niin ei uusi osoitteesi näy heti väestörekisterissä siihen menee ainakin viikko kun näkyy,voi mennä kauemminkin,minulla meni 2 viikkoa ennenkuin näin muuttuneet tietoni

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1927
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe