Australian rajalla täytettävä kaavake?

Nella-80

Hei

Olen lähdössä Australiaan 31.12. Lentäminen sinne pelottaa todella paljon. Eniten pelottaa kaavakkeiden esim. boarding pass täyttäminen koska englannin kielen taitoni on todella huono.

Olen huomannut katsellessani Australian rajalla ohjelmaa, että rajalla täytetään joku kaavake. Siinä kysellään mm. onko matkatavaroissa ruokatarvikkeita.
Onkon kenelläkään tietoa mitä muuta kaavakkeessa kysytään? Mistä tallaisen kaavakkeen saisi etukäteen? Voisiko joku esim. ottaa valokuvan kaavakkeesta kännykällä ja laittaa sen nettiin? Onko Sidnin tai Brisbanen lentokentällä jotain muuta ihmeellistä?

Nella

15

8581

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maahantulokaavake

      Sain sen BA:n koneessa ja täytin (täydellinen englanninkielentaito) ja jouduin Melbournen kentällä aikamoiseen kuulusteluun, heitä kovin kiinnosti miksi tulin maahan ja mitä tekemään... Ilmeisesti vaikutin ihmiseltä, joka tulee pimeisiin töihin, vaikka tulin vain lomalle, jonka eteen olin säätänyt vuosikausia. Kyllä vitutti! ja kahden viikon päästä Sydneyn lentokentällä teki mieli mennä ilmoittautumaan, että KATSOKAA olen nyt todella lähdössä. Kiitti vitusti!
      Niillä on siellä koiria, jotka nuuskii sun matka-askit, ettei vaan ole ruokatarvikkeita mukana.

    • vaan

      ei sitä kannata pelätä, ota sanakirja varuiksi mukaan josta voit selventää joitain sanoja, minullakaan ei ole hyvä englanninkielentaito ja silti se on mennyt ok. Jos on tullattavaa, se kannattaa merkitä, enkä ole koskaan (viisi kertaa käyneenä) joutunut vaikeuksiin. Koiria voi olla haistelemassa, mutta niithähän on nykyisin jo satamissakin, haistavat huumeita. Rohkeasti vain matkaan, en usko että sinulla tulee ongelmia.

      • Hannu

        Ei siinä mitään tarvitse jännittää , saat koneessa maahantulokortin , tai vähän tullia on toinen piste . Olen ollut 5 kertaa siellä ja voin sanoa että välillä ne on täysiä kusipäitä ja sitten taas ei . Laita nimi ja osoite jne ja vastaa muihin kysymyksiin NO , silä pääsee pitkälle. Australiasta on tullut ajanoloon poliisivaltio mikä aika yllättävää , maa ja ihmiset on loistavia , mutta , mutta. Matka on sinne on todella rasittava , kestää aivan liian pitkään , toivon sinulle kärsivällisyyttä , sitä tarvitaan !


      • lentomatka on
        Hannu kirjoitti:

        Ei siinä mitään tarvitse jännittää , saat koneessa maahantulokortin , tai vähän tullia on toinen piste . Olen ollut 5 kertaa siellä ja voin sanoa että välillä ne on täysiä kusipäitä ja sitten taas ei . Laita nimi ja osoite jne ja vastaa muihin kysymyksiin NO , silä pääsee pitkälle. Australiasta on tullut ajanoloon poliisivaltio mikä aika yllättävää , maa ja ihmiset on loistavia , mutta , mutta. Matka on sinne on todella rasittava , kestää aivan liian pitkään , toivon sinulle kärsivällisyyttä , sitä tarvitaan !

        armottoman pitkä. Olin Mt Isa:ssa vuonna 1992 kolme kuukautta ja lentomatka ensin, Helsinki-Lontoo-Singapore-Brisbane-Mt Isa ja sama sit takas, olisin varmaankin käynyt uudestaan mut ei toi lentomatka kiinnosta.


    • tältä syksyltä

      Maahantulo/tullikaavakkeessa kysellään normaalit nimi- ja passitiedot yms. Liäksi kysytään mukanaolevista tavaroista, elintarvikeet, lääkkeet, retkivälineet/likaiset kengät yms elävää materiaalia sisältävät tuotteet, siemenet, ammattia, vierailunpituutta ja tarkoitusta. Lisäksi tiedustellaan oletko lähiaikoina ollut maatilalla, tekemisissä tuotantoeläinten kanssa, mitä kautta olet matkustanut, eli oletko oleillut Brittein saarilla, siellähän oli suu- ja sorkkatautia ja sieltä tulvat joutuvat erityissyyniin. Toki pelkkä Lontoon lentokentällä tehty koneenvaihto ei aiheuttanut ongelmia.

      Maahantulotarkastus oli nopea, mutta tullitarkastukseen sai jonottaa reippaasti, suurin osa joutuu läpivalaisemaan kaikki tavaransa, osa joutuu tullimiehen tarkastukseen ja hyvin pieni osa pääse ohittamaan kummatkin pistee.

      Kannattaa varmistaa mm. matkalaukkuun pkattavien knkien pohjien puhtauden, eli ei saa olla multaa tms, erityisesti jos mukana on karkeapohjaset vaelluskengät.

      Kannattaa siis huolella katsoa mihin ruutuun niitä rasteja pistää ja olla tullissa rehellinen. Itse sanoin etten todellakaan tiedä onko kenkäni pohjat puhtaa, siksi rastitin YES-kohtaan rastin, missä tiedusteltiin juuri kenkien kuntoa. Tarkistivat ne ja totesivat ne riittävän puhtaiksi, sanoivat kohdan tarkoittavan nimenomaan retkeily-/vaelluskenkiä.

      • peruna matkalaukussa

        Tosiaan kentällä olevat sniffer dogit nuuskivat matkatavaroita, mutta ei pelkästään huumeiden, vaan myös ruokatavaroiden takia. Esim. hedelmiä ei maahan saa tuoda ja niiden kuljettaminen Australian osavaltioidenkin välillä on kiellettyä tuholaisten/tautien leviämisen estämiseksi. Sapuskan salakuljettamisesta maahan voi saada isot rapsut (esim. Tasmaniassa 50 000 AUD).

        Ja kannattaa tosiaan putsata kengät ennen reissuun lähtöä, niin ei tarvi jäädä sinne kentälle kökkimään. Kaverit joutuivat mm. Uudessa-Seelannissa odottelemaan telttansa putsaamista...

        Kehotan kanssa rehellisyyteen, mutta järkevissä määrin. Esim. itse olin pari päivää Australiassa maatilalla, mutta reissatessani Uuteen-Seelantiin en asiasta maininnut...

        Ja vielä matkatavaroista sen verran, että Melbourneen mennessäni vuosi sitten jouduin laukkuni kanssa kyllä tiskille, jossa kassi tongittiin pohjia myöten. Kaverit olikin tehnyt käytännön pilan ja siellä sitten seisoin tiskillä, kun setä kaivoi laukustani nahistuneen suomalaisen perunan. Perunaparka takavarikoitiin, mutta muuten miekkonen vaan naureskeli. Eli ei ne kuolemanvakavia paikkoja ole ne australialaiset lentokentätkään..

        Hyvin se menee!


    • hermoilija matkalla

      Hei,

      mä lähden itse Australiaan nyt keskiviikkona ja kylhän muakin hieman jännittää. Tosin toi kaavake on ihan simppeli, ei siinä tarvii osata kuin yes ja no.
      Mä sain matkatoimiston kautta Suomeksi ne kysymykset ja kopion miltä se kaavake tulee näyttämään. Mutta ei siinä olen kuin mm. lennonnro, osoite minne menet ausseihin, kuinka kauan aiot olla ja jotain. Ja sitten noita kyllä/ei kysymyksiä, esim. onko sulla tuberkuloosi,oletko käynyt vähän aikaa sitten maatilalla jne ihme juttuja.

      • Nella-80

        Kiitos tiedoista:) Minkä matkatoimiston kautta olet varannut matkan? Jos vaikka saisin sieltä sen kaavakkeen...


      • hermoilija matkalla
        Nella-80 kirjoitti:

        Kiitos tiedoista:) Minkä matkatoimiston kautta olet varannut matkan? Jos vaikka saisin sieltä sen kaavakkeen...

        Suomi Seuran matkatoimiston kautta...ne laittoi sen ihan ilman pyytämättä lentolippujen yms. mukaan kuoressa tulemaan.

        Tosi hyvä palvelu, kannattaa kysyä sieltä. Googleen vaan Suomi-Seuran Matkatoimisto


    • Incoming passenger card
    • kuulemma

      Kaavakkeen täyttö lienee erittäin tärkeää. Olen lähdössä Uuteen Seelantiin ja sain tarkempia ohjeita paikalliselta Suomi-seuran jäseniltä. Katso maakohtaiset ohjeet nettihaulla. Ongelmaa ei pitäisi olla, jos kaavakkeen huolella täyttää -ellei täytä ja on jotakin "ilmoituksen varassa tuotavaa" listalla saattaapi saada muutaman sadan euron pikasakon.

    • kerrottu

      kymmeneen kertaan yhdellä sivulla, eikä niitä ymmärretä. Ja vielä vaikeaksi epäillään. Olin nyt ensimmäisen kerran ausseissa enkä ole koskaan saanut peruskoulussa tai missään muuallakaan sanaakaan opetusta kielessä tai viisujen haussa, mutta osaan selata nettiä ja oppinut vähän "kylällä" kulkiessa joilla avuilla pärjää oikein mainiosti missä maassa tahansa.(No en vannoisi kiinassa tai jossain vastaavassa maassa maaseudulla), mutta uskon että ei kuitenkaan mitään varsinaisia ongelmia. Tosi helppo selvitys Australiaan. Eikä tuo ole ollut vaikeaa heti terrorismin jäljiltä Usaankaan. Pitää vain olla rempseä, parrakas ja tarpeeksi vanha, 60 tai yli!

    • Onnistuu suomeksikin

      Hei!
      Saavuin itse Brisbanen kentälle vähän yli kaksi vuotta sitten kun lähdin Australiaan sukuloimaan.
      Voin kertoa sinulle (en ole lukenut näitä muita vastauksia ) ainakin siellä kyseinen kaavake oli SUOMENKIELINEN! Olin matkalla äitini kanssa joka ei osaa sanaakaan englantia. Minä taas kun osaan,pystyin tietenkin puhumaan passintarkastus ukon kanssa. Hän lykkäsi minulle enkun kielisen kyselykaavakkeen ja pyysi rastittaa kohdat ja sitten kysyi osaako matkakumppanini myös englantia (eli siis äitini ). Kun sanoin miehelle että hän EI osaa englantia niin mies kuule kaivoi tiskin alta pinkan samoja kaavakkeita kaiken maailman kielisinä ja passista kun näki että Suomesta ollaan niin lykkäsi äitini käteen tämän suomenkielisen version ja niin hän sai lukea ja kirjoittaa kaavakkeen suomeksi. Passimies ei uskonut minua kun neuvoin äitiäni rastittamaan "oikeat" kohdat,vaan vaati häntä tekemään rastit ITSE omalla kielellä. TÄMÄ oli kyllä meille yllätys,mutta mukava sellainen.=). Australiassa käynee kuitenkin aika paljon suomalaisia kuitenkin?

      Niin,ja pois kun lähdettiin samalta kentältä ja oli taas eri passimies kopissa,niin taas kun sekin huomasi että ollaan Suomeen menossa niin toivotteli leveällä hymyllä Joulupukille paljon terveisiä.;). Mukaviahan ne siellä, mutta sen sanon että tarkimmat maahanmeno rituaalit siellä on mitä olen missään muualla maailmassa nähnyt. USA:ssa varmasti on vieläkin tarkempaa mutta siellä en ole käynyt.

      HYVÄÄ MATKAA SULLE! =D

    • Onnistuu suomeksikin

      Hei vielä Nella.Miten sulla nyt sitten kaikki sujui? Taidat tietenkin vieläkin olla Australiassa? Eihän se niin kamalaa sitten ollutkaan=)?

      • Nella..

        Heippa =)

        Olen taalla Australiassa. Palaan Suomeen luultavasti kesalla. Matka meni hyvin=) Onneksi olin saanut suomennoksen siita kaavakkeesta, joten tayttaminen lentokoneessa kavi helposti. Kiitos sinulle joka lahetit sen tanne palstalle!

        Kannatti lahtea, vaikka vahan jannittikin...


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Maailman menoa
      252
      2158
    2. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      81
      2025
    3. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      97
      1740
    4. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      114
      1552
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      169
      1181
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      65
      1170
    7. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      113
      1008
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      64
      999
    9. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      33
      993
    10. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      58
      935
    Aihe