Onko kukaan selvinnyt ilman vatsatautia egyptistä?

Kuinka yleinen oikeasti?

Ollaan maaliskuussa lähdössä ja tuo vatsatautihysteria alkoi pelottaa kohteesta. Jos menee sitten koko matka pilalle sen takia.

59

13867

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • olleet

      Hurghadassa neljä kahden viikon jaksoa,eikä meillä ole ollut vatsan kanssa mitään ongelmia.
      Aloita maitohappobakteeri kuuri jo kotona,noin viikkoa aikaisemmin ja jatka sitä koko matkan ajan niin bakteerikantasi tulee vastustuskykyisemmäksi.Joku voi sanoa ettei ole mitään hyötyä,mutta meille se on ainakin auttanut aamu konjakin kanssa.Kokemusta on,uskokoon ken haluaa.
      Lisäksi käsien puhtaudesta kannattaa pitää huolta eli ostaa apteeksita käsidesiä.

      • maitohappobakteerit

        eikä auttanut käsidesi. Tauti tuli ja tosi rajuna tulikin. Lääkäri laittoi tiputukseen - eikä oltu ainoita sillä reissulla joilta meni puoli lomaa sängyn pohjalla.


      • reissusta tullut

        ei meilläkään ollut vatsatautia, välttäkää majoneesia ja kraana vettä ja ostakaa käsidesiä mukaa ja laittakaa sitä kun käsittelette rahaa. Se tulee kelle tulee, ostakaa apteekista sieltä endocini nimistä lääkettä jos vatsa vaivat alkavat, niillä lähtee, ei kannata miettiä liikaa, hyvää lomaa, ihana paikka.


    • mekin!

      Selvisimme neljän hengen porukalla ilman vatsatautia. Käsittääkseni noin 70 - 80 %:a matkustajista saa taudin, joku saa korjata tämän, mikäli olen täysin väärässä.

      Siis toki on mahdollista selvitä ilman tautia. Sen pelon takia en jättäisi matkustamassa tuohon ihanaan maahan.

      Rohkea rokan syö, hullun rohkea Egyptissä!

    • hhk

      vatsatautia ja neljä kertaa vieraillut Egyptissä. Ollaan oltu Luxorissa, Kairossa, Assuanissa ... Kotona alotetaan idoform kapseleilla, jatketaan läpi koko matkan ja vielä pari päivää reissun jälkeen. Antibac käsigeeliä mukana joka paikassa ja ahkerassa käytössä. Ei kraanavettä edes hampaiden pesuun. Mutta eiköhän homma ole niin, että se tulee jos on tullakseen ja sille ei sitten mitään voi. Oppaiden kautta saa lääkärin paikalle.
      Uusi reissu odottaa maaliskuussa ja innolla jo odottelen että pääsen matkaan.

    • jale.1

      Neljä kertaa olen käynyt Egyptissä, eikä kertaakaan ole vatsatautia tullut. Muistaa vaan pestä kätensä useasti, ja katsoo mitä syö, elikkä vain paistettua tai keitettyä ruokaa. Itse en syö tuoretta salaattia enkä jäätelöä, ja käsidesi on aina mukana että voi pestä kätensä ennen ruokailua. Egyptiläinen raha on yksi bakteerien välittäjä, varsinkin pienet setelit ovat aika tahmaisen tuntuisia ja näköisiä. Itse syön myös maitohappobakteeria ennen matkaa ja matkan aikana.

    • perheellinen mansesta

      Kaksi kertaa on käyty, toinen kerta El Gounassa ja toinen kerta Hurghadassa, A I -hotellissa. Tehty on sekä Kairon että Luxorin retket ja syöty siellä ravintoloissa salaatteja ja jäätelöäkin, jäätelöä myös omissa hotelleissa mutta ei muualta. On siistejä paikkoja, minimarketteja, joista olisin voinut ostaa jäätelöä (ei irtomyynnistä vaan Mövenpick-pikkurasioita).
      Mukana on ollut sekä käsidesiä, että desinfioivia käsipyyhkeitä. Kaikkein pahin bakteeripesä on egyptiläinen paperiraha, olen ottanut molemmille reissuille mukaan erillisen lompakon, jossa ne rahat on pidetty, erillään Visa-kortista ja euroista. Ja lompakko on pesty Suomessa (kangaslompakko).

    • Electrum

      Viikko oltiin Luxorissa ja ei tullu mahatautia. Käsidesiä käytettiin ahkeraan, mutta syömisen perään en itse ainakaan ollut kovin tarkka. Mc'Donaldsin sundae jätskiä sun muuta, ei sitä kyllä ensimmäisenä ruuasta saa. Jopa oppaan mukaan 80% johtuu ihan muusta kun ruuasta. Maitohappobakteereita syötiin ennen matkaa ja matkalla, mutta lopetin puolessa välissä nekin kun aiheuttavat aikaslailla ilmavaivoja nuo "pienet" valkoiset kapselit.
      Vettä muistakaa juoda paljon sillä ensimmäisiä nestehukan oireita on juuri mahan kouristelu ja siksi jopa itse pelästyin että nytkö se mahatauti iski, mutta vähän vettä lisää ni ohi meni.
      Mukavaa lomaa ja syömistä ei kannata liioin stressata. Ja muistakaa pitää aina pullovettä mukana ja juoda tasaisin väliajoin.

      • isis85

        Siis taas kerran:
        Olen käynyt Egyptissä yhteensä 25 kertaa, Kairo, Luxor, Alexandria ja Sharm El Sheik. Pienemmällä ja isommalla ryhmäkokoonpanolla. Kerran olin itse 1½ päivää sairaana ja parista toisesta matkalaisesta tiedän myös. Noin 10.llä ensimmäisellä matkalla emme huolehtineet hygieniasta mitenkään, emme tienneet olla huolissamme. Pullovesi oli ainoa varotoimenpide silloin.Sen jälkeen olemme käyttäneet käsidesiä ja katsoneet vähän missä syömme. Siis lopputulos on: liekö omatoimimatkalaiset jotenkin kovavatsaisempia vai? Joku saa, joku ei ja mistä syystä, kuka sen tietää.
        Hyvää ja antoisaa matkaa kaikille lähtijöille!


      • Niina=))))
        isis85 kirjoitti:

        Siis taas kerran:
        Olen käynyt Egyptissä yhteensä 25 kertaa, Kairo, Luxor, Alexandria ja Sharm El Sheik. Pienemmällä ja isommalla ryhmäkokoonpanolla. Kerran olin itse 1½ päivää sairaana ja parista toisesta matkalaisesta tiedän myös. Noin 10.llä ensimmäisellä matkalla emme huolehtineet hygieniasta mitenkään, emme tienneet olla huolissamme. Pullovesi oli ainoa varotoimenpide silloin.Sen jälkeen olemme käyttäneet käsidesiä ja katsoneet vähän missä syömme. Siis lopputulos on: liekö omatoimimatkalaiset jotenkin kovavatsaisempia vai? Joku saa, joku ei ja mistä syystä, kuka sen tietää.
        Hyvää ja antoisaa matkaa kaikille lähtijöille!

        kahdesti olen ollut eikä ole vatsatauti vaivannut. Ei myöskään kahta kaveriani eikä äitiä. Ekalla matkalla käytettiin käsidesiä hullunlailla, tällä toisella ei enää niin ahkerasti.
        Tosin kuumeessa olin nyt ja sain sen seurauksena vatsaankin pöpön mutta apteekista saatu antibiootti vaikutti tunnissa ja oireet katosi. Niitä söin sitten sen kuurin loppuun. Paikalliset lääkkeet on kyllä tehokkaita, harvoilla kai se loma ihan pilalle menee.


    • Egyptissä

      3 kertaa enkä ole koskaan saanut ns. faraon kirousta. Ainakaan vielä. Olen samaa mieltä joidenkin kirjoittajien kanssa siitä, että vatsatauti voi iskeä milloin vain huolimatta siitä mitä varokeinoja käytät. Eikä egypti ole ainoa maa jossa voit saada vatsataudin.

    • Hurghadassa 26.11.2007

      MORON!!

      Maalaisjärjellä varustettu suomalainen pärjää aina. Käsien desinfiointiainetta vaan mukaan - saa suomesta apteekista, pullossa geelimäistä desinfiointiainetta, mitä hierotaan käsiin. Paikalliset rahat likaisia ja suosittelen olemaan syömättä paikallisia salaatteja ym. kuumentamatonta ruokaa, ainakin jos tarjoiltavat jossakin hotellin rantabaarissa auringonpaisteessa. Ruoka muutenkin on paljon riippuvainen siitä, mikä on majoitustasosi paikan päällä. Neljän tai viiden tähden hotellissa voit saada hyvinkin eurooppalaista ruokaa. Perunoita et kyllä pahemmin tule saamaan, joten valmistaudu syömään riisiä ja makaroonia.

      T: Hurghadan auringosta nauttinut.

      Ps. Varaa lähtiessäsi litran pullo konjakkia mukaan, ennen ja jälkeen aterioiden, pieni siivu konjakkia - tekee hyvää vatsalle ja pitää pöpöt loitolla.

    • Maailmalla-

      Maitohapot ja imodiumit saat suosiolla jättää kotiin.
      Ihan emppiirisen tutkimuksen pohjalta voin sanoa että ei vaikuta.
      Egyptissä olen käynyt 3 kertaa, kahdella kerralla on ollut yhden illan rapomista, mutta mennyt ohi yön aikana paikallisilla lääkkeillä.
      Porukasta keskimäärin puolet on mahataudin saanut, ei kuitenkaan yhtä yötä vakavampaa.

      Vietnamissa sain kunnon kuume-oksennus-ripuli taudin, tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta, yhtäkkiä lensi laatta ravintolan lattialle varoittamatta, voimat meni saman iten ja kuumeen nosti.
      2 päivää tipassa paikallisessa 5 tähden sairaalassa.

      Balilla sain myöskin taudin, joka kesti 4 päivää, sitten lensin australiaan lääkäriin, missä saatiin vasta kuriin. Ei balilla kuulemma ole kummempia lääkkeitä kuin riisivelli, paikallisen lääkärin mukaan ihan normi kuolinsyy paikallisillakin:)

      Vakuutuksista sen verran, että varsinkin eteläameriikkaan jos reissaa niin eurooppalaisen kortti on monessa sairasalassa ainoa rahan lisäksi, mikä käy maksuksi mm. brasiliassa opimme sen. Sairaalalasku oli 4000 U$D, maksun halusivat heti. Toki vakuutusyhtiö maksoi sen takaisin, mutta pulassa olisi ollut jos ei olisi ollut rahaa.
      Eu-maissa ei reissatessa vakuutusta periaatteessa tarvi, kaikki kulut menevät suoraa kelan maksettavaksi, ainoastaan matkatavaroiden varalta tarvii eu-maassa vakuutusta.

    • .....

      Meidän 5 hengen perheessä ei kukaan saanut tautia, eikä 3 henkinen tuttavaperhe, eikä tietääksemme kukaan muistakaan suomalaisista jotka olivat yhtäaikaa hurghadassa.

      Asiaan auttoi varmaan se, että meillä oli All Inclusive.

      Ei pidetty mitään erityisempää huolta käsihygieniasta. Normaalisti pestiin saippualla ja vedellä kädet ennen ruokailua. Siihenpä se sitten jäikin.

      • Vaikuttaa???

        AI siihen tuleeko mahatauti?


      • on totisesti
        Vaikuttaa??? kirjoitti:

        AI siihen tuleeko mahatauti?

        syytä pitää huolta siitä, että ruoka on valmistettu puhtaasti, astat on pesty hyvin, raaka-aineet ovat tuoreita, jne., vieraathan syövät ja juovat hotellilla. Mikään hotelli ei ota turhaa riskiä siitä, että kaikki matkustajat sairastuvat huolimattomuuden takia.

        Lisäksi näissä hotelleissa ei tarvitse käsitellä rahaa, jonkinmoinen osatekijä sekin.

        Kyllähän hygieniataso nousee mitä tasokkaamman hotellin valitsee.


      • Et ole.
        on totisesti kirjoitti:

        syytä pitää huolta siitä, että ruoka on valmistettu puhtaasti, astat on pesty hyvin, raaka-aineet ovat tuoreita, jne., vieraathan syövät ja juovat hotellilla. Mikään hotelli ei ota turhaa riskiä siitä, että kaikki matkustajat sairastuvat huolimattomuuden takia.

        Lisäksi näissä hotelleissa ei tarvitse käsitellä rahaa, jonkinmoinen osatekijä sekin.

        Kyllähän hygieniataso nousee mitä tasokkaamman hotellin valitsee.

        Nähnyt kun raaka-aineita tuodaan hotelliin?
        Yhtä lailla porukka sairastuu ai-hotelleissa kuin kylällä syöden.
        Jos on tullakseen niin tulee.
        Mahtaa olla mielenkiintoista matkustamista jos ei hotellilta poistu mahataudin pelossa.


      • Interissä
        Et ole. kirjoitti:

        Nähnyt kun raaka-aineita tuodaan hotelliin?
        Yhtä lailla porukka sairastuu ai-hotelleissa kuin kylällä syöden.
        Jos on tullakseen niin tulee.
        Mahtaa olla mielenkiintoista matkustamista jos ei hotellilta poistu mahataudin pelossa.

        hörhöillyt häröilee täällä.


      • Sekoilet?
        Interissä kirjoitti:

        hörhöillyt häröilee täällä.

        Onko aiheesta keskustelu jo jotenkin tuomittavaa?


      • Taitaa olla
        Interissä kirjoitti:

        hörhöillyt häröilee täällä.

        Aika fiksaatio tähän Interin kaveriin?
        Rupeaa jo vaikuttamaan vainoharhaiselta.
        Oletko palstalla oikeasti keskustelemassa vai toteuttamassa jotain pakko-oiremaista Inter-henkilön kirjoituksien seuraamista?


      • kysyy ja vastaa.
        Taitaa olla kirjoitti:

        Aika fiksaatio tähän Interin kaveriin?
        Rupeaa jo vaikuttamaan vainoharhaiselta.
        Oletko palstalla oikeasti keskustelemassa vai toteuttamassa jotain pakko-oiremaista Inter-henkilön kirjoituksien seuraamista?

        kirjoitustyylistä erotut.


      • Paha:)
        kysyy ja vastaa. kirjoitti:

        kirjoitustyylistä erotut.

        Alkaa olemaan vainoharhaisuus?
        Eli kaikki nämä kesksutelut ovat yhden ja saman keskustelijan, siis sinunko?
        Kysyt ja vastaat siis itsellesi, onkohan tämkin kirjoitus sinun, tai siis minun.....?
        Vaikka olet paranoidinen, ei se tarkoita sitä, etteikö sinua oikeasti seurattaisi.


    • matkustaja

      Eli viime vuoden reissusta säästyimme ilman pahempia vatsatauteja. Meitä oli 4 henkeä ja yhdellä seurueestamme tuli yhden illan kestävää vatsaoireilua, mutta meni ohi paikallisilla lääkkeillä.

      Tänä vuonna olimme Hurghadassa jälleen samaisella seurueella ja kolme sai vatsataudin ja yksi selvisi ilman tautia. Ennen matkaa ja matkan ajan oltiin kaikki syöty maitohappobakteereja ja käsiä desinfioitiin joka käänteessä... kymmeniä kertoja päivässä. Yhdellä seurueestamme oireet meni paikallisilla lääkkeillä jälleen melko nopsaan ohi. Yhdellä oireet meni n. viikossa Suomesta saadulla antibiootilla (paikalliset lääkkeet eivät siis tehonneet hänelle). Itselläni vatsatauti kesti lähes 4 viikkoa... paikalliset lääkkeet eivät poistaneet oireita... ehkä vähän lievitti. Ensimmäinen Suomesta ostettu antibiootti kuuri ei tehonnut... jälkimmäinen kymmenen päivän antibioottikuuri auttoi... nyt on muutama päivä tuntunut olo jo terveeltä... johan tuossa meni se lähes neljä viikkoa niin että tuli vessa tutuksi ;-) vessassa sai käydä päivästä riippuen 5-30 kertaa välillä öisin. Että sillain tällä kertaa.

      En usko AI:lla olevan vaikutusta kauhiasti... ystäväni on saanut elämänsä pahimman vatsataudin matkaltaan, jolloin päätyi 4-5 tähden hotelliin... yleensä käyttää n. 3 tähden hotelleja ja muulloin ei ole niin pahoja vatsatauteja iskenyt

      Vatsatauditonta matkaa kaikille :-)

      • AI:sta

        vain uskon asia vai onko jotain lisätietoakin asiasta? Söittekö kaupungilla vai hotellilla? Missä asuitte?


      • matkustaja
        AI:sta kirjoitti:

        vain uskon asia vai onko jotain lisätietoakin asiasta? Söittekö kaupungilla vai hotellilla? Missä asuitte?

        Ihan kuin kerroin, todellakin uskon asia ;-)... En todella jaksa uskoa, että AI säästäisi sen enempää vatsataudilta... se tulee, jos on tullakseen.

        Tällä kertaa söimme lähinnä hotellilla (Grand Hotel) ja välillä välipalaksi muualta esim. pizza puoliksi tms... matkaamme kuului ph, muttei ai.

        Itse en ole edes suosinut ai:ta... yleensä otamme ph:n tai pelkän aamiaisen... vuoden takainen reissumme, jolloin säästyimme suuremmilta vatsataudeilta oli pelkällä aamiaisella ja muuten söimme kaupungilla hyvinkin eri tasoisissa ravintoloissa... tällä kertaa matkamme sisälsi tuon ph:n ja vatsatauti iski, kuten tuossa aiemmin kerroin.

        Kertomani ystäväni kokemukset olivat ai hotellista ja korkeatasoisesta sellaisesta.... tarkempaa lisätietoa ei tästä ole, kun ei pohjaudu omiin kokemuksiin... hänen kertomansa vain vahvisti "uskoani", mutta en tyrkytä uskoani tästä asiasta muille ;-).

        Hauskaa matkaa ja yhä vatsatauditonta sellaista kaikille Hurghadaan (ja muuallekin) menijöille... Hurghada on mielestäni kiva kohde ja meri etenkin on ihana, jos siitä pääsee nauttimaan ilman vatsatauteja.


    • selvisin

      Itselleni ei tullut viikon reissulla vatsatautia. Ainoa "ongelma" oli lievät ruuansulatusongelmat (lue:ummetus). Outo ruoka, kuitujen puute, tuoreen ravinnon puute... Siinä syitä siihen.

    • tai soita heti lääkäri

      Osta etukäteen paikall. apteekista lääkeet (reseptiä ei tarvitse), hinta n. 2e. Kun otat lääkkeet heti/tilaat lääkärin heti, et menetä kuin yhden päivän, jos sitäkään. Itselläni vatsa alkoi kiertää Egyptissä yöllä. Otin heti lääkkeen, aamulla olin terve.

      Thaimaassa nousi kova kuume ja vatsatauti. Tilasin heti lääkärin huoneeseen (en kyennyt nousemaan sängystä ylös). 6 tunnin päästä nukuttuani lähdin ulos.

      • matkustaja

        Näistä voisin jo sanoa, että lääkkeiden hinnoista ainakin löytyy jo vähän kokemusta, kun kolmelle hengelle niitä ravattiin ostamassa... Yleensä myyvät perusvatsatautiin 2 eri lääkettä kerralla.

        Samojen lääkkeiden yhteensä hinta vaihteli apteekista riippuen 25-75 punnan välillä... eli halvimmillaan 2 lääkettä n. 3 euroa ja kalleimmillaan samat lääkkeet lähes 10 euroa... Muistaakseni vuosi sitten maksoimme jopa alle 3 euroa... Apteekeissa ei tinkiminen ole tavanomaista... apteekkeja on PALJON ja hinnoittelu erittäin värikästä, joten jos ei halua maksaa turhia turistilisiä, niin vaihto seuraavaan apteekkiin, jos hätä ei ole vielä suuri ja jos hätä on suuri tai oireet lääkityksestä huolimatta jatkuvat, niin ehdottomasti lääkärin kutsumista hotellille tai lääkäriin hakeutumista suosittelen - tämän kuin olisin itsekkin tajunnut, kun ei pelkät paikalliset lääkkeet auttaneet ja oireet vain jatkuivat... tekoälynä juolahti mieleeni vasta lähtöpäivänä :-)


      • edell.
        matkustaja kirjoitti:

        Näistä voisin jo sanoa, että lääkkeiden hinnoista ainakin löytyy jo vähän kokemusta, kun kolmelle hengelle niitä ravattiin ostamassa... Yleensä myyvät perusvatsatautiin 2 eri lääkettä kerralla.

        Samojen lääkkeiden yhteensä hinta vaihteli apteekista riippuen 25-75 punnan välillä... eli halvimmillaan 2 lääkettä n. 3 euroa ja kalleimmillaan samat lääkkeet lähes 10 euroa... Muistaakseni vuosi sitten maksoimme jopa alle 3 euroa... Apteekeissa ei tinkiminen ole tavanomaista... apteekkeja on PALJON ja hinnoittelu erittäin värikästä, joten jos ei halua maksaa turhia turistilisiä, niin vaihto seuraavaan apteekkiin, jos hätä ei ole vielä suuri ja jos hätä on suuri tai oireet lääkityksestä huolimatta jatkuvat, niin ehdottomasti lääkärin kutsumista hotellille tai lääkäriin hakeutumista suosittelen - tämän kuin olisin itsekkin tajunnut, kun ei pelkät paikalliset lääkkeet auttaneet ja oireet vain jatkuivat... tekoälynä juolahti mieleeni vasta lähtöpäivänä :-)

        Minulla aivan erilainen kokemus.

        Myivät antibiootit, aikuisille tabletit, alle 12v. nesteenä. Hinta oli pari euroa, se oli painettu paketin päälle, joten ei ollut apteekkarin hatusta ottama hinta.


      • antipiootit
        edell. kirjoitti:

        Minulla aivan erilainen kokemus.

        Myivät antibiootit, aikuisille tabletit, alle 12v. nesteenä. Hinta oli pari euroa, se oli painettu paketin päälle, joten ei ollut apteekkarin hatusta ottama hinta.

        Joskus saa vatsataudin reissulta vaikka kuinka olisi varovainen - egyptissä kolmantena päivänä oli vatsa tosi kipeä.
        Paikallisesta apteekista sain jonkun voimakkaan antipiootin 2 tablettia ekan tabletin otin illalla ja aamulla ei tietokaan vatsakivusta eikä sen jälkeen.suomessa rokote lääkäri suositteli ottaa suomesta jo valmiiksi mukaan antipiootit vatsa/suolisto tauteihin.Se olen tehnytkin aina matkustaessa maihin missä vatsaaudit on yleisiä suomalaiselle.Ei mene loma pilalle jos tauti iskee.Matkaa ei kannata perua.


      • Vielä pikkaisen
        antipiootit kirjoitti:

        Joskus saa vatsataudin reissulta vaikka kuinka olisi varovainen - egyptissä kolmantena päivänä oli vatsa tosi kipeä.
        Paikallisesta apteekista sain jonkun voimakkaan antipiootin 2 tablettia ekan tabletin otin illalla ja aamulla ei tietokaan vatsakivusta eikä sen jälkeen.suomessa rokote lääkäri suositteli ottaa suomesta jo valmiiksi mukaan antipiootit vatsa/suolisto tauteihin.Se olen tehnytkin aina matkustaessa maihin missä vatsaaudit on yleisiä suomalaiselle.Ei mene loma pilalle jos tauti iskee.Matkaa ei kannata perua.

        ÄLKÄÄ ostako streptoquin merkkistä lääkettä.
        Kyseessä erittäin haitallinen ja ilkeä monilääke, joka on melko laajasti maailmalla kielletty. Who:n suositus on kieltää koko lääke.
        Saattaa aiheuttaa vakaviakin sivuoireita.
        Lääkekeskusteluista löytyy mm. seuraava kommentti kyseisestä lääkkeestä:

        "...streptoquin a rather nasty antibiotic combination that is largely
        ineffective against diarrhoea and has been banned or fallen from use in many
        countries"

        Diax tai antinal on parempi vaihtoehto, ja tehoaa kyllä.
        Toiset apteekkarit ei egyptissäkään kauppaa streptoquiniä.


    • Herkkä vatsainen

      Itse todella herkkä vatsaisena ( vatsa menee Suomessakin sekaisin kun ravintoloissa syön ,ilmeisesti mausteet sen tekee..) Mutta siis aiheeseen. Minä pelkäsin myös tuota vatsa tautia kun ekaa kertaa oltiin menossa Egyptiin. Minä söin idofomia jo kotona ja koko matkan ajan. Puolisoni ei syönyt ollenkaan. Ja minä sain semmoisen pari tuntia kestäneen "vatsataudin". Aamulla istuin vessassa mutta oppaalta sain 3 punaista tablettia... Noin 15 min ennen retkellä lähtöä... ja uskalsin lähteä mukaan. Lääkkeen nimestä ei ole mitään havaintoa. Avopuolisoni ei saanut minkäänlaisia oireita. Sen päivän join kovasti vettä ja söin vain keittoja. Ei mahaa koskenut sen kummemmin eikä vaivoja tullut. Meidän ryhmästä muutamalla oli vatsatautia ja kuumetta mutta ohi se meni kaikilla nopeasti. Kun tosiaan heti ottaa lääkettä (PAIKALLISIA lääkkeitä ). Elikkä niinkuin kaikki täällä sanovat : se tulee jos on tullakseen, toisille kovempana ja toisille ei ollenkaan. Ja uskon, että käsidesillä ja muutenkin katsomalla missä syö ja mitä syö voi yrittää vaikuttaa asiaan, mutta lopulta näyttävästi vaan onni ratkaisee :)!

      Ei kannata turhia pelätä lääkkeet on onneksi keksitty. :)

    • pii pii

      Olen reissaillut aika monet maat mm. Venäjän Karjalassa käynyt useasti ja pitempiä lomamatkoja noin 40 mutta yhden päivän vatsa/kuume taudin onnistuin saamaan Egyptissä tän vuoden lokakuussa. Sain sen eräästä bizzapaikasta Naama Baystä. Asperiinillä ja kotimaisilla maitohappobakteereilla meni ohi.

      • Tietää

        Että tuli juuri siitä bizzapaikasta?


      • pii pii
        Tietää kirjoitti:

        Että tuli juuri siitä bizzapaikasta?

        Kyllä sen tietää! Aistin- ja maistinvarainen havainto ja vain itse seurueesta maistoin tuotetta ja valkosipulikupista ko. maustetta. Muuten muualla samat eväät ja pöperöt. Nimim. alalla työskentelevä


    • puoliso

      Tultiin eilen Hurghadasta, eikä kummallakaan ollut vatsatautia. Opas sanoi, että vain paikalliset lääkkeet auttaa vatsatautiin, niinpä ostettiin apteekista Antinal-kapseleita ja syötiin niitä 2/pv ennaltaehkäisyyn, eikä kummallakaan ollut vatsavaivoja (ehkä vain hyvää tuuria?). Puolisolla vatsa vaivaa usein kotimaassakin ja Bulgariassa hän sai vatsataudin, mutta ei Egyptissä ;-)
      Hauskaa lomaa!

      • lääkkeet todella

        tarkoitettu vatsataudin estoon? Vai söittekö varmuuden vuoksi ripulilääkettä?


    • vatsatautia

      Oltiin marraskuussa sharmissa kaverini kanssa. Ei saatu kumpikaan minkäänlaista vatsatautia..aloitettiin suomessa maitohappobakteerien syönti. Muuta ihmeellistä ei sitten tehtykään..käsidesi oli mukana, muttei lähellekään aina muistettu sitä käyttää. Molemmilla vielä aika herkät mahat ja silti ei tullut mitään ongelmia eli kait se on sitten aika paljon tuurista kiinni..:)

      • ennakoivasti lomalla

        söitte suosiolla ennakoivasti lääkkeitä koko loman ajan? Minkä nimisiä?
        Uskaltaisikohan sitä itsekkin syödä ennakoivasti...


    • minnääää

      Me syötiin ennen matkaa niitä maitohappobakteereita.Oltiin ihan sillä mielellä että vatsavaivoja tulisi kun niistä paljon varoteltiin...mutta eipä tullut.Kotiin tullessa vasta oli vähäsen mutta ei mitää isompaa.
      Syötiin todella vapaasti,ei panikoitu mitä suuhun laitettiin.Ja desinfiointiputeli oli ahkerassa käytössä.
      Yksilöllistä saattaa tietty olla,joillakin vaan on herkemmät masut.En tiedä.

      • ihanaegypti

        Ei kannata syödä ennaltaehkäisevästi antibiootteja. Voi aiheuttaa esim. resistentin bakteerikannan ja ylipäänsä antibiootit vaikuttaa aina ihmisen normaaliin bakteerikantaan, eli toisin sanoen ne tappavat myös suolistosta "hyviä" bakteereita, joka voi taas aiheuttaa ripulia yms.


    • .....

      Ei tullut minkäänlaista mahatautia. Pari päivää ennen matkaa aloitin syömään maitohappobakteereita, mutta unohdin niiden syönnin kahden viikon loman aikana, eikä siitä huolimatta tullut mitään!

      Todella hyvä apu siihen varmasti oli myös ahkera käsidesin käyttö ja ainakun käsittelee siellä paikallisia puntia, niin kannattaa tuota käsidesiä käyttää.

      Ruokien kanssa tietysti aina kannattaa miettiä, mitä suuhun laittaa.

      Voisi sanoa, että aikalailla pelottelua tuo mahatauti, sen saa sieltä joko todella huonolla tuurilla, omalla käsien hygienialla tai ajattelemattomalla syönnillä!

    • Garibp

      lukemaan kaikkia vastauksia

      -pese käsiä ja käytä käsidesiä koko ajan ja vallankin ennen ruokailua ja aina kun käsittelet rahaa.
      -Juo paljon ja vain pullotettua vettä, ei jääpaloja mihinkään. Vähäinenkin nestehukka altistaa sairastumiselle
      -Älä syö kanaa, salaatteja, majoneesia, jäätelöä. Syö vain kypsää ruokaa
      -pienikin nipistys vatsassa, hae heti apteekista lääkkeet, odottelemaan asenteella kyllä tämä tästä voi voittaa loppuloman sairaalassa.

      Tai sitten, teet kuin minä=)

      Käytät maalaisjärkeä, nautit lomasta stressaamatta etukäteen turhia ja noudatat listasta vain käsien hygieniaa ja pullovettä. Syöt mitä syöt, loput on tuuri peliä. Minä olen saanut ainoan vatsatautini melki viiden kuukauden aikana Egyptissä Kairon viiden tähden Hiltonissa. Muutaman kerran olen hakenut lääkkeet apteekista pikku nipistelyyn joka on loppunut siihen.

      Mukavaa matkaa!!!

      • Juuri kotiutunut

        Oltiin Intercontinentaalissa Hurghadassa ja meillä tauti iski lapsiin. 5-vuotiaalla oksennus/ripuli ja 7-vuotiaalla lievähkö ripuli. 5-vuotias sai hotellin lääkäriltä 3 antibioottipiikkiä ja toipui noin vuorokaudessa. Josko olisimme nyt lähdössä ottaisin mukaan muutaman isokokoisen "kertakäyttövaipan", koska ripulin ollessa pahimmillaan, ei ehdi pöntölle asti. Eihän se itse tavaran määrää vähennä mutta olisipahan ollut edes samassa paketissa. Hotellin ruoka oli erittäin hyvää, kaikki söimme samaa ruokaa mutta vain lapset sairastuivat, olettaisin, että tauti iski uima-altaalla sukeltelun seurauksena eli kannattaa painottaa lapsille, että pitävät suunsa kiinni ja pään pinnalla, loppulomasta tämä painotus meni perille meidänkin muksuille, sukellella voi sitten Suomessa. Hotellin lääkäri aivan erinomainen, paikalla kymmenessä minuutissa, tarkkailimme myös kuumetta itse yöllä tunnin välein ja lääkäri soitti 00.45 tarkistaakseen lukemat, jotka olivat jo laskeneet huomattavasti. Aivan ihana lomapaikka niin ympäristöineen kuin säätilankin suhteen.


      • majoitumme
        Juuri kotiutunut kirjoitti:

        Oltiin Intercontinentaalissa Hurghadassa ja meillä tauti iski lapsiin. 5-vuotiaalla oksennus/ripuli ja 7-vuotiaalla lievähkö ripuli. 5-vuotias sai hotellin lääkäriltä 3 antibioottipiikkiä ja toipui noin vuorokaudessa. Josko olisimme nyt lähdössä ottaisin mukaan muutaman isokokoisen "kertakäyttövaipan", koska ripulin ollessa pahimmillaan, ei ehdi pöntölle asti. Eihän se itse tavaran määrää vähennä mutta olisipahan ollut edes samassa paketissa. Hotellin ruoka oli erittäin hyvää, kaikki söimme samaa ruokaa mutta vain lapset sairastuivat, olettaisin, että tauti iski uima-altaalla sukeltelun seurauksena eli kannattaa painottaa lapsille, että pitävät suunsa kiinni ja pään pinnalla, loppulomasta tämä painotus meni perille meidänkin muksuille, sukellella voi sitten Suomessa. Hotellin lääkäri aivan erinomainen, paikalla kymmenessä minuutissa, tarkkailimme myös kuumetta itse yöllä tunnin välein ja lääkäri soitti 00.45 tarkistaakseen lukemat, jotka olivat jo laskeneet huomattavasti. Aivan ihana lomapaikka niin ympäristöineen kuin säätilankin suhteen.

        Interiin isolla porukalla vuodenvaihteessa. Hyväksyikö hotellin lääkäri matkavakuutuksen "maksuvälineenä? Oliko teillä AI, jos oli, mitä piditte? Millaisin varustein pärjäsi iltaisin, ts.miten paljon lämmintä otetaan mukaan?

        Olemme kerran olleet helmikuun lopulla Hurghadassa, minulla oli hanskat(kin) iltaisin käytössä, vaikka päivällä otettiin aurinkoa. Silloin mies sai elämänsä vatsataudin, mutta vasta kotimatkalla. Kesti viikkoja, kovat kivut ja kouristelua. Labrassa ei syytä löytynyt.


      • Juuri kotiutunut
        majoitumme kirjoitti:

        Interiin isolla porukalla vuodenvaihteessa. Hyväksyikö hotellin lääkäri matkavakuutuksen "maksuvälineenä? Oliko teillä AI, jos oli, mitä piditte? Millaisin varustein pärjäsi iltaisin, ts.miten paljon lämmintä otetaan mukaan?

        Olemme kerran olleet helmikuun lopulla Hurghadassa, minulla oli hanskat(kin) iltaisin käytössä, vaikka päivällä otettiin aurinkoa. Silloin mies sai elämänsä vatsataudin, mutta vasta kotimatkalla. Kesti viikkoja, kovat kivut ja kouristelua. Labrassa ei syytä löytynyt.

        Hotellin lääkäriä ei voi maksaa vakuutuksella, euroilla joko suoraan lääkärille tai sitten huonelaskuun, joka maksetaan euroilla tai esim Visalla, punnat eivät käy huonelaskun maksuun. Meillä oli vain aamupala, kävimme myös syömässä buffetissa iltaisin (2 aikuista 2 lasta tulee edullisemmaksi maksaa paikan päällä kuin ottaa puolihoito AM:ltä, tätä kyllä ihmettelin, jää vielä itselle valinnanvapaus, missä syö. Ruoka niin aamiaisella kuin illallisella oli maittavaa, illallisen kakkutarjoilut mielessä vieläkin. Käytimme jonkun kerran myös huonepalvelua, kärräävät katetun pöydän kaikkine herkkuineen huoneeseen, todella hyvä lasten kanssa. Lämpöä oli päivisin 25-26, tuuli viimeistä päivää lukuunottamatta "leuto". Iltaisin tietty viileämpää, eli pitkähihaista mukaan. Jos lähtisimme nyt tilaisin Forexilta pieniä punnan seteleitä (10,20,50) mukaan, siellä ei tahtonut saada edes pankissa vaihdettua pienempään. Siivous toimi erinomaisesti, aivan kiva paikka vatsataudista huolimatta.


    • Raskaana matkaan

      Itse olen raskaana ja mietin et mitä jos vatsatauti iskee niin tuskimpa paikallisia lääkkeitä uskaltaa syödä, vai uskaltaako? Tietääkö kukaan onko mitään lääkettä mikä tepsii jos tauti iskee ja on raskaana eikä voi siis ihan mitä vaan syödä...

    • Hurghada

      Vatsataudille kaksi ääntä lisää, vaikka kaikkemme teimme ehkäistäksemme.

      Käsidesit, käsipesut, vain hygieeniset elintarvikkeet (itse-kuorittavat viileäsäilytetyt hedelmät, pullovedet ja neljäntähdenhotellin kuumennetut ruuat), terve järki, maitohapot, muutkin kotimaan ripulilääkkeet, järjenkäyttö. Ei auttanut. Tod-näk. ne hautatemppeleiden homeitiöt aiheuttavat ihan hengitettyinäkin nuo "kotimaassa tiputukseen"-reaktiot.

      Finnairin koneessa paskahuussijonot paluumatkalla sitä luokkaa,että housuun pääsi. Vaikka olimme nauttimatta mitään (vatsalaukut täysin tyhjänä, myös nesteestä), koko lentopäivän.. ;D Kivaa matkaa eksoottiseen Egyptiin!

    • Näin on

      Miksiköhän näin vanha juttu on kaivettu esiin?

      No, noin 85% pysyy terveenä. Virallista tilastotietoa.

    • Egyptin ystävä

      Olimme (4 hengen perhe, teini-ikäiset lapset) Sharm el Sheikissä ja emme kukaan saaneet mitään tautia.
      Yleensä saan joka matkalla vatsataudin, mutta ihme kyllä, juuri Egyptissä en saanut, vaikka luulisi, että siellä se ainakin iskee.
      Maitohappobakteereita söin koko matkan ja ennenkin sitä. Muut seurueestamme eivät edes niitä ottaneet.
      Taitaa olla tuuripeliä, saako vatsataudin vai ei.

    • toooi

      Ei ole ollut egyptissä vatsa tautia. Ennen matkaa söimme vatsalääkkeitä ja matkan aikana joka päivä, sekä kotiin tultuammekin vielä pari päivää. Välttää kraanaveden, jäät, majoneesit, jäätelöt, hedelmät ja käyttää AINA käsidesiä, ennen syömistä ja muutenkin. ps. kannattaa joka päivä juoda vodkaa yms, niin kyllä pöpöt kuolee!

      • asdddasdasd

        Pesettekö hampaanne pullovedellä?
        Tätä en itse ole ikinä tehnyt, vaihka olen matkustellut pitkin Aasiaa.

        Onko egypti esim Intiaa/ Sri Lankaa epähygiesempi maa?


    • noooi

      Kyllä me ainakin pullovedellä pestiin hampaat. En usko että esim. Intiaa epähygiesempi paikka tuo egypti on. Toki kokemusta ei ole muualta kaukaa, kuin egyptistä.

    • Ei paljoa mitään

      Kahdenkymmenen hengen ryhmästä yhdellä oli vatsa päivän kipeänä.

    • me on pesty aina kraanavedellä hampaat, eikä ole kertaakaan ollut mitään vatsavaivoja siellä, juomavetenä pullovesi.
      muistakaahan lähtijät pakata mukaan snorkkeli ja maski ja mielellään rantatossut ja sitten tutkimaan vedenalaista elämää muuten jää paljon paitsi. snorkkelin ja maskin voi kyllä toki myös ostaa paikan päältä.

    • MVVV

      Olemme olleet tyttäreni kanssa 3 jouluna peräkkäin Egyptissä (nyt 10 v.), emmekä ole saaneet kertaakaan mitään vatsaoireita. Kädet olemme käyneet pesemässä ennen ruokailua. Hotelli on kyllä ollut **** eli olisko hieman puhtaanpaa, tiedä häntä. Emme kyllä ole saaneet muuallakaan mitään vatsatauteja (Thaimaa,Vietnam,Turkki, Espanja ...)

      Jos vatsatauti yllättää niin lääkäreillä tehokkaat lääkkeet ja usein kunnossa jo seuraavana päivänä.

      • Terveenä

        Tulimme hiljan Sharmista. Kukaan koko koneessa ei valitellut mitään vatsataudista. Lieneekö syynä, ettei nyt ollut helteitä eli sitä tavanomaista nestehukasta johtuvaa ripulia ei ollut kellään.


    • hurghada2012

      Me selvisimme ilman vatsatautia reissusta, ja ihan reippaasti söimme esim. kasviksia. Jos mahaa alkaa kipristellä, niin läheiseen apteekkiin vaan (niitä löytyy joka kulmasta) ja valittelet jallajalla, niin kyllä ymmärtävät mistä on kyse. ;)

    • Anonyymi

      Egyptissä 8 kertaa aina ripaska lentää kuin kotka.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8296
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2253
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1919
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1654
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe