Kiusallinen mackirja pro

pro kirja

Koneeni Macbook pro core duo 2,16GHz 17" on seonnut 2 kertaa puolenvuoden aikana, siten että koneen näytölle tulee ilmoitus paina power nappia pohjassa niin kone käynnistyy uudestaan. Lisäksi koneeni tuntuu lähes yhtä hitaalle kuin 3 vuotta vanha powerbook 1,5GHz, joskus powerbook tuntuu, jopa nopeammalle ja kun kirjoitan tekstiä niin koneella kestää noin 2 sekunttia ennen kuin teksti ilmestyy näytölle. Kun olin suunnittelemassa keynote esitystä niin koneeni näyttö meni salmiakki kuviolle ja koneeni pyysi kyseistä uudelleen käynnistystä.

Onko koneessani jotain vikaa vai mistä tämä johtuu ja kannattaisiko se viedä huoltoon vai tehdä jotain muuta?(koneessani on ehkä muutama kuukausi takuuta)

2

513

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hopeiseen omenaan, oireet ovat sen verran kummalliset että tällä pikkuporukalla ei niitä kannata alkaa pohtia. Lisätietojakin tarvitaan siitä mitä olet tehnyt ja et ole tehnyt (siis huoltotoimet).

    • MP33

      No ei kyllä MacBook Pron tasoinen kone pitäisi tuntua hitaalta. Tuo MacBook Pro on karkealla arviolla noin neljä kertaa tehokkaampi kuin nopeimmat PowerBook G4 kannettavat. Nopeus MacBook Pron ja PowerBookin välillä on niin suuri että sen huomaa pelkästään jo käyttistä käyttämällä. Kaikki pitäisi toimia silmänräpäyksessä.

      Paras keino millä huomaat koneen tehot on se että lataat 720p tai mieluusti 1080p kokoisen HD videopätkän. 1.5GHz PowerBook pystyy toistamaan sulavasti ainoastaan alhaisimmalla tarkkuudella olevaa 480p HD videota kun taas MacBook Pro pystyy toistamaan 720 ja 1080p tarkkuisia videota todella sulavasti.

      Kokeile vaikka ladata olla oleva 1080p HD videopätkä koneellasi ja katso toimiiko se sulavasti ja nykimättä.

      http://www.movie-list.com/trailers.php?id=piratesofthecaribbean2

      Lataa tuosta vaikka se QuickTime Teaser eli ensimmäinen leffatraileri HD (High Definition) 1080p tarkkuudella. Paina 1080p videon linkkiä oikealla hiiren napilla ja lataa se koneellasi tai jostain sinne päin (ai niin tietenkin jos käytät MacBookin kosketuslevyä niin klikkaa videon linkkiä CTRL -nappi pohjassa ja valitse heittovalikosta siitä lataa koneellesi tai jotain sinne päin). Jos leffa toistuu kovalevyltä katsottaessa nykivästi niin silloin tehot eivät ole kohdallaan.

      Tuo salmiakkikuvio viittaa siihen että vika olisi joko näytönohjaimessa tai emolevyssä. Normaalikuntoisessa koneessa ei tuollaista pitäisi tulla edes silloinkaan kun kone heittää tuon virheilmoituksen jossa se pyytää konetta käynnistymään.

      Samoin tuo että teksti tulee 2 sekunnin jätätyksellä näytöllä tuntuu käsittämättömältä. Jos noin kerran on niin koneessa on oltava jotain pahemman kerran vialla.

      Sinun kannattaisi nyt kysellä ensimmäiseksi http://www.hopeinenomena.net foorumista missä vika voisi olla. Hopeisessa Omenasta saa paljon paremmin vastauksia kysymyksiinsä kuin täältä jossa Mac käyttäjiä on vain tuhannesosa siitä mitä niitä on Hopeisessa Omenassa.

      Toimi kuitenkin nopeasti jos sinulla on kerta vielä takuuta. Takuuaikana koneen huolto on aina helpompaa vaikka Apple toki korvaa virhevastuun nojalla takuuajan jälkeen rikki menneet koneet (kuluttajasuojalain mukaan virhevastuu on yleensä 2 vuotta). On suoranaista tyhmyyttä olla viemättä konetta huoltoon jos koneessa on jotain vikaa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3487
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      156
      2109
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      206
      1805
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      134
      1716
    5. 80
      1165
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      285
      1071
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      130
      999
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      939
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      895
    Aihe