Saruman

nimetön.

Totuus on kerrottava SARUMAN OLI HYVÄ, GANDALF PAHA!

Luitte aivan oikein.

Tässä totuus, lopettakaa Sarumanista valehtelu!

* Gandalf väittää Sarumanin ristisiittäneen örkkejä ja ihmisiä. Saruman todella tekikin näin, mutta tarkoitus ei ollut tehdä örkeistä vahvempia sotilaita Sarumanin armeijaan, vaan muuttaa örkit rauhanomaisiksi hyviksi olennoiksi lisäämällä örkkien geeneihin ihmisten geenejä.

* Samalla tavalla Gandalf käänsi Entit Sarumania vastaan syöttämällä heille puolitotuuksia. Saruman ei koskaan vahingoittanut enttejä ja loukannut heidän asuinaluettaan, eivätkä rautapihan örkit kaataneet puita. Jos puita kaadettiin, niin syylliset olivat Mordorin örkit. Saruman Viisas tietenkin tunsi sähkön tuottamisen taidon ja teki sähköä Sumuvuorilta putouksena laskevaan Ruatakymiin sijoitetulla vesivoimalalla, hänen ei siis tarvinnut polttaa puuta, hän sai kaiken energian saasteettomasti Rautakymistä! Jos hän tarvitsi raaka-aineita kuten puuta, niin hän todistetusti osti niitä Mustainmaasta ja Konnusta, hänen ei tarvinnut kaataa Enttien metsiä.

* Grima, tai Kärmekieli, kuten Gandalf häntä pahansuovasti nimittää, todella ajatteli Theodenin ja Rohanin parasta. Mutta Gandalf halusi Theodonin pois tieltä ja hänen mammari poikansa Eomerin hallitsemaan Rohania Gandalfin sätkynukkena. Gandalf sai vanhuuden höperön Theodenin potkimaan Griman pois Edorasista petturina lipevällä kielellään ja halvoilla taikatempuilla. Se jälkeen hän houkutteli Theodenin kohtalokkaaseen taisteluun Pelennorin kentillä. Siis ihan oikeasti, lähettää 80-vuotias vanhus taistelemaan sotaan Mordoria vastaan! Vain Gandalf olisi voinut olla näin kylmäsydäminen!

* On totta että Saruman yritti tehdä Valtasormuksen, mutta toisin kuin Gandalf väittää sen tarkoitus ei ollut tehdä hänestä uutta Sauronia vaan vapauttaa Kolme Haltiasormusta Sauronin Valtasormuksen vallasta. Miettikää: Gandalfin pahansuova iso ego vs. Sarumanin sormustietämys. Gandalf ei ymmärtänyt sormuksista mitään, toisin kuin todellinen sormus asiantuntija, Saruman, sen sijaan hän hyppäsi oman pahuutensa mukaisiin olettamuksiin, että tottakai Saruman tavoittelisi Sormuksilla valtaa. Aivan kuten hän tekisi Sarumanin asemassa. Gandalf luuli Sarumanin olevan samanlainen vallanhimoinen lurjus kuin hän itse.

* Saruman puhui Palanterin kautta Sauronin kanssa, muttei koskaan alistunut Sauronin valtaan, siihen Saruman oli liian mahtava. Sen sijaan hän yritti onkia Sauronin paljastamaan tärkeitä tietoja pelastaakseen Keskimaan.

* Saruman tottakai yritti etsiä Valta Sormusta, ei siksi että hän halusi sen itselleen, vaan hän oli huolissaan sen kohtalosta ja pelkäsi sen joutuvan Sauronin käsiin. Paha Gandalf tietenkin ahneuttaan ja vallanhimoaan salaili kaikki tietonsa Valtasormuksen sijainnista Sarumanilta. Kun Saruman sai tietää Gandalfin yrittävän ovelalla juonella saattaa Sormuksen valtiaansa Sauronin käsiin (järjettömällä tekosyyllä että valtasormus pitäisi muka viedä Mordoriin tuhottavaksi Tuomivuoressa!), hän tietenkin lähetti örkkinsä hakemaan Sormusta, estääkseen Sauronia saamasta sitä käsiinsä. Sarumanin örkit jopa eliminoivat Sauronin pahan sormuksen valtaan joutuneen Boromirin ja pelasti hänen kynsistään Merrin ja Pippinin!

* Kun Sauron vahingossa voitettiin, kiitos hieman yksinkertaisten hobittien Frodon ja Samin, jotka olivat ottaneet Gandalfin valheet Sormuksen tuhoamisesta tosissaan, niin Gandalf säikähti valtavasti. Hän tiesi Sarumanin pyrkivän takaisin Valinoriin paljastamaan Gandalfin pahuuden. Konnun tuho on tietenkin pelkkää Gandalfin valheellista propagandaa. Todellisuudessa siis Saruman oli lähettänyt puoli-ihmis örkkejään auttamaan kontulaisia ja sopimaan kaupankäynnistä Konnun ja Rautapihan välillä. Kun Saruman oli pysähtynyt lepäämään Kontuun matkalla Harmaisiin satamiin ja Valinorii Gandalf sai järjestettyä jotenkin Sarumanin salamurhaamisen Konnussa. Totuus Konnun tapahtumista tietenkin salattiin Gandalfille kiitollisten ja uskollisten Aragornin, sekä Merrin ja Pippinin ansiosta, jotka tietenkin saivat palkkiokseen hallittavakseen Konnun Sormuksen Sodan jälkeen (mutta vain Aragornin vasalleina).

10

2513

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HOBITOR MAXIMUS

      OLET PALAVA HELVETIN TULESSA, SENKIN KAPINEN KOIRA!

    • senkin häirikkö
      eikö teidät häiriköt ajettu jo kerran pois täältä
      eli häivy hyvänsään aikana
      äläkä tuollaista V.... P....
      tule tänne kirjoittelemaan
      ja näkeehän susta että oot lukenu kirjan vaa nopeesti
      kun et ees palantiriä osaa kirjoittaa oikein



      PS:ai niin unohdin PALA HELVETIN SYVIMMÄSSÄ KUILUSSA !

    • Make

      Pidin kirjoituksestasi paljon :)

      Asioilla on yleensä kaksi puolta ja yritän itsekkin katsoa niitä kumpaakin jotta näkisin paremmin koko kuvan.

      • faalku

        Ei kyllä kannata katsoa kumpiakin, koska J.R.R. Tolkien tarkoitti Gandalfin hyväksi ja Sarumanin pahaksi.


    • Umbrello

      Aika jännä toi näkökulmasi asiasta, vaikka samaa mieltä en olekaan. Suurin osa tekstistä oli tosi halveksivaa, ja vain osassa oli jokin kohta totta. Jos todella olet tota mieltä kannattaa lukea kirjat uudestaan, ja tarkistaa samalla mitä asioita tekstistäsi kannattaisi muuttaa... Se oli silti mielenkiintoinen ajattelutapa, vaikka virheellinen olikin.

    • Nen ascar

      Et taida luottaa pahemmin Tolkienin näkemykseen vaikka tämä itse on koko trilogian kirjoittanut? Mistä lienee kyse, jonkinlaisesta suosimisesta? Saruman itse kommentoi aikeitaan Gandalfille ja tuli tarpeeksi selväksi etteivät hänen tarkoituksensa merkinneet Keski-Maan vapauttamista tai muuta siihen viittaavaa, Saruman halveksi, haukkui ja syytti Sormuksen saattuetta. Jos kirjasta ei kävisi täysin selväksi hyvän ja pahan puolet, eli Sarumaninkin aikeet olisivat hieman hämärässä, miettisin toki tarkemmin 'päätelmiäsi', mutta kerta Tolkien on kirjoittanut varsin selvästi ja havaittavasti Sarumanin pahaksi ja Gandalfin hyväksi, mikä sinä olet hänen tarkoituksiaan arvioimaan? Omituista kerta kaikkiaan..

    • valarauko

      Onko tämä jonkinsortin vitsi?

    • Tolkien fani

      Tuossa on 1/4 oikei,sillä Saruman ei ollut alkujaan paha. Mutta mitä järkeä risteyttää ihmisiä ja örkkejä?Mitä niillä tehdään? Ja vaikka Theoden oli 80-vuotta kuollessaan nii mitenkäs Aragorn 90-vuotta kun meni mustalle portille.Ja Cirdan,,alkuperäinen tulen sormuksen hatija,olisi nähnyt että Gandaf on paha vai olisiko haltia ollut itse paha?Vastaus on:ei.Usko Tolkienin omaa tekstiä!

    • Estel

      Uskomatonta perustelua. Lukee mielellää jotai noi viihyttävää...=D

    • faalku

      Heh. Tämä on kyllä revitty jostain Hikipedian tapaisesta sivusta. :D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      106
      7548
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2822
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2412
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      113
      2129
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1809
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1553
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1416
    8. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      36
      1399
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1387
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1337
    Aihe