Teidän lapsuus, kuri

kauniit-kynnet

Millainen kuri teillä oli lapsena? Miten kuritettiin? Jäikö tramoja?

Tuosta kiinnipitämisestä...
Muista kuinka naapurin poika rullas mut pienenä maton sisään. Se tunne on syöpynyt syvälle sisinpääni.
Aivan hirvee paniikki iski. Sellainen, että nyt kyllä napsahtaa nupissa.

Tulee aivan sama fiilinki vieläkin jos oikein ahdasta. elkkä ajatuskin, että joku pitisi väkisin kiinni hirvittää. Juu, ei kiitos kannata ees yrittää, grrr.

Vanhempani ei koskaan käyttäneet mitään kiinnipitämis hommeleita. Tuskin sellaisia ees oli silloin (olen vanha kääkkä;).

Sen siaan tukistivat ahkerasti (tuhma tyttö) ja taisin persuksillekin saada muutamankerran jopa remmistä.

Nuo jutut on kai niin jumia nkyään, että oisin kai otettu huostaan pahoinpitelystä. JUST JOO.

Mitääs traumoja ei ole tukkapöllyistä jne. Hyvä vin kuin koittivat rajojaan ehdotella. Vaikkei ne silloin aina perille menneetkään, niin arvostan suuresti koska rakastivat minua niin paljon,etteivät antaneet asua kuin pellossa (lainaus äitini suosikki sanastosta ;).

Jääkö lapselle siis traumoja kurista?
Ei mulle ainakaan jäänyt.

Lyödä ei saa mutta kuri pitää olla. Ja pitää tietäämissä kulkee raja.

10

1807

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • blondi-72hki

      eikä siskoillani ollut siis emme joutuneet kokemaan kurinpitotoimenpiteitä.
      Ei ollut selkäsaunaa ei tukkapöllöä ei kotiarestia vaan meihin luotettiin ja minä tottelin aina muutenkin.
      Se riitti kun äiti vain sanoi kuinka asia on.
      Olen 6v alkaen joutunut pärjäämään yksin mutta mulla oli hyvä lapsuus.

      • Anonyymi

        Remmistä tuli paljaalle perseelle. Välillä tuli vertakin, syytä en aina tiennyt, ettÄ miksi.

        Voi olla että jonkinasteinen vitutus jäi päälle.


    • keinoin....

      kasvatettuna, eli remmiä tarvittaissa ja tukkapöllyä pienempiin kepposiin ;(
      olin nimittäin meidän perheen kauhukakara ja kerkisin liiankin paljon. Meitä oli 8 lasta ja siinä riitti vanhemmille askaretta muiden töiden lisäksi.
      Kurittamisessa ei käytetty lainkaan voimia joten ei se käynyt edes kiepeää, joten väkivalta siitä oli kaukana eikä silloin turhasta kuritettu, ain oli syy jonka itsekkin ymmärsi mutta kokeilla piti niitä rajojaan ja sieltähän ne löytyi.
      Naureskellen niitä kepposia ja kurituksia muistellaan sisarusten kanssa.

    • dkajskd

      Samanlaisia kokemuksia alkuperäisen kanssa mullakin on. Totella piti ja jos ei kertakaikkiaan tullut toteltua, juostiin remmiä karkuun... Tasan kyllä tiesin ansainneeni jokaisen selkäsaunan, minkä sain... muutaman muunkin olisin ansainnut, mutta pääsin karkuun ;)
      En koe noista rangaistuksista mitään traumoja saaneeni, sillä enemmän kuin tuhmuuksia/rangaistuksia sain kuitenkin kiitoksia ja kehuja ja aina tunsin olevani rakastettu lapsi. Rajani eivät olleet kovin tiukkoja mutta semmoisenaan aika ehdottomia.
      Omilleni en ole ikinä tainnut selkäsaunaa antaa, mutta läppässyt takamuksille olen, ja tukkapöllyäkin antanut. Nyt ovat kyllä jo isoja (koululaisia), että ei ole enää tarvetta moiseen.

    • kurissa kasvatettu

      Olen 80-luvun muksu.
      Kun sana ei mennyt perille tai en kuunnellut, korvista ohjattiin kuuntelemaan.
      Usein selvisin torumisella, mutta jos ei mitään mennyt perille, tuli seuraavalla kerralla jo enemmän sanktioita.
      Remmistä taisin saada kerran- kaksi, mutta sillä kyllä uhettiin useammin.
      Takapuolelle läpsäistiin joskus, tukkapöllyä sain muutaman kerran.

      Kaikki tuli kuitenkin aiheesta.
      Aina oli selvää, että jo tekoa tehdessäni tiesin rikkovani rajoja.
      Koskaan vahingossa ylitetystä rajasta ei selkään tullut, vaan vasta jos teko toistui.

      Perheeni on mielestäni ollut oikeudenmukainen, en edes silloin lapsena kokenut saaneeni turhista rangaistusta tai tulleeni epäoikeudenmukaisesti kohdelluksi.

      Vanhemman asema auktoriteettina on monen asian summa, eikä sitä voi hankkia pelkästään koventamalla keinoja.
      Mutta kyllä minun mielestäni lapsen tulee tietää, että toistuvasta pahanteosta tulee kovempi rangaistus.
      Toinen puoli on kuitenkin minusta se, että lapsen tulee myös tietää, ettei vahingosta "sakoteta" ja kodin pääpainon pitäisi kuitenkin ehdottomasti olla positiivisen huomaamisessa ja kannustamisessa.

      Näin oli minunkin lapsuudessani ja omille lapsilleni pyrin antamaan turvallisen, rakastavan kodin, jossa jokainen hyväksytään omana itsenään ja jossa on turvalliset rajat. kannustetaan, huomioidaan ja kuunnellaan, kehutaan ja riemuitaan onnistumisista yhdessä. Unohtamatta kuitenkaan sitä, että kasvatamme tulevaisuuden aikuisia.

    • traumoja

      sain tukistuksia ja vitsaa ja jäi pahat traumat vaikka tosi vähän sainkin. Kai se on niin että herkemmät lapset kärsii ja ne kovemmat eivät niinkään, en tiedä. Tosin minun vanhempani eivät nähneet minun olevan herkkä, koska osasin sen jo lapsena hyvin peittää.

      Minusta on sairasta puolustella väkivaltaa, jota tukistaminenkin on. On niin helppo vedota omaan lapsuuteen ja siihen, etten minäkään kärsinyt ja unohtaa ne miljoonat lapset, jotka eivät väkivaltaa kestä.

      Kasvattajille viesti: te ette tiedä kuka lapsista kestää tukistelun tai remmin. Ja kaikkihan me tiedämme, että LAPSEN PAHOINPITELY ON LAISSA KIELLETTY!!!

      • juttu.

        Äidillä kun on lyhyt pinna koin joskus saavani aiheetta selkään, minulle riitti jo pelkkä karjuminen. Tietysti joskus sai myös aiheesta, mutta itse en koskaan aio fyysisesti satuttaa lasta. Parasta on kun laittaa lapsen yksin huoneeseen ja ei puhu mitään. Kyllä lapsi pian tulee ulos huoneesta ja käyttäytyy hyvin. Sitten on hyvä antaa positiivista huomiota.


    • lapsuus, kuin minulle.

      Annettiin remmiä ja välillä tuli läpsähdyksiä ja vitsaakin sai silloin tällöin kun ei vielä edes ollut ymmärrystä sitäkään vähää.

      Tottakai jäi traumoja enkä hyväksy sitä vieläkään.
      Mielestäni vanhempien olisi pitänyt kysyä miksi jokin asia tehtiin eikä heti käydä rankaisemaan, jos olisivat saaneet käytökseeni syyn olisivat uskoakseni rakastaneet minua vain kovemmin ja antaneet haleja ja puseja enemmän, mutta eivät viitsineen ja menivät siitä mistä aita on matalin ja minun pieni mieleni sai järkkyä, mitäpä väliä sillä oli.
      Monesti olinkin varma ettei kukaan rakasta minua ja mietin miksi minua ei kukaan rakasta. Olin äärettömän yksinäinen ja kaikkein eniten kaipasin vain, että joku rakastaisi ja saisin kivuta aikuisen syliin ja vielä teininäkin toivoin voivani painautua oman vanhempani turvalliseen kainaloon ja kertoa miltä minusta tuntuu.
      No se oli täysin mahdotonta, mutta nyt lapseni saavat kaiken sen.
      Pojasta polvi paranee.

      Itse suojelen omia lapsiani kaikelta ja joskus menenkin ehkä pikkuisen liiallisuuksiin, mutta uskon tämän olevan parempi konsti.
      Toisekseen kysyn lapselta miksi jotakin on tehty ja en hermostu jos on sattunut vahinko.
      Lapset ajattelevat lasten tavoin enkä halua että he joutuvat pelkäämään aikuista, se ei ole mitään rakkautta.

      • ...ihan naurettavista syistä

        Muistan kun ruokapöydässä kaatui vahingossa maitolasi, niin heti isä löi jollain päähän. Pikkuveljelleni teki samoin. Äitini ei kyllä ikinä satuttanut meitä. Koskaan emme tehneet mitään pahaa koska yksinkertaisesti ei uskaltanut. Monesti piilotin veljen isältäni... Sama jatkuu vieläkin, tosin meitä isä ei enää lyö. Itselläni on kaksi lasta ja jos he edes liikahtavat väärin, niin isäni välillä meinaa käydä käsiksi. Pari kertaa on ehtinyt poikaa tukistaa ennen kun olen ehtinyt väliin. Ei oikein mummolassa kyläilyt kiinnosta.


    • Anonyymi

      Jotain pientä kurinpitoa oli ja aiheesta. Ei jäänyt kaunaa. Olisi saanut olla kovempikin kuri, mutta ei lestadialaista väärinkasvatusta, ei sitten ollenkaan!
      Näin https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009517978.html siinä sitten käy, kun ei kuria pidetä vähääkään. Ei vanhemmat eikä yhteiskunta. Muutaman kerran häiriköitten täyspiiritys, kiinniotto, kuritus ja laskut vanhemmille todettujen korjauskustannusten mukaan, niin johan alue rauhoittuisi kummasti. Vaan kun ei, DDR:ssä keksitty ns "vapaa kasvatus" on vallassa vaikka kaikki näkevät sen vaikutuksen. Lainsäätäjät kieltävät kaikenlaisen kurinpidon, tarkoitushan on länsimaisen yhteiskunnan tuho. Ja kun nämä DDR:n oppien mukaan indoktrinoidut ovat vallassa joka alalla, niin tottakai yhteiskuntajärjestelmä tuhoutuu, niinkuin kaikki näkevät. DDR:n ja CCCP:n agentit ovat vallassa - miten muuten päässeet valtaan? - ja mm muuan Arhinmäki edustaa näitä puhtaimmin. Tullut tunnetuksi juopottelustaan, töhrinnästään ja "eihän velkoja tarvitse maksaa" -ideologiastaan. Kaikki Putinin pussiin ja silti yhä korkeissa viroissa päättämässä Suomen asioista! Eikä kukaan uskalla edes vastustaa tuota tuhon ideologiaa, koska ainakin kaikki Hellsinsgin johtoelimet on täytetty vastaavilla ja ulkomailta tuotetuilla tuholaisilla.
      Eikäpä sitä järkeä juuri muualtakaan Suomen johtopaikoilta löydy. Jotkut vieläpä tienaavat tällä - seuraa rahaa jos haluat tietää, ketkä.

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      300
      3455
    2. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      204
      2951
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      71
      2534
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      233
      1992
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1425
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1327
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1318
    9. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      170
      1304
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1267
    Aihe